Babybox

 
Arvid är redo att packa upp babyboxen som vi fick från Babyproffsen.
Alltid kul att få lite gratisgrejer :D
 

TRÖTT

Jag och Arvid åt lunch vid 11.30 och därefter la vi oss för att mysa framför filmen Bilar. Och efter ett tag gick mina ögon i kors, Arvids med :) Så nu ligger han i sin säng och jag i min. Det är som John blund har hivat i all sömnpulver i ögonen, så trött är jag. Hoppas det vänder efter förlossningen, så man kan vara som folk. :P


Helgen

Helgen började dåligt men slutade bra. Tårar har runnit men även skratt har kommit. Lördagen vill jag helst inte uppleva igen och jag hoppas och vill så mycket att vi har en lösning på problemet. Så nu blickar vi framåt. Söndags förmiddagen spenderades hos svägerskan med familj. Tanken var att vi skulle grilla korv till lunch men regnet hann komma före så det fick bli stekta istället men lika gott var det. Barnen och föräldrar gav många skratt som man verkligen har njutit av. Och efter maten var alla så trötta så alla sov middag ;) kan skylla lite på vädret. Regn regn!!! Har påbörjat ett projekt som förhoppningsvis ska vara klar innan "liten" kommer och det är att gå genom alla våra 8000 bilder och göra fotoböcker, framkallning av vanliga bilder som ska in i fotoalbum. Så kan man försöka fixa de nya bilderna direkt, istället för att spara och så blir dom liggandes bara. Önska oss lycka till ;D


Vecka 34

Lördag igår och ny graviditetsvecka. Så nu är det 6 veckor kvar och kanske lite till om nu h*n vill stanna längre. Men jag hoppas att det blir runt BF. Och 2,5 vecka kvar att jobba. Minns att det var 6 veckor innan men dom har gått snabbt. Alltid glädjande när man nu väntar på en sån här upplevelse. När äntligen dagen är kommen när vi får träffa dig, få veta vem du är och om du är lik storebror. <3


Down

************************************************

MVC

Allt såg bra ut även den gång och det är vi glada över. SF måttet var 33 och hjärtljuden 147 slag/min. Och vågen visar ca +5kg. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag hade för startvikt vid inskrivningen men efter mina beräkningar gick jag ner 7kg dom första 3-4 månader och nu har jag gått upp 5kg. Det är bara att tacka och ta emot att man inte går upp 20-25kg som vissa kan. Måste vara så jobbig och tänk sen i denna hettan. Pust!
 
Arvid ligger och sover nu och jag måste nog också ta en lur för mina ögon går i kors. Kan ju försöka vara lite pigg på jobbet ikväll. 
 
Nu till helgen ska vi hitta på massa roliga aktiviteter, ett besök till tosselilla lockar men jag kollade vädret i telefonen precis och där är det regn hela lördagen. Ja ja vi får se hur det blir. Nått skoj blir det.
 
Ha en bra torsdag.
 
 
 

50 dagar

50 dagar kvar nu och nog hade det var trevligt att ha september månad här nu. Igår kväll/natt svällde jag upp i både fötter och händer så stödstrumporna åkte på. Men ändå hade jag svårt att sova. Nu är det dags att köra till MVC för lite kontroll. Inte många kvar nu.


Onsdag

La för en stund sen sonen och nog var han trött. Han har inte sagt nått så han slumrar nog sött <3
 
Och nu sitter jag helt själv och ska roa mig med lite planering och skriva to do-listor. Innan jag slår mig ner i soffan och kanske kollar nån film? Johan och ett helt gäng har kört till Bromölla för att kolla nya Batman-filmen som troligtvis börjar nu. Hade med sett den men jag kan vänta till den kommer ut på dvd. Den nya och sista Twiligtfilmen i november ska jag se på bio men kanske efter nyår då. Det återstår att se hur det funkar med lillplutt* :)
 
2 arbetspass sen ledig helg. Inte alls dåligt :) Nu börjar veckorna ta fart igen. Gutt. Får nog köra till babyproffsen och hämta ut gratispaketet som alla gravida får. Har hört att många har blivit besvikna för det har varit dåliga saker och lite om man jämnför åren innan. Så vi får väl se, jag hoppas bara att man får en blöjhink. För den vi har nu ska kastas. Godkväll!

Öroninflammation

I måndags blev arvid sämre och började ta sig för öronen och var ledsen. Så Johan vabbade igår medans jag jobbade och han tog honom till VC och där hittade dom öroninflammation :( 
Så nu är det penicillin i 7 dagar som gäller igen.
 
