Vi testar....

När jag ändå kör Polkagris-tema idag så kan vi lika gärna testa Marabou andra nya smak, Marabou Polka.


 

Ja vad ska man säga, det smakar choklad med polka :P Helt klart godare än passion. Men den slår inte favoriten som är Marabou Digestive.

Nu håller vi helg!!!!  ♥

Oh Baby

Åh vill köpa dessa två!!!


Grymt söta!!


Veckans mage

Magen idag, vi kör på Polkagris-randigt =)


(38+3)


Kanelsnäckor

Som sagt fick mina bullar bra betyg av maken och det gjorde en glad givertvis. Här är bild på bullarna.


Jäsning pågår...

Medans degen jäste passade jag på att göra en plåt med chokladcookies.



Och nu till bullarna...



Prövad att göra kanelsnäckor, har bara innan gjort vanliga i bullformar. Det tar ju lite längre tid men det ser mer godare ut och man slipper papper. Får göra en till sats snart, för nu vet man hur man ska göra och är nöjd med receptet, kanske hade kunnat varit mer kardemumma men nu vet man det....

Valborgsmässoafton

Sista APRIL är det idag och vi kan säga med 99% säkerhet att vi kommer få ett majbarn. Det är så lugnt på fronten så att han skulle komma idag skulle göra mig vääldigt förvånad =P

Skulle egentligen legat i sängen nu, men det är så fort jag vaknar så gör det svinont i skinkan och det går bara inte att ligga och försöka ens. Men jag ska gå och testa om ett tag igen. För nån till timme vill jag ha!
Tydligen hade Kristianstad varmast i Sverige igår eller om det var i förrgår, nog kände man av det. Härliga 17 grader hade vi. Märks nu på häcken runt trädgården, den är alldeles grön! Det var nog en hel del som fick en skjuss på vägen i växtriket.

Ha en underbar Fredag!!!


Början på bulldegen, resultatet kommer later.


Lyckan

Åh jag fick sova hela 4 timmar inatt, skönt! Vakna av att vara ganska svettig i nacke/bröst, är fortfarande varm när jag sitter här, så hormonerna spökar lite.

Nog blev det bullbak på eftermiddagen, synd att det är så pass tidskrävande att baka bullar med all den tiden med jäsning men det blev ett toppen betyg av maken, så det var helt klart värt det. Vet inte hur många han stoppa i sig innan vi åt middag =) Kul! Bilder kommer senare under dagen.

Guud jag kan inte fatta att vi är så pass nära, 10 dagar till BF och i morgon blir det ensiffrigt!!! Från att ha varit 280 dagar till 10 dagar. Vad vi har längtat och väntat. Kommer aldrig glömma dagen då vi plussade, vilken känsla. Nått vi inte trodde skulle hända på första försöket, men så blev det. Nu i med facit i handen önskade man att graviditeten hade varit bättre. Har mått toppen hela tiden med dom vanliga veckorna med lätt illamående. Men att det skulle bli så knas med ryggen redan från okt/nov var inget vi önskade. På ett sätt är man glad att man har mått bra hela tiden så man har bearbetat smärtan från ischian. Så det har inte varit dubbelt av nått dåligt.
Men det ska bli skönt att graviditeten är snart över, nog har man förändrats som person och man vill inget annat än att uppleva nått annat än smärta som man har dygnet runt.

Vi längtar så fruktansvärt efter dig...


Torsdag

Hej torsdag.
Är vaken och uppe och känner mig relativt "pigg" fast natten blev som den blev.
Ibland kan jag inte förstå hur sonen där inne kan vara så aktiv på kvällarna och ge mig världens sparkar så man nästan tappar andan. Johan låg och tittade och han sa med det att han är ju snart utanför som han kickar. Ibland känns det som ailen är på väg :P

Tror jag ska ta tag i bakningen idag, har länge velat men det har bara inte blivit av. Kanske man ska ha det som huvudmål för dagen! - Baking some buns

 


Uppe igen

Här är man vaken fortfarande =( Blev en timmes sömn mellan 05.30-06.30 nånting.
Som jag känner just nu vill jag bara hugga av mig benet så man kan få sova nån gång. Men lycka till. Långt ifrån glad är man!

Kom på att det är ju valborg i morgon, men vi ska inte planera nått utan bara umgås med varandra. Vi har köpt kött som vi ska grilla och bra väder kan vi ju hoppas på. Regnade igår kväll, mysigt var det faktiskt, nu är det så pass varmare ute att det kyler inte ner en allt för mycket som det gjorde med snöblandat regn.

Nytt försök!!!!

Boring

Nu har jag lagt vigselringen på hyllan - bokstavligen......Under bion svällde jag upp mer och mer och kände för första gången att nu får jag verkligen inte av den utan att slita. Så när vi kom hem åkte den av och nu åker den inte på förrens efter förlossning =( Men så blir det när man sväller som en ballong. Fötterna och anklarna är enorma för tillfället. Känns tomt utan den vill jag lova!

Kom i säng efter 23 ikväll och vi låg och snackade eller rättare sagt jag gjorde det medans J var upptagen med sin iphone :P Men det struntade jag i utan babblade vidare. Sen släckte vi lampan och jag kollade klockan och den var 10 minuter efter midnatt. Somnade och vaknar av att jag ligger lite dåligt så jag måste resa mig upp....lika bra att gå på toa med. Medans jag ta mig dit tänker jag, bara inte klockan är bara 02. Mer känns det som. men man vet aldrig. Kollar på uret som vi har på toan och ser att den bara visar 01.45 - tappar hakan. Vilket slag i ansiktet.....är klockan inte mer!!!!!

Sånt är fruktansvärt drygt, man vill bara att natten ska vara över och man kan få nån extra timme på förmiddagen att sova istället på.
Vad gör man? Får sitta här och roa mig tills det lugnar sig i benet...boring!!!


Roar mig med att hitta nått mer än bara "kvinnan" - kan ni se???


Iron man 2

Jo nog fick vi vår mysdag. På eftermiddagen körde vi och storhandlade då dom flesta skåpen ekade här hemma. Det var snabba ryck just för man inte orka gå lång sträckor så kutar Johan mellan gångarna och jag styr vagen så gott det går. Klara på under timmen. Tankar bilen och hem igen. Hann med en powernap under 40 min och sen var det bara att bege sig till biografen och hämta ut våra biljetter.

Tanken var att vi skulle äta på House of bagels, men där var det så fullt med folk så vi vände och intog Burger King (inget vi ville men det var nära), men dom suger verkligen. Det är ingen höjdare, hade det inte varit för mina problem så hade vi gått nån annanstanns. Nu gjorde man det som kändes bekvämaste.
Vi satte oss där uppe och vi träffade på Mona och Martin som också skulle se filmen. Satt och snackade med dom och sen intog vi våra platser.
 
Iron Man 2 var verkligen jättebra, det negativa är Kosmoramas val av ljudnivå i salongen. Det var öronbedövande visa perioder. Förstår inte vem som ställer in nått som gör att det blir jättedålig kvalité istället.
Sen kan man inte låta bli att undra hur burger king stänger 19.30 på en onsdag och låser alla ingångar till bion, tänker på dom som ska upp och gå på 21.00 föreställningen. Hur klockrent är det??? Kosmorama i ett nötskal.

Vi fick en trevlig dag iallafall, fast inte allt blev som vi hade tänkt.
Nu blir det soffan och Greys =) Hurra.....


Onsdag

Har sovit ett tag nu på morgonen tack vare värktabletterna. Men det har blivit att jag har vaknat varje timme och nästan samma minut, läskigt nog.
Nu kunde jag inte ligga kvar längre då jag inte hittade nått bra ställe att slappna av på. Vi ska ta den där frukosten nu och antar att vi får ta dagen som den kommer, jaja bara det blir av ikväll som vi har sett framemot.

Ute skiner solen och det verkar bli en fin dag. Vi ses när vi ses

12 dagar

Ja nog blir det färre och färre dagar kvar nu. Lite rampfeber början man få, fast man vill inget annat än att dagen ska komma för att få det till det bättre. Det ska nog gå bra, man är hos människor som är kunniga så man litar på dom. Och kroppen är ju skapt för att föda barn så det är bara att hänga med =)

Gäsp gäsp gäsp.....kanske man ska gå och göra ett försök att sova. Wish me luck!



I måndags fick vi besök av ett fågelpar i trädgården!


