Lördag

Helgerna är alltid speciella :)
Igår var vädret inte alls bra så en vända till tippen och affären blev det typ. Och sen blev resten en mysig-inne-dag.
Sänkte Julias spjälsäng då hon nu har börja sätta sig upp :) härliga framsteg!
Åt tacos och hade massa bus vid bordet, då helt plötsligt Arvid kom på hur kusin Alva hade busat med Julia när vi var på restaurang Björkhällan i fredags. Massa roliga grimaser :) oj vad Arvid skrattade!

Lite lördagsgodis och nya avsnitt med Fåret Shaun fick avsluta kvällen. Julia slocknade redan 18.30.


Bakslag

Jag var verkligen taggad i början av förra veckan men sen har man uppehåll nån dag och helt plötsligt är man tillbaka på ruta ett igen :(
Jag både vill och måste göra en förändring. Men fan vad lätt det är att falla tillbaka till det skitvanor man har! 
Nu är det, tack och lov, nästan helt oförändrat på vågen men det står väl inte på förrän det blir mer plus. Men jag ska inte ge upp än. 
Måste hitta ett sätt som får mig att låta bli det som jag inte ska äta och sysselsätta mig med nått som skingrar tankarna från mat och tröstätandet så fort det blir jobbigt här hemma.
Kanske lättare sagt än gjort? Bara ladda om och blanda i lite jävlaranama!!!
 
 
 

Sommarfärgen

Har köpt en ny färg i samligen nagellack och den är verkligen sommar!
 
Bilden är inte den bästa men det ska vara mer aprikos än rosa.
 
Helt klart en av favoriterna just nu.
 
 
 

Tiden springer iväg

För snart tre veckor sen blev Julia 9 månader och jag bloggade aldrig om det. Men nu kommer några bilder från den dagen. Stora tjejen :)
 
 

Forts.

Glömde ju skriva om veckans vägning! Inte för att det är ett resultat jag är nöjd med så gick det denna gång, + 0,3kg. Men som sagt innan, ny vecka och nya tag!


Måndagsvägning 3

Har haft 3 härliga/lugna dagar tillsammans med vänner och familj.
Och idag är man tillbaka till vardagen, fast nu när jag tänker efter så är det ju sommarlov ett par veckor innan Arvid ska gå några veckor på dagis för att sen vara ledig igen ett par veckor.

Sommarlovet kunde börja bättre :( Arvid vaknade med krupp i lördags och sen dess har han hostat, varit tung i andningen och har feber. Och Julia har börjat bli snorig. Ja ja hoppas det blir en kortvarig förkylning.
Just nu sover barnen och jag ska passa på att måla naglarna med en ny färg :)


Midsommarhelg

Glad midsommar på er alla!
Är uppe i varv samtidigt som man svettas som en gnu för det är så klibbigt. Imorgon har vi midsommarfest här hemma med vänner och det ska bli skojigt! Håller allt jag har att regnet håller sig borta största delen av dagen! För vi vill ha sooool!!!!


Måndagsvägning 2

Tre veckor sen startskottet gick, men denna veckan som var har varit usel.
Det kommer väl gå upp och ner hela tiden antar jag.
Vågen visade 0kg denna veckan. Totala är fortfarande -3,2kg.
Midjan -8cm, (kan det stämma på 2 veckor?) 
 
Kom upp när klockan ringde idag iallafall, så morgonpromenad blev det och lite övningar när jag kom hem.
Det är jätteskönt att gå på morgonen, så länge det inte regnar. Kanske man kan stänga regnjackan ordentligt om nån vecka ;)
Ska ge järnet och verkligen försöka få det rätta tankesättet när det gäller vid ätningen. Så kanske kläningen som jag ska ha på bröllopet i augusti sitter bättre :)
 
Nu ska jag ut och rensa ogräs :(
 
 
 

Skit vecka!

Kan ju helt ärligt säga att jag har inte lyft ett finger denna veckan :(
Kändes så bra här om dagen. Men inga promenader, slarv med maten osv. Roliga veckan har jag också vilket får mig att känna som en strandad val typ! Ska försöka komma över dessa tankar om att det ska vara så himla svårt fast det inte är det. Jag vet vad det är som krävs men man är så jäkla lat och svag i det mentala.
För det är så sjukt dåliga ursäkter!

Näh om man skulle sova en stund till innan det är dags att gå upp.
Helgen är äntligen här!


Svackor

Åh vad irriterad jag är på mig själv! Det där jäkla sötsuget som kommer på kvällen är inte nådig!!!
Och visst föll jag för den med :( och jag ångrar mig så jäkla mycket nu! SUCK!

Ja det lär ju synas på veckans resultat!

Beställde äntligen en klipptid till mig själv. Lär ju vara minst 1 år sen sist! Så lite midsommarfin blir man.

