Guld

Första arbetsdagen denna veckan avklarad, både jag och kollegan var extra trött vid 22. Hoppas det vänder då jag har 2 till stängningar och sen hela helgen framför mig. 
Somnade på soffan ikväll och det är ju typ standard. Suck!

Något otroligt kul är att jag både igår och idag fick möjlighet att titta på VM-tävlingarna i längd. Igår vann Charlotte Kalla GULD i 10km fristil och idag Johan Olsson GULD i 15km fristil.
VM 2015 FALUN

Lördag lördag lördag

Hahaha ibland brukar jag väga mig nån gång extra och gjorde det i morse. -0,8 kg sen igår, synd att inte vägdagen var idag då. Jaja då får det va tills på fredag. Sporrar extra så klart.

Ska snart köra in till stan och göra lite småärenden med Jenny :) 
Sen blir det en lugn dag och ikväll väntas det fest för min del. Inte alls så tokig lördag :)
Julia var morgonpigg och kom redan 05.45 och leken är i full gång. Båda barnen älskar duplo och det är skoj att det används. 
Ha en bra lördag alla!

Ett plus på vågen men med några andra framsteg.

Eftersom denna veckan har varit upp och ner från dag till dag och ingen träning, så är jag inte ett dugg förvånad att det blev ett plus denna gång.
+0,6 kg
Men fortfarande ingen läsk och godis, och det är en vinst isig för mig. 
Nu när jag tänker efter, så småäter jag knappt nått som jag gjorde för 1,5 vecka sen. Och att bara ändra den vanan är ju ett steg fram. Nu blickar jag framåt mot en bättre vecka :)


200

Mååååånga dagar kvar men nått att se fram emot :)
Godmorgon!
Fick lite sovmorgon, Julia vaknade inte förrän efter 7. Verkar sova djupt eller så smyger Arvid, för den senaste tiden hör jag inte honom när han kommer på natten och lägger sig mellan mig och Johan. 
Nu frukost och försöka piggna till, är oerhört seg!

Tisdag

Suck!
Har värk i svanken men mest i sätesmuskeln. Inte pga träning utan av lyfta och konka på Julia. Idag har hon varit vrång och helt hopplös. Fick nått för sig efter att vi hade varit i affären men förstod inte vad hon skulle i den yttre entrén? Så hon grina och trotsade och alla gamlingar som gick förbi hade nått att kommentera. 
Halva vägen hem fick jag lyfta i henne i vagnen, lyfta henne från vägen som hon la sig på. Ja allt. Hemma blev det inte bättre. Så nu säger jag -AJ!!!!!!
Dagens middag då det var brist på energi att göra matlåda innan. Mums!!

Inte vika sig

Efter läggningen av barnen så gick jag ner i källaren och tvättade lite kläder.
Tänka bort sötsuget som kommer ibland. Men det går väldigt bra :) Från att småäta VARJE dag och äta godis och dricka läsk VARJE dag så har övergången hållt i sig. Nog kommer känslan av att vilja ha sånt väldigt ofta men har märkt att det sker när jag slarvat med planeringen av mat och handling, så jag kan äta rätt. Man blir hungrig och vill ha nått att äta fort. En vana! Man kan ju faktiskt ta en morot så länge! 

Ska sätta mig och planera så fort jag är klar här nere så ska denna veckan också klaras av 👊
Få bättre självförtroende

Måndagen

Måndag igen och ett jävlaranamma fortsätter👊
Ingen läsk alls men dock lite godis i helgen. Bara att lära sig och inse att det kommer påverka vägningen på fredag. Gör om gör rätt!

Barnhab-träff idag och Arvid fortsätter att samarbeta på övningarna :) 
Att arbeta med bilder hjälper oerhört mkt.

Segaste söndagen EVER

Nej fy, söndagströttheten kom som ett slag i magen. Blev segare än segast och jag som ska iväg och jobba om 3h. 

Höll på att röja undan bland mina gardiner. Måste stryka och få upp några i barnens rum!!!
Även slänga dom som bara har legat och inte har använts på åratal. Vi har bott i huset i över två år och nu vet man att vissa kommer aldrig tas fram. 
Och nu när vi har fått klartecken att måla/tapetsera om i de rum som är kvar😍 så är det inget snack om det.
Ska bli så underbart med ljusa väggar!  
Give me superpower

Lördagen

Upp kom jag och var på plats på gymmet strax efter 7.30 igår och sällskap fick jag också :D

Igår kväll var vi och firade svärfar som hade fyllt år!
Det blev oxfilé och hasselbackspotatis och tårta. Och vin! Och lite alla hjärtans dag godis. 
Kanske blev lite mer än jag hade tänkt men jag får jobba röven av mig denna veckan med träning och mat, för planen är att minska några kilo denna veckan också         👊👊👊👊 Fuck overweight!


Trailer

Alltså det rent livsfarligt att börja kolla på nya trailers!! 
Det kommer så många bra filmer i vår 😍
Insurgent, Avengers-Age of Ultron, Playing it cool, Fast and furious 7 bland annat. 
Nu är klockan för mycket! Ska upp tidigt och svettas på gymmet är tanken...bara att kliva upp ändå antar jag. 