Tur finns nog inte

Inte nu igen! Höll i gång verkligen hela dagen igår utan nån stund där jag sov, vilket jag har gjort dom andra dagarna. Sen efter 22 somnade jag i soffan och J där med. Är verkligen jättetrött. Vaknar vid 23 och går och gör oss klara för natten. Det enda man tänker på att det ska bli så skönt att sova.
Då startar det onda när man lägger sig, strålningen i benet är ju där varje natt men mer påtaglig. Sen ligger jag och skruvar mig timme efter timme efter timme. Sonen i magen håller låda verkligen hela tiden och senaste gången jag har kollat klockan var vid 03. Men jag vet inte om jag har sovit eller inte för man är helt knas i huvuvdet. Men jag antar att jag slocknade nån gång där emellan. Sen väckte jag J i hopp om att han kunde massera lite, men det hjälpte inte så mycket som jag ville. Utan jag fick lov att gå upp fast jag känner mig helt som en svamp i huvudet.

Det är ju bara så typiskt att detta ska hända just när man har en hel dag planerad med saker. Och nu är man helt färdig och jag lär antagligen få sova hela förmiddagen om man lyckas med det, för att orka med resten av dagen.
Men det är väl den turen man har......

Tisdag

Nu kan jag äntligen skriva att bb-väskan är helt packad, det var på tiden. Så nu får du komma när du är redo!! Vilket får vara väldigt snart om man själv får tycka till om nått.

Har idag ordnat med en hel del här hemma pga nått som hände som fick en på andra tankar. Men det visade sig vara helt i onödan, eller inte helt i onödan. Lika bra att få det svart på vitt. Hade det hänt nått så hade man nog aldrig förlåtit sig själv.

Snart är det middag som gäller här hemma, hungrig som en varg är jag.
Längtar väldigt mycket tills imorgon då jag och maken ska ha en hel dag tillsammans. Morgonen startar med en mysfrukost och på kvällen blir det mat på house of bagels och sen biobesök. Under dagen får vi se vad som vi hittar på.

Nu vill jag har maaaaat......


Graviditetsvecka 39

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Nu är det verkligen färdigbakat, och du får gärna titta ut snart =)
Har haft mer och mer sammandragningar dom 2 senaste dagarna och det är bra att det tränas där inne.


Det gåtfulla folket



Olle Adolphson


Trött kisse

Alltid lika mysigt att få sällskap i sängen.


Gäsp!


Vi somnar om igen!

 

Det har gått relativt bra idag, tar det så lugnt som kan göra när jag ska ta mig runt i lägenheten. Sitter och längtar efter mannen i huset, dröjer tyvärr några timmar till innan jag får träffa honom. Ska nog gå fort. Får roa mig med annat helt enkelt.

Måndag

Gick och la mig igen för jag blev väldigt trött, tog värktabletter och lyckades somna om. Sov kanske 1,5h vaknade och 2 minuter efter det så ringer mamma. Tajming!
Vi pratade och nästan i en halvtimme, älskar henne så himla mycket! Längtar verkligen tills dom kommer ner i maj ♥

Måste tänka på i princip allt jag gör i rörelse, annars är det kört. Hugger ibland i muskeln men inte i den omfattningen som det gjorde igår. Får se hur dan visar sig annars får vi besöka akuten när J har kommit hem. Men det är skönt att det inte är som igår, då visste inte jag var jag skulle ta vägen.....

Kan ju inte påstå att bloggen kommer innehålla nått underhållande framöver om det fortsätter. Själv hade man sett framemot att nu är det bara 2 veckor kvar till bf och man ser framemot vad komma skall. Men att ha detta ryggproblemet som tar upp all fokus man kan tänka så har man svårt att vara glad ibland. Min vardag är inte rolig överhuvudtaget. Sitta på en stol och uggla framför datorn mesta delen av dagen. Om man ändå hade kunnat gått ut på små promenader. Vad mycket det hade gjort. Visst jag går och plockar och donar och fixar här hemma men det är ju inte kul att göra det när det gör ont. Plus att jag kan inte göra det jag egentligen vill.

Ψ%¤F-N &&?HEL-TE¤¿¥æ¤ξþAN-S"¤¤ÿ≈¿


14 dagar kvar

-Ny vecka

-14 dagar kvar(mer eller mindre)

-Mysdag på onsdag

....snälla titta ut snart!......

Det här vill jag inte uppleva igen....

Hela dagen igår var ett rent helvete, har aldrig haft ondare och aldrig gråtit så mycket som jag gjorde då. Det hugger så fruktansvärt i vänstra sida av rumpan så fort jag skulle föra benet framåt. Har aldrig kännt mig så hjälplös och nerstämd som jag gjorde igår. Dom stunder jag fick "igång" benet så fick jag gå halva fotsteg. Med andra ord så stod jag nästan på samma ställe och trampade. Men det gjorde att jag kom fram en bit.
Tog mig en snabb dusch innan vi skulle gå och lägga oss och kände hela ryggraden klickade hela tiden vad jag än gjorde. Trodde det värsta inför natten men faktiskt så gick det bra att sova men kan säga att höger ben värker mer än nånsin så fort jag vaknade strax innan tre. Det hugger inte när jag går nu men jag ska inte säga för mycket.

Att tappa förmågan att kunna gå är inte nått man hade tänkt sig. Idag är det 2 veckor till BF och jag vet inte hur länge man orkar med att leva med detta. Det har verkligen dalat dom senaste veckorna till det sämre och jag har aldrig upplevt dagarna/veckorna långa som jag gör nu. Man får verkligen kämpa en dag i taget. Ringde föräldrarna igår och började gråta direkt, har alltid försökt vara stark när jag pratar med dom men igår kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Man blir bara så ledsen att det ska var så här. ALLT jag gör innebär smärta......


Alva

Igår skulle vi träffa Jenny och Fredrik, tanken var först att vi skulle komma hem till dom. Men Johans föräldrar ville samtidigt bjuda hem oss alla på mat igår kväll. Så vi fick träffa dom där i stället.
Svärfar ville att vi skulle inviga deras nya altan som han har donat med. Och gissa vad snyggt det blev, händig som han är. Så det bjöds på både smörgåstårta och chokladpudding.
Och självklart en massa bebismys!


Det lilla undret! Så snäll och go var hon!


En något stolt Morbror ;P




Det var verkligen att hon fick gå laget runt :)

Jag och Johan får nog skärpa oss, blev inget kort på mamma Jenny. Det var BARA på fröken Alva. Men nästa gång ska det fotas!
Det blev en supermysig kväll och jag njöt verkligen, fast jag blev lite sur på min man vissa tillfällen!! Nu vill vi att dagarna ska gå och att du där inne vill titta ut SNART. Så vi med får gosa med dig.

Hoppas er lördag var lika trevlig som våran!

Blöjtårta

Det jag höll på att pyssla med igår vad denna. En så kallad Blöjtårta.


I tårtan kan du fylla på med vad som helst, nappar, leksaker, kläder, böcker, nappflaskor mm

Det var väldigt enkelt att göra den vilket gjorde det så mycket roligare.


Jenny och Fredrik blev glada över presenten, mission complete!
Måste säga att jag själv blev nöjd med resultatet :P


Grönt är skönt!

Måste visa en body jag har köpt, grönt är skönt!



Kommer bli så snyggt på sonen =)


Godmorgon Lördag

Nog hade det kommit en bebis natt. Lilla Olle föddes vid tre tvåtiden tror jag J sa =)
Då är det bara jag kvar då =P av vårbebisarna på Johans sida. Sen har vi många fler att se framemot, bland annat kusinvitamin Erika. Våra BF skiljer en dag mellan oss =)

Nu ska jag gå och pyssla lite, hihihii.
Hoppas ni får en bra dag!

Fredagsmys med vänner

Igår kväll var vi hem till M & M för att umgås lite. Det blev grillat med hemmalagad potatissallad och grönsallad. Mycket gott var det! Och kvällen var minst lika trevlig.
Själv satt man med sammandragningar typ hela kvällen, fint att veta att det förbereds där inne =) Plus att lillen var superaktiv och sparkade mig hela tiden, mindre skoj =) Alla sparkar är inte sköna. Strax efter 23.30 körde vi hem, då en mycket mycket trött malin ville hem. Väl hemma upptäcker J att hans plånbok fattas, själv tänker man det värsta och vet att han satte på sig jackan i stan då han hade den i ryggsäcken, bara den inte har ramlat ur fickan, för då kan vi säga hejdå med den. Men den låg hemma hos M&M som tur var. Kanske dags att investera i en ny jacka till karln som har bra utrymme för sina grejer???

