Snart ett nytt år

Trodde och gick inför att 2014 skulle bli mitt år. Men nu när vi blickar tillbaka så är det nog det jobbigaste någonsin. Rent känslomässigt jobbig, utmattande. Märker att jag förlorar mig själv, är inte den jag brukar vara. Och det är en känsla jag inte vill ha. 

Så därför ska jag göra mitt allt för att orka med att stå fast vid mina mål jag vill uppnå. 
Försöka få hjälp med avlastning så jag kan ladda om. Och få tänka på mig själv en liten stund. Vi alla behöver ensamtid då det är krävande med hur det ser ut hos oss. Vårt ena stora mål är att försöka få Julia att kommunicera på nått sätt. 

Nu ska jag fokusera på att göra klart nyårsdukningen innan det är dags för att jobba några timmar.
GOTT NYTT ÅR ALLA 🎇🎆

När man märker

Blir inte alltid som man tänkt sig, hjärtat gick sönder av förändringen, det blir nog inte som förr igen :( Det kändes så stundvis. 

Önskade jag kunde vara nära till hands men vad jag har missat alla dessa år ifrån! Inget jag kan göra nått åt nu. Utan göra ett försök nu att bygga upp.



Julafton 🎄

Härligt, får fira julen med kallgrader och snö :) Åh vad det knastrar under skorna! Ljuvligt ljud minsann. 

Kan inte riktigt förstå att det redan är julafton idag. Dagarna gick så fort i helgen så jag inte hann med. 
Idag ska det njutas, ätas och mysas.
God jul allesamman!


Semla

I lördags hade Sandhem premiär på semlor. Klart man måste smaka!
Så jäkla gott är det!

Jul jul strålande jul....

Saknar snön! Här i Skåne är det massa plus grader och regn. Har ingen julstämning men är ändå väldigt förväntansfull. Alltid lika roligt att se barnens reaktion på tomten och alla julklappar. 
Har 2 arbetsdagar kvar och sen har jag en vecka julledigt :) 
Imorse när jag kollade mig i spegeln så bara skrek det trötthet!!! Är väldigt trött men hört av många andra att dom känner detsamma . Antar att det är årstiden. Men det har varit mkt här hemma också. En tuff höst! Känner att jag vill ha nyår över så man kan ta en nystart igen. Bara blicka framåt och lämna det tråkiga bakom sig. 

När Julia sov middag tog jag själv en powernap och ställde larm. Arvid låg brevid och helt plötsligt tar han täcket och bäddar in sig och sen sover han också. 
Nått som typ aldrig sker! Riktigt skönt för oss alla tre. 
Kanske tog extra hårt att protestera mot tandläkaren idag. Besöket gick inte alls. Han gömde sig bakom en stol och ville bara leka tandläkare på mig. Så vi får prova igen i februari igen och håller tummarna att han är mer samarbetsvillig  då. Tandborstningen går bra här hemma nu så vi är inte oroliga men det hade varit bra att pensla på det där lacket. Nu med melonsmak ist för banan. 

Hårband

I lördags var vi till Johans föräldrar för att fira svärmor som hade fyllt år. 
En långhårig dotter fick minsann ha hårband en stund. Nån som verkligen avskyr att någon tar i hennes hår gör att det är inte det enklast! Men med lite finess så lyckades jag. 
Envis mamma!
Jobbade extra idag, hade morgonpasset så tiden sprang iväg. Lagomt med kunder. Men nog börjar dom handla på sig till julbordet nästa vecka. Härligt att det är julafton snart :)

Tredje advent

Igår tände vi det tredje ljuset. Nu går det undan, inget mig emot. Vill bara träffa familjen! 



Mörka december

Usch vad allt har blivit känslomässigt laddat, jag har gråten i halsen nästan varje dag. 
Julen blir som planerad tack och lov, det är många hinder man ska möta här i livet, våra hinder brukar komma när det inte är den bästa stunden, suck! Vill peka finger åt många saker! 
Ungarna är på dagis och jag ska bege mig till jobbet om nån minut. 

