Inombords

Just nu känns allt väldigt jobbigt!
Får liksom aldrig ladda om batterierna. 
Arvid är som en igel och ropar mamma non stop hela dagarna. Och hela tiden ska man försöka förstå vad det är han vill och säger. Han snackar på på sitt språk och man vill ju bara hjälpa honom sätta rätt ord till saker så man förstår vad han menar. 

När han vill göra nått och jag är upptagen för tillfället och man säger att han får vänta lite tills jag är klar. Då börjar han gnälla och tjata, för han vill direkt och förstår inte att han snart ska få. Det är väldigt frustrerande och det är nått jag ska höra med hab om tips. 

Allt detta ständiga uppmärksamhet som pågått länge har gett att jag lätt blir stressad av att barnen är ledsen och gnälliga. Jag tappar fokus och sällan avslutar enkla sysslor. Man glömmer bort saker. Både hemma och på jobbet.  Och att tänka på sig själv händer inte ofta kan jag lova. 

Håller tummarna att hans tal vänder och han tar till sig orden!
Hela familjen är frustrerad och humöret är sällan på topp :(


Ljus i kopp :)

Blir så glad över inredningsprylar. Hade man haft pengar och plats så hade mitt hem varit fyllt till höjden med värmeljushållare, ljusfat och vaser med vackra blommor :) Kommer ihåg att jag lovade att minska på godsaker och köpa bukett blommor varje vecka ist för dom pengarna, höll ett tag. 

I lördags fick jag och Johan en present av Jenny och Fredrik och inget som vi
förväntar oss för vi bjuder på mat. Utan vi är glada för man vill komma :) 
Jenny hade hällt i smälta ljusstumpar i en kopp som köpt på loppis. 
Så söt och det är toppen att återanvända saker! Helt klart nått jag ska testa att göra, ska bara få tillräckligt med ljusrester. 



Lugn helg

Familjmys innan läggdags :)
Resten av helgen gick i lugnets tecken. Lördag em/kväll kom svägerskan med familj och åt middag med oss. Hur trevligt som helst. Och jag fick en kasse med garn och några virknålar av Jenny som jag satte mig ner med och försökte virka lite i söndags. Även lite os-tittande blev det. 

Fredagsvägning

Glömde ju helt bort att blogga om veckans resultat.
-0,3kg totalt -11kg

Önskade att jag planera maten bättre så det händer nått! 
Just nu trampar jag på samma ställe och veckorna går med rasade fart!

Härlig start på helgen!

Nu på morgon körde vi till Sandhem för att äta frukostbuffé tillsammans med familjen Kindvall.

Mums vad gott det är men man kan inte riktigt njuta när man har barn med spring i bena ;) och Julia var jättetrött redan vid 10(!).
Men det var trevligt iallafall! Och Arvid blir så glad av att träffa hela familjen Kindvall <3 Han blev så arg när vi skulle köra därifrån för han ville åka med dom. Tror han grät nästan hela bilfärden hem  :(
Väl hemma tog vi en liten vända inom affären och jag hade bestämt från kvällen innan att jag skulle köpa penséer som vi börjat sälja. Så lite vårkänslor fick man minsann i det lilla solsken som kom under planteringen. Vet dock inte var det hamna sen?!






Stickcafé

Efter jobbet körde jag hem och bytte om och slängde i mig lite mat, för att sedan befinna mig hos Jenny. Vi hade bestämt träff tillsammans med 4 andra tjejer för att virka ihop.

Superkul var det, har länge velat lära mig och jag terrade på Jenny hela tiden för jag var värdelös! ;P
Säger bara nybörjare! Men nån gång i framtiden ska det väl sitta. 
Jenny är jätteduktig och jag är så tacksam att hon ville hjälpa mig. Får se om jag kanske kan hyra in henne som lärare ;) hihihihi. 
Nej så lite shopping av garn och virknålar snart då och inte glömma(!) sykorgen!!! Längtar!

Sov vidare

Skulle upp imorse men tröttheten tog över och jag kände att jag behövde ta igen förlorad sömn. 
Vi har inte många timmar ensamma jag och Johan då Arvid har haft hosta om kvällarna och nätterna så han inte kunnat somnat och vaknat av det. 
Ska hämta ut hostmedicin idag och hoppas den ger med sig inom kort.

Alltså ingen träning idag heller :(
Imorgon får det bli dubbelpass tror jag ;P
Nej nu upp och hoppa innan det blir dags att lämna barnen på dagis! Snart helg :)

Morgonträning

Imorse kom jag iväg till gymmet efter 3 dagars uppehåll. Fy vad man tappar! Eller så var jag så trött i huvudet att man kunde somna stående. 
Kom dit och fick lite motion iallafall. 


