Hemma?

Här lyser man med sin frånvaro....men jag har inte haft tid och ork att blogga om nått.
Operationen börjar närma sig och jag är ganska nervös, gör en massa saker här hemma för att få tankarna åt nått annat. En kväll kom tårarna. Men det ska nog gå bra. Man får ta op-dagen när den väl är kommen och ha positiva tankar på att resultatet blir bra. Det är jobbigt att man kommer bli så beroende av nån annan. Visst har jag fått mycket hjälp innan men det är lite annorlunda med detta.


Lekte lite fotograf för ett par dagar sen =) Arvid var superglad att få vara naken en stund.
Oj vad han rullade runt och skrattade! Förstoringar kommer komma upp på väggarna och det kommer bli så fint så! Längtar så tills i morgon! Hoppas hoppas......

En månad kvar till Julafton

Jajamen, det är det idag. Visst är det härligt!

En massa snö har vi fått och minusgrader....Nu är det vinter.
Jag och Arvid har varit till sjukgymnasten nu på morgonen. Blev lite sen pga vädret, många tar det extra försiktigt, men det är ju inte mer än rätt. Man vet aldrig var det är halt.

Ha en bra dag!

En månad kvar

Nog blev det en bra dag igår, med ännu bättre news....men vi får vänta och se hur det kommer bli i slutändan. Alltså på tisdag förhoppningsvis:P

Har precis fått Arvid och somna, nog protesterade han lite, men han var trött. När han har vaknat igen så ska vi ta bilen och köra till svärmor. Ska bara mysa med dom hela dagen. Ute regnar det som bara den, vilket är supertrist. Hann komma ut på en promenad igår mellan skurarna som tur var.

Idag är det exakt en månad kvar till mamma och pappa kommer ner och ska fira jul med oss. Underbart!


Arvid med sin morfar och mormor


GLAAAAAAAD

JAAAAAAAAAAAAA! Jippi! Vilken bra start på denna dag =) HAPPY!

Julpyntat

Allt hade gått så bra med Arvid, han hade skött sig =)
När vi kom hem igen, gick jag in i förrådet och tog fram adventljusstakarna och lite julpynt. Jag ville får det lite julfint men mest för att det kommer inte finnas så mkt tid att göra det dom kommande dagarna.
Så jag satte även upp julgardiner i köket. Så nu har vi lite julstämning här...fick lite redan i fredags då jag och Johan och Sofi körde till hässleholm och gick på julmarknaden. Supermysigt, trots ganska blött med snön.

Nu i veckan så ska jag och Johan planera in ett lussebak med. Fylla frysen med lite gott helt enkelt =)

Nej om man skulle ta upp busen ur hans säng....ligger och pratar och har sig ♥

Barnfritt

Ja, jag och Johan är helt ensamma här i lägenheten.....underbara Arvid är och myser hos sin farmor och farfar. Vi lämnade honom igår eftermiddag och ska snart åka och träffa honom igen. Men guud vad det har känts konstigt att vara utan sitt barn! Vad vi har längtat efter honom. Vi hade iallafall bestämt för att gå på bio igår kväll. Nya Harry Potter - vilket var sååå himla bra! Lite seg i mitten men helt klart värd 5 av 5 möjliga.

Vi ville passa på att göra nått tillsammans innan det är dags för min operation....då det inte är lika lätt att hitta på nått. Nog är det inte lätt nu heller för man har så ont. För biostolarna var inte alls sköna för min rygg. Det fick jag sota för inatt då både rygg och ben har värkt! Men lite sovmorgon har det blivit. Tog en skön dusch och verkligen smorde in mig med alla olika sorters lotion efteråt =)....sånt man inte riktigt hinner när man har ett barn att passa. Så jag känner mig som ny igen.

Nej nu får man gå och äta lite frukost så vi kan åka sen =)


Mamma saknar dig!


Fredag

Igår körde vi en heldag hos svägerskan, hade lite att fixa med som jag definitivt trodde skulle gå snabbt...men så blev inte fallet. Men en bra dag blev det, fast trött som bara den var man.