God natt!

Fredag

Idag var barnen trötta, Julia sov inget på vilan så vid 16 var hon väldigt seg. Så det blev en tidig middag för dom. Värmde pannkakor och efter det dom ätit upp fick dom pyjamas, 17,30(!) Lika bra att vara förberedd. 


Barnen hade valt fredagsgodis i affären tidigare. Och det la vi i julklappsmuggarna som dom fick av kusinerna. Dom delade en minipåse olw ostbågar och Arvid hade lite lösviktsgodis. Dom satt som ljus båda två i soffan 😉
Härligt med fredag.

Overall


Julia i sin mysiga overall. 
Hon är tyvärr inne i en fas där hon stoppar ner fingrarna så fort hon har bajsat. Har hållt på flera veckor men tack och lov har det har blivit bättre. 
Beställde en sån här overall för att kunna ha på dagis så incidenterna minskar. Inte lika lätt att upptäcka direkt när det går så fort.

Kämpar på

Ställde mig på vågen imorse och efter 3 dagar visade den -2,2 kg. 
Har haft huvudvärk alla dagar men idag känner jag inte av den som tur är. 
Har inte känt mig så motiverad som jag har gjort dessa dagar och det har ju hjälp massor. Nu idag har det varit extra lockande med att äta sötsaker men det är nog för vi har skjutit på tiden idag. Är ju van att äta vid 11.15-11.45 annars.

Nu är det bara att koppla in en extra växel!



Barnens skål

Love mina burkar från tupperware! Endast till barnens frukt/grönsak/snacks om dagarna :)
Och om man ska iväg så är det bara på med locket. 
Lunchen är nere, matlådan tills ikväll är klar. Jag och Arvid mumsar på en varsin morot och Julia har somnat, för en gång skull gick det utan bråk och trots. Så skönt!
Så nu är det bara att städa köket, sminka på sig facet och förbereda till dagis mm. Hela dagen går i ett, bra så hinner man inte tänka på så mkt annat. 




Dag 3

Tredje dagen med huvudvärk 😩 Socker och läskabstinens eller vad!
Det är bara att fortsätta, känns så grymt, för tidigare försök har jag vikt mig redan dag 2. 
Men nu är man inne i dag 3. Och det går över förväntan.
Blir kanske vägningen imorgon. Har inte riktigt bestämt mig

Promenad

I förrgår gick vi ut på en promenad efter lunch, då Julia vägrade sova middag och fick sen ett utbrott för hon inte fick göra en sak.
Hoppades att hon skulle somna i vagnen för hon var så trött, men icke.





Vi tittade på hästarna, åt frukt och busade!

10 februari!

10 FEBRUARI - ett datum som jag ska komma ihåg!

Just nu ligger jag med sprängande huvudvärk och har haft ont sen igår kväll. Men det är väl pga att man inte druckit läsk sen i måndags. 
Tog en hel omvändning igår med att äta rätt och stoppa småätandet. Allt har gått över styr och nog har jag nått den totala botten någonsin. 
Frukost
Lunch
Middag blev samma då jag inte hann vänta med middagen Johan lagade innan träningen. 
Damma av träningsskorna 
Kvällsmål
Gick bra faktiskt hela dagen med att inte äta nått annat än dom vanliga målen. Jag och barnen var ute över 1,5h igår och gick med vagnen. Julia totalvägrade vilan trots hon var jättetrött och fick utbrott. Så jag släppte allt hemma och klädde på oss och gick.

Nu vet jag av erfarenhet att det blir svårare att hålla mitt mål men jag måste försöka och hoppas att jag kan hindra mig själv att falla tillbaka....

SOLEN

Alltså vilken härlig vårdag vi fick igår här i Skåne. Kristianstad hade värmerekord på 11 grader i skuggan. När jag och barnen gick till lekplatsen så var det ljumma vindar i ansiktet och man fick verkligen försmak av den kommande våren! Åh vad underbart, tänk när det är dags att plantera massa penséer, lovely! 


Möte upp Sandra med barnen så det var riktigt roligt :D
Hoppas morgondagen blir samma!


Trötter

Har en trött Julia här hemma. Vaknade runt 04 först tror jag. Men jag gick upp och la henne igen och sen kom hon in strax efter 06. 
Blev så paff när jag höll på att startade en film åt barnen strax innan 06.30, helt plötsligt gick strömmen och var borta ett tag. Tände ljus och det blir riktigt mysigt här hemma.
En dam som älskar pussel 💕


Kläder

Rensat i Julias garderob och den ekar!
Inser att liten blir större och hon har snart vuxit ur den sista storleken i Kappahls serie Newbie. Ett klädmärke som jag har fullkomligt älskat. 

Så fina klänningar och ja, alla andra plagg också. Tror jag har alltid gett kläder från newbie till vänner/släkt som fått tillökning 💕
Nu ska jag bara få tummarna ur och börja sälja/ge bort alla kläder som finns i källaren. Har tok för mkt på lager!