Lalandia

Helgen på Lalandia var väldigt trevlig! Barnen hade så roligt i leklandet och äventyrsbadet.





Bilderna ovan är tagna med mobilen och jag kunde inte riktigt skriva in text mellan bilderna så det får bli som det blir. Vi hade hyrt en buss som svärfar körde och Jenny med familj åkte i sin bil.
Arvid satt som ett ljusi början, för det var så spännande med att åka i en stor bil :D
 
När vi hade checkat in besökte vi Monky tonky land och där lekte barnen så svetten rann!
Synd nog togs det inga fler bilder. Kamerans lins immade bara igen så jag struntade i det. Men kul hade vi allihopa :) Vattenrutschbanan åkte jag och Arvid flera gånger. Det gick överraskande bra för arvid att lyssna där inne trots det var hög ljudnivå. 
Hit kan jag tänka mig åka fler gånger.

Busig!

Busig tjej här hemma! :D 


Älskar dig så Julia <3


Värsta dagen!

Alla hjärtans dag i fredags, en dag som började väldigt dåligt men slutade bra!

Först och främst fick jag för mig att Johan behövde gå senast 06,45 till bussen, så jag tränade mer än vanligt denna morgon. I vanliga fall brukar jag vara klar vid 06,30. Kan lova att jag fick blickar av maken som jag helat var utan. Som tur var hann han med bussen precis!

Efter lite småfix här hemma var det dags att gå ut och få lite frisk luft och jag passade på att samtidigt gå till svärföräldrarna för att ge alla hjärtans dag paket.
Men barnen skulle vägra alla kläder! Arvid kan ibland få för sig att går det inte tillräckligt snabbt med vissa saker så vill han inte fortsätta. Julia hatar overaller! Och jag längtar så mkt till vår!! Så jag tror det tog över 45 minuter för mig att klä på barnen. Lagomt sen så bestämmer jag mig att bara lämna paketet och barnen får vara ute men innan jag vet ordet är Arvid inne och klätt av sig och farmor ber om att vi kunde väl stanna.
Vi stannar en stund och vi får också paket :) Choklad och massa färska bär :D

När det var dags att gå hem total vägrar Arvid för han har så roligt hos farmor! Men vi behövde gå hem då det var dags för lunch och vila! Svärmor skulle iväg.
Får på kläderna och sen springer A iväg runt huset efter jag fått bära ut honom från hallen. Sedan kommer han med 
"leksaks-elbilen" som han hittade på deras terass. Ja då blev det ännu roligare! Försöker förklara varför vi ska gå men inget A vill.
Tillslut får jag dra av han bilen och gå och ställa tillbaka den och då bryter helvetet loss ännu mer!
Arvid skriker och lägger sig på marken och blir så arg! Spänner fast Julia i vagnen och sedan försöker jag lyfta upp honom till vagnen men det är som att slita med en tonåring, han är så tung och stark! Känner att min rygg blir bara sämre av detta.
Men envis som man är och man har inget val för hem måste vi, så får jag upp honom och kan hålla fast honom och börjar gå med vagnen. Sen är det skrik och gråt ett par hundra meter. Julia blir också frustrerad av detta bråket
Försöker lugna honom med att berätta varför vi inte kunde stanna osv. Efter ett tag så får jag stanna och ställa mig framför honom så jag får ögonkontakt och då lugnar han sig och vill bara krama mig och gråten blir mindre. 

Sen kan vi gå hem i lite lugnare stund. Tills det vi kommer in på tomten då bryter Julia helt ihop!
Hon skriker och bara böjer sig ifrån mig i famnen. Försöker ta av henne ytterkläderna men hon bara vrider och vänder sig så jag får lägga henne på golvet. Där ligger hon och skriker och jag får INGEN kontakt med henne. Jag börjar bli rädd för varken napp vill hon ha och jag får inte i henne dricka eller nått. Hon bara skriker! Hela tiden frågar jag vad det är och Arvid står och gråter. Aldrig har jag känt sån hjälplöshet av att inte veta om hon bara är extremt övertrött och påverkad av bråket med Arvid eller om det faktiskt hänt nått med henne, det var så man börja tänka om hon har krampanfall eller nått. Man tänker så dumt när man är pressad! 

Ringer Johan i all panik jag kände, men hon lugnade ner sig under tiden och jag börjar gråta när jag hör Johans röst. Han försöker förstå situationen och tröstar. Vi lägger på och jag lyckas sätta Julia i barnstolen och ger henne lite Yoggi och dricka och sen värmer lunchen. Hon är helt tyst hela tiden och jag sitter och gråter medan dom äter sin mat. 
Är så mentalt utpumpad av allt skrik och bråk och tillsägningar och värken i ryggen! Detta var den värsta förmiddagen jag någonsin upplevt och på alla hjärtans dag med :(

Johan ringer igen och jag känner att jag vill ställa in kvällens middag men lugnar mig efter ett tag att jag hinner med det jag behöver. Har ju sett framemot kvällen. 
Disken får bli stående och jag lägger Julia som somnar rätt snabbt. Lägger mig i soffan och Arvid får välja en film och sen somnar jag och sover till och från under den tiden. Arvid sover inte utan är klarvaken. 

