Full fart

Oj igår höll vi på non stop från kl 7 på morgonen. Gissa om man var trött på kvällen. Idag är det ingen vila heller då vi ska ha Johans mormor, morfar och farmor på middag. Helgen har gått så fort men vi har ändå haft roliga dagar. Vi shoppade lite julklappar till Arvid och hans kusin igår på eko. En massa folk var ute och gjorde precis som vi. Men vi har inte många julklappar kvar nu, vilket är skönt! Nej nu får jag gå och göra lite nytta.


Me and my love - jag = sjukt trött trots en timme extra på dygnet


Happy Friday

God morgon!

Igår kväll kom svärföräldrarna över för att äta middag, men främst var det för att träffa Arvid så klart ♥ Vi åt chili con carne och gott var det =) Sen fick dom se vad Arvid kunde. Först ville han inte alls och det är så typiskt när man vill ha det på beställning =) Men det var inte så konstigt för han var så trött så han ville bara mysa. Men sen visade han både en och två gånger.

 

Idag blir nog planerna att träffa Jenny och Alva =) Håller på att bestämma nu via sms.
Njuter av att det är fredag med! Har en kille från ABK här hemma, för han kollar var det kan vara för konstiga fläckar i taket i köket.


Mormors kille =)


Ute i det friska





Några änder som var hungriga!

Tove, ny favorit!

Denna låt gör en så GLAD! I LIKE!


Vad har man gjort för att förtjäna detta

VILKEN bra dag det har varit idag, Arvid har varit på strålande humör och jag har hunnit med en massa här hemma! Så mycket att jag har lite ont i ryggen nu :P A ligger i sängen och sover och jag passar på att sitta här ett tag och vilar lite.

I morse var jag på träning hos sjukgymnasten och jag fick ännu mer övningar. Bland annat så enkelt som att när jag går så ska jag "rulla" med fötterna, hälarna i och sist upp är tårna. Snacka om att jag hade det jobbigt, har glömt bort hur det är att gå "normalt". Så jag ska tänka på detta ofta så jag lär mig gå rakare och tränar bort min "ank-gång" :P


Kontroll på trattkantareller, hihih


Tack fina du!

Fick sån fin överraskning för en liten stund....mannen i huset kom hem och han hade dessa vackra rosor med sig. Bara att han kom hem innan 19 var helt klart det bästa =) Tack Johan!


Arvid var med lika glad att se sin pappa. Dags att fixa middag sen blir det mys i soffan då onsdagkvällen innehåller en massa bra tv-program. Ha en bra kväll =)


Onsdag


Har ni sett vilken tuff orkide!

Här hemma har vi en förkyld Arvid. Trodde han hade åkt på ögoninflammation, men det är klart bättre idag så det kanske var bara pga blåsten? Så extra mammigt är det idag. Hade Johan hemma igår för han var ledig och det var jättehärligt. Om man ändå hade fler såna dagar.


Torsdag

Jag och Arvid säger hej! =)

Nu efter lunch så ska vi köra ner till stan och kolla lite och därefter så ska vi handla lite mat. Vi kör en hemmadag idag utan något besök då min pappa är ledig från jobbet. Vill umgås med han så mycket så möjligt nu när det är snart dags att köra mot skåne igen.

Arvid har fått sett sin första snö här uppe =) Kollat på när jag och mamma matade änderna också.
Igår körde vi och besökte min barndomsvän Kristina och fick äntligen träffa lilla Ella. Så söt och go var hon. Som sagt så kommer bilder later...

Nu ska jag ta reda på potatis och kålroten som står på spisen. Dags för en nu puré till sonen.

Lever!

Nog lever vi här men det har varit fullt upp alla dagar här uppe i Falun. Och BRA har vi =) Kikar in en snabbis medans Arvid sover....håller även på att vänta in mamma som är och tränar. Vi ska väl äta lunch och sen kanske vi går och matar änderna här nere vid sjön...det kommer nog Arvid gilla. Stora killen som kan vända sig från rygg till mage nu =)

Får se om man hinner med att blogga nått innan det är dags att köra ner mot skåne igen. Bilder kommer garanterat.

Hej så länge.