Han är helt klart lite bättre idag med mindre feber och äter lite bättre. Bara såå himla tråkigt att han ska bli sjuk just när vädret vände och det är badväder. Men det är bara att hoppas att denna värme håller i sig så vi får chansen vi med.
Jag passade iallafall på en dag då regnet hägrade att rensa A´s garderob. Och nu ekar det igen. Så det är bara att shoppa loss på H&M och Ellos för större kläder.
Han har klart mer kläder men jag hade inte tvättat när jag tog kortet :)
Så nu ska bebiskläderna fram och tvättas och läggas i garderoben brevid. Kommer känns lite overkligt att se alla dessa små kläderna antar jag :) 
Och idag har kära Julia BF, så vi väntar spänt på att det kan starta när som helst. Härligt att dom ska få träffa nya familjemedlemmen, jag vill med! Men jag får vackert vänta ett par veckor innan det är våran tur, LOVE!
 

Sjukling

Här hemma håller vi sjukstuga :( Arvid har hög feber och snorar. Johan är med förkyld. Så det skulle inte förvåna mig om jag blir det med. Peppar peppar så mår jag som vanligt. I lördags var vi på den årliga grillfesten med Johans släkt. Denna gång hemma hos svärföräldrarna. Det blev hur bra som helst, trots det kom 2 stora regnskurar så var det inget som förstörde nått. Jag och Arvid gick redan vid 20 för han var inte alls pigg. Och det var ju inte så konstigt nu när han mår som han gör nu. Och igår kom ett helt gäng kompisar över för att umgås. Vi käkade pizza och satt och snackade. Lagom avslutning på helgen som gick i ett helt svep. Som vanligt :(


Måndag & 60 dagar

I lördags gick jag in i v32. Tycker tiden har stannat upp ett slag men hoppas givetvis att den sätts igång igen. Tänka sig 60 dagar kvar.

Helgen gick som vanligt i racerfart. I lördags hade vi svärföräldrarna och svägerskan på besök. Åt middag och barnen härjade som aldrig förr ;) Var helt slut i rutan när väl Arvid somnade efter 21. Lite uppe i varv antar jag. Och på söndagen kom en gammal klasskompis från Falun och hälsade på med sina två barn. Det var verkligen superkul. Det är ju inte varje dag men får besök från hemstaden:) vi åt lunch och barnen lekte. Efter 14.30 fick hon köra igen och då la vi en trött Arvid i vagnen och gick ner till Anne och Patrik som nyligen blivit husägare. Arvid somnade på två sekunder och det var riktigt skönt att komma ut på en promenad men det övergick snabbt till smärta. Helt plötsligt så får jag så ont i rumpa/rygg. Så nästa gång jag ska ut och gå lite längre så får jag inte glömma att ta med bältet. Hemvägen var likadan.

Det var verkligen kul att se deras nya hus och vad stort det var. Man får helt utan tvekan lust att flytta efter man besöker nya bostäder.
Vi får se hur framtiden blir.

Idag är vi lediga och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Upp och äta frukost är vad som gäller nu :)

Fredag 13 e

Idag är jag verkligen inte på hugget :( Är så trött trots sovmorgon till 7. Arvid vaknade vid 03.30 av någon anledning men det gick bra att lägga honom igen. Han sover i stora sängen nu igen efter egen vilja. Och det är ju positivt. Än så länge har han sovit hela nätter med undantag inatt. * Längtar så tills lillskrutt är hos oss. Men jag är kanske inte riktigt mentalt förberedd för förlossningen och all smärta som det innebär. Ska nog läsa en bok som jag köpte innan Arvid föddes som handlar om förlossning/andning. Kanske det känns lite bättre efter det? * Gör mitt sista arbetspass för denna veckan ikväll och är sen ledig 3 dagar. Helgen bjuder på middagsbjudning och ett besök hos bekanta som nyligen har blivit husägare :) och förhoppningsvis ska jag komma nån vart med att tömma och fylla upp garderoben med babykläder.


Badkillar

Här om dagen efter Johan kommit hem från jobbet fick vi ett ryck och åkte ner till badet för ett dopp innan middagen. Arvid blev överlycklig när han fick se poolen och det var bara att hoppa i direkt. Han har verkligen inga hämningar alls. Och skoj hade han! Det var verkligen härligt att se glädjen. Och hoppa från kanten var superskoj tyckte han. Hoppas att det blir badväder snart igen så Arvid får bada.


Nordic Cup of Sweden

Har sånt tråkigt väder, bara regn regn!
Kan ju nästan räkna soldagarna denna sommar. Men på ett sätt är det inte så att jag klagar för min egen del, som gravid är det ingen höjdare med stekande hetta osv. Men barnen har inte fått bada lika mkt och det är inte lika lätt att hitta på aktiviteter när det regnar hela tiden.
 
När jag var hemma i falun och hälsade på kusin och barndomsvännen så träffade jag på ett nytt "märke". Nordic Cup of Sweden
Så jag fick lov att köpa tvålen där uppe för dom doftar supergott. Och sen när jag kom till jobbet igår så hade vi ett helt ställ med samma märke fast då i smink. Så klart fick dom också komma hem. Läppstiftet höll inte riktigt måttet men kostar det bara 10:- så kan man inte begära så mkt faktiskt. Kul att man kan piffa till sig lite i vardagen utan att överdriva en massa.