Vaknade vid 04 idag med värk i benet, precis ovanför knät av alla ställen, låg och vände och vred på mig en stund tills jag fick lov att be min underbara man efter en värmd vetekudde. Men efter att ha haft den på rygg och rumpa så fortsatte det att värka. Så nu sitter jag här och ugglar åter igen. Tack och lov för att man kan sitta och smärtan känns inte lika som när man ligger.
Ska snart gå och försöka somna om, ute gryr lördagsmorgonen och jag har haft sällskap av kvittrande morgonpigga fåglar.

Ser framemot onsdag, då jag och Johan ska ha en hel mysdag tillsammans, där bland annat biobesök är involverad, får passa på nu när man snart inte är 2 längre ♥


Undra om det har kommit nån bebis inatt =) Johans kusin ligger på BB nämligen.
Ska bli skoj att få veta under dagen!


Status

Nog fick jag nästan 2h mer att sova, men riktigt pigg känner jag mig ändå inte, men det var riktigt skönt att ligga där under täcket. Ska gå och ta hand om disken i köket sen ska jag ta det lugnt, tiden kommer bara flyga fram idag känns det som. Måste inom stan innan vi ska vara hos M och M för att ordna med en lite "present" som jag ska pyssla ihop imorgon. Ska visa bilder sen på hur det blev.

Usch vilket Aprilväder det är nu, regnar mer och oftas är det snöblandat plus att det blåser rejält ute. Jag håller mig inne, fast jag har inget annat val när man inte kan gå utan att det gör satans ont.

See you later...

Vi testar....

 


Igår köpte jag hem den nya Marabou Passion, för man har sett den i typ varje blogg.
Men den föll inte i min smak, det var för mycket passion och ibland tappade man andan, som jag ser nu är det med chili smak också. Men gillar man passionfrukt så är det nog en hit. Jag har iallafall testat den och nu vet jag att jag inte behöver köpa den fler gånger :P

Friday

Hej Fredag!
Det kan jag inte riktigt fatta att det är fredag redan.....dagarna har känts långa men veckan har varit snabb. Idag kan jag säga att jag har haft en behaglig natt på läääääänge. Kul att det kan känns så en gång, tror jag ska gå och vila en stund till faktiskt, blev trött igen =)
Annars blir det en lugn för-, och eftermiddag. På kvällen är vi bjudna till Martin och Mona, där vi ska grilla. Johan gjorde sin egna potatissallad igårkväll så den ska vi smaska på.

Sen i morgon ska vi äntligen få träffa Jenny, Fredrik och lilla Alva. Ska bli så skojigt!!! det har vi längtat efter =). En massa bebismys med andra ord.

God morgon ALLA......

Tupperware - produkterna

Johan kom förresten hem med våra tupperware-produkter som har legat hos Sandra i typ veckor. Det har bara inte blivit av att jag/vi har hämtat det. Men Johan kan :)



Dom klassiska tillbringarna, nu med en tuffare färg, men dessa fanns bara i ett begränsat parti. En för saft/vatten och den mini till mjölk/grädde kanske :)

 

Och sen denna smarta förvaringsburken. Perfekt till när man har små och behöver göra välling.

Det kan ju inte bli bättre, är nöjd med mitt köp!
Efter lunch la jag mig i sängen och låg och läste ett tag, trötta ögon kom snabbt så det blev en nap på 1,5h. Blir bara mer och mer att jag får lägga mig och sova mitt på dagen. Antar att jag måste vila upp mig så mycket jag bara kan inför den kommande förlossningen. Det enda som hade varit underbart är om man kunde sova bort det onda, vad bra man hade mått då!

MVC - besök

Hej Onsdag!

Som tur var försvann snön igen, hade inte orkat med att se vit på marken mer. Märker att det är kyligare i luften idag men när väl solen tittar fram är det väldigt härligt.

Vi körde till mvc nu på morgonen. Allt såg bra ut, toppen värde på blodtrycket. SF-måttet var nu 38 och ♥-slagen låg på 145-147. Skönt att det är som det ska med lillen. Därefter pratade vi om vi hade några önskemål inför förlossningen osv. Margit lugnade ner mig med vad dom kunde göra och vad som var bäst för mig med tanken på ischias-problemen. Vi får ta det som det kommer och försöka hitta det bästa i just det ögonblicket.

Därefter körde jag Johan till tågstationen och jag körde vidare. Hade fått den där energin igen och tag tillfället att köra till Kretsloppsparken med lite skrot som har legat i bilen ett tag. Och när jag kom hem snyggade jag upp i bilen där bak. Hade startkablar och borste, massa flaskor som inte behövde stå i bilen just nu mm. Så lite ordning och reda blev det i bilen, ska ju ha plats för vagnen så det var lika bra. Nu är det bara en biltvätt som fattas.

Fyller på frysen

Låg och läste i sängen innan, vilket resulterade att jag somnade och sov till Johan kom hem efter 18.30. Det är bara så frustrerande att jag får så ont i sidorna när jag ligger, det går inte lång stund innan jag måste vända mig och ta med alla kuddar som stöd till andra sidan. Gissa vad jag längtar till förlossningen nu =)

Annars har vi bara slappat nu på kvällen, håller på att väntar in att coguar town ska börja om en timme.
Johan har gjort extra mycket mat idag som vi har fryst in för att lätt kunna ta fram när vi kommer vara lite upptagna med att lära känna nya familjemedlemen. Imorgon blir det en annan maträtt. Allt för att underlätta den första tiden.
Tänkte baka kanelbullar i veckan eller nästa, så man har frysen med nått fikabröd när nära och kära vill komma och hälsa på =)
Har hittat ett recept på kanelsnäckor som nog kan vara goda, ska även bli kul att pröva på att göra nån annan form på bullarna än att ha dom i vanliga bullformar.

Vad är detta.....



....DET SNÖAR UTE :( :( :( :(:(
Ärligt talat, varför????


Tyst i klassen



Läsning pågår.....


Packar

Ja en ny vecka och det börjar närma sig nu :) :) :) :) ;)
Håller på att packa BB-väskan nu och det börjar ta sig. Har typ mina plagg kvar att packa, och lite annat smått. Det blir nog bra i slutändan. Huvudsaken man har nått ombyte och KAMERAN. 

Ska äntligen få träffa min barnmorska imorgon, längtar efter varje besök. Och nu är det verkligen inte många kvar heller. Johan ska också följa med, känns väldigt bra att han har kunnat följt med så många gånger som han har gjort. ♥ Det betyder väldigt mycket, fast det är rutinkontroller. 

Ska återgå till det jag jag höll på med och sen blir det lite lunch i magen!




Graviditetsvecka 38

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Det är lugna fronten i magen! Kram

Grrrr.

Ibland får man hjärnblödning på katterna här hemma. Nu har det varit jättelugnt väldigt länge. Men nu är det nån som har varit framme igen! Tittar in i barnrummet som jag ser från här jag sitter och ser att det "fattas" krukor i fönstret. Javisst har nån vält ner en av favoitkrukorna och favorit orkideen i golvet plus lampan. Jag blir så trött på att man inte kan få ha saker ifred. Det är ju det att det finns INGEN plats att ens sitta på fönsterkarmen, så varför få idéen just nu efter en sån lång tid??? Ja det är mycket man undrar! Typiskt att även en blomma lossnade nu när dom äntligen blommar.
Varken jag eller Johan har hört nått konstigt nog....jag är iallafall så arg att inte kunna ha saker ifred!!!!

Grrrrr.....

Shopping BABY

Vi hittade 3 plagg till "lillen" på H&M. Kunde inte låta bli att inte köpa dessa
söta I love Dad/Mum-plaggen =) och sen ett par jeans.




Jag var inne på dom flesta nätbutiker som har babykläder, men inget som lockade just nu. Och jag ska avvakta efter att fått råd om det. Det blir nog jättebra till slut, vårt barn kommer inte behöva gå naket iallafall :P

Shopping MOM

Dessa topar köpte jag, kul att man hittar nått när man inte alls var ute efter att handla åt en själv =)
En randig top hade jag länge velat ha, men jag har inte letat så väldans mycket kan jag påstå. Men nu på kappahl fanns det hur många modeller som helst som var randigt.


Och den vita topen blir perfekt nu till värmare väder.



Har redan den randiga på för jag kunde inte låta bli, så skön den är och I love it ♥
Nu ropar maken att middagen är klar, ska bli så gott!!!


