Vintertid

Då var det dags att ställa om tiden i morse. En timme extra men Arvid vaknade redan 05.45. Så det var bara att kliva upp.

Strax innan 9 kom vårat frukostbesök. Familjen Fogelström var här. Oj vad mätt man blev av allt gott! Det var riktigt trevligt och kommer garanterat göra om.


Dålig nyhet

Strax efter lunch så kollar jag fb och ser en konstig kommentar på en gammal klasskamrats sida. Ju mer jag läser ju större klump får jag i halsen och till sist ser jag orden som får mig att fälla tårar.....vila i frid.

Det är ofattbart att en sån fin människa som Christoffer inte finns längre. Man blir så tagen. Både frågan Varför och man är så ung.

Nu får jag säga orden som jag knappt vill säga.....Vila i frid <3


Ån

Igår gick vi till ån och matade änderna. Endast 6 st fanns det. Men glada blev dom av det bröd dom fick.

Arvid ville inte slänga nått utan äta själv var det som gällde :)

Det är verkligen ett mysigt ställe!


Tårta

Måste visa vår tårta som vi fikade på i fredags. Visst är den snygg :) Bara Lite Halloween inspirerat.

Sandhem gör så goda bakverk!


Saknar dom redan

Strax efter 10 körde mamma och pappa hem igen. Det är verkligen sjukt vad dagarna går fort. Vi har haft det hur mysigt som helst!!! Och jag saknar dom redan. Det blev så tyst efter dom åkt :( det är verkligen roligare när man är fler hemma.

Men jag får glädjas att min ena svägerska och ett av brorsbarnen kommer ner och hälsar på nästa vecka!


Helg

Vill bara skriva ett litet inlägg innan jag ska gå upp. Arvid har börjat att vakna sina vanliga tider nu 06.30-07.30. Och det är inte lite han gormar från sängen. Han har såna konstiga ljud för sig. Tycker han kan lägga lite energi på att uttala riktiga ord nu så man kan förstå honom :)

I fredags när han fick träffa sin mormor och morfar så var han sååå blyg men det gick över rätt snabbt och nu har han så skoj!

Vi körde ner till stan och shoppade loss och sen blev det en hemmakväll med lite småfix. Dagarna går så sjukt fort! Och igår så körde vi till Kivik i hopp om att äppeltavlan var kvar men tyvärr, men vi strosade runt lite och sen körde vi vidare till musteriet. Det var verkligen en härlig höstdag med kall luft samtidigt som solen lyste och värmde.

Och på kvällen var vi bortbjuda till svägerskan. Toppen middag och sällskap. Fast jag hade sån huvudvärk i början så jag var inte på topp som jag ville! Barnen var så oerhört glada över att äntligen träffas. Det var inte en lugn stund:)

Är så glad över att ha fått den familj jag har fått!


Besök

Ligger och kan inte riktigt somna om. Arvid gnällde till lite för en stund sen men det var bara nappen. Sen dess har jag varit pigg.
Ligger och funderar på lite allt möjligt. Nog känns det bra att mamma och pappa är här :)

Ska bli kul att se Arvids reaktion när han får se vilka som är här, hiihihi.

Annars tycker jag att ni ska lyssna P4 Kristianstad idag vid 15-tiden för d å ska maken vara med som sidekick. Skoj!


Happy torsdag

Idag blev det sovmorgon till 08.30. Blev mys på förmiddagen och lite utelek. Arvid blev så glad att få äntligen leka ute! Sen har han inga problem att gå sin egen väg. Han travar på bara. Ser knappt sig om ifall jag är kvar eller inte! Busunge!

Har fått lite gjort medans A sovit. Blev 2 timmar idag. Han ligger i sängen och klappar händer och pratar för fulla muggar. Ska gå in och hämta honom så fort jag har skrivit klart. Sen dags för medusinen, han tar den fortfarande själv. Så duktig!!