Fick lite mer info idag om läget som jag skrev om innan, som var ett long shot...det kanske inte är det längre =) Nu håller vi alla tummar och tår!

Och lite snö har det med kommit, tror inte att det varar så länge för det är inte så kallt. Men än är det ett tag till julafton!

I onsdag körde jag till Ängelholms sjukhus för det var dags för förinskrivning....fick en massa info vad som kommer hända innan och efter op. Fick svara på en massa frågor, prata med läkare, sjuksköterska, narkosläkare. Allt såg bra ut och jag fick mina frågor ställda. Ska bli intressant hur man mår efteråt, kommer ha en massa skruvar och grejer som ersätter disken. Nu är det bara 2 veckor kvar......

Ute i svängarna

Idag träffade vi svärmor och svägerskan för att shoppa lite i stan och fika lite.
Det var verkligen toppen som det brukar vara...minus är ju helt klart att man ska gå och ha ont hela tiden. Vi fikade på Zeke´s tror jag det hette. Barnen fick med sin lunch där, skönt att man har nån med sig som har lite koll på var det är barnvänligt. För det är ett väldans bökande med både barn och barnvagn. Men det gick så bra som det kunde, man får mycket hjälp :)
Jag var ute efter en varmare mössa till Arvid och jag fann två stycken. Sen blev en vanlig vit body, som man kan ha under alla skjortor som arvid har.



Sova länge

Arvid överraskade oss med att sova mellan 20-06.45 =) Synd att man själv hade mer ont i benet än på väldigt länge. Vaknade vid 03 och värken släppte inte nått fast jag tog mer värktabletter =( Jaja bara att hålla ut. Körde till sjukgymnasten i morse och gjorde lite övningar, därefter var dags för föräldraträff.....vi blev två st mammor. Ingen av dom andra hade hört av sig varför dom inte kom. Så vi ställde in. Ska träffas den 30:e igen. Snäll som Pernilla är så tänkte hon att vi kunde klämma in ett möte innan min op. så vi kunde träffas lite.

Arvid sitter i bilbarnstolen och sover, när han vaknar ska han äta. Får se vad man själv kan hitta på till lunch. Det är inge skoj att laga mat till sig själv.Nej om man skulle ta och sortera tvätt och starta nån maskin....har sånt där enormt berg igen =(


GAH!!!!


10 11 13

Lördagen är här och det finns en massa på min lista som vi kan göra här hemma, om det blir gjort är en annan femma.

Fast gårdagen blev som den blev så fick vi en nyhet som var väldigt trevlig, nu håller vi våra tummar att det går bra! =) Det är ett long shot men man ska aldrig sluta hoppas.....


:P


10 11 12

Eftermiddagen blev inge bättre, fick vinterdäcken på bilen iallafall. Skönt att ha det fixat.
Körde och hämtade Johan i stan efter 16 och därefter handlade vi lite på willys sen hem och inleda fredagkvällen! Blev en film och lite kvällsfika. Och en massa clementiner, mums, såå goda var dom. En massa c-vitaminer.


Negativt inlägg =(

Känner mig otroligt frustrerad idag :(
Varje dag känns som en kamp nu för tiden! Värken i benet är så jobbig. Arvid har börjat fått ett humör eller om det är en fas han är inne i, där han sover dåligt, svårt att komma till ro när det är dags för att sova på dagen. Det gör att man får mindre och mindre sammanhängande sömn och man blir ju bara knäpp av sånt. Jag tappar tålamodet mer och mer känner jag....neh det är inte alls roligt. Inte kan man aktivera sig här heller i denna lilla håla! Det tråkiga vädret gör ju inte en munter direkt =( Får gå och knarka i mig lite panodil och hoppas värken släpper lite iallafall. Tur det är fredag idag så man har nått positivt att tänka på. Ikväll får man äta lite godis minsann :P


Sjuklingar

Hej!

