Måndag

Vilket busväder det är, regn regn regn.
Sitter med Arvid i famnen, ska ta med honom till kiropraktorn idag. Bara vi är nyäten så ska det inte vara några problem. Tycker så synd om honom, han har massa hormon-prickar i ansiktet, inget han lider av, det ser så jobbigt ut bara. Men det ska nog vara borta inom några veckor får jag hoppas.

Igår var vi hemma hos johans mamma och firade morsdag....middagen var så god, kul att pröva nått nytt! Sen körde vi en snabb vända till vännen Ralle och presenterade Arvid för hans familj. Arvid fick ett par supersnygga convers skor, som jag ska ta kort på sen när jag får tid. Tuff kommer han garanterat bli.

kram

3 veckor

Nog trivs man med mammalivet! Man kan verkligen inte få nog av att sitta och titta på ögonstenen. Att man kunde känna så här för en person trodde jag inte.

Arvid tar en middagslur och jag ska förberede oss för att köra hem till hans farmor och farfar.
Igår var det dags för andra vägningen på BVC och han växer så det knakar, nu väger han 4114g och är 52,5 cm lång. Och idag blir han 3 veckor med, helt otroligt att det har gått så fort.



Slå den tuppkammen =)

Igår hade vi besök av Hannah och Torbjörn och Arvid fick 2 supertuffa body och en matchande mössa. Han kommer verkligen bli så snygg när han har vuxit i dom. Tusen tack!
Vi käkade pizza och hade det trevligt.

Nej nu måste jag fixa här. Trevlig helg alla!


Många saker i luften

Sitter i telefonkö hos FK, kan det bli mer tröttsamt?
Och nu brakar det loss i Arvids blöja, typiskt. Om man ändå slapp allt detta krångel med FK. Så frustrerad när dom gör fel!!!


Var på mitt andra besök hos kiropraktor idag, svärmor var här och tog hand om sonen. Men vilken klump i magen jag hade när jag satte mig i bilen. Visste att han hade det jättebra hos Lotta men man kunde inget annat än känna det man gjorde. Det fattades något!

Nej nu måste jag ta blöjan, ska nog hinna det innan FK tar mitt samtal. Här gälller det att vara flexibel.

Kram


Vårt hjärta!



Mammas och Pappas hjärta!!!


Imorgon ska Johan tillbaka till jobbet och det känns väldigt trist, har verkligen varit helt fantastiskt att ha honom hemma. Min problem har fortsatt och jag har fått så mycket hjälp och nu ska vi klara oss själva. Kommer gå jättebra men nog kommer saknaden vara enorm!!!


Söndag

Har haft mina föräldrar på besök i några dagar och vi har blivit så ompysslade! Nu är det för tyst i lägenheten istället....önskade verkligen att vi bodde närmare!
Vi har fått väldigt fina dagar tillsammans, vi har fått så mycket gjort i både lägenheten och trädgården.
Mormor och morfar var så stolta över sitt 6:e barnbarn och vi är alla ovana med att säga just mormor och morfar för dom har varit farmor och farfar i över nio år.

Igår hade vi Johans familj över på middag och det var supertrevligt att vi samlades. Pappa lagade en toppenmiddag som vanligt. Även kusinerna Alva och Arvid fick träffas för första gången så vi hade verkligen babymys här hemma.


Idag fick vi en väldigt glad nyhet och det är att min kusin födde en dotter inatt. Ett stort GRATTIS till henne och John och storebror Dennis ♥

Fort går det

Här går dagarna i full fart, igår blev lill Arvid en vecka redan. Självklart ska mamma vara framme och fotografera lite =) Tänkte man kunde ha månadskort sen så man kan se hur han växer.



Igår hade vi svärföräldrarna på besök och dom kan verkligen skämma bort oss ♥ Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans där Arvid verkligen blev ompysslad.
Det är verkligen så trist att vädret är så dåligt som det är, regnat har det gjort sen i söndags. Och det känns inte lockande att vara ute direkt! Nu får solen komma fram!!! Så man kan vara ute!

Nu gnäller det i vagnen så jag antar att det är dags att ordna med malinmejerier som pappa brukar sägar =) Ha en bra söndag!
Tusen tack för alla fina kommentarer!!!