Nu är det dags att släcka, godnatt


Måndagsvägning

Ja det blev inte så mkt tid att blogga i måndags.
Men på morgon ställde jag mig på vågen och den visade -3,2kg :) Nu unnade jag mig på helgen men jag inser att det blev lite överdrivet men tur man kan lära sig från sina misstag!
Nu ska jag komma igång med morgonpromenaden igen så man får in motionen!
Sen nästa måndag blir det även att mäta midjan som kommer ske varannan vecka.
Åh vad jag är taggad just nu!


Ambulanstur

Måndagen blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

På förmiddagen lämnade jag Julia hos sin farmor medan jag och Arvid körde till öronmottagningen. Dags för hörseltest efter senaste operation. Och värdet på testet var mkt bättre och vi upplever att han hör bättre och främst att han reagerar väldigt mkt på höga ljud så han blir rädd ibland.
Så nästa besök blir i höst igen. Nu håller vi tummarna att Arvid kommer blomma och talet släpper <3

Efter lite lunch och lek hos svärmor så körde vi hem och hinner inte vara hemma länge förrän Julia hittar en bit plast på golvet och stoppar den i munnen.
Man blir så rädd för man ser hela förloppet att hon försöker svälja den och det tar bara emot. Så jag ringer 112 för min tanke är om den nu fastnar och även river upp i strupen.
Som tur är kan jag lämna Arvid hos grannen. Sen blir vi skickade till barnakuten och sen vidare till öron-, näsa-, halsmottagningen. Under väntetiden där så kräks hon ett par gånger men inget kommer upp mer än massa saliv. Men sen så börjar hon kräkas igen och det kommer hur mkt saliv som helst och upp kommer biten! JAAA VILKEN LÄTTNAD!
Vi väntar in vår tur och dom tittar ner i svalget men ser inget. Skönt att det inte blev nått. Men usch för denna upplevelse!
Tack och lov att det slutade väl <3


Hannas möhippa

I lördags var det dags för Hannas möhippa :) vi var ett glatt tjejgäng som träffades vid 9-tiden för att överraska henne.
Vi spexade ut henne med det finaste vi hittade ;) sen bjöd dagen på tårtfrukost, uppdrag på stan, lunch i tivoliparken, Laserdome, middag och fest hos grannen! En toppendag och kväll med alla och Hanna var nöjd med sin dag :)

Dagen efter försöker jag förtränga! Men två av mina "så kallade" :P vänner har snällt förevigat med att spelat in ett klipp :P hemskt!


Tacokväll

Igår blev en dag som inte mkt hände, fast jag hade planerat det. Får ta det vid ett senare tillfälle. Vi åkte dock till Ica maxi och köpte stövlar till både mig och Arvid. Och sen gick jag förbi en bok som jag bara måste köpa! Så oerhört läcker, färgrik och inspirerande. Sånt gillar jag. Sen vidare till Willys för en snabb storhandling. Ingen av barnen orkade direkt sitta i vagnen. Trötta ab och säkert tagna av värmen.

Sen hem snabbt i med varor och hela familjen behövde duscha innan vi skulle vara hos svägerskan med familj för lite tacomys.
Allt var supergott både mat och dryck, alltid kul att få testa nytt och få nya favoriter :) men dock så var Arvid helt toppad och hade helt stängt av när vi sa till honom. Den där vilan hade han behövt innan!

När vi kom hem så somnade barnen snabbt och både jag och Johan la oss med tidigt.


Fredag 7 juni

Igår förmiddag klippte jag gräset och både jag och Johan krattade upp det sista av det vi klipp av på häcken. Bara en sida kvar!
Sen åkte Johan iväg till Sweden Rock. Ringde svärisarna och frågade om vi kunde komma förbi och hälsa på en stund efter lunch. Och det kunde vi :) Arvid lekte i lekstugan och även med vattenslangen :) medan Julia satt på en filt i trädgården med leksaker. Så härligt avkopplande!
Vid 16.30 med stop i affären också var vi hemma igen. Sen var det bara kvällsrutinerna som gällde och före 20 sov båda barnen.
Nu var tanken att jag skulle göra så mkt här hemma när dom sov men så blev det dock inte :P
Tidig säng blev det istället!

Idag har hela familjen latat sig hela morgonen. Julia ska snart sova förmiddagsvilan och då sätts det gång med alla måsten. Solen och värmen är här idag med :)
Vi får se vad dagen bjuder på :)


Nationaldagen

Grattis Sverige på din dag :)

Glömde ställa klockan igår kväll men jag brukar alltid vakna 5.00. Men inte imorse, kanske för man visste att Johan var ledig? Vaknade iallafall kl 6.00 och låg och funderade en stund om jag skulle bege mig ut på promenaden. Vet att man mår så bra i kroppen efteråt, så det var bara att kliva upp.
Prick 07.00 gick jag och var inte hemma förrän 1,5h senare. Riktigt skönt väder att gå i!
Sen är det så roligt att man har bott här i lilla byn ett tag och ändå upptäcker nytt.
Och det lär bli fler upptäckter på nya sträckor när jag får gåsällskap.