Inte vad jag hade tänkt mig

Vi är precis hemkommen från att varit i stan i över 3 timmar. Men jag måste säga att jag är sjuk besviken på urvalet på babykläderna i butikerna. Fanns typ inget i storlek 50. Kanske man kom på ett dåligt tillfälle eller vad vet jag. Men jag däremot kom hem med 2 nya topar =) som jag får visa bild på senare.
Det var trevligt att spendera tiden tillsammans med maken på stan, vi gick i tre butiker och det tog närmare 1.5h, jag fick lov att sätta mig ner stup i kvarten för allt värkte och man svettades som en gris =) Plus att man går väldigt väldigt sakta, så Johan hinner gå om mig många gånger om han vill det =)

Bara för det inte blev så mycket av shopping till lillpysen så ska jag besöka lite onlinebutiker och klicka hem något fint =)

Monday!

Ny vecka idag, vilket är så skönt. Tycker dagarna bli längre och längre och jag vill bara ha min son utanför magen. Antar att det är så här det brukar kännas veckorna innan BF. Just idag är det 3 veckor kvar. Men ändå kan man känna att det är en del saker man ska hinna med för man är kontrollfreak. Det mesta ska vara tipptopp, men det är inte lätt att orka med det man vill för man har nått som hindrar en hela tiden!!! :(

Idag har jag iallafall sällskap och jag hade tänkt köra till stan och titta på lite babykläder, men vi får se om det orkas med för min del, har haft en hemsk natt IGEN.

Nej om man skulle få lite gott i magen!


Tänk positivt, tänk positivt, tänk positivt!!!


Fick lite gjort idag

Tänk vad vädret kan ändras bara sådär, för nån timme sen var det så mörkt så mörkt på himlen att det var regnmoln i sikte. Fick tända lampor i lägenheten för att brighta upp lite. Och nu, nu skiner solen igen som den gjorde i morse. Härligt.

Vi har fått det lite städat här hemma idag och skickade äntligen iväg deklarationen, gött med extra pengar sen i sommar=)
Johan gick till affären vid fyra och jag la mig i sängen för trött var jag, skulle egentligen bara vila en stund. När Johan kommer tillbaka ber jag honom lägga sig brevid mig en stund och det gör han. Där ligger vi båda och myser och känner sonens hicka ett bra tag. Vips så sover jag och gör det tills nu. Välbehövligt men min bakdel strejkar för jag legat på samma ställe hela tiden.

Nu ska vi börja med middagen, lite grillat får det ju bli när solen värmer som den gör =)

Mannen kommer med en underbar mening som gör mig glad, -Jag är ledig imorgon!!!

Dagens



Vi idag, pink.

Sista dagen på denna veckan och vi har börjat städa lite här hemma, eller rättare sagt jag, maken kommer nog snart igång, KARLAR!!! Hoppas ni haft en bra helg so far. Vi ses......

Sunday morning

SOL SOL SOL SOL, skiner som bara den in i lägenheten.
Är lite trötter efter natten, tog mig över 3.5h att somna om, illa men man har ju ingen knapp vid sängen man kan trycka på, inte heller en mat och sov-klocka som skalman har. DET hade varit grejer för mig :P

Ska om ett par minuter bege mig till köket och finna nått att äta, nått sällskap förutom bebispuffar kan jag inte räkna med, mannen sover som en stock. Som vanligt med andra ord.

En grotesk syn på morgonen, osminkad, okammad och ett jäkla fint leende bakom handen :P


Söndag

Igår eftermiddag var vi på kalas för att firade Johans morfar. Det var kul att träffa alla igen och alla var frågvisa hur man mådde. Maten vi fick var supergod, njöt varje tugga =)
Tiden bara flög iväg och efter åtta ville jag hem och ta igen mig. Men det var en mycket trevlig eftermiddag!

Väl hemma blev det att kolla på millenium och jag somnade på soffan som vanligt. Vid halv tolv begav jag mig till sängs och körde min vanliga procedur med vetekudden, som jag värmde 2 gånger (j den ena gången ;)) Skönt var det. Värme är effektivt. Men tyvärr hjälper det inte för hela natten som man själv hade velat. Men jag vaknde vid 03.30 idag, fast då hade jag vaknat av J´s hosta där i mellan och plus att jag ville att han skulle komma och lägga sig men han var lite upptagen med annat, så jag vet inte när han kom och la sig inatt???

Söndag idag och vi har bestämt att ha en liten fixar dag.

=(

Ännu en extrem jobbig natt!!!
Somnade första gången vid 04.30-5.00. Och nu är man uppe igen för det gör såå ont. Så sammanlagt har jag kanske sovit 2h. Jag vet att det inte är långt kvar nu men det har bara blivit värre och värre. Snacka om att livet gett mig en käftsmäll, varsågod!!!

Sitter och gråter för man är så matt och trött. Är bara så jävla förbannad att det ska drabba mig. och framför allt så trött på att må skit VARJE dag....för det är det jag gör, mår skit.


FREDAG

Ja, det är ju Fredag idag =) Och vi har helgen framför oss.  Är minst sagt så sällskapssjuk varje dag och mannen får det inte lätt när han kommer hem från jobbet :P Tur man har hela helgen att umgås nu, hihihihi.
Det är för att jag älskar denna man så mycket!
Tänk att man valde just denna bild och kommer på att det är den 16:e idag,  1 år och 8 månader som gifta ♥ Och nu väntar vi vårt kärleksbarn,
kan livet bli bättre? Nope.

Ändrat

Vi skulle ju besöka förlossningen igår men tydligen har dom inget öppet hus under ombyggnationen, utan kom igång med det i juni igen. Nja det är ju lite i senaste laget =) Så vi får klara oss utan helt enkelt.

Det blev att vi städade upp på altan istället i det underbara vädret. Det blev så fräscht och snyggt, så vi kan ta oss en fika där ute i helgen om vädret tillåter.
Men efter allt arbete igår så hade jag lite ont inatt och idag, antar att det är för jag inte är van att vara i gång som jag var igår. Så magmusklerna fick jobba lite extra. Det har avtagit nu, men det var lite läskigt över hur ont det gjorde i magen. Det var inte som sammandragningar som jag har haft innan (dom har knappt kännts). Utan smärtan satt ovanför magen och på sidan. Men pyret har varit igång och sparkat idag så det är nog bara överanstränging.

Nått däckbyte blev det inte heller igår för min vimsiga man hade bokat tisdagen men fått för sig att det var igår. Som tur var hade dom en ledig tid idag kl 9. Så jag styrde dit och fick sommarsulorna på bilen.
Efter det så fick jag lov att kika in på jobbet för att gratta svärmor! Gissa vad glad och stolt hon var =)
Ska träffa henne imorgon igen och det ser vi framemot.

Vilken tabbe!

ÅHHHHH, jag är så klumpig!!!!!!
Lyckades försäga mig till mamma, hon som inte ville veta! Men om jag lyckades rädda situationen vet jag inte???? Hon sa inte rakt ut, -va får ni en son. Så om det gick fram är inte helt klart. Men jag utgår från det. SÅ KLANTIGT. Här hemma är det så naturligt att prata om det, så det är ju inte så konsitgt att man glömmer ibland.

Vet hon? Vet hon inte??????
Vad dum man känner sig nu :(

Johan har blivit Morbror

JA!!! Vi fick den underbara nyheten igår eftermiddag! Jenny födde en liten Alva.

GRATTIS JENNY OCH FREDRIK ♥

Är så oerhört glad för deras skull! Man blev helt till sig när svärmor ringde vid 15 och sa att dom låg inne på förlossningen, vi ringer så fort vi vet mer =) Hoppade runt som en lärka och tänkte att ikväll sker det. Men det tog inte mer än mindre än 2 timmar så fick vi veta att det hade kommit en tös.

 

Så härligt är det verkligen och vi ser framemot att få träffa det lilla undret när J och F har kommit hem och slagit sig till ro. Hela kvällen gick man och log och försökte föreställa sig själv ligga på förlossningen och sen få träffa sitt eget barn, måste varit helt otroligt och jag (läs: vi) vill inget annat att den dagen ska komma snart ♥


Uppskattar dom små sakerna


Ibland får man där energi man längtat efter och det ger en så mycket!
Man uppskattar verkligen alla tillfällen man får, något man inte tänkte på innan.
Dom små sakerna har också betydelse.


Bättre än inget

Bjuder på en mindre bra bild på dagens mage (36+2).
Det är så svårt att få till det och jag orkar inte stå och testa alltför länge. Sen kanske man skulle ta en fotokurs hur nikon fungerar för bästa resultat.  =)
Nu är det inte långt kvar tills jag ska bege mig och hämta upp mannen, happy!! Ska bara ta hand om tvätten som är klar om ett par minuter.