Nu ikväll anländer päronen och nog är det nedräkning dom gäller :)


Onsdag

På grund av att Arvid är sjuk så är jag hemma och vabar och det visar sig att det inte blir nått jobb denna veckan. Bra på ett sätt för jag kan vila och ta det lugnt så min förkylning försvinner. Mindre bra är mindre pengar men man kan inte rå för att barnen blir sjuka.

Efter 08 klev jag upp och gjorde mig klar. Nu på förmiddagen har det blivit dammsugning och golvtorkning. Snart så ska allt vara på sin plats innan mina älskade föräldrar kommer.
Mysfaktorn kommer vara hög och jag ska verkligen njuta!!!

Arvid är verkligen jätteduktig och ska hjälpa till med både dammsugningen och golvtorkningen. Man kan ju bara hoppas att han har ärvts rätt gener när det gäller städning!!!

Nej om man skulle resa sig från soffan och fortsätta med lite nytta.


Duktig kille

Var och hämtade ut Arvids penicillin i regn och blåsvädret i förmiddags. Kunde inte gå med paraplyet men det gick rätt bra ändå!

När vi kom hem så gick vi på att ta första kuren direkt så han hann med hela dagens kur. Tog fram flaskan och häller upp i en "måttkopp" samtidigt står Arvid vid mina ben och undrar vad mamma håller på med. Och säger, mmm, ahhh, som han brukar när han vill smaka.
Så jag ger honom plastkoppen och han sveper det som inget.
Jippi, jag behöver inte ta en fight! Och alla tre gångerna idag gick lika bra. Hurra! 9 dagar kvar!

Till lunch blev det pannkaka och sonen slevar i sig som bara den. Aptiten är det inge fel på och det är vi tacksamma över.


Tisdag

Godmorgon.

Kul att bli väckt av hantverkare! Not.
Ska snart kliva upp och starta denna dagen. Det känns som min förkylning går åt rätt håll iallafall. Så det är nått positivt.

Får se vad vi hittar på idag! Verkar blåsa ganska mycket ute. Vi ska iallafall en tur till Apoteket.



Sjuk

9.30 ringde telefonen imorse och väckte mig och Arvid. Skönt med sovmorgon. Det var mamma som ringde och var måttlig chockad över att vi fortfarande låg. Men det var bara turen i oturen för jag skulle med Arvid till öppna mottagningen. 10.30 kom vi och 12.35 gick vi. Lagom dryg förmiddag. Arvid sprang rundor och skulle på allt och trycka på allt. Och är man själv dålig så var det ganska påfrestande! Var helt slut när vi äntligen blev klara. Läkaren konstaterade iallafall att Arvid har halsfluss. Så det blir att vara hemma denna veckan också. Nu var det bara dagis tis och tors, men jag vet att han vill leka med barn och inte med hans mamma och pappa hela tiden. Hoppas att det är det sista på lång tid nu.

Bara 3 dagar kvar!


Söndag

Blir återigen ett inlägg vid lunch här på jobbet. Imorse var jag mer död än levande. Det var rena skräcken jag såg i spegeln :) Arvid var vaken och ledsen till och från mellan 02.30-04.30. Efter han riktigt somnade så hoppade jag in i duschen och sen kröp jag ner igen och sov till klockan ringde 06.45. Nu vill jag bara hem och sova och försöka bli fri förkylningen så man kan vara kry till mamma och pappa kommer!

Ha en skön söndag!


Helg

Sitter på jobbet och har lunch, är helt tung i huvudet och halsen är så irriterad. Ska överleva 3.45h till. Mycket folk, mycket att göra:( det är inte kul när man är dålig! Men men. När jag kommer hem blir det mys och sen får jag se om jag orkar med allt som borde göras där hemma.

Provade activia's drickyoggi, säger bara mums!


Fredag

Godmorgon fredag!