När bägaren rinner över

Att vara ensam i 4h gjorde verkligen nytta! Har kommit en bra bit på alla måsten här hemma.
Musiken har varit på hög volym hela tiden och vad vore livet utan musik? Den spelar sån stor roll för mig! 
Det känns bättre idag men allt jobbigt finns kvar. Men för att orka gå vidare, måste man få gråta ur alla känslor som har samlat på sig. Det enda man vill är att vara en bra och glad mamma för sina barn. 



Ibland


Igår blev det ingen bra dag alls!
Ledsen över autismen, ledsen över att vi inte alls kan kommunicera med Julia, ledsen över att känna sig låst, ledsen över alla konflikter. Ja igår släppte jag allt och bara grät. Man blir så matt över att höra nån som tjatar -mamma mamma, titta! i non stop i nån timme. 
Gick och la mig och somnade 20! Sov nån timme sen gick jag upp och gjorde mig klar och gick och la mig igen och sov hel natten tills Julia kom in till oss strax innan 06. 
Johan ska gå ut med barnen nån timme så får jag ladda batterierna lite.



Lördag!

Äntligen helg och är ledig ett par dagar :) Vi har inget planerat så vi får se vad vi hittar på. 
Blir själv några timmar mitt på dagen då Johan ska iväg till stan några timmar. Funderar om man kanske skulle baka den där kladdkaka som jag tänkt göra sen 1 månad tillbaka 😁
Har ju typ MILJONER måsten på min lista så jag önskade att jag kunde klona mig så man hann göra allt klart.

Varit vaken sen 2h tillbaka men har inte orkat resa rumpa ur, kanske dags att göra det! 

Mammas lott

Att försöka ta några minuter av egentid medan barnen leker/tittar film det är inte lätt här hemma. I mitt fall tänkte jag kunde blogga på den lilla datorn så jag kunde ladda upp bilder från kameran som kan vara med i bloggen för en gång skull. 
Men det tar 1-2 minuter så har mina  små älsklingar spejat med sina paraboler och fått in signal att nu är mamma ensam, kom låt oss terra henne som bara vi kan! 
Hoppa på en, knappa på tangentbord, börjar bråka som bara syster Och bror kan, osv 😜
Hade redan ett inlägg skrivet sen i onsdagskväll men inte publicerat det. Så jag tryckte på knappen Publicera och sen stängde jag datorn. Så nu bloggar jag från mobilen....
Barn har nått inprogrammerat att dom märker direkt mamma inte rör sig runt dom utan är stilla nånstanns.  


Tebjudning

Efter middagen tog Arvid plattan och visade oss att han ville göra denna roliga lek. Fika ihop ;) Vi har arbetat lite med den på Barnhabiliteringen för att öva turtagning. Den är super, både ljuvlig musik och ljud vid påfyllnad av dryck och när man äter/dricker. Arvid gillar den stark!
Sen är det dags att diska :)
 

Barnboksfavorit

Julias lilla samling :)
Älskar verkligen dessa böcker, så söta och det bästa är att Julia tycker om dom också ;) Perfekt att ge fler i present när hon fyller år i höst. 

Söndag....nej Måndag menar jag!

Det går åt rätt håll med förkylningen och allt vad det innebär! :) 

Ledig idag och det enda som är planerat är ett hab-möte nu på morgonen. Hoppas det går lika bra som sist :)
Gick lika bra med läggningen för Arvid som igår. Somna själv utan oss bredvid! Han slocknade på mindre än en kvart. Riktigt kul om det fortsätter :)
Han vaknar fortfarande vid midnatt och kommer in och lägger sig mellan oss men det är helt okej. 

Arvid fick sin första inbjudan till kalas förra veckan. Ett kalas för en av kompistjejerna på dagis. Himla synd att han blev dålig och missade det. Kalaset ägde rum på Randiz-lekland. Det hade han tyckt om! Men det kommer nog fler tåg  :) Tänk att han blir 5 år i år. Livet springer iväg minsann.



1 Februari

Längtar mer och mer till våren 💕
Sol och ljuset(!) ja allt som det innebär. 

Ikväll när vi la barnen så hände det nått vi inte trodde skulle ske. Julia slocknade på två sekunder, så hon kom inte upp och drog i dörren som hon brukar göra. 
Arvid frågade vi vem som skulle natta honom och fick svaret nej på både mamma och pappa. Så vi sa godnatt och gick ut ur rummet och kvar ligger Arvid som inte säger ett ljud. Han ligger och håller några kort från en kortlek. Och efter 10 min så sover han. Han ropade på oss en gång men då sa vi bara godnatt. Kul att en sån här läggning skedde 😃

Imorgon är det jobb på schemat till kl 15 sen får vi se vad familjen hittar på. Förkylningarna går lite åt rätt håll, Julia hade en febertopp men gick ner igen. Arvids bihålor verkar vara som vanligt. Får se vad denna natt ger.

Nu månad nya möjligheter!
Natti natti. 

RSS 2.0