Drömmer mig bort


The ass from hell!!!

Sitter och äter frukost nu, klev upp för en timme sen då det verkligen inte gick att ligga kvar längre.
Allt vad muskler heter värker, man kan ju undra om det har med massagen att göra eller är det meningen att det ska bli värre?? Man är så trött på att inte veta och ha ont samtidigt. Vet att det är en massa gnäll från min sida men det här är vad jag upplever hela tiden. Jag kan ju inte göra nått för att det ska bli bättre....

Visst blir man uppiggande av sånt här =)
Men jag måste få det ur mig dagligen för man spyr galla över det annars.
Sonen verkar ha det bra iallafall, ger mig påminnelsen varför man fortsätter! Vissa stunder får man såna glädjerus av att man tänker och längtar så mycket att möta den lilla krabaten. Vem är du?, hur ser du ut? Det gör allt så spännande. Kärlek vid första ögonkastet som alla säger ♥

Snabba ryck

Godmorgon. Nattugglan är aktiv just nu =)
Vi fick vår myskväll igår och efter den damp vi båda i säng. Har ju lite planerat idag så det ska bli kul. Får se vad besöket hos förlossningen ger? För-, eller nackdel, hoppas givertvis på det först nämnda =)

Annars gör det mig glad att se att nedräkningen går som den ska, 25 dagar idag *ler*
Kan inte förstå vad veckan har tagit vägen, hinner knappt reflextera att v37 är snart över och vi går in i v38. Nu är det nån dag kvar men ändå, det känns som helgen kommer gå undan den med =)


Mindre tv-serier

Hela förra veckan var det ganska många tv-serier, som vi följer, som hade säsongsavslutning =(
Så den dagen man ser framemot mest då man kan mysa i soffan tillsammans,
är just idag, onsdag!
Då det är både Arga snickaren och Greys anatomy

  

Annars är det endast Cougar Town på tisdagar vi följer, ganska tråkigt. Men men vi kommer bli fullt upptagna med att mysa med vårt barn istället om några veckor, så jag ska nog inte klaga :P
Antar att dessa tre serier gör uppehåll snart med, vi är ju snart inne i en sån period, sommaruppehåll.....


Problem

Det blev en stund jag sov, vilket var skönt så klart. Låg och läste i gravidböckerna innan jag slocknade.
Synd bara att hela rumpan värker mer nu. Det måste vara från massagen igår, för hela dagen har mitt vänstra ben låst sig så jag kan knappt dra det framåt. Snart kommer mitt hjärta hem och det ska bli så skönt att få lite sällskap här hemma. Något på To do list har det inte blivit för benet har krånglat och gjort att jag inte tar mig fram som jag vill. Det hugger i benet hela tiden så man undviker att belasta det så mycket som möjligt. Så ser det ut för mig idag =) TRIST!

Trötter

Oj vad jag blev trött helt plötsligt, en liten sovstund hade varit skönt.
Imorgon ska vi byta till sommardäck, tydligen är lagen ändrad så senast den 15 april måste man ha gjort det och det är ju imorgon. Efter bytet så ska jag och maken köra till förlossningen och kolla runt lite. Dom har öppethus på tisdagar och torsdagar så vi får passa på när maken kan gå ifrån jobbet.

Annars är det en väldigt lugn vecka framför oss, bara ett födelsedagsfirande på lördag hemma hos Johans mormor och morfar.

Nej om man skulle ta sig och vila en stund.


Frukost

Frukost är verkligen så gott!
Fick ta att göra mig en smoothies för mjölken var slut (brukar alltid äta K-special och mjölk, typ ett måste :)). Men inte mig något emot för jag testade med Björnbär och jag tror det är bland det godaste smoothies jag har druckit.


Sen nån ost/gurk toast på det. MUMS!


En bra period att vara gravid på

Morning!

Soligt idag med =) Längtar tills man får gå ut med barnvagnen och möta sommaren.
Märkte det igår att det har varit en bra period att vara gravid på (aug-maj), för jag svettades som en gris när jag besökte affären igår och ville bara ut där det fläktade. Därför måste det vara jättejobbigt att vara höggravid under sommaren! Visst man kan klä av sig mera men att alltid vara klibbig, drygt.
Nu möter vi sommaren med att gosa och lära känna vår son, härligt minsann!

Ska gå och göra mig dagens frukost. Och sen ska jag gå på dagens - To do list. Ändå tur man har planer för dagen så den går fortare fram, titta och häcka framför tv´n gör jag bara inte.

Gårdagen

Tänk att vissa dagar känner man inte helt enkelt för att uppdatera bloggen,
igår var det en sån dag!

Besökte massören igår morse och hon fick knåda rumpan, armen och fötter, väldigt skönt =) Musklerna värker lite mer efter behandlingen, men jag har sagt det innan att det är så skönt för stunden, men inget av det onda har försvunnit. Men jag hade inte räknat med heller. Hon kunde låta bli att tycka jag såg rolig ut med min extra rumpa, tack för den, jag vet det redan. Känner sig som en jävla valross ju. Nått som är det vackraste är just gravida kvinnor, med undantag med mig vill säga. Där det är runt PÅ båda sidorna. Not funny!
Kanske kanske om man inte hade problem med ischian så kanske man inte hade sett ut som man gör? Glad är jag för att det snart är dags, sen får man hoppas på att inte alltför mycket ass stannar kvar.

Efter behandlingen körde jag hem till svägerskan, och lämnade en bok som jag hade läst. J hade gjort en fruksallad till oss båda och ljuvlig god var den =) Den innehöll en massa melon, mango, äpple, russin och en skål brevid med blåbär och hallon. Tror jag inte glömde nått =) Men det var så gott! Vi snackade en massa gravidsnack och hennes mage är så underbar fin att man kan inget annat än bli avundsjuk =) Håller verkligen alla tummar att bebisen kommer nu i dagarna för jag kan knappt föreställa mig hur jobbigt det måste vara att gå över tiden.

Graviditetsvecka 37

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Tisdag 13 April

Kvällen började inte så bra direkt, det blev en hel del tårar, men den slutade okej. Har fått en hel del sagt och med det hoppas man att det ska gå till det bättre!

En bättre natt blev det iallafall. Fick sova hela 3,5h i sträck men jag fick gå upp nu för man har en knuta i sätesmuskel som värker. Men ändå känns det helt ok att få sitta här, dom timmarna var vad man behövde. Ska till massören på förmiddagen idag och få en lite omgång, ser framemot zonterapin på fötterna, det var härligt förra gången!!

Slog mig precis att det är ju TISDAG idag :) HURRA!

Water

Isvatten är så gott när man har en törstig hals!!! Vissa kvällar kan jag hälla i mig nästan en hel tillbringare själv när jag har glaset fyllt med is. Törstig kanske? =)

Sov en stund på eftermiddagen, men det är precis likadant som det var inatt. Värk i benet direkt när jag lägger mig och ont i sidan. Men jag stöttade upp med kuddar och täcken och tillslut somnade jag trots smärtan. Kul att veta att man har det att vänta ikväll igen :( NOT....
Göra lite middag nu kanske?

Dagens smoothie

Dagens smoothie - med Banan, Ananas och Mango (Willys egna blandning)


   

Den blev riktigt god! och väldig praktisk blandning, i stora påsen fanns 4x120g små påsar. Bara att öppna och ösa ner i mixen. Klart =)

Sol i sinnet

Tog solningen först, man vet aldrig hur vädret är senare idag, ljuvligt var det minsann.



Alla tre kissarna höll mig sällskap i solskenet!

Det kanske inte syns men det är jättevarmt och skönt! Satt nog lite över en timme innan det började blåsa lite och jag behövde upp och röra på mig lite.

SOL

Måndag

Ny vecka var det här och det är väl alltid trevligt när man är gravid.

Efter jag gick upp blev det dusch och frukost, det med alltid trevligt :P Ska ta tag i dom där "måste"-göra nu så dagen kommer igång. Det är så himla lätt att skjuta på sånt, men nu ska jag bara göra det =) Sen ska jag sätta mig i solen och få lite färg.

Wish me luck


Mitt hjärta vill

Tror jag kommer få ett psykbryt snart om det fortsätter så här om nätterna. Att så fort man lägger sig så gör det ondare än när man är uppe och går och sitter!!! Oerhört frustrerande.....