Idag är jag ledig och det är inte helt fel nu när man är förkyld, det känns som att svälja rakblad ibland, usch usch.
Tanken är att jag och sonen ska gå och mata änderna vid ån nu på förmiddagen sen hem och laga lunch och sen blir det att tvätta lite. Har så mycket som ska hinnas med till nästa vecka så jag har inte tid att vara sjuk. Orken och vilja är så låg!

Hoppas det vänder inom kort iallafall. Ha en trevlig fredag!


En vecka kvar!

Arvid verkar bli bättre men jag har extremt ont i halsen. Men det räknade jag med för man kan inte låta bli och kramas och pussas på lillhjärtat!

Han ligger och sover och har snart sovit i 2 timmar. Jag har hunnit gjort lite under tiden. Åh snart är det dags att cykla till jobbet och göra ett kvällspass. Hade gärna varit hemma och vilat. Men det får jag göra imorgon på min lediga dag.

Skrev i rubriken att det är en vecka kvar och det gäller att mamma och pappa kommer ner nästa torsdag! Så underbart ska det bli. Som jag längtar <3


Onsdag

Då säger vi godnatt. Fick lov att titta både på Arga snickaren och Greys anatomy som mannen spelade in, när jag kom hem från jobbet. Älskar verkligen onsdagens tv-tablå!

Annars gick arbetsdagen snabbt. Har aningen ont i ryggen för det blev tunga lyft när jag skulle hjälpa en kund. Men jag ska härdan efter verkligen tänka på min rygg och be nån annan hjälpa.
Pratade med A efter jobbet och kom om på Ullared och hon hade fyndat massor av julklappar, åh vad jag längtar tills jag ska köra upp. Ska bli så skoj.

Nej nu blir det nattinatti!


Egentid

Sitter i soffan och kollar lite i nya oriflame katalogen som jag har lånat av Johanna. Arvid sover och det är första gången på flera dagar som han sover som han brukar när det är eftermiddagsvilan. Senaste dagarna har det blivit 20-30min. Och det är så skönt att få lite egentid trots det man typ gör är att städa undan. Fast nu har det blivit lite tänka på sig själv med.

Om en halvtimme kommer Johan hem och jag ska då bege mig till jobbet och göra ett kvällspass.

Peppar peppar så ändrades Arvids andning över natten och det är nu hosta och massa slem. Plus feberfri. Håller alla tummar och tår att det är på väg åt rätt riktning.


Knas med Appen.

Inlägget innan skev jag i fredags men blogg-appen har strulat och jag sitter aldrig vid datorn längre. Men nu äntligen funkade det!

Statusen på Arvid är samma, febern kommer och går. Andningen är superjobbig och det räcker inte med bara katarren utan han har blivit snorig också :( Mammas lilla hjärta!
Så idag hade jag min första vab. Hoppas det blir få dagar!!


Luftrörskatarr

Skrev i torsdag att Arvid inte verkade okej och det visades vara rätt. På fredags morgonen sov han länge och under dagen blev hans andning ansträngd. Det lät verkligen hemskt. Så det var bara att ringa VC och som tur var fick vi en tid inom 10 min. Och läkaren konstaterade luftrörskatarr. Han fick andas in från ett rör som skulle vidga luftrören. Efter andra gången lät det lite bättre. Och sen åkte vi hem, med en liten incident, som fick mig att skämmas!

Detta kommer gå över inom 3-4 veckor av sig själv. Och som tur är är Arvid en kämpe! Han äter och dricker bra och är i farten. Men barn ger sitt allt fast dom är sjuka. Men man märker att han har ont i bröstet av all hostande.
Hoppas för allt i världen att han är bra inom kort för både jag och Johan oroas hela tiden. Han ska vara frisk så han kan leka med sina kompisar!
Johan kom hem 14.30 och vabade och jag åkte till jobbet för att jobba kväll.