Up Up and away

Nu ligger hjärtat ♥ och sover söt.....



Amningen går bättre och vi får väcka honom på fasta tider så det inte blev som igår. Natten var ganska gnällig då magen krånglar lite, fisar på tvären kan inte vara skojiga! Men han bajsar och kissar som han ska och det trodde jag aldrig att varje fylld blöja skulle vara så rolig :P
 
Kärleken är enorm!


Hemma bäst

Nu efter vår första natt hemma med Arvid så är det verkligen skönt att vara hemma! Somnade som en stock igår kväll efter alla dessa dygn med bara några timmar sömn totalt.
Natten gick väldigt bra, vi turas om och Johan är världens bästa pappa och make!!
Idag däremot har det varit en hel del magknip för sonen och har inte alls varit på humör. Men nu ligger han och sussar så gott i vagnen sen över en timme tillbaka.


Bilden från fodda.nu

Arvid 8 maj 2010
Vikt: 3820g
Längd: 51cm

Vet att uppdateringen kommer väldigt sällan men nu är det sonen som tar mycket tid och va lugn det kommer men kan säga att blir lite då och då.
Nu väntas det mat!


Arvid

Nu är våran son här! Lördag 8 maj kl 05.22 fick vi möta honom och det var kärlek vid första ögonkastet!




Fredag 7 maj 2010

Svårt att sova är vad jag har, om man ändå kunde slippa smärtan i benet på nätterna så hade jag varit såå glad. Men icke sa nicke. Får sitta här ett tag och bara hoppas det släpper lite, jag behöver timmar!!

Det har varit en händelserik dag igår och jag får skriva om det sen när jag orkar, nu när klockan snart är 02.30 så är man inte så pigg.....
Iallafall är det fredag idag och det gillar vi, kanske lite extra denna veckan.
Nej nu lockar sängen enormt mkt.

Ha en bra dag! ;)

Solsken

Nog kom det solsken tillslut, men det verkar blåsa en hel del. Gick och la mig strax innan tio och låg i sängen till över 13 med både smulan och isolde brevid mig. Skönt att få nån timme extra. Låg och drog mig lite och under tiden ringde mamma. Hon lyckas verkligen pricka in när jag har vaknat, hon är ju för bra!!!
Vi snackade om det ena och det andra, dom håller på att tapetsera om deras sovrum, hall och vardagsrum och vad jag har sett hittills så blir det jättesnyggt.
Kul att få se allt när vi åker upp till Dalarna och hälsar på.

Mmm vi får se hur denna dag slutar.....

Torsdag

Ibland är det hopplöst att få sova. Till och med Johan har svårt att då den sömn han brukar få. Han är på jobbet nu och nog saknar man honom redan. Men jag ska nog kunna roa mig under dagen.

Ingen sol idag på himlen, mörkt och trist, kanske det blir bättre under dagen??? Hoppas.
Nej jag har inget mer att skriva för tillfället.

God morgon,

4 dagar till BF

Allvarligt talat så har jag nu 2 nätter på raken vaknat på exakt samma tidpunkt. 03.08 Det är bara så drygt. Och så vet man att när man kliver upp så blir ryggraden belastad och smärtan i benet kommer alltid. Så nu stannade jag uppe, istället för att försöka somna om vilket jag inte kommer göra. Gjorde det i går och det blev bara att jag låg varken till 06.30.
Åh vad jag vill att värkarna ska starta nu. Denna väntan gör ju ingen klokare, och man känner efter hela tiden utan nått resultat.....jaja det ska väl starta nån gång inom dom 2 kommande veckorna.

Torsdag idag och veckan har gått undan på ett sätt. Tyckte det var fredag nyligen. Men det är ju bara positivt nu när man är väntans tider, för att gå och vara höggravid är inte alltid så skojigt faktiskt.

Som sagt så har vi nedräkning här hemma.


Jag och finaste! LOVE ♥


mvc

Det gick bra hos barnmorskan idag.
SF-mått : 38
♥-slag : ca 136-138
Blodtryck : Bra
Plus att han låg fixerad och det var skönt att höra. Det var inte bara margit jag fick träffa utan en ny som skulle börja jobba där så det var hon som undersökte mig. Denna gång, samma som förra hade vi problem att hitta dom små hjärtljuden men när hela magen var full med gel så lyckades det tillslut.
Därefter blev det ett besök till kappahl och sen hem.