Vill bara ha min son hos mig nu och Johan känner precis likadant!
Jag tror och måste hoppas att det går över när jag väl har förlöst honom, allt blir inte tipptopp men att kunna ligga på mage och förhoppningsvis vara mer rörligare i hela kroppen.


Vaken....

Här sitter jag och har inte kunnat somnat alls sen vi gick och la oss. Jag vill inget annat än sova. Känner mig helt groggig i huvudet och ögonlocken är som bly.
Under dom här timmarna har jag hunnit med att vända mig x-antal gånger, svurit, gråtit, läst tidningar, besökt toan 2 ggr och lite där till.
Sitter med huvudet mot handen som stöd och jag faller lätt i sömn, men vaknar av att jag nästan smäller huvudet i bordet. Får gå tillbaka till sängen och kämpa mot demonerna som sitter i rygg och ben.

Jag måste få sova!!!

Här säger vi godnatt.

Nu är det dags att säga GODNATT gott folk. Ny vecka imorgon =) Nån bra film hittade vi inte utan det fick bli några avsnitt av Las Vegas. Imorgon ska Johan tillbaka till jobbet fast han är långt ifrån frisk. Hopps verkligen att det vänder denna veckan!!!! Så trist att ha en sjuk man hemma.

See you later!!!

(Vad vi längtar efter dig där inne!!!)


Brun inte vit

Tyvärr blir det ingen vit kladdkaka ikväll utan en vanlig. Jag hade missat att säga till Johan att det behövdes väldigt mycket vit choklad till receptet. En block räcker inte och affären är stängd sen en tid tillbaka. Så det får bli en annan dag helt enkelt. Men vi är fortfarande sugna på kladdkaka =) Ikväll får det bli att vi får hitta nån film att kolla på för nått på tv´n finns det verkligen inte. Så kasst utbud på söndagar, fast så är det väldigt ofta på en vardag med. Tur man har sina serier att följa nån gång i veckan. Nej om man skulle göra den där kakan.......

SOLIGA Söndag

Herregud vilket underbart väder vi har idag!!!!
Vi har stått ute och njutit jag och Johan, tittat på katterna medans dom har extrema vårkänslor. Så kul att se =) Fick lov att rensa i en liten rabatt som vi har på baksidan för där hade kommit en del tulpaner. Det är så varmt att jag har tvätten ute på tork. Härligt.



Tog mig en tupplur nu på en timme och vad det var skönt =)
Medans jag gjorde det så var maken nere och handlade till en kladdkaka som jag ska testa att göra. En vit kladdkaka. Fick äta det hos svärföräldrarna och den var supergod.
Återkommer med resultatet senare...

Så blev det

Fick skit för att jag skrev att jag kände mig pigg. Så fort jag gick och la mig vid 05 så låg jag och hade så ont tills klockan blev 06.30 då jag fick lov att väcka J för att han skulle hjälpa mig. Så typiskt, värktabletterna tog efter ett tag och jag lyckades somna efter att ha varit vaken närmare 3 h. Tröttsamt. Har sovit en stund nu på morgonen tack och lov och nu börjar vi en ny dag!

God morgon!
Har tydligen blivit en trend att ligga och sova till efter 11, men jag tar alla tillfällen jag får att sova nu, J ligger fortfarande fast jag har använt mina knep att få honom att vakna. Men det har inte hjälpt så jag gav upp. Tror han inte är en muntergök direkt för att jag väckte honom i morse.....


Söndag 11 April

Ganska pigg för att vara 04 på morgonen :S
När vi hade gått och lagt oss, låg vi länge och pratade barn, alltid mysigt att göra det.
Speciellt jag som gillar att ligga och prata strax innan man somnar. Maken är helt tvärtom, men han gjorde tydligen ett undantag =) Hittade en ställning att ligga på medans vi pratade och det var verkligen behagligt, och jag vände mig sen när vi skulle släcka, kanske är därför man känner sig pigg just nu. Har klart ont i höger ben nu för jag sitter här men det känns annorlunda i kroppen. Hoppas maken har sovit nått, har inte hört han alls dom gångerna jag har vaknat, så det ska bli kul och höra av han själv upplevde, för vi hoppas båda att han är på bättringsvägen!!!

Annars väntar vi spänt på Jennys och Fredriks bebis, idag är det F´s födelsedag så vem vet om det blir delad dag =) Har iallafall gissat på den 12 eller 16 April. Vi får vänta och se ♥


30 dagar


Snart har vi passerat 30 dagars-strecket till BF =) Det närmar sig sakta men säkert.

Här hemma blev det hämtpizza till middag och nu sitter vi och kollar på Millenium.
Spännande är det!
Imorgon får vi se vad som händer, blir nog en lugn hemmadag som denna antar jag.
Nu åter till tv´n.....

Dagens smoothie

 Gjorde dagens smoothie på hallon.

  

Jag använder inget mått utan det är bara att ta lite av varje. Man kan inte misslyckas, det enda är ju att man inte gör mer än vad glaset kan ta =) Men man lär sig väldigt snabbt vad som är lagomt. Så enkelt och så gott! Innan använde jag aldrig banan men det är helt klart gott det med och nu har det blivit i dom senaste jag har gjort. Det mättar ju klart mer med än utan.

    Måste börja inse att jag snart inte kommer kunna ha min vigselring på fingret längre =( Blir mer och mer svullen och vissa stunder är det väldigt svårt att få av den, men ett litet tag till, kanske jag klarar mig hela vägen?? Vill ju kunna få av den innan förlossningen för jag tror man inte få ha på sig smycken då. Vi får se helt enkelt.


Possibility



Lördag 10 April

Sist jag kollade klockan var hon vid 07.40 och så vaknar jag att J sitter på sängkanten och klockan är 11.00. Shit, har inget minne av att jag har vaknat där emellan, men jag vaknade varken smärtfri eller utvilad. Närmare tvärtom. Känns som en sjukstuga här hemma, Johan med sin hosta och näsblod och jag med mitt, jätteroligt!

Får se om man blir som folk under dagen, vi har då inget planerat som tur är! Gömmer oss inomhus!

Tack Lisette för ditt stöd, du skriver så fina kommentarer och det värmer verkligen!! ♥
Jag vet att det är snart dags och det är man så tacksam för =)


Hur går man vidare?

Ännu en helvetes natt!
Jag är så fruktansvärt trött på detta nu, jag kan inte längre ligga bra på nått sätt, kanske en liten stund på vänster sida. Sen gör det ont vad jag än gör. Det tar emot fruktansvärt, sen gör inte saken bättre att Johan hostar nonstop och gör en ganska koko, men det hör inte till saken för han blir bättre snart.
Man ifrågasätter varför just jag ska råka ut för nått sånt här?! OM JAG BARA FICK SOVA UTAN ATT HA ONT!! Det man upplever på dagen är ens vardag och man gör det bästa av det men att det sen ska bli lidande DYGNET runt är en helt annan femma. Snart orkar jag inte mer känns det som. Hur ska man gå vidare när man vet att gå och lägga sig i sängen gör bara ont?
Har gjort det bästa i månader nu men just nu känns allt hopplöst!

Fredagkväll

Här hemma har vi fredagsmys och ska nu kolla på sista avsnittet av Solsidan!!



Barnfödande tror jag det handlar om =)


Dagens lunch

Tog och gjorde mig en smoothies till lunch, prövade blåbär, banan och vaniljyoghurt. Blev hur gott som helst. Hade glömt att jag hade fått blåbär av mamma och pappa som jag kunde använda mig av. Så nu har man en massa valmöjligheter, blåbär/hallon/björnbär/mango.

Tog mig en lätt lunch för vi ska äta tacos ikväll. Längtar redan, för tacos är ALDRIG fel! Maken har kommit hem nu men han damp i soffan direkt och nu slumrar han. Jag får gå och göra klart i köket så länge.
Ha en bra fredag!

Synd!

Har ställt in min träff med Julia idag, känner att jag inte orkar det just nu. Jättetråkigt just när man har bestämt nått. Men som Julia sa, det kommer fler dagar! Och det är ju bra det =)

Förhoppningsvis så ska man må bättre snart och att värktabletterna kickar igång inom kort.
Ute skiner solen lite då och då.....mörka moln på himlen finns det gott om, men dom får gärna försvinna så man får sol i sinnet!


Jag och sonen ♥ idag (35+3)


Ingen muntergök här inte.