Här hemma har både jag och Arvid varit sjuka i feber. Men det börjar lägga sig nu. Skönt.
Men Arvid sover oroligt vilket innebär många vänder in och stoppa i nappen för han hostar ut den hela tiden. Vi besökte bvc i tisdag för att det var ett läkarbesök och det ville vi inte missa. Allt såg bra, en fin pojk med andra ord.

Nu väger Arvid 7150g och är 65,5cm lång. Lite under kurvan med vikten så hon tyckte vi skulle öka lite med maten. Det är inga problem för han älskar mat =) Gröt är helt klart favoriten!



Arvid ligger och sover lite middag sen en halvtimme tillbaka och jag passar på att ta det lugnt :) Så nu ska jag lägga mig i soffan för en gångs skull och invänta till hjärtat vaknar igen.

Tuffingen


Kolla in tuffingen =) Stans raggare, hihihi


Helvetets natt!

Inatt har det inte varit roligt....det är fortfarande inte roligt då benet och höften värker något enormt mycket =( Har inte kunnat sovit nått känns det som. Är så sjukt trött på att må skit....tur är väl att man har fått ett datum till operation nu :) Det blir redan den 2 december! Hoppas nu att allt går som det ska så man kan börja leva ett normalt liv utan att ha ont JÄMT!

Med att jag inte har sovit nått inatt kan ju med ha att man mår dåligt av febern. Arvid gnällde vid 04 efter nappen så jag gick upp. Känner att jag är helt plaskvåt på bröstet av svett. Sist det var så var när man var gravid...vilket jag inte är så klart. Men dryg natt har det varit minsann. Men jag är uppe nu och får försöka se glad ut. Har ingen hög feber längre men man känner sig fortfarande matt och illamående kommer och går hela tiden.
Blir inte många knop i dag heller. Måste till bvc iallafall...är så himla nyfiken hur det har gått nu när man har börjat ge riktig mat till pöjken.....nått som känns väldigt bra är att det har gått jättebra att slutat amma. Från att ha ammat 5 mål om dagen så är det nu bara 1 mål jag ger. Bara vid 2 tillfällen som det gjorde så ont av späningen så fick jag ge bröstet till Arvid i några minuter så kändes det bättre. Nästa vecka får jag börja med att försöka ta bort det sista målet.

Nu vaknade Arvid, bäst jag går. Hej

Ett halvår <3

Ja tänka sig att det har gått ett halvår sen vi fick möta Arvid för första gången. Den dagen kommer jag aldrig glömma! Du är den finaste gåvan vi någonsin fått!



6-1 månad


6 månader

Idag blir vårt hjärta 6 månader ♥ Snälla stoppa tiden!



Imorgon är det dags för bvc om jag är tillräcklig kry, vaknade med feber i morse och man känner sig så matt i kroppen. Arvid somnade precis och nu ska jag med passa på att vila. Han brukar somna vid 9-9.30 men idag var han uppe längre, inte så konstigt kanske med tanken på att hans tupplur blev 3.5h lång igår.
Får se om man orkar någon uppdatering idag, den som lever får se.

Sömntuta

Nu har nog Arvid slagit rekord i att sova längst på dagen! I över 3 timmar har han sovit nu och än har han inte vaknat :D


Från igår förmiddag


Ikea i Malmö

Ja där ser man, det blev ikea iallafall =) Johan nappade direkt när han fick höra att jag var lite sugen att gå bland inredning. Vi körde till Malmö denna gång för att besöka det nya varuhuset....säger bara en sak....det är JÄTTESTORT! Och såå mycket folk med. Men vi hade turen att få parkering vid ingången =)

  


Arvid var på top hela tiden, sov inte en blund under hela tiden på ikea fast vi höll igång läänge. Nog kom det med lite smått och gott i den gula ikeakassen =) Hade ju lätt kunnat gått där längre men klockan gick och när vi kom ut var mörkt!

Det var en mycket trevlig dag och rolig var det med.