När J kom hem gjorde han en mycket smarrig pasta/broccoligratäng och hungrig var jag så det var riktigt gott med mat. Onsdag ídag och då betyder det en arga snickaren och greys, we like......


Onsdag och ev. sista besöket hos BM

Igår spenderade jag eftermiddagen hemma hos Julia, det var riktigt trevligt som alltid. Medans hon bakade bröd, gosade jag med Casper. När han låg i min famn, kämpade han hela tiden med att resa sig upp, stark kille =) Nog längtar man nu till det är dags för oss minsann!!!
Vi fikade och tiden bara flög iväg, strax innan 17 fick jag bege mig för att hämta upp maken som slutade jobbet. Väl hemma var det att sätta igång med maten och äta den. Sen händer det inte så mycket på kvällen. Det är dom vanliga rutinerna som görs.....

Idag däremot är det dags för det sista(hoppas) besöket hos barnmorskan. Har verkligen trivs med Margit, från första stunden och Johan kan inget annat än instämma. På ett sätt är det tråkigt att inte få träffa henne mer men ändå skönt att vi ska möta vårt barn istället, ni förstår säkert vad jag menar......sen ska jag göra ett snabbt besök på stan innan jag kör hem, eller om man tar det innan bm-besöket, jag får se hur trött jag är. Vaknade 03 inatt och har varit vaken sen dess. Hade verkligen hoppas att det skulle fortsätta som dom 2 senaste dagarna har sett ut, där jag fick sova många fler timmar. Men det är väl så när man har varit ute och gjort grejer så blir det så. Ska krypa ner snart igen och bara hoppas man somnar snabbt.

Morning.

Tisdag =)

Ny vecka, härligt.                                                                  (39+0)
Nått som är otroligt skönt är att jag har fått sovit en hel del utan att bli helt störd av det onda i benet. Eller så är man så pass trött att man inte märker det? Men vila/sömn är viktigt nu på sluttampen och jag tar varje tillfälle i akt.
Om nån timme ska jag bege mig och köra söder ut hem till underbara Julia, för det är precis vad hon är!! Ska bli skönt att komma iväg lite och sen att få gosa med Casper är ju inte helt fel.

Först får man ha nått i magen och jag har ingen anning om vad jag ska laga. Får nog börja rota i kylen. Finns ju inget tråkigare än laga mat till sig själv, tack och lov att man inte lever ensam ;P Nu ska jag styla håret efter duschen, ja, så gott det går!

Graviditetsvecka 40

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Det är lugna puckar här hemma, jag sover, sover och åter sover. Ladda batterierna är det jag behöver göra. 6 dagar kvar till bf och vi längtar. -Hallå där inne, dags att komma UT!


Måndagen

Denna dag kunde verkligen inte bli segare. Sov så gott mellan 17-18.30 sen var det dags att kliva upp och möta älsklingen. Eller rättare sagt han kom till mig och pussa hej, lat frun tänkte han säkert :P
Under kvällen har vi kollat på inspelade serier och verkligen chillat.

Imorgon ska jag köra hem till Julia och umgås lite med henne och Casper. Det var ett tag sen och jag vill verkligen träffa dom igen. Plus kan det vara skönt att ha nått i veckan planerat så inte dagarna bli för långtråkiga.

Har precis kollat lite på utbudet hos Kappahl, det finns så mycket jag vill ha i min garderob men det är verkligen inte lönt att köpa nått nu, vi är ju ändå så pass nära förlossningen. Jag får helt enkelt vänta.....Men det är mkt som jag mer än gärna hade köpt!!!


Slowmotion

Nej fy vilken seg dag det blev idag, har verkligen inte gjort nått här hemma!
Bara för det så ska jag gå och lägga mig en stund i sängen för det kvittar ju ändå. Maken är inte hemma förrens om 1.5 h iallafall.

Egentligen hade jag kunnat tittat på den danska serien Unga mödrar som började förra veckan med nya avsnitt, men mannen vill med kolla så jag får vänta till han kommer hem. Nått som jag inte kan låta bli att göra när vi kolla på serien är att kritisera dom flesta. Men det är ju sjukt lätt att göra det. Vissa förstår jag mig inte på helt enkelt. Men man kan inte låta bli att inte titta heller.
Herregud......