Nej fy, önskade att jag kunde börja inlägget med att man var helt utvilad och smärtan känner man knappt av, men det är verkligen helt tvärt emot =( Inatt har det var så jobbigt, sov en timme, vaknade, sov en timme, vaknade osv. Och just dessa gånger man vaknar är det ett rent helvete att somna om igen. Har så ont i undre delen av sätesmuskeln, på BÅDA sidorna. Så att försöka lägga sig på sidan och lyfta lite vilket är fruktansvärt. Ingen sovställning är bekväm! Hur ska man då sova? Givertvis kommer tårarna i såna här tillfällen. Underbara J kom med förslaget när vi la oss att skriva ner vad vi kan packa till BB-väskan, just för att skingra tankarna på nått annat. Och det är precis vad man behöver göra emellanåt, tänka på nått annat än smärtan. Det blev en bra lista och det kommer säkert upp nått mer som kan behövas, vi har då börjat och jag får se om jag börjar packa idag eller imorgon.

Ska gå och äta min sena frukost nu i min ensamhet, J har åkt till jobbet fast han inte är frisk än. Hade grejer att fixa i malmö så det var ett måste. Hoppas han kommer hem i bra tid =)


Frukt/Bär



När vi var och handlade så fick en massa frysta bär/frukt följa med hem, för här ska det göras smoothies om dagarna, nyttigt och gott är det! Mixern kommer gå varm =)
Mums.

Tung kväll har det varit och jobbigare kommer det antagligen bli, värken är så dryg!
Vilket gör mig på så dåligt humör.
Hoppas jag kan få sova en stund inatt iallafall.


Här bor en prins!

Jajamensan, det är en liten son vi väntar ♥ Något som jag har haft en känsla om en bra tag. Kul att det blev som man trodde. Barnmorskan Astrid visade klart och tydligt lilla pungen och penisen. Skoj att man kan säga han nu =)


När är det dags tror ni?

Dagens jag! Nästa inlägg blir nog att jag avslöjar vad det blir för kön =)
Tänkte att det är snart 30 dagar kvar till BF så ska jag ställa frågan:
-När tror du att det blir födelsedag för vårt barn???

Besök hos läkaren

Godmorgon!

Det gick jättebra hos läkaren, han var hur go som helst och jag hade bara hört gott om honom. Han gjorde tester för att utesluta neurologiska problem. Men allt såg bra ut. Sen testade han reflexer och känsel i benen och det var inga tvivel om att fortsätta sjukskrivningen. Alltså reflexerna och känsel var som det skulle men han såg direkt att jag hade problem med att lyfta benen upp vilket är klart tecken på ischias.

Sen körde jag en sväng till boulevard för att lyxa till frukosten för min make. Jag åt innan jag körde i morse men jag kommer ta min andra frukost tillsammans med maken för jag är så hungrig att jag har illamående plus att magen kurrar som aldrig förr.

Det var längesen man var ute så pass tidigt och det är så att dagen bli så mycket längre när man får göra saker. Sen var det knappt någon ute så det gör det med rätt trevligt att köra runt och göra ärrenden.
Nej om man skulle ta den där frukosten nu..... :)


Nattugglan rapporterar

Inatt protesterar höger rumpmuskel, inte så konstigt för dagen igår såg ut som den gjorde, försökte verkligen somna om men gav upp efter 20 minuter. Hoppas jag inte är allt för trött när klockan ringer. Ska vara hos läkaren redan 8.30 så nån sovmorgon blir det icke.

Tänka sig att det redan är torsdag idag, denna veckan går i racerfart verkligen. Inte mig emot, kul är att i morgon är det bf för svägerskan, väntar spänt på när det kommer vara dags för dom =) Vilken dag som helst med andra ord.

Nu tackar jag för mig, har inget intressant att berätta just nu så jag slutar på topp.

Vi vet könet nu =)

Det var med en lättnad känsla när barnmorskan på obstetriska mottagningen sa att h*n låg med huvudet neråt. Man blev så lycklig av att se pyret ligga där inne i magen. Vi fick se mycket fin profil på huvudet där h*n sög på underläppen vilket gav en jätte putmun, så söt. Det var verkligen så skönt att se på vårat barn. Synd nog så var barnmorskan väldigt snabb med sin undersökning men det var ju bara att hon skulle konstatera att huvudet var neråt, själv ville man ligga där hela dagen och bara titta.

Nått mer roligt var att min älskade maken frågade väldigt fint om det gick och se könet. Snäll som Astrid var, så kollade hon mer än gärna (hon var en bekant till Johan så det var ju med ett roligt möte). Och det var så klart och tydligt och gissa vad vi sken upp ♥

Detta är ju nått vi ha velat veta sen första början. Så idag har vi njutigt av denna glada överraskning.

Avslöjar inte än vad det blir, kanske i morgon? ;) En del vet redan men jag ska blogga om det här med, är ju svårt att hålla tyst om man vill bara dela med sig. Vet jag har några hemma i Falun som inte vill veta förrens förlossningen har varit och det ska respekteras! Så alla ni där hemma, håll det hemligt för Fru Lööf bland annat, är ni snälla :) Ni andra får hålla er borta från bloggen helt enkelt, hahahah.


Ska få göra ett till ultraljud!

Kom precis hem från mvc och där hände lite grejer idag.
När hon tog blodtrycket var det ena värdet för högt så jag skulle ta om det när jag låg ner. Berättade då om ögat och hon sa att det var bra att jag hade tid hos läkaren imorgon så skulle vi se vad det kunde vara för nått. Trycket blev bättre när jag låg ner så det var en fröjd. Sen mätte hon magen och tror det blev 37, lite över kurvan men inget hon sa nått om. Sen när det kom till höra barnets hjärtljud så hade hon väldiga problem att mäta dom för h*n rörde sig HELA tiden. Hela magen blev full med gelé =) Jag hade fruktansvärt ont i rygg och ben för att det tog sån lång tid. Men tillslut hittade hon fina starka ljud men dom var högt upp och innan tyckte hon att h*n låg fixerad. Men eftersom ljuden var så högt upp blev hon osäker. Så jag har fått tid för ett ultraljud för att vara på den säkra sidan.

Sen var det inget fel med urinet och blodvärdet låg på 136 nu och det var skönt att det var som det skulle, förutom om det skulle visa sig att barnet ligger i säte. Men vi får vänta och se, fick en tid redan idag på eftermiddagen. Så nu ska vi äta och Johan får följa med denna gång.

Håll alla era tummar på det bästa, uppdaterar sen om hur det gick.

7 April

Godmorgon. Idag kan jag säga att jag har sovit ganska bra ändå =)
Har definitivt mer energi i kroppen än vad jag hade igår. Det är verkligen så skönt att kliva upp och hoppa in i duschen, smöja in sig, sminka sig och fixa håret i sin egen takt. Man blir som en ny människa nästan.

Har städat undan lite här hemma som jag egentligen skulle göra igår men det är mycket man vill. Ska fortsätta snart igen och sen blir det att köra till mvc på kontroll =)
Maken är fortfarande hemma och har mer hosta idag, och vi hoppas han kan bli frisk snart!

Nej tillbaka till det jag höll på med......

Dagen som försvann

Nej fy vad denna dag försvann och vad vi har sovit, J la sig i sängen vid fyra och jag var duktig och följde med. Nog somnade vi gott båda två och sov till telefonen ringde. Man blir inget annat än så seeeg efter såna sovstunder.
Ska börja med middagen nu så man får lite energi. Självklart blir det Halv åtta hos mig, House och Cougar town ikväll! Men tills dess så ska man komma på benen igen. Och vakna till liv. Tur man har nått inplanerat imorgon för jag är inget fan av dessa dagar då man inte känner att man gjort nått vettigt.


Magen v36

Gäsp gäsp gäsp!!! Lider man av syrebrist kanske, hahhhaha. Status = TRÖTT.

Får lägga upp bild på dagens mage (35+0)



Fick ha maken hemma idag med men han är väldigt förkyld, så han är rätt trött han med. Jag får roa mig med lite undanplockning och mer tvätt som ska tvättas. Evighetsgöra!
Nej nu har jag inget annat att säga så hej så länge.....

6 April

Det känns verkligen som måndag idag men det är det icke =)
Ute lyser solen så härligt, och pyret har gett mig en bra start på dagen med sina sparkar ♥


Måste säga att det är inte lätt att vända sig med magen längre. Den får jag stödja upp hela tiden. Blev en konstig natt nu med. Sov kanske 1,5-2 h sen låg jag vaken till klockan var nästan 05. Låg och läste och nu på morgon känner jag att jag har legat tok för länge, gör så ont i höften. Men nu är vi uppe och ska möta denna tisdag med ett leende. Det är ju ändå en ny graviditetsvecka vi går in idag.

Godmorgon!


Graviditetsvecka 36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Nu längtar vi båda enormt mycket, och snart är det ju dags!
Allt är som det ska och det är oerhört skönt. Ja BB-väskan ska jag börja med i veckan hade jag tänkt
.

Vara på den säkra sidan

Ja då förklarar jag här med att påsken är över för detta året! Och nu lyser solen =) Här hemma har vi inte gjort många knop. Tvättat sängkläder och handdukar typ =) Det har varit så skönt att ha Johan hemma några extra dagar och man blir ganska bortskämd. Imorgon är det jobb igen som gäller och lite ledsen är man ju för det :P Imorgon är ju ändå tisdag så det gör mig lite gladare som tur är.

Jag fick lov att kontakta sjukupplysningen idag för att vara på den säkra sidan, kanske man är nojig men jag tycker inte det är fel att kolla upp en gång för mycket än för lite. Hon jag pratade med tyckte det inte lät som det skulle vara havandeskapsförgiftning för det var inget mer jag hade känt av än ögat och det är mer flimmer som man får och inte ryckningar. Men jag fick nummret till förlossningen också och pratade med dom....hon sa med samma sak men tyckte att jag skulle vara uppmärksam på hur barnet är aktivt, annars var det bara att höra av sig. Min journalen tittade hon på och alla värden har ju varit bra. Man blir ju skrämd av saker som man aldrig har råkat ut för men jag kan lugna mig nu att det är okej och jag ska ändå träffa Margit på onsdag och då får vi svart på vit hur proverna är på urin och blodtrycket.

Och det med svettningarna, vet nu vad det beror på =) Tack J och J ♥


Fina blomman vi fick av svärföräldrarna i fredags!

Nu ska maken ut och starta grillen, det är typ tredje dagen vi äter grillat, men gott är det!

Vill just nu....

Jag vill ha sommar här och gärna en smoothie´s i handen!!!


5 April

ANNANDAG PÅSK

Idag öser regnet ner, det pissar verkligen!
Inatt har jag haft det väldigt drygt, har knappt sovit nått och vaknat hela tiden. En gång vaknade jag av att vara helt blöt i nacke och på bröstet. Det kändes som en sjö. Man undrar ju vad det beror på! Imorse fick Johan massera mig på ena skinkan för att försöka lindra för stunden. Det känns hopplöst att man knappt kan ligga på sidan längre. Trött är jag hela tiden, innan fick jag lova att sitta framför datorn för att fördriva tiden, nu orkar jag inte det ens.
Man kan inte bli nått annat än less nu för tiden. Hoppas verkligen att veckorna kommer gå fort som det har gjort innan, nu vill jag har mitt barn hos mig ♥

Eftermiddagen/kvällen igår hos svärföräldrarna var jättebra. God mat och mysig som det brukar vara. Fick grillat och till efterrätt en supersmarrig Vit chokladkaka som vi absolut ska göra i framtiden. Där efter satte vi oss i soffan och snackade om allt och inget. Jag däremot var sååå trött och jäst efter maten så jag hade kunnat gått och lagt mig. Men det är kul att umgås med familjen!! Saknar min uppe i dalarna! faktiskt så kommer mamma och pappa ner i maj/juni för att träffa deras barnbarn så det är inte alls långt tills vi möts igen.

4 April

PÅSKDAGEN

Vi hade en toppenkväll igår med. Grillade i det fina vädret och hade det trevligt. Vid 01 for dom sista hem och jag damp i säng som en klubbad oxe. Medans J städade undan disken (tappade nästan hakan =P) Så det är så skönt att vakna upp till ett städat kök. Vi tog en lång sovmorgon så vi ska äta lite frukost nu.

Mitt öga fortsätter att rycka ibland men jag känner inte av nått annat skumt, så jag avvaktar.
Vi ska hem till svärföräldrarna på eftermiddagen på lite middag. Annars tar vi det väldigt soft idag. Tråkigt väder är det ute så det blir en innedag idag. Mys med maken alltså!

Hoppas ni hade en bra påskafton....Hejhej

Vad kan det vara för fel?

Jag sov mellan 11-13, det trodde jag aldrig. Skönt var det minsann.
Men jag känner mig olustig, för mitt högra öga rycker det i och vila hjälpte inte att få bort det. Det är inte vanliga ryckningar som man kan få i ögonlocket eller runt ögat. Detta känns som övanför och bakom ögat.
Hur är det att få migrän?? Hade ju illamående imorse. Man blir väldigt fundersam!!! Det är ju ganska obehagligt. Ska ringa sjukupplysningen när maken är hemma. För jag har haft det sen jag vaknade i morse.

GLad PÅsk!!!


Påskmat

Sunny day....vilket vi gillar enormt! Nu är maken på jobbet och jag är hemkommen för en stund sen. Usch var trött jag var när klockan ringde, grinigare person kunde ni inte hitta. Kan inte påstå att jag är piggare men, förhoppningsvis ska det vända strax. En tupplur ska jag definitivt göra under dagen.
Tänkte jag kunde visa maten vi åt igår.



 

Vi hade köttbullar, prinskorv, potatis, västerbottenpaj, kallrökt-, varmrökt lax, sill, ägg, såser och bröd och ost. Verkligen en massa mumma!!! Och påskmust för min del =) me like.....Som sagt så tror jag går redan nu och sover lite. Så har jag eftermiddagen med maken sen =)


3 April

PÅSKAFTON

Malin, Tobias och Tuva var här i går kväll och firade lite påsk. Blev jättelyckad och mätt blev vi allihopa. All mat var så gott. Det var nästan som man rullade ifrån vardagsrummet. Sen myste vi i soffan och kollade givetvis på Solsidan och sen sjöng vi singstar. Det var roligt men synd att man blir så trött som gravid så tidigt. Vid 22 började det bli lite drygt.
Sov mellan 01-04 nu inatt och det vill sig inte att somna efter toalettbesöket. Upplevde flera gånger inatt att så fort jag kom på rygg när jag skulle vända mig så blev jag jätte illamående och kändes som man skulle spy. Tror det är rätt vanligt, tung är magen nu vill jag lova.

Ska gå snart igen, måste nämligen upp och köra J till jobbet för det passade inte med några bussar dit.
Sen är det bara att ladda batterierna tills ikväll då vi får gäster igen =)
Det tar på krafterna att vara gravid!!

Låååånga fredagen

Här hemma blev det en seg start på dagen, men man får göra det bästa av det. Nu på för-/eftermiddagen väntar vi in svärföräldrarna som ska komma. Annars händer det inte så värst mycket idag. Ska göra lite påskfint tills ikväll.


Samling i hönshuset

Alltså jag påskpyntar inte utan det kommer bara fram gula servetter och nån ljuslykta, har inte direkt lusten att pynta påsk. Kanske nästa år?

2 April

  LÅNGFREDAG

Igår blev det lite gjort här hemma, inte riktigt det jag hade tänkt men nått som behövdes.
Det var klädkammaren som fick ett lyft (igen) Men denna gång så blev det sååå mycket bättre och luftigare och förhoppningsvis den sista makeover på länge. Genom att vi inskaffade ytterligare en korgställning så kunde jag få plats med alla handdukar och sängkläder. Så nu ska allt komma på sin plats och inte blir ligganade på hög och skapar kaos. Genom denna totalstädningen fick jag tillfälle att hitta en massa handdukar som blir perfekt till skötbordet. Vilket gav mer plats åt annat =)

Medans jag höll på där inne så åkte Johan till stan för att kolla bolaget och handla till idag.
Ska ha ett litet knytkalas med grannarna ikväll. Blir lite smått och gott av vad påsken kan erbjuda. Ska bli jättemysigt.

1 April

 SKÄRTORSDAG

Oj inatt blev det mer sömn än vanligt men man märker att man är tröttare när man får fler timmar. Men benet gör ont ALL THE TIME, så jag kunde inte ligga kvar fast jag gärna velat det.
Idag ska vi pyssla lite här hemma, har ju sällskap hela dagen ju =) Så städning och handling står på schemat. Ska krypa ner i sängen snart igen för att verkligen få vila ut...J lär ju sova ett par timmar till så jag kan lika gärna göra det jag med.

  

Idag är det 1 april och jag antar att det ska bli en del aprilskämt lite här och var =) Jag är inte den som luras så det blir inget här på bloggen vill jag lova.

God morgon på era alla!!!

RSS 2.0