Min sötnos

Arvid vaknade upp pigg och glad tror jag =)
 

 
Nej nu är det matdags för lillen och sen ska man väl komma igång med att packa vidare. Har tagit fram det mesta. Kanske man ska gå på att slå in julklapparna så har man det klart?!


Magknip?

Innan idag fick Arvid ett utbrott som knappt gick att trösta. Måste ha varit magen som krånglade. Hade haft han liggandes på magen och det hade kommit en massa pruttar. Därefter blev han som sagt skogstokig.
Men tillslut slutade han och därefter blev han extremt mammig, fick knappt lägga ner honom nån stanns.

Vilket slutade med att han somnade i min famn. Nu ligger han på en filt på golvet så man kan skriva bättre =) Lillplutten! Åh vad jag längtar till min man kommer hem! BARA 2,5h kvar nu.

2 dagar kvar

Träffen med Jenny och Alva var jättetrevlig. Vi fikade och prata (om barn så klart =)).
Kusinerna fick inspektera varandra och nog vill dom känna och klämma. Roliga är dom! Arvid var lika pratglad som på morgonen.

Märkte av att Arvid blev kinkig på eftermiddagen men det var nog mest att det värkte i benen för i övrigt så har han inte gnällt nått. Men mot kvällen så gav vi en alvedon för förebyggande syfte och han har sovit hela natten. Nu är det jag själv som alltid vaknar 04-05 då värktabletterna brukar sluta värka. Så jag får roa mig framför datorn.

Idag är det sjukgymnastik kl 1o och därefter ska jag och Arvid bara packa packa packa.....det blir en hel del som måste med när man har barn. Sen drar vi uppåt =) 2 dagar kvar nu.
Och sen på eftermiddagen när J har slutat, kommer han och hans föräldrar hit. Äta lite middag och så.


TV-dosan är så skoj att trycka på =)


Måndag 11 oktober

Tack för dom fina kommentarerna ♥

 

När jag hade skrivit klart inlägget i morse höll Arvid "låda", han var jättepratglad =) Nu kommer han inte somna om efter amningen tänkte jag men det tog inte många minuter innan han släckte ögonen igen. Skönt....ställde in larmet på mobilen kl 8.30 och gott var det att lägga sig igen men jag kunde inte somna om utan låg och tänkte dom mest bisarra tankarna så jag gjorde mig själv orolig. Men som tur var så somnade jag om iallafall och vaknade när klockan ringde men jag tror jag snoozade 2-3 gånger. Arvid vaknade lagomt till att jag skulle kliva upp. Vi gjorde oss klara och vid 09.45 lämnade vi önnestad för att besöka bvc.

Nu väger Arvid 6610g och är 65 lång. Han fick vaccination idag också.
Den gick jättebra! Han är så duktig. Lite gråt av sticket men inget mer. Hoppas det går lika bra som förra sprutan.

Nu kommer svägerskan och söta Alva så jag återkommer.. Ha en bra dag!


Det blir operation.

Besöket i torsdags på Ängelholms sjukhus resulterade att jag ska bli opererad i ryggen.

Läkaren jag träffade var väldigt intensiv och allt gick supersnabbt, det var inte så mycket att prata om utan det blir operation. Diskbråcket är så pass stort. Fast man känner att operation är det bästa för mitt fall (hade den inställningen innan jag träffade läkaren) så blir det ändå jobbigt att ta nyheten. Nu blev nyheten större än vad vi hade tänkt för jag ska stelopereras.

Hade inte riktigt räknat med att det skulle behövas en sån stor operation. Vilket kommer innebära så mycket längre rehab-tid. Johan kommer få bli hemma för att hjälpa mig med ALLT. Allt känns väldigt skrämmande med både inför och efter operation som kommer att ske i december månad. Jag ljuger om jag skriver att jag inte är rädd för framtiden. Allt med sjukhusmiljö är inte roligt och jag ska bearbeta att jag ska göra en stor operation....jag...jag som knappt vill komma i närheten av att få hjälp av sjukvård. "-Det går över"....så ja, detta kommer bli jobbigt!!!