7 dagar kvar - 1 vecka!!

Sensation gott folk, natt fick jag sova i hela 4.5h, det var ju nästan så man känner sig utvilad. Trist bara att så fort jag kliver upp så blir det värre med benet, men jag behövde gå på toaletten. Gick tillbaka till sängen i hopp om att Johans klocka skulle ringa 05.40 men jag fick ligga vaken en timme innan det var dags för honom att gå upp. Lite godmorgonpuss och godmorgonkramar....innan han fick gå till bussen. Lyckades somna om och sov en timme till. Konstigt nog har det blivit så på morgonen är att jag vaknar nästan alltid exakt en timme senare, slår aldrig fel.

Nu med lite frukost i magen ska jag snart hoppa in i duschen och se hur dagen kommer att se ut. Nu när jag satt här och vred mig lite i stolen, small det till i ryggen som jag vet inte vad. Vilket gjorde att jag fick ont i benet och går lite kasst. Får se om det fortsätter.....

Måndag!!!


Vitsippor

Jag och min underbara man gjorde en liten utflykt. Den var liten, men det var ändå nått. Jag har länge velat plocka lite vitsippor då det är ett av vårens underbar tecken.

Hem kom vi med 2 små buketter, som står så fint på bordet. Nu var de avklarat :P

Grilla korv

Vi tog fram grillen till lunch idag och grillade korv.
Det fina vädret gjorde att vi kunde avnjuta den på altan.



Gott var det! Och skönt att äntligen få kunna använda altan igen. Det kommer bli många middagar där i sommar!

Dubbelt upp

Mina vader/fötter är som ballonger, igår svällde dom upp som bara den. Så jag försökte ligga med bena högt, gick ju inge vidare men en kort stund. Så stödstrumporna åker på så fort jag klär på mig, hoppas man bara lyckas för dom är fortfarande svällda och jag sitter och svettas som en pig!!!
Använder ofta strumporna men inte varje dag pga tvättdag....får se hur det är när jag vaknar igen helt enkelt.

Ute börjar det ljusna och fåglarna börjar kvittra, lovely.
Sitter med jobbig huvudvärk så jag ska nog gå och försöka somna om och sova bort det.

See you later.


Vi i ett nötskal!

Denna bild får mig alltid att skratta! Härligs minnen! Finns inget roligare än att titta på gamla foton!


Dagen

Låg i sängen till nästan 11 idag, sen drog vi igång med städning. Det mesta fixade Johan för jag var inte helt i farten. Dagen gick och sen var det dags att förbereda maten till kvällen. Strax efter 18 kom Sofi och höll oss sällskap. Vi grillade biff och hade hemmalagad potatisgratäng som tillbehör. Till efterrätt hade Sofi med sig en supergod daimtårta som man bara fick lov att få receptet på.

Vi satt och tjötade, samtidigt som vi lyssnade på en massa bra musik. Timmarna flög iväg och vi hade det jättetrevligt....nu sitter vi solo igen och sängen lockar.
Imorgon, söndag....var tar helgen vägen???....har vi inget vi ska direkt göra. Utan att umgås med varandra.
Bra start på denna 1 maj-dagen!

Godnatt!


Erika: Ja nu är vi inne i rätt månad =). Vad spännande, då får vi se om det stämmer. Johans kusin gjorde samma sak på mig fast över handleden. Där var med en pojke som resultat och enligt BM så är det det. Nu är det bara att vänta och se för oss. Våra hjärtan ♥

1 MAJ

Godmorgon Lördag!

Ja nu är vi äntligen i maj månad, underbart!!! Nu går vi mot bättre tider..sommar och sol. Igår gjorde vi absolut inget märkvärdigt, grilla ska vi göra ikväll istället, då vi hoppas på solsken och inga tråkiga moln som det var igår och som är fortfarande. Idag har vi städning på schemat och ikväll kommer söta Sofi på besök. Ja det är i princip vad som kommer hända idag :P

Ska gå och krypa ner i sängen igen då natten har varit crap ala crap! Ovanligt.

Missing mom and dad!

RSS 2.0