Allhelgonaafton

Min bror hade fått åkt hem igen efter ett x-antal prover. Han har tydligen hjärtsäcksinflammation. Klart man blir orolig när det gäller hjärtat. Men läget är under kontroll och det känns bra.

Igår var vi hemma hos J och F och käkade middag och hade en allmänt mysig fredag. Arvid fick låna deras resesäng och det gick toppen....fast A hade sån hosta i mellanåt. Hoppas det är bara nått tillfälligt. Tror vi ska med kolla på en resesäng. Kommer bli mer och mer att man åker iväg nu när Arvid blir större.

Idag är det städning som gäller. Det regnar ändå ute så nån utflykt blir det inte. Men jag är grymt sugen på att besöka ikea =)



Svar: Ulle-Här är det nog tvärtom, knappt använt 68. Vad använder Ester nu för stl? Jag väntar fortfarande på att få en op.tid i december. Får nog höra av mig snart. Veckorna går så sjukt fort.

orolig

Fick en dålig nyhet när jag och Arvid var ute och gick. Och det är att min äldsta bror ligger på akuten. Dom har hittat nått fel på hjärtat :(


Inte roligt alls

Hejhej, idag är det fredag, jippi. Fast man är hemma och är mammaledig, så är fredagarna speciella. Det blir lite extra nu när man är familj med =) Bara en massa mys och bus.

Igår eftermiddag var det inte roligt....Arvid var så klängig och gnällig och när jag skulle köra och hämta Johan på jobbet...som jobbade sent...så blev han jätteledsen och grinade nästa hela bilresan. Men så fort han fick se Johan så var allt som bortblåst *?* Vad var det egentligen. Men det hände precis samma sak när vi körde hem igen. Men nu hade man Johan som kunde roa Arvid så gott det gick istället så man själv kunde koncentrera sig på köra bil. Gav han mat vid sju och sen myste vi lite och sen slocknade han och han vaknade inte ens av att tappat nappen. Nu blir det en lugn natt tänkte man...han sover läääänge. Men han fick för sig att vakna redan strax innan 01. Så det vara bara att ge han mat och sen sov han till 6-6.30. Det är lite frustrerande att man inte vet vad som är fel! Har man en klar orsak så är det ju lättare att hantera situationen kan jag tycka.

Idag ska jag bara tvätta bort vår ENORMA tvätthög med kläder. Tur att ingen är här och ser den, hihihi.

Mor och son

Idag är vi ett matchande par ♥

 


Nytt i garderoben

Dom här tuffa byxorna och söta strumporna blev det till Arvid igår. 20% rabatt är inte så dåligt.

Har börjat använda stl 74 lite smått. Har typ inte köpt nått i stl 68 för dom växer så fort och det är inte sån jättestor skillnad på dom kläder jag har kollat på. Så därför hoppar vi 68.

Nu vaknade A. Det brummar högt i blöjan hör jag =)  Blir väl så när man börjar ge hela portioner.

Ha en bra torsdag.


Tremänning


Tremänningarna Arvid och Tuva

När vi var uppe i Falun träffade jag min kusin Erika. Det var verkligen så kul att ses igen. Vi hade ju en dags skillnad på BF. Men det blev 14 dagar mellan dessa två finaste. Arvid kunde inte släppa Tuva med blicken =) Han blir nog värsta tjejtjusaren, hihihi.

Jag och Arvid tog bilen och körde till eko igen och shoppade lite i morse, vad det var säger jag tyvärr inte =)


Onsdagen

Blev ännu en trevlig dag med svägerskan och lilla Alva. Vi shoppade till dom små, som jag ska visa inom kort. Vi hann precis in och ut mellan skurarna, för fy vilket väder det var igår. Dom små fick mat och sen lunchade vi på en blandning bestående av köttfärs med tacokrydda, ris, morötter, ärtor, svamp, kidneybönor mm, vilket var sååå gott. Tack J för all hjälp med att passa Arvid ♥ För efter lunch körde jag till folktandvården och fick tänderna skrapade. Och det kändes =( Att ha tandsten är inte kul. Värkte ganska bra efteråt. Men nu är det gjort, och det kommer dröja ett tag innan det är dags igen. Men jag ska helt klart bli bättre med att använda tandtråd för att förebygga allt vad tandsten heter!