Så idag har vi haft en innedag. Strax innan lunch var han helt slut och hans andning försämrades jättemycket, men pga att han var ledsen och hungrig så ansträngde han sig mer. Men det var nära att vi åkte in för han lät inge bra. Efter sovstunden så var han bättre. Och tack vare underbara vänner så fick vi medicin så förbättrade helt klart Arvids andning. <3

Som förälder är det otroligt jobbigt att se sitt barn sjuk :(


Zombi

Alltså jag är helt färdig om kvällarna. Jobbade till 22 idag och satte mig dumt nog i soffan för att varva ner. Somnar och vaknar nu 02.05. Jag är helt medvetslös när johan pratar med mig. Sen vet han om att han måste dra upp mig för att jag ska vakna till ordentligt. Men det skiter han i och går och lägger sig utan att släcka ner lgh. Ska sluta sätta mig i soffan och hoppa direkt i säng i fortsättningen!

Får se hur det är imorgon bitti, Arvid är inte helt hundra. Han hade somnat i Johans famn dem lilla biten mellan dagis och hem. Snacka om trött. Men det är kanske inte så konstigt för sovstunden blev bara 1.10h under fm.

Idag är det fredag och det gillar vi :) Ledig i helgen och det ska bli skönt. Har lite planerat, skoj skoj!


Middagsgäster

Oj det har blivit samma rubrik på dom senaste inläggen :P så det kan bli!

Idag gjorde jag min första 07-öppning och det gick bra, jag kom i tid :) Timmen mellan 07-08 gick förvånadsvärt fort och hann med en hel del. Så det var bara roligt. Och några kunder hade vi med så klart:) man får ge det lite tid för det tar ett tag innan folk upptäcker dom nya öppetiderna.

Sen på eftermiddagen kom lite middagsgäster. Julia och Casper kunde inte komma pga sjukdom, men Johanna, Jocke, Neo och Mio kunde <3 ersätta istället för vi hade redan tagit fram mat. Riktigt bra kväll blev det! Efter 19 var Arvid helt färdig! Även Neo var trött. Men det förstår jag som dom leker! Goa ungar. Jag somnade med som en klubbad oxe i soffan till House. Vaknar till vid 00 av att nästan behöva spy, not good! Så nu ska jag släcka lampan och sova. Imorgon ska jag ge mig på att tvätta fönster. Men först en tur till ÖB när dom öppnar.

God natt.......


Kalas

Efter jobbet i söndags gick jag hem till Sandra och Thomas för att fira fina Maxen som fyllde 2 år. Det blev supergod fika och trivsamt sällskap! Barnen hade det skoj och Arvid var helt salig över allt som fanns att leka med. Lagomt trött sen efter middagen. Under hela sena eftermiddagen var det problem med elen i hela byn. Man får under dessa stunder en tankeställare om hur beroende man egentligen är. Man blir nästan helt handlingsförlamad.
Jag tog iallafall tillfället i akt och började städa i kökets alla vrån! Så härligt att boka av lite på "to do-list"!!!


Kalas

Fick glada nyheter av pappa när jag pratade med honom för nån timme sen. Dom kommer ner! Några dagar av fullständig lycka! Det gillar vi enormt mycket. <3

Det gick fort på jobbet idag, mycket folk så det var positivt. Gör min sista 8-20-helg innan vi ändrar våra öppetider på måndag. 7-22 vardagar och 8-22 lör-sön.

Och imorgon vankas det 2 års kalas:) Max fyller år och ska bli riktigt roligt! Tror att barnen kommer få en toppen dag! tillsammans. Skoj skoj skoj. Nej nu måste jag släcka så jag orkar gå upp när klockan ringer! Godnatt ..


Lördag

Klockan ringde 06.50 och då var det bara att kliva upp och börja starta tvättmaskinen. Hann göra några igår kväll så det blev inte så många idag, vilket är skönt. Så vi har hunnit göra en del nu på morgonen. Kl 14 ska jag iväg och jobba. Det tar emot när man vet att resten av familjen är hemma.

Annars händer det inget speciellt, förhoppningsvis kommer mina föräldrar ner om 3 veckor :) och det är nått vi gillar!!!!!


RSS 2.0