Med detta beslutet kommer det bli att jag får sluta amma då medicineringen är väldigt hög av starka värktabletter och även morfin, som jag måste ta för att återhämta mig. Så det är inte bara att bli opererad utan även ett till moment som ska "lösas". Men man får se positivt framåt på detta beslutet som är att det är tillför att jag ska få bli bättre och förhoppningsvis att all smärta försvinner!

Har inte riktigt orkat skriva om det tidigare för det är fortfarande en process att smälta nyheten. Ska läsa på mer vad det egentligen innebär men det är fortfarande att man tar en sak i taget. Är fortfarande i förnekelse att det kommer se en förändring i mitt liv...men det är nog så jag funkar, för att försvara mig ifrån allt skrämmande.

Så först så ska jag åka upp till min fina familj där "hemma" för att bara återhämta kraft och glädje och bara njuta av allt. För att sen när jag kommer tillbaka så blir det att ta tag i alla förberedelser som måste göras.

Måste sluta nu för min ögonsten har vaknat och vill ha mat.


Sitta själv, nästan =)

Arvid har börjat med att kunna balansera sig lite att sitta själv. Nu pratade vi i bara några sekunder men det går bättre och bättre tycker jag. Kul är det iallafall.



Nu går jag och lägger mig. Godmorgon Lördag.
Bara 5 dagar kvar innan vi ska köra upp till Dalarna ♥


Gula guldet

I onsdag köpte jag hem lite Satsumas....lite sura men dom blev godare av att få ligga framme lite. Det är ingen höst utan clementiner och apelsiner. Så friskt och gott.



Vaknade 04.30 och hade ont som vanligt. Tänkte jag går upp....Arvid vaknar iallafall snart. Tji fick jag...han sover som en stock fortfarande. Men det är inte så konstigt. För han var PIGG som bara den efter kvällsmålet vid 19.30. och höll igång lätt till kl var 21.30. Fattar inte var energin kom ifrån, han var liksom inte ledsen och gnällig heller. Men när väl övertröttheten kom då tog det inte många minuter innan han helt somnade. Men vad vi skrattade åt honom, gull unge!!!

WC Duck Fresh Discs

Nått jag kan rekommendera är WC duck´s nya produkt. Har använt det ett tag nu och är jättenöjd!

Dom är så mycket fräschare än de behållare man hänger på toastolen.
Enkelt att trycka "fast" gelen och har en fräsch doft.


Morotspuré

Nu visar Arvid att han även gillar morotspuré. Det mumsar han i sig som ingenting =)

Det lyser verkligen orange runt hans mun! Nästa vecka testar vi palsternacka tror jag och sen någon blandad puré. Och sen vidare på gröt. Det ska bli skoj!

Nu ska vi göra tacos till middag...så nu börjar vår myskväll.


Årets första

Igår kom Johan hem med varsin flaska med Julmust. Men vi har dom kvar idag så det blir att vi prövar ikväll istället. Kollade tillbaka i bloggen och det var vid denna tid som vi testade första musten med =) Matöppet är snabba på att komma med första leveransen =)



Vet att jag ska låta bli läsk men must måste man bara pröva.


5 månader

Ja idag blir Arvid 5 månader. Vår fina kille bara växer och växer.
Framstegen kommer sakta men säkert =)

 

Vi började våran dag med att Arvid väckte mig strax efter åtta. Sen har vi ätit frukost, badat, tagit kort. Nu ligger prinsen och sover förmiddagsluren och jag chillar framför "burken". Härligt att det är fredag.....ska bara mysa med familjen i helgen. Eftersom jag och Arvid åker upp till Falun nästa vecka så får vi umgås med pappa till max =)

Bra start på dagen

Vi sov till 08.40 idag (morgonmål vid 05). Så skönt var det. Vaknade ett par minuter innan skönheten så jag hann upp och klä på mig och ha lite egentid. Arvid låg och snackade och hade sig, så jag gick inte in på engång. När jag kom in och han fick se mig så sken han upp som solen själv som vanligt...goa unge!!



Åt frukost och plockade ur diskmaskinen och lite sånt små fix. Sen gick vi och lekte på "lekmattan" och efter ett tag började herrn att gnälla och bli trött igen. Så nu sover han förmiddagsluren sen 1.2h tillbaka. Har både hunnit dammsuga och sorterat JÄTTEberget med tvätt. Tar och vilar lite här framför datorn och kan känna mig glad att man både har kunnat och hunnit med lite här hemma. Ute regnar det för fullt så jag tror vi stannar inne idag.