Vår egna tavla

I mitten av maj var vi på dop och redan i januari när tösen var född frågade vi en vän OM det fanns en möjlighet att hon ville rita en personlig tavla till oss, som vi kunde ge i doppresent. Och gissa vad glad jag var när hon sa ja :D
 
Sen när den var klar för hämtning och vi är supernöjda med resultatet så säger hon att hon har ritat en till oss också (!)
Jag blev så glad och överraskad så ni anar inte. Skulle säga innan vi gick att om hon skulle känna för det och ha tid över så var vi med intresserad. Men så lång hann jag inte utan hon överraskar oss istället.
 
Tusen tack fina Helén <3 
Vårt egna Rönnträd 
 
 

Kampen mot övervikten

Nu får det vara nog! (igen)
 
Under graviditeten med Julia gick jag ner över 7 kg den första perioden pga illamående/kräkningar. Sen gick jag inte upp så mycket mer av resterande. Men det är väl för man hade kilon att ta av från nedgången.
Men sensommaren/hösten -12 var nog den värsta perioden i mitt liv. 
Först och främst var det en ny familjemedlem man skulle lära känna och komma in i nya rutiner och lära sig att hantera två barn själv. Plus att det var och fortfarande är jobbigt med att Arvid är så aktiv och envis och inte kan uttrycka sig. Talet är allt! Det är så vi kommunicerar. Och om man inte gör sig förstodd så är det väl klart att man bygger upp en massa frustration och på nått sätt måste det komma ut. Och tråkigt nog så blir det knuffar och bråk. Det har gått så långt att man undviker träffa folk även nära vänner för att man skäms över att det blir ofta bråk mellan barnen. 
Och det är så synd för jag och Johan vet hur go Arvid kan vara, det är bara att det kommer ut fel, han vet inte hur han ska betee sig i vissa situationer. Men det är det vi ska jobba på nu tillsammans med förskolan, pedagoger.
Känns som jag kan skriva massor hur jag känner men det blev en sån turbulent tid innan öronoperationen att man orkade inte bry sig inte om vad man åt och stoppade i sig....jag äter min känslor. Det är så synligt! Mår jag dåligt så äter jag!
 
Nu har det gått så långt att vågen visar mer än jag någonsin har vägt innan.
Alla kläder sitter trångt och byxorna kan jag inte ha längre. Det bara hänger och jag mår asdåligt av att se mig i spegeln.
Men nu har jag bestämt mig! Gör nått åt det!
Mitt mål är nu att jag ska se bra ut och MÅ BRA till min 30 årsdag! Det är lite mer än 1 år dit och jag vill kunna gå till en klädaffär och köpa en snygg klänning utan att behöva tänka på om den finns i min storlek osv.
 
Så nu i måndags var startskottet för ett sundare liv.
Varje morgon har jag gått på promenad innan johan sticker till jobbet. Tänker på vad jag äter. Ska undvika kolhydrater, vitt bröd, sötsaker. Även mängden mat måste jag jobba med. Oftast så blir middagens portion alldeles för stor. 
Visst kommer jag unna mig nått lite då och då men då vet man att det krävs motion för att kompensera det man ätit. 
Lite ändring där och lite här så blir det en skillnad. Och jag är taggad!
På måndag nästa vecka sker första vägningen och jag längtar och hoppas att se minus!

Den som spar han har!

Ja nog har det tagit ett tag att utnyttja presentkortet som jag fick i julklapp av jobbet. Men som talesättet säger den som spar han har :)
Adidas 399:-, team sportia outlet

Kommer användas flitigt i sommar! 
 
 

Arvid 3år

Nu kommer ett sent inlägg om Arvids 3 års dag.
 
Söndagen den 12 maj på eftermiddagen började kalaset.
Han blev så glad över alla presenter att han inte hade tid att öppna alla. Rull fulle var det hela dagen.
Och nog hade han det skoj :) 
Han fick sandlåda, cykel, lastbil, bilar, skor, pyjamas, verkyg, trädgårdsredskap, smultron :) mm.
 
Vi bjöd på tacogratäng med sallad och avslutade med marängtårta.
 
Dagen bjöd på solsken och så klart är det alltid skönt att
slippa regn när man har gäster. 
 
 
 
 
 
En generad kille när alla står upp och sjunger :) Ljuset blåste han ut så bra :)

Sommarmånaden

Nu är vi inne i juni månad :)
Har under torsdag till söndag haft mina fina föräldrar på besök. Som vanligt så går dagarna med rasande fart.
Man vänjer sig även väldigt snabbt att ha sällskap om dagarna!
Igår vinkade vi hejdå och kommer ses i augusti igen. Då i lite fler dagar ;) Arvid och Julia har haft det toppen också. Det vore toppen om vi ändå hade mindre avstånd mellan varandra men vi får göra det bästa av det.

Ena svägerskan och syskonbarn kommer ner i juli och hälsar på och det ser vi fram emot.

Avrundade kvällen med pizza och film tillsammans med Jenny och Kaj. Barnen var helt färdiga redan 18.40 så vi fick äta i lugn och ro.
Annars försöker jag och barnen kurera oss från en långdragen förkylning. Nu ska man vara frisk när sommaren är här ju!


RSS 2.0