Ibland undrar man....



När kommer ens röst bli hörd?


Nytt till sommaren

Stack till stan idag, behövde verkligen inskaffa solhatt till Arvid! Och nu är det gjort.
Hittade två "hattar" och sen slank ett par jeansshorts ner. Hade kunnat shoppat upp hela butiken med allt fint det fanns. Klockan sprang iväg så jag hann bara inom H&M innan jag skulle befinna mig nån annan stanns. Säger sen när mannen har varit hemma. Sen körde jag hem igen för Arvid hade bara sovit ynka 20 min på förmiddagen så han var trött och grinig. Men det blev ändå ett stopp på biltema och jysk. Är ute efter en "fot" till vårt parasoll. Men det fanns inga såna plast som man fyller med vatten. Dom som fanns var oerhört fula och dyra. Så jag får nog spana in det på eko kanske? Nån som har tips var dom finns!?



Ett nytt set med sängkläder till Arvid kom med hem.


Lunch på baksidan

Igår käkade jag och Arvid lunch ute. Det blir så mycket roligare än inne!!!! Kommer bli många många fler gånger. Ni ska se vilken dialog han kan ha ibland. Munnen går i ett. Och sen alla dessa roliga miner. Kolla in bara =)


Teater ikväll.

God förmiddag! Åter strålande väder, det tackar vi för.
Ikväll ska faktiskt jag och Johan på teater i Osby. Min barndomsvän Karolina kommer dit för hon är med i föreställningen Vita Hästen. Hon hade fixat biljetter till oss, snäll som hon är. Bland annat så är Claes Malmberg, med. Kommer bli jätteskoj. Både att se föreställningen och få träffa Karro en stund. Vet inte hur många år sen det är vi träffades sist. Evigheter är det iallafall. Svärmor kommer och passar Arvid medans vi är borta.

 Arvid har börjat mer och mer att använda gåvagnen som han fick i doppresent. Han gillar den skarpt. Varje gång han går så flinar han brett. Sötnosen!

Johan skrev nyss på msn om att han hade fått ett sms av en av mina svägerskor. Hon berättade där vad barnen hade sagt.
Lillebror: Vad är talibaner?
Storasyster: De är såna som äter människor!

Hahahahh, ja ibland är det inte lätt att hålla iordning på orden.

 

Ha en bra dag. Vi hörs snart igen.
Denna veckan kommer springa iväg som sjutton.


11 månader och lite till

Kom på att jag har glömt bort månadskortet för april =(
Men jag tog ett idag och får låtsas att det är för 3 veckor sen.
 
Nu sitter vi inte still alls =)
Om två veckor är det dags för bvc och då med sprutor =( Något vi inte ser framemot!

Övervikten, ett ständigt problem.

Då var påskhelgen över. Många härliga lediga dagar! Men tok för mycket påskgodis har man ätit!! Har nog gått upp flera kilo :l Jävla skit! Var är karaktären när man behöver den? Har verkligen gått dåligt sen jag slutade amma och blev opererad. Jag som sa att jag aldrig skulle väga så mycket som jag gjorde innan jag gick ner 18kg. Men då var man där igen. Det är verkligen vidrigt att gå med dessa fläskkilon på kroppen. Inget passar, man är ständigt på dåligt humör, orkar inte med, svettas för minsta lilla osv. osv.

Skitmaten/godiset är min tröst när man mår dåligt. Har verkligen märkt det på sista tiden. Så fort jag blir arg/ledsen/frustrerad så går jag och småäter. Sötsuget har tagit över!
Ska göra ett försök igen med att få iordning på detta. Jag vill vinna kampen mot övervikten. Vill ha känslorna som jag kände när jag klev på vågen och såg kilo efter kilo försvann. Jag vill detta så mycket. Planering av maten under dagarna är A och O. Så det är det första jag ska börja med.

Ni får sparka mig i baken så jag skärper mig!

Älskade ungar!

Fick lov att ta denna bild från svägerskans facebook =) Söta ungar!

Dom leker för fullt i lekstugan hos farmor och farfar.

Kvällsgöra

Jag är nog inte klok i huvudet ;P Har nu rengjort toaletten, sorterat tvätt, plockat undan i köket och röjt lite här och var. Kanske man ska gå och lägga sig. Kände att jag har ont om tid imorgon med allt som vi ska hinna med att göra, så jag var tvungen att göra lite nu. Johan spelar.......hmmm.

Nej nu vill jag bara hoppa ner i sängen och sova!

Vi var till svärföräldrarna idag och grillade och myste i det fina vädret. Till efterrätt blev det min favorit! Det har verkligen varit nått varje dag under denna påskhelg. Men jättefina dagar har det varit, klagar definitivt inte!


Min kärlek ♥


Nya projekt

I fredags hade vi middagsgäster, som var Jenny, Fredrik och Alva. Personer som vi gillar väldigt mycket! Alva och Arvid höll på att busa som bara den innan det var dags för läggdags. Vilka gullungar! Vi premiärgrillade iallafall på den nya grillen. Lite bränt råkade det bli men det gick att äta =)

Igår jobbade Johan så när han slutade så cyklade jag och Arvid ner och mötte upp honom. Pappa blev glad minsann. Sen på seneftermiddagen körde vi till M&M där det grillades kotletter. Riktigt gott, något jag kommer att vilja grilla fler gånger.

Svärfar kom förbi med lite grejer som är till vårt nästa projekt. Han hjälper oss med massor och det är vi oerhört tacksamma för. Varken jag eller Johan är så händiga när det gäller sånt.

Planen är att sätta upp en sån "trävägg", har inte det rätta ordet men ni ser den lutar mot väggen. Så det inte blir jätte insyn till grannen som det är nu. Plus så ska vi sätta upp torkvindan vid "planken".

Sen är sten- plattorna också nylagda. Tur man har en händig svärfar =) =)

Nej nu ska vi ut och fixa innan lillhjärtat vaknar.













Glad påsk

På skärtorsdagen, satte vi en påskgubbe i cykelstolen och cyklade runt till släktingar och gav ut påskkort.
Mammas fina kille!
Så här såg vårt påskkort ut.

?

Mitt inlägg vill inte komma upp =(

Kärlek

Den här bilden på mina svärföräldrar tillsammans med Arvid är så fin ♥
Tack för att ni ställer upp så mycket som ni gör! ♥

Långfredag


I torsdags satte vi fast cykelstolen på min cykel och tog en sväng runt kvateret.
Arvid älskade det verkligen. Han log och tittade spännade runt.
Kul!
Nu blir det många turer här i byn =)


Finns alltid en baksida

Tänk vad några ord kan gör en så ledsen.....

Fick en trevlig eftermiddag med svärmor och flera nära och kära igår. Den avslutades med att vi satt och sola oss i det härliga vädret. Fick minsann färg i ansiktet. Vilket påminde mig att köpa hem solskyddsfaktor. Snart är det påsk med och då blir det långledigt som helt klart är bra.

Ska sätta mig och skriva lite adresser på några kuvert som måste skickas idag. Alltid kul att få lite på posten. Får passa på nu medans lillkillen sover middag.

Se glad ut malin!!


En unge i minuten


Har följt programmet En unge i minuten ett tag och jag gillar det jättemycket. Man kan verkligen förstå nu när man själv har gått igenom samma sak. Och vid varje avsnitt så kommer varma känslor och man minns tillbaka på sin egen förlossning. Jag kan inte påstå nått annat än att förlossningen med Arvid var "lätt". Jag gnällde aldrig och hade aldrig tankarna på att jag ville ge upp. Lustgas och akupunktur hjälpte mig genom smärtan och lite skrik. Tror hela avdelningen hörde mig :P Men jag gnällde aldrig! Tror jag har en hög smärtgräns och det är ju en fördel när man ska föda barn ♥ Vattnet gick iallafall på torsdagen 6/5 på eftermiddag(vid 14-tiden). Åkte in på kontroll vid 21-tiden, inga värkar. Åkte hem och skulle komma tillbaka kl 8 på fredagen för ev. igångsättning. Men vid 03 på fredagen så hade värkarna startat och vi åkte in. Sen satt jag på bb hela fredagen med värkar. Vid 23-tiden åkte vi ner till förlossningen. Öppen 4 centimeter. Sen kom Arvid 05.22 lördag morgon 8/5. Så det gick rätt fort när vi väl var nere på förlossningen. Vilken upplevelse ♥

Tar det lugnt.

Från min synvinkel. Idag är det lika fint väder som det var igår. Det är härligt. Lillkillen sover sen 40 minuter tillbaka och jag passar på att slappa framför datorn. Orkar inte ta tag i nått just nu. Arvid sov 2,5h igår och det var toppen =P. Tror inte han gör samma idag, vi får se helt enkelt. Ska iallafall träffa svärmor sen när vi är färdiga.
En sak som är säkert är att vi trivs så bra här, tänker på det ofta hur bra det har blivit. 
Sånt blir hjärtat lycklig av.

Kalas

Vi firade Fredrik och Alva i helgen för båda har fyllt år! Grattis grattis!

Det var jättetrevligt kalas och halva vardagsrummet var fylld med presenter =) Arvid skulle självklart hjälpa kusinen med att öppna paketen.

Egen tårta till både Alva och Arvid.

Ge mig!!!


Tidig påskhare

I år kom påskharen lite tidigare än vanligt. Mamma gav Arvid ett stort påskägg som var fylld med 2 bodysar, härligt gröna båda två och sen lite majskrokar som Arvid redan har smaskat i sig ♥ Tur man har en sån snäll mormor tänker Arvid, hihihi.

 


Ny grill, ja tack!

Igår blev det en sån fixsöndag, nu är uteplatsen klar för många sommarkvällar.
Det fattas bara en grill :P Den gamla åkte på tippen när vi höll på att flytta. 

Nu har Arvid sovit 1,5h och det är så skönt att hinna med det som måste göras. Få se hur länge till han sover. Ibland önskade man att man kunde dela sig i 2.
Ha en underbar måndag! Få se vad vi hittar på idag och ikväll för jag och Arvid är helt solo.

Fy fan för fästningar

Fy fan för fästningar! Nu börjar ångesten! Ångesten om det kommer in en massa fästningar i hemmet eller inte. Hittade en sån stor fästing på hallgolvet så man blev äcklad.
Den var ju nästan lika stor som mitt lillfingernagel. Det är ju främst för Arvid man är orolig för. Kunde det inte finnas en maskin som kollade av katterna innan dom kommer in om dom har nån eller några av dessa skitdjur på sig. Nej fy fan för dessa kräk. Finns inget bra med dom. DÖÖÖ!

Mina vitsippor

Igår efter 00.00 kom vi hem igen. Resan gick bra fast det är svårare nu att roa Arvid, det var lättare förr när han var bebis, då sov han bara. Idag vaknade vi strax efter 06, låg och drog oss till 07 innan vi kickade igång dagen med städning och undanplockning av all packning som fanns i bilen. Det är verkligen underbart väder nu och det är synd att man måste göra inomhussysslor, men på eftermiddagen gick jag och Arvid ut, han är bättre med förkylningen. Han somnade i vagnen och sov gott en stund. Under tiden stannade jag och plockade en bukett med vitsippor. Medans jag var uppe i Falun så har det blommat för fullt här nere. Gräset är så grönt och träden lika så.
Lite påskgrejer har med kommit fram. Nu är det fredagsmys som gäller med vänner. Vi ses.

Mata fåglarna

Dagarna blir färre och det är snart dags att köra ner till skåne igen. Sen dröjer det 4 månader innan vi träffas igen =( lång tid är det! Arvid försöker hålla humöret på topp trots förkylning. Inatt sov han mellan 20-03.40, då ville han ha mat och sen sov han vidare till 09.45 tappade nästan hakan när man tittade på klockan. Idag har han iallafall inte haft feber så vi gick upp på en promenad och matade änderna nere vid sjön.
Arvid åt mest än att ge fåglarna =) hihi

Fira!!!

Nu har vi varit uppe i Falun ett par dagar och har det bara bra =)
Firade Arvids födelsedag i lördags och det gick toppen. Kul att träffa alla igen och se hur mycket barnen har växt.
Jättefina presenter fick han bland annat kläder, sandleksaker, böcker, duplo, cykelstol och hjälm.


Fick en egen tårta =)

Lekte med Kristina och Ella.

Sen har vi varit lite här och där. Tyvärr blev Arvid förkyld nu under natten. Märkte på söndagen att han sov ovanligt mycket än vad han brukar. Han snorar och hostar, lite feber har han med. Tråkigt!!!! Hoppas det går över snabbt.

Sugrör

När tant Julia och Casper var på besök så fick vi smakprover av henne. Hon är med i Buzzador. Eller rättare sagt var det till Arvid. Fick två smaker. Första gången tuggade arvid bara på sugröret men så provade vi nu i veckan och helt plötsligt fattade han tekniken och den gick på ett svep =)
Gott var det minsann!
Han blir bara större och större. Snart är väl han 18 och vill flytta hemifrån, snyft snyft.


Nej nu måste jag ta tag i att packa klart, för snart åker vi för att fira Arvid med min släkt. Har fått recept på en supergod morotskaka av Jenny som vi ska baka imorgon. Tårta ska med göras.
Ha de!


Triss i katter

Ingen ro och ingen vila =)

Specielllt när Arvid är i farten.

Leka

Gårdagens gnäll och korta sovstunder resulterade i 12 timmar sammanhängande sömn för lillen. Så både jag och Johan fick sovmorgon till strax innan 8. Skönt. Sen att få duscha och klä på sig och sminka sig i fred är väldigt uppskattat! Då är det en bra start på morgonen.
Efter frukost klädde jag på arvid sen drog jag igång den dagliga dammsugningen och sen har vi bara lekt och busat i hans rum tills det var dags att vila. Har varit dålig att låta han få somna själv i sängen. Men idag blev det så. Satt och myste lite och sen la jag honom i sängen och gick ut. Han sa inte mycket utan la sig till ro och somnade. Mycket bra!!



En massa bus på sitt rum =)

Bara negativt.

Vad det är mycket jag vill nu!!

Sitter i mörkret just nu, har inte tänt upp nån lampa i lägenheten, för att jag orkar inte. Johan spelar och jag ugglar framför datorn och Arvid sover så klart. Det har varit en gnällmåndag idag. Inget har direkt varit roligt enligt A så jag har haft en som klängt runt benen så man inte har hunnit med nått. Kanske det är tänder? Vet ej.....Vi hade Johans mormor och morfar på besök på eftermiddagen. Dom ville spana in nya lyan och fika lite. Alltid lika trevlig. Härliga människor.

Har iallafall hamnat i en tråkig svaka då allt, för det mesta, känns trist och omotiverad att göra nått åt saken. Det är så man kan spy på det rakt upp och ner. Man ger upp av bara tanken. Noll energi och bara ångest av att det inte blir nån ändring på det.
Som att vi ska fira Arvid i Falun nu till helgen. Har hyrt lokal och allt men jag har inte planerat klart. Då är det nått som inte stämmer. Man känner sig helt värdelös att man inte kommit nån vart! Skit!

Trevlig helg


Pappa har varit framme =) Tuffingen.

Hade en toppen helg! På lördagen träffade vi J och F där vi grillade gott. Ser verkligen framemot sommaren med en massa underbara kvällar. Sen på söndagen träffade vi en av Johans barndomsvänner. Hennes son var också med och vi gick och matade änderna. Först vid flora parken men där var det bara 3 st så vi gick vidare ner till ån. Där fanns det betydligt många fler. Arvid tittade på med både stora och trötta ögon =) (Det var dags för förmiddagsvila =)) Det var supermysigt för man kunde gå längs med ån och vatten gillar jag. Där kommer jag gå fler gånger. Synd bara för vid slutet så kom det en bro över ån och den hade trappor och jag kommer inte orka dra upp vagnen om jag går själv. Får vända isåfall. Sen gick vi hem och dom andra körde hem till sig. Jag och Johan åt vår lunch ute på baksidan medans arvid sov i vagnen. Det var med härligt. Ska ta och fixa till där bak sen efter vi kommer hem från Falun nästa vecka. Nu när det är så varmt och skönt väder. På eftermiddagen körde vi till M och T och fick äntligen träffa deras lille =) Han sov hela tiden så vi får komma igen så vi kan hålla och mysa bebis =) Nej det var verkligen en toppen helg där vi träffade många nära och kära.

Nya skor

Förra veckan körde vi till skopunkten och inhandlade Arvids första dojor ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥
Dom hade inte så mycket i sortimentet för mindre storlekar, men vi är jättenöjda med dessa. Det är för sött att ha dom i skostället brevid våra.
Dom är sååå små!

RSS 2.0