Igår spenderade jag en lite stund av förmiddagen på jobbet, då jag hade lite möte med chefen min. Jag fick lite info om hur det kommer se ut i framtiden och jag meddelade när jag ska börja jobba igen :O osv. Därefter körde jag till Julia och Casper och käkade lunch. Stackars J som hade haft migrän i flera dagar, kände fortfarande av det, tog glatt emot mig. Vi hade bestämt sen förra veckan att vi skulle träffas och det hade varit så trist om det hade blivit avbokat. DU är så snäll Julia! Hoppas det inte blev allt för jobbigt! Det var verkligen så trevligt att sitta och prata. Vi åt lunch, gick en promenad och pratade en massa så tiden sprang iväg.
Efter 16 körde jag till svärmor som hade fått Arvids jacka med posten =) Den var superfin men kanske lite stor just nu men det får vara så. Han var så fin i den!


Önska mig lycka till idag. Dags för läkartiden i Ängelholm.


Tisdagen

Ikväll är det säsongspremiär för Cougar town =) Fun fun.....gillar serien skarpt.



Annars har det varit en soft dag. Var hos sjukgymnasten och körde ett program med nya övningar som gick bättre än tidigare. Kanske man börjar få lite välbehövda muskler?
Arvid fick pröva morotspuré idag och det gillade han...tror jag...han gav liksom inga minner som visade bu eller bä. Nog är det kul iallafall med dessa stunder då man ska testa för första gången.

Nu ska jag joina mannen och sonen.

Babymassage

Kom hem från babymassagen för en liten stund sen. Idag blev vi bara 3 mammor med bebis istället för 5 st. Dagens "lektion" gick så bra. Alla tre bebisar var så snälla. Låg och tittade och pratade hela tiden med varandra. BVC-Eva var verkligen imponerad att dom var så lugna. Arvid gillade dagens massage väldigt
                                                                                                   Lånad bild
 mkt. Man märkte så tydligt på alla tre att få ryggen masserad var populärt! Man vet ju själv hur underbart det är.

En liten kissolycka blev det med men inte gjorde det ett dugg, Arvid var inte ensam med att släppa "loss".

Därefter stannade vi tre kvar och fikade på kladdkakamuffins =) Kakmonster som man är!

Arvid somnade på vägen hem...så han sitter kvar i bilstolen för tillfället. Ska väcka honom nu så inte maten blir så sent i kväll.

Ha en fortsatt bra bullens dag.

Kanelbullens dag

Ja idag är det kanelbullens dag och vi har inte en bulle i frysen. Fikar typ aldrig här hemma. Trodde att det var det enda man gjorde när man gick hemma och var mammaledig... men då ska man träffa folk med så klart!

Hade kunnat baka men då skulle man haft sakerna hemma redan. Lusten till att få nått gjort idag är som vanligt på låg nivå.

Arvid sover sen en kvart tillbaka och det man skulle göra är att vika tvätt...nåja får proppa i mig mer värktabletter så kanske man orkar ta tag i nått här hemma.

Nått positivt är att vi ska på babymassage kl 15....det gillar Arvid! mamma med =)

Söndag

Under veckan så flyttade vi in A´s säng till hans rum. Han är så pass gammal nu och anledningen att vi har väntat är att vi skulle inskaffa babywatch först. Och det blev gjort när vi besökte Ullared.
Han sover bra men han har börjat med att vakna mellan 1-2 timmar tidigare än innan. Vet inte om det har med att man inte vaknar tillräckligt "snabbt" så man hinner stoppa i nappen?? Who knows?
Skönt är det att man äntligen kan ha sänglampan igång och ligga och lösa lite korsord hihihihi.




Det var egentligen tänkt att han skulle sova sin förmiddagslur men han ville nått helt annat helt plötsligt =) (Han ligger egentligen åt fel håll men vi busade och då blev det tvärtom.


Vår underbara son!