Regn regn

Min egna lilla skogsmulle :)

Bildbomb från Midsommarafton och Tomteland

Midsommarafton
Tomteland i Gesunda

Glass i Åhus

Njuter med glass i stora lass i Åhus. Gott gott!
Mötte upp Kicki och Martin och barnen i Åhus för att äta lite glass. Lång lång kö var det men det får man räkna med när det var sånt skönt väder igår. Glass fick vi och mumsigt var det. Hann precis äta upp innan vi fick skynda oss iväg för att handla kvällens middag och sen vidare hem till Sandra och Thomas för att grilla med ett helt gäng vänner. Arvid var överlycklig att få hoppa i deras studsmatta. Nästa år kanske vi med köper en beror på var vi befinner oss då. 
 
Efter grillning och lek så gick vi hem och tog en välbehövlig dusch. Och sen satte jag mig i soffan och reste mig inte förrän det var dags att gå och lägga sig.
En lugn och trevlig avslutning på semestern. Och just nu har man ångest för i morgon är det dags igen. Har verkligen inte hunnit känt efter och gjort det jag hade tänkt göra under ledigheten. Får ta igen det sen i höst antar jag.

Tacokväll

Ligger och försöker vila lite efter all tvättning, vikning, städning av tvättstugan. Kände mig svimfärdig och kallsvettig efter duschen. Så det är bara att lyssna på kroppen. Johan lagar lunch och Arvid leker. Får se om det blir Åhus för lite glass sen, då det började regna igår så det blev städning istället. Därefter kom Sandra och Thomas m familj för att äta tacos. Hade en trevlig kväll med bebismys :) och Arvid ville hålla lilla Nova och han la huvudet mot hennes och verkligen myste han med. Hoppas han kommer vara så för det mesta med sitt syskon. Som sagt var det trevlig kväll med god mat och efterrätter:)


Graviditetsvecka 31

Glömde nästan helt bort att jag gick in i ny vecka igår. Graviditetsglömska skyller jag på :) Imagen är det livat minsann. Man märker stor skillnad mot förra gången att denna är l i v l i g ! Det är verkligen så skönt att jag mår bra. Och kan springa efter sonen för han håller mig verkligen sysselsatt. Har nog ökat i vikt med 4-5kg. Så vi får se vad det slutar på. Det är betydligt lägre denna graviditet.


Fredag

Efter glukosbelastningen så kollade vi värderna på blodet/blodsockret och bs var normalt och låg på 5,4-5,6 men hb var lite lågt, 108. Men jag mår bra så jag tror jag kommer slippa ta järntabletter.

Ja denna semestern börjar snart ta slut. Och nog hade en vecka till suttit fint men den sparar jag till september istället. Det är också härligt att veta att Johan kommer vara hemma lite extra när skrutt har fötts så då gör det inte så mkt att han inte haft nån semester i sommar. Bättre blir det nästa år.

Har legat och dragit mig en stund och det är så skönt, börjar höra att Arvid med är vaken. Men han ligger och drar sig med tror jag :)
Ute verkar det var dåligt väder så vi får se vad vi hittar på idag. Ikeatrip hade ju aldrig varit fel :)
Godmorgon

Glukosbelastning

Då var man uppe med tuppen för ett besök på MVC. Dags för andra och sista glukosbelastning för denna graviditet. Denna gång smakade faktiskt drickan gott, hör och häpna. Har precis gjort undersökning och allt var bra. Sf måttet var 29 idag. Och h*n håller låda där inne, vilket är helt okej så klart, trots vissa sparkar gör ont. Men det är ett tecken på att allt är bra.

Nu är det bara väntan som är kvar. Och hoppas den går fort.
Farmor passar Arvid så långe för johan fick ändrade arbetstider denna veckan. Sen ska jag och svärmor till stan och shoppa skor!!! Vilket jag är i stort stort behov av!

Tosselilla

Igår besökte vi tosselilla sommarland. Träffade Julia och Sandra med familjer vid 9 och sen bar det av. Det var verkligen en hit att åka dit. Arvid hade jätteskoj och blev så ledsen när vi skulle gå vidare för han hade så roligt. Envis är han verkligen också. Det hände så mkt överallt så han kunde inte koppla av och sova en liten stund vilket han verkligen behövde.

Vi hade iallafall en toppendag och vi ska garanterat dit en helg och leka av oss. För det finns nått för alla åldrar.

Lillkillen sover än och jag vaknade av Johans väckarklocka 06.20 så jag ska försöka sova en stund till innan det är dags att gå upp och packa upp packningen som jag inte orkade ta igår. Kroppen värkte efter en heldag av promenerande. Bilder kommer sen då jag fortfarande inte kommer in på min bloggapp :(

Hur länge ska man hoppas?

....hoppas på att det ska ske en förändring? Har väntat åratal och inte blir man lyckligare av det! Konstigt att