Sitter och undrar på när Arvid ska slå upp sina ögon. Han brukar ju alltid vakna vid 2-3 men jag klagar inte, han får gärna sova =) Men jag tror att det beror på att han somnade inte så bra igår kväll utan vaknade 2-3 ggr och hade sig. Men nu börjar jag höra honom. Det är väl konstigt att det ska alltid bli så när man väl säger nått :P

Jaja, godmorgon på er alla!!!

Regnet står som spön i backen

God morgon! *gäsp*

Idag är det verkligen busväder ute. Bara blåser och regnar.
Körde igår eftermiddag hem till svärmor som passade det ena barnbarnet. Vi lekte lite med barnen och sen gick vi bort och hälsade på Johans mormor och morfar där vi även fikade. Timmarna gick som bara den! Sen fick vi skynda oss hem för det regnade och vi hade inga paraplyn. Jag körde vidare och hämtade upp Johan som skulle hem till F och kolla nått med det tekniska. Så det blev att vi blev kvar en stund hos J och F. Gjorde inte mig något =) fick ju se vad dom hade hittat uppe i Ullared. J hade hittat en massa bra som jag helt missat. Vi får nog ta en trip upp igen, hihihihi.

Det är dags för tandläkarbesök igen och snälla J ska passa Arvid. Ska även shoppa lite kläder för Fröjds hade tydligen 20 % rabatt på barnkläder denna veckan.

Så nu måste jag gå och packa allt som ska med. Känns som det är en hel driva som ska med nu när han har börjat äta mat =) 

Ha en bra regnig onsdag!

2 November

Välkommen November

Ja igår gick vi in i ny månad. Man märker så tydligt detta höstmörker så fort man ställde om klockan. Men det betyder att det blir mer myskvällar med tända ljus! Hoppas man har lager så det räcker, eller ska man hinna med ett besök till ikea innan det är dags för op?

Det blev att vi besökte stan för att hämta ut liberopaketet igår. Jag och Arvid fick sällskap av Hannah också. Lite fika på trendie och vi var redo att inta stan =) Men ett råd är att skippa lindex just nu. Deras ombyggnad är inte rolig för fem öre.
Men mitt paket kunde jag iallafall hämta ut.



badvårdsartiklar, blöjor, bindor, 1 par strumpor, engångshaklappar, våtservetter,
cd med sånger, rabattkuponger.

Kul låda, fast våtservetterna åker i soporna, dom är inte bra enligt min mening. Nu ska jag ta en liten lur. Ladda lite batterier när man inte sover så bra på nätterna

Sån måndag man helst vill slippa

Ny vecka igen :O Arvid ligger och sover sen 50 minuter tillbaka. Jag har hållt på att plocka lite under tiden. Ska befinna mig hos sjukgymnasten om en timme och jag har noll lust att köra dit idag. Hade gärnat legat och tagit en tupplur tillsammans med A just nu. Är så trött! Arvid har börjat vakna vid 2-3 tiden på morgonen, gäsp! Sen slår han upp sina ögon kl 7 och är jättepigg vilket jag inte är. Men det är inget att be för än att kliva upp. Ska börja med att lägga mig mycket tidigare om kvällarna, fast vi redan gör det så får det bli ännu tidigare.

Middagen igår var mycket trevlig, vi åt viltkycklinggryta och dajmtårta till efterrätt och kollade bilder från dopet. Det var uppskattat!
På kvällen efter vi nattat Arvid så la vi oss i soffan och kollade på nya Beck...sjukt spännande!


Bus med morfar

Usch vad låg man kan känna sig ibland, trist. Lite sunshine please! Kanske man ska besöka lindex för vi har ett liberopaket att hämta där. Gratisprylar är ju alltid kul att få!

RSS 2.0