Jag måste bara få skriva av mig lite....och det är om den enorma kärleken till min son. Ni anar inte hur mycket man kan älska nån förrens man får egna barn. Jag skulle ge upp mitt liv för honom, helt klart. Varje dag blir man påmind hur fin han är! Och det är så hjärtat slår volter av lycka när han ger en det fina, underbara leendet. Även alla små framsteg som han gör blir man så glad av.


Mamma tröstar när du är ledsen ♥

Man tänker massor på hur lycklig lottad vi är att han finns i våra liv och att han är just vår. Den gåvan är helt fantastisk och den kommer vi vara evigt tacksamma för. Vi, mamma och pappa, älskar dig över allt annat här på jorden och vi kommer att alltid finnas för dig! PUSS

Höstpromenad

Gick ut en stund på eftermiddagen, blåste ganska mycket så vi fick bädda ner A så varmt och gott i vagnen =)




Dagens Arvid


Skönisen från idag =)

Fick altan höststädad idag, känns riktigt bra. Höll på en stund på förmiddagen....gick för en gång skull väldigt snabbt. Arvid låg i vagnen och sov gott. Sen har dagen bara gått.
Så skönt att vara hemma tillsammans :P

Fredagen

Glömde ju skriva det att jackan är beställd. Arvids farmor ville köpa den =) Nästa vecka kommer den.

Denna dag har bara gått i ett svep. På förmiddagen blev det både dammsugning, toalettstädning och bakning. Ibland har man såna dagar då det bara går och man ignorerar vad smärta heter och sen var Arvid så duktig med att somna under dammsugningen så jag hann med badrummet också. Under bakning satt A med och kollade på!

Strax innan Johan slutade hamnade jag hemma hos svägerskan på lite fika. Alltid lika uppskattat =) Hon hade gjort en fotovägg på deras övervåning och det såg så fint ut. Är grymt sugen att göra en själv! Hur underbart är det inte att ha foton på sina barn.

Efter 16.30 hämtade jag J och vi körde hem och senare åt vi middag och nu är J ute en sväng med vagnen och jag har precis satt mig ner efter lite undanplockning i lägenheten. Så tyst så tyst är det här hemma. Men han är snart hemma för A ska ha mat.


1 Oktober

Då var första OKTOBER här. Helt galet! Man märker mer och mer av hösten, bland annat på träden. Men kan känna lite lätt kyla också. Hörde från mamma att det hade kommit en massa snö i grövelsjön =)

Igår var det dags för sjukgymnasten igen och det gick väl inge vidare. Många övningar som jag gjorde gick bara inte....det strålade ut mer smärta i benet. Men jag ska göra några här hemma som gick hyfsat. Har åter igen fått lånat hem en TENS-apparat som kanske hjälper? Ska pröva ikväll för igår var jag så trött så jag såg i kors.

Medans jag gjorde besöket så passade snälla farmor Arvid. Vilket gjorde det lite lättare =) Därefter körde hon och mötte upp Jenny och jag fixade mig klar och körde med ner på stan. Vi träffades utanför H&M. Tanken var att jag skulle kolla jackan till Arvid som jag hade sett på nätet men den var tydligen slut. Vi tog en lunch tillsammans och hade det jättetrevligt! Gillar verkligen såna här dagar =) Vid 15 var jag ganska slut i ben och rygg så jag och Arvid (som sov gott) gick till bilen och körde hem igen. Han skulle ändå ha mat vid 16 så det var dags iallafall för att köra. Han fick smakportion med och det gick bra.

Efter en liten vila för både mig och Arvid på kvällen så blev A så jätteledsen men jag tror han hade magknip. Men det är ju typiskt för jag fick så ont när vi klev upp från sängen så jag kunde inte gå runt och trösta som jag ville men som tur var kom Johan som kunde ta över och allt blev bra igen. Det är just såna tillfällen som man spyr galla över situationen med diskbråcket. Man bara kokar av ilska för att det går ut över Arvid.

Nu blev jag bara frustrerad så jag ska gå och lägga mig. Arvid sover nog väldigt gott i sitt rum för vi har itne hört ett pip på hela natten. Det brukar bli några gånger som man får gå in och ge nappen.....alltså vad är oddsen just i skrivande stund så vaknar han :P

RSS 2.0