Vaken natt

Har haft en son som vaknade ledsen precis innan vi skulle lägga oss vid midnatt. Han var arg och allt vi frågade var nej. Och storgråter man och bara mamma duger, då är det nått som han har ont av. Man hör och ser direkt att det är nått annat än mardröm osv.
Vi fick honom att lägga sig inne hos oss. 

Vet inte om han kanske har bihåleinflammation? Nått som han gör vid förkylning är att han drar inåt och VÄGRAR snyta sig, vägrar blåsa med näsan. Nått som är så väldigt frustrerande!! Förstår verkligen inte varför han sätter sig emot det! Så det har gråtit och skrikits så fort vi har sagt och frågat nått. Blev direkt lugn när han fick plattan. Min hjärna är helt degig av trötthet plus att man själv är megaförkyld och har en man som snarkar genom krig! 
Oerhört tröttsamt att försöka få honom att visa var han har ont och varför han bara skriker när vi pratar med honom. Men med lite alvedon i kroppen så hoppas han kan sova en stund och påtvingad nässpray! Vi får ha extra koll och se hur morgondagen blir.
 Önskade man kunde klona sig. 
För denna vardagen är inte rolig! 


Vill bli frisk nu!

-åhh, suck!!!
Är trött på att vara förkyld, matt och hängig! Vill vara pigg och orka göra alla måsten som bara ligger just nu! Tvätta, dammsuga bl.a. 
Somnade på soffan efter kvällspasset och vaknar strax innan 02 av att Arvid går in i sovrummet. Gillar inte när Johan inte väcker mig så man kan parkera sig i sängen ist. 
Efter det var det bara att göra dig klar men fick bara lov att hänga upp tvätt och starta en ny maskin. 
Och nu är klockan över 3 😫 Hoppas jag får sova en liten stund...

Förkylningsveckan!

Här hemma har vi lite sjukstuga. Hela familjen är förkylda och hostiga. Håller tummarna att det blir en lindrig förkylning så vi kan vara pigga och glada. Just nu är vi alla rastlösa och ute är det blött och grått. Lockar inte alls! 
Så ingen förskola denna veckan. 

Igår var det säsongsstart för BL, extra roligt att titta på är att Johan G är med. En väns vän som vi har träffat nån gång så vi hejar extra mkt på honom :)

Sherlock Holmes tv-serie


Är det nån tv-serie som jag måste rekommendera så är det Sherlock Holmes!
Den är beroendeframkallande kan jag lova. Kemin mellan Sherlock och Watson är klockren. 
Och det är alltid spännande avsnitt. Börja titta! 👍
Netflix har serien, lite tråkigt att det bara finns 9 avsnitt för man plöjer dom fort. 

Blomster

Självklart kom det hem fredagsblommor!

Love love love

Nya vinglas?

Dåligt med sömn både igår och inatt, detta slutar nog inge vidare ikväll då det är dags för tjejfest 🍷🍹😊
Ska bli kul iallafall :) 

Tror jag vill samla på nya vinglas, för dessa Iittala glas är så vackra!


Har en uppsättning vinglas som jag tror jag har köpt på Åhléns eller Ikea, när jag och Johan flyttade ihop för 10 år sedan. Så nog kan jag byta ut dom med gott samvete!

TRÖTT AB!


En sån dag man bara vill att det ska bli kväll, så man får gå och lägga sig igen!

Efter läggningen av barnen så försvann all min energi att fortsätta med alla måsten här hemma. 
Jag orkade bara inte!
Men givetvis så blir sånt sämre att bara skjuta det framåt!

Så sant!

Like!

Denna går varm här hemma!
💕💕💕💕💕💕

Oväntat

Är riktigt stolt över Arvid 💕
I måndags hade vi träff med barnhabiliteringen och den gick toppen! Han samarbetade och dom märkte att han kommunicerade mer och försökte göra sig förstådd med kroppsspråk.
Nästa gång ska vi testa mer och använda av "timstock"(?) för att arbeta att ändra och byta aktivitet på tid. 
Efter besöket åkte vi till affären och sen vidare till Julia som var hos sin farmor. 
Han kollade på tidningarna när jag stod i kön och kom med en Turtles och helt klart skulle han ha en sån 😊

Igår var det även ett besök på ögonkliniken. Bad Johan om hjälp för förra besöket gick inte bra när jag hade barnen själv men det var längesen och nu har Arvid vuxit och hanterar vissa situationer bättre. 
Iallafall så bestämde vi att Johan skulle vara med Arvid och jag och Julia var kvar och lekte i lekrummet.
Det som gick dåligt var att Julia ist fick utbrott i entrén för hon skulle ur vagnen direkt vilket gjorde att hon klämde sig för hon bara satte ner benen under tiden jag gick. Så hon tokgrinade och låg på golvet. ALLA tittade som dom aldrig sett ett barn få utbrott. Men Arvid klev in som den duktiga storebror och gick och pussade henne och försökte trösta men det gick inte att få kontakt med henne. Så jag fick bära bort henne fr hissarna så inte alla skulle stå och glo. 
Åter igen blir man så frustrerad att man inte vet varför hon är arg och ledsen när hon inte pratar. Ville bara gråta för man skämdes och sen försöka förstå Julia, försöka trösta. Johan och Arvid kom tillbaka igen och då lugnade hon sig och gick sen tillsammans med oss till ögonmottagningen. 
Deras lekrum är stort och har många(!) roliga saker så barnen stortrivdes direkt. När det var dags för Arvid så gick allt toppen! Blev så glad inombords och det var så skönt att detta gick bra. När han kom tillbaka hade han fått droppar i ögonen. Jag hade svårt att fatta att han hade gått med på det. Det var helt fantastiskt. Sen fick vi vänta 30 min för dropparna skulle verka. Jag var så trött! Jag tar åt mig så mkt av Julias utbrott och bara vill att allt ska flyta på hela tiden. 
När Arvid var klar så berättade Johan hur duktig han hade varit och hans syn var toppen! 
-Är det bara för att jag är mamma som det ibland inte funkar med såna här viktiga besök? Går bättre när Johan gör det.
 När vi gick tillbaka så började Julia med samma sak i entrén så jag fick lyfta ur henne och det hon hade velat var att få gå i trappan....så hon fick gå i den medan pojkarna gick och köpte glass. 
Vi åkte iallafall vidare och lunchade allihopa på kassa 14. Och på vägen hem somnade barnen...