Fy vad det är jobbigt att inte kunna förklara och göra så A verkligen förstår att man måste lämna det roliga för att göra viktiga saker. För rutin är ju allt för både honom och Julia. 

Johans kram som jag fick när han kom hem var oslagbar <3



Fredagsvägning

Lite seriösare vecka med träning och kost. Vägde mig i måndags då jag kände att helgen har unnats med familjen på Lalandia. 
-1,8kg totalt -10,7kg
Känns helt okej och är glad över att jag har kommit upp på morgnarna för att gå min morgonpromenad.
Dom på gymmet har varit på mig att testa spinningen så jag får nog göra det nästa vecka om det finns lediga platser.

Onsdag

Igår ringde äntligen barn-hab och vi har fått en tid för informationsmöte. 
Så får vi se vilka hjälpmedel vi kan ge vår älskade son <3

Sötsug

Mitt ständiga sötsug är inte nådig när man försöker hålla en bättre kost. 
Men det funkar inte att ge med sig varje gång, då kommer inte viktnedgången funka! 
Så det är bara att fortsätta städa och hålla sig sysselsatt här hemma, så man kommer på andra tankar. 



Värk!

Klockan ringde 04.45 i morse för jag skulle upp och träna men min rygg värker nått fruktansvärt. Fick massage i torsdags och sen har det varit mkt aktivitet i helgen på Lalandia plus obekväma sängar. Och igår hade jag barn som var som iglar på mig hela dagen till det att dom skulle sova. Var själv för Johan skulle käka ute och gå på bio så det var inte lönt att komma hem i mellan.
Så jag antar att det överansträngning. Men denna malande värk är fruktansvärt, så det är bara att ta värktabletter idag!
Men träning ikväll får det bli ist.

Ett inlägg om Lalandia kommer inom kort, hade en toppenhelg hela familjen :) 


Måndag!


Nytändning var det!
Tänk vad bra musik i öronen kan göra :D

Såna där dagar!

Det är inte klokt hur svag jag är mentalt egentligen. Har helt lagt av med det jag vill kämpa för! Vill helst lägga mig i sängen och dra över täcket och vakna upp till soliga dagar. Blir så nere när det kommer motgångar. Saknar familjen gör jag också, ska bli faster igen till sommaren som ska bli så roligt! Vill vara med syskonbarnen när dom har sina födelsedagar. Synd man inte kan klona sig! 

Har sagt det att 2014 ska bli mitt år! Och det målet vill jag lyckas med och det ska jag ta mig f-n göra också! Men då funkar det inte att ha svackor hela tiden! Önskade jag hade din kämparglöd min vän! Kanske ringa dig och få ny peppning! 
Nu eller aldrig! 

Helgen

Var tar veckorna vägen egentligen?!

Denna helg har varit min jobbhelg, dagpass, så det har inte hänt så mkt här hemma. Igår var vi bjudna till Johans syster för att fira henne för hon fyller år. Så det var hem direkt efter jobbet och duscha och hoppa i kläderna och dra iväg direkt.
 God mat och dricka. Arvid och Julia var så glada över att hälsa på kusin sin :)

Ikväll käkade vi hämtmat tillsammans med Jenny och Kaj. Dom åt Vikings plankstek som det har snackats så mkt om :) Dom var sjukt nöjda, så kanske man testar den till nästa tillfälle.
Efter dom hade gått la Johan Arvid och jag la mig i soffan för att vänta in Johan så han kunde massera min rygg under resten av kvällen. Kan bara säga AJ! 
Den känns inte alls okej :(
Och jag är så jäkla rädd att det ska gå åt helvete snart! 
Det har varit mkt skottning, konkande på ungar, varor! Som tur är ska jag på massages på torsdag, men jag vet inte om jag kommer därifrån, troligen kommer jag ha så ont! 
Hoppas på det bästa!

Träffa gamla vänner

I fredags hade vi ett par gamla vänner på middag. Vi hade det riktigt trevligt och vi alla kände att det var så kul att ses igen. Och vi ska inom snar framtid träffas igen! 
Johan hade lagat Chili con carne och jag kan lova att grytan ekade tom så god den var. Passade bra i denna vinterkyla. 


Så fin

Lovade att visa barnvagnen som en kollega gjort. Och jag tycker den är otroligt fin!
Så mkt roligare att få en sån istället för ett grattiskort. :D 


RSS 2.0