Bara 14 dagar till julafton :)

Fredag igen

Efter jag hade skrivit inlägget förrgår så var det precis som alla var så trötta så vi lämnade varann ifred. Arvid lekte vid soffan och byggde flygplan med duplo samtidigt som han kollade Jake och piraterna på plattan. Han sa/frågade inte mkt vilket är superovanligt.
Julia lekt på sitt rum och efter lunch somnade hon och jag fick plocka undan disk och sortera reklam ifred. Vilken skillnad! 
Flygplansbygge

Utklädd

Ja du har helt rätt Jenny. Det går upp och ner alla dagar och med att Arvid har den diagnos han har så blir det extra tufft. Det är inget man kunde veta innan. Barn är helt underbara men det är inte dans på rosor. Förstår att ni har det tufft också och vill att ni ska få allt ni önskar ❤️ Vi är oerhört tacksamma för alla nära som ställer upp eller bara visar att dom finns vid oss. Stödfamilj har vi pratat om, många känslor som kommer när man tänker på det. Men absolut ska vi ta hjälp. Extra viktigt om nu Julia också har en diagnos.

Idag har han varit väldigt dum mot julia, slagit henne i ansiktet och hoppade på henne när hon satt i soffan. Så många time-out det har blivit på hans rum den senaste timmen. Jag vill verkligen att han förstår att det han gör ger konsekvenser, det är verkligen inte ok! Julia säger ju inget förrän hon blir ledsen för det gör ont :(
Jag kan inte lämna henne ensam med honom när han fortsätter som han gör.
Idag slutar Johan tidigare pga denna dåliga vecka och ikväll är vi bortbjudna 😃 


Tömd på energi

Vardagen är svår och jobbig.
Hade en jättedålig dag/kväll igår. 
Man blir mentalt utmattad att ständigt bryta mönster så det blir rätt. Han kräver uppmärksamhet av mig hela tiden. -mamma, mamma titta. Fast många gånger är det inget som är viktigt för honom. Han vill ha ständig bekräftelse att jag har sett och förstått. Man själv förstår och gett en snabb blick men det förstår inte han hur jag tänker. 
Visst tar han lite eget initiativ att sysselsätta sig men efter 2 min ska han ha uppmärksamhet igen. 
Många ggr så har man själv lite måsten här hemma som bara måste göras. Blir tusen gånger drygare att bli avbruten hela tiden, än att bara få göra det snabbt och sen kan leka tillsammans. 
Barnen leker inte tillsammans. Dom delar rummet men ingen bjuder in att delta. 

Julia fick utbrott igår kväll, nått som hänt innan. Vi kunde bara vara nära och försöka trösta. Men hon blev bara argare av att vi rörde henne. Till slut lugnade hon sig när vi satte oss i soffan. Hon var så övertrött, vaken sen 05.30 ingen vila på dagen, hört många bråk mellan mig och Arvid, då han inte lyssnat när jag sagt ifrån. 
Johan hade fått tvingat Arvid duscha innan läggning, för han vägrade innan med mig och Julia. Han var också så trött för vi blivit väckta tidigt av Julia och ingen vila för han heller under dagen. 
Så jag och Johan satt i soffan helt tomma av energi och jag grät men såg på Johan att han också var ledsen. Så många gånger man önskade att det hade varit lite lättare, man vill vara stark hela tiden. Men man orkar inte.....

Jag vet att Julia har samma som Arvid, nästan mer än honom. Denna ständiga oron och alla tankar för att hon inte kan prata/kommunicera tär på mig!!! 
Vet att jag sagt många gånger när Julia föddes att -åh vad jag längtar till hon pratar för då kan hon lära Arvid! Hade inte en tanke på att hon skulle ha samma svårighet 😔 

RSS 2.0