Träffar

Strax innan jag körde till jobbet i lördags kom Doffe och Sara med barn plus Julia och Nellie för att fika på våfflor. 
Synd man behövde gå ifrån, alltid lika kul med främmande.

På söndagen träffade vi på Johans syster med familj i stackedala för att grilla korv till lunch. Riktigt gott var det! 
Strax efter 12 kom även svärföräldrarna och joinade en stund. Såna här träffar måste jag blir bättre på att göra. För dom är så roliga!
Kusinerna 


Lördag

Såå trevligt med strålande SOL dock kall blåst. Vi kom ut vid 10.30 och packade in all återvinning och körde en runda till tippen. Under tiden fick Johan samtal från Doffe som undrade om vi skulle med till Floraparken. Så efter tippen körde vi dit och barnen hade så roligt! Julia skrattade så mycket när hon gungade. Det var ett tag sen så det måste ha kittlat i magen :)



12.40 körde vi hem för att laga snabb lunch och nu sover Julia medan pojkarna slappar och jag ska ta tag i lite tvätt och städning av toan innan det är dags för mig att åka till jobbet. 

Imorgon blir det med utflykt :) 

Ledig fredag

Julia morgonpigg idag också men det är inte mamman, så det blev bums i säng!
Hoppas hon sover till 8,30 ;) dream on!

Hade en bättre dag igår, jag fick småsaker gjorda här hemma mellan varven, så som att leka, laga mat, stoppa bråk, barn som är som iglar ist för att leka själv på rummen. Nog får jag många prövningar att besöka ställen där måsten ska uträttas och ha barn med som inte riktigt uppför sig som man borde. Men upp med humöret! Man lär sig mer och mer. 

Ett städat hem gör mig superglad! Finns inget som slår att man tänder doftljus och det är rent och undanplockat i kök och vardagsrum, även lite i barnens rum, fast där är det okej med huller om buller. Men det är ju trevligt att man kan gå där inne utan att trampa på sylvassa leksaker 😂
Det är roligt med inredning och önskade att jag hade ett bättre öga och pengar och plats för mer. 
Men man tar guldkornen man ser och apar efter. Ett besök till Mio får det bli nästa vecka och köpa en vas som jag har suktat efter lääääänge! 
Nu back to sleep........

Utomlands

Det ska bli så skönt!

Grekland, Samos.
Nedräkningen kan börja 😍


Älskar blommor!


Tulpaner!
Älskar verkligen att ha blommor i hemmet. Är det nått jag ska bli bättre på så är det att unna mig nya blommor varje vecka. Varför inte välja blommor ist för allt godis man köper! 
När man jobbar i en butik som har en blomavdelning med 2 florister så är det ögongodis varje dag 😍😍😍

Ny vecka

Saknar solen! Saknar snön! Kan ju hoppas att vi får lite kallgrader så snön får ligga kvar. Barnen skulle ha så kul i pulkabacken :)

Här hemma händer det inte mkt, så trist!  Jag och Johan har vänt på dygnet vilket inte är så smart och just idag är jag så seg! Julia vaknar tidigare och tidigare på morgonen. Idag redan vid 04.30 men Johan lyckades få henne att somna om i sin säng. 

Drömmer mig vidare....



Blåsigt!!

Jag och maken är vakna fortfarande. Stormen Egon härjar ute :( Usch för alla stormar som har varit dom senaste åren! Tycker det blir bara fler och fler. Strömmen gick för en halvtimme sen men kom tillbaka efter knappt nån minut, sånt gillar vi. Tacksamma när allt fungerar :)
Annars har det blivit en innedag då det har regnat nästan konstant hela dagen. Var iallafall ner till affären kl 08 och köpte lyxfrukost till familjen. Supermysigt och gott :)

Få se vad söndagen kan ge oss....




Biobesök

Igår åkte jag, svärmor och svägerska till stan och gick på bio.
Helt klart godkänd :)
Så skönt att komma iväg! Behöver inte nämna allt jobbigt som har varit den senaste veckan.
Under reklamen innan filmen började så visade dom att Fåret Shaun kommer som film. Och måste jag gå och se tillsammans med Arvid 😊 Längtar och ska bli skoj att göra nått själv med honom! 


Januari

År 2015! 
Nyårsafton firade vi tillsammans med Hanna, Torbjörn och Tilde. Jag jobbade till 18,20 så jag kom hem lagom till förrätten. 
All mat var så smarrig och tiden sprang iväg hela kvällen, blev bråttom strax innan tolvslaget till och med. Julia sov så vi andra stod ute och skålade in det nya året med att se så många fina raketer. Ska jag vara ärlig så tittar jag hellre på dom genom fönstret. 



RSS 2.0