Friskis & Svettis

Första passet ikväll och jag log nästan genom hela, om det inte sågs utanpå så var det så inombords! Så skönt att känna så för en gång skull.



Barn-hab

Karusellen fortsätter idag med.
Barnhab-träff igen och idag var Arvid med. Till en början gick allt väl, han gjorde det han blev tillfrågad att göra men sen blev det för många krav. Och det slutade med att han låg på golvet och bara skrek. Men det var bra att dom fick se hur han kan vara också, att många procent av vardagen består av övertalning. Han måste lära sig att övergå till nått han kanske inte vill men måste göra, från att lämna nått roligt. 

Sen ville han inte säga hejdå, inte gå från väntrummets leksaker, skulle inte sitta på sin stol i bilen, inte gå in i affären förrän han visste att han skulle få köra leksaksbilen i entrén, inte åka hem från farmor när vi hämtade Julia, fick utbrott igen när vi klev ur bilen hemma på uppfarten. Alla grannar i kvarteret hörde hans ljuva stämma.
Så dagen har börjat så där 😁😁

Fan!

Du tar sönder mig!

Många tankar om allt

Förstår mig inte på människor agerande när saker är bestämda och helt plötsligt struntar i det...

Har knappt sett och pratat med Johan denna helgen och det känns i hjärtat. Har verkligen fullt upp och det bara fortsätter långt in mot hösten, på både gott och ont :D
Somnade på soffan strax efter 00 och Johan kom hem efter 01 från att varit på 25 & 30 årsfest. Men sov vidare i sköna soffan :P

Strax innan 03 vaknar jag av att Julia är ledsen. Hon hittade inte nappen, hjälper henne plus det blöjbyte och ner i säng igen. Och nu ligger jag och bara vrider mig....antar att det är många tankar om vårt liv, många projekt man vill starta, planering inför julens alla måsten. 
Ja nog hade en sovmorgon imorgon suttit fint!

På måndag är det full rulle igen med barnhab-träff, ny träning och planering. 

Fredag

Då var det helg igen. Och min jobbhelg. Är riktigt trött idag så vi får ha en slappdag idag tror jag. Igår eftermiddag körde jag och barnen och hälsade på Julia, casper och Nellie :D
Det är så roligt att se hur glad Arvid blir av att få leka med andras leksaker. Han hade inte tid med att fika mellis ens. 

Sen på kvällen upptäckte jag en stor vidrig fästing på Julias huvud. 
Blev så arg för jag hatar dom! Har faktisk plockat otroligt lite på katterna i sommar jämnför med förra året. Men att barna ska få dom på sig är nått jag aldrig önskar. Visste att jag aldrig skulle få bort den själv. Så jag ringde Fredrik och snäll som han är kom han direkt. Min dotter är stark som en oxe men jag fick bort den. Hoppas det är den första och sista jag tar! 

Nej upp och hoppa och äta lite frukost. 

Fredagsvägning

Nja ingen vidare bra vecka här inte!
Hela +0,9kg totalt -11,1kg

Blir så trött på mig själv! Jag vet vad som krävs men varje dag ska man fightas mot att inte äta fel. Är äntligen frisk från förkylningen men ingen träning, promenad har det blivit denna vecka. Skärpning!
Hahaha!

Längtar

Snart är det bara 1 vecka kvar till jag och bästa Amelie ska göra vår tjejhelg, som det blev :D
Först ta tåg till Köpenhamn och shoppa lite och ha det trevlig och sen Ullared på söndagen!  Sååå underbart trevligt ska det bli att få åka iväg och få lite egentid. 

Gissar på att bilen kommer vara ganska fullastad med julklappar och mkt annat sköj! Nästan bud på att prova på att ta en övernattning i en stuga till våren. Ullared är så pass stort nu så man känner press att hinna med.


Trött

Dagens jag är trött, frustrerad till max, har huvudvärk. Dålig sömn och mkt info att ta in. 
Möte igen på barnhabiliteringen. 
Börjar jobba om 30 min och min hjärna känns mosad! Kul dag, inte direkt!


Hösten är kommen

Idag är det ny vecka och ny krafttag! Bara se till att göra det bästa av det!  

Beställde hem helt ny uppsättning kläder till båda barnen från ellos igår kväll. Växer som bara den gör dom 💛
Ska försöka sälja iväg alla barnkläder men ett projekt till våren kanske....

Tror att hösten är här på riktigt fr.o.m. idag. Prognosen visar temp. på 11-14 grader hela veckan. Lite skillnad på veckorna som varit, 19-22 grader. Dagens projekt blir att kolla upp så allt är inhandlat till kallare väder. 

Fredagsvägning

Det blev ett litet plus denna veckan men det hade jag räknat med. Har inte varit en bra vecka alls!
+0,2kg totalt -12,4kg

Äntligen kom jag ut på en morgonpromenad med bästa Amelie igår. Trotsade täppt näsa och förhoppningsvis så försvinner det snart! 


Sanningen....

Sanningen gör så jävla ont!
Inombords skriker jag, utanpå gråter jag! Vill vara den starkaste, qmen just nu vill jag bara krypa under täcket och gråta ut min frustration, oro, besvikelse, ja jag finner faktiskt inte ord på allt jag känner!
Fast jag redan visste så tar det så hårt när någon annan säger det! 

Jag ska bli starkare än nånsin, men först måste jag få vara svag!

Rör i öronen

Idag blev äntligen Arvids ögonoperation av :) Förkylningar och krupp som har satt stopp innan. Idag var jag med för första gången. Var sjukt nervös när vi förberedde han för operation. Men det lugnande medlet gjorde så han blev väldigt sömnig så det gjorde det lättare att se honom bli nersövd. 
Sov länge på uppvaket. 
Mammas fina!
När han vaknade så mådde han inget vidare. Blek och yr men lite dricka och smörgås i magen så blev det bättre :)

Nya rör i båda öronen och massa vax borta så nu håller vi tummarna att hörseln blir bra!

Måndag

Hade en dålig start denna måndagen :( 
Usch och fy! 
Efter lunch körde jag och barnen och slängde skräp på återvinningen och sen vidare till farmor och farfar.




Har verkligen underbara svärföräldrar💕 

Blir lite smått galen på min förkylning som inte vill släppa! Jag måste få träna och motionera! Står och trampa på samma ställe är ingen höjdare.

Och just nu ligger jag i sängen och har ont i sätesmuskeln :( ber för allt i världen att det är bara en tillfällighet. Det känns tyvärr snarlikt som när jag hade diskbråck. Är orolig, för det helvetet vill jag aldrig någonsin uppleva igen! Johan har smort mig med värmande lotion och nu ska jag bara vila. 4 år sen jag stelopererades i december!
 

Stjärnor

Ska snart släcka mina blå och få nån timme sömn innan det är dags att gå upp och jobba.
Har precis suttit i soffan och gråtit floder till årets gråtfilm 😭😭😭
Verkligen så bra och det var skönt att gråta lite, fast jag hade inget annat val egentligen då det inte gick att hålla emot :D 

Ta hand om er och pussa/krama era nära och kära så ofta ni kan!

Fredagsvägning

Känns bra detta :)
-0,3 kg totalt -12,6kg

Ett litet minus men ändå minus. Förhoppningsvis så är jag frisk från förkylningen nästa vecka så man kan komma igång med träningen igen!! Läääängtar!

John blund

Jag kan inte somna om! Arvid vaknade vid 03 och det blev inget bra försök att få honom att somna om för han skulle ha plattan men han blev så arg för vi sa nej. Tack och lov lugnade han sig till slut och jag kliade honom på ryggen och håret tills han somnade. 

Men här ligger man och inte kan somna om, har kollat fb och blir bara så arg över all politiksnack! Det är det ända som finns på fb just nu. Rösta ska jag göra! 

Idag är det fredag och jag och barnen håller ledigt :D En tur till dagis får det bli, för min kära man är hopplös! Lämnar alla regnkläder och jackor kvar. Suck! Men sen vet jag inte vad vi hittar på för skoj, det återstår att se!


Torsdag

Lämnade barnen tidigare på dagis så jag kunde gå på föräldrautbildning om AKKtiv. Handlar om kommunikation som ska hjälpa oss med Arvids sätt att kommunicera :)
Hoppas jag kommer kunna gå alla gånger för jag känner att vi kommer gå mkt kött på benen. 
Och visst känns det underbart att Arvid härmar oss mer nu och även tar eget initiativ att säga ord 💕💕💕💕💕Hurra!! Mitt hjärta är så duktig!
Nu är min rast slut dags att jobba, hej så länge!

Årstidsskiftet

Lite lat när det gäller att blogga ser jag :( men familj och jobb kommer före.
Ska få tummarna ur och lägga ut bilder från i somras men jag är kass! Har helt kommit av mig med systemkameran. Så jäkla dåligt samvete att det inte blev mer foton tagna på Julias födelsedag! Men vårt minneskort i kameran och det enda vi har gav upp så vi hade mobilen att ta med men det blev liksom aldrig av. Grr på mig själv!
Jag har massa mål under denna höst som förhoppningsvis får mig på andra tankar, så man kanske mår mkt bättre än förra hösten! 
Ny plantering:

Fredagsvägning

ÄNTLIGEN resultat!!
-1,3 kg totalt -12,3kg

Ska jag vara helt ärlig så blev det 1 utmaning som jag har hållt, den andra får komma sen. 
Men det känns toppen att se en stor förändring och bara på 4 dagar, nu när det har gått dåligt dom andra veckorna!
Nu är det bara att ge järnet 😃😃😃

Ny vecka och nya starka tag!!

Idag var det kyligt i hemmet, dags att sätta på lite värmen kanske?!
Golvvärmen på toan iallafall :D
Idag är vi lediga och det är skönt! Har gjort 4/5 stängningar och denna helgen har vi vänt på dygnet men nu blir det andra bullar då det är dags för dagislämning imorgon. Känner mig lite orolig. Arvid har öronop. på fredag och det går en massa förkylningar överallt. Johan ligger dålig. Så vi hoppas att lillkillen får vara frisk så vi kan genomför detta. Något som förhoppningsvis ska gynna hans tal. 

Idag börjar flera utmaningar, 2 närmare bestämt. 30 dagar(!) och det är bara att ge järnet!
Johan har sin sista ledig vecka och sen börjar allvaret igen. Har haft det toppen med så här många dagar tillsammans. Synd att sista veckan blev att han är dålig men bättre att ladda batterierna här hemma och vara frisk första veckan på det nya jobbet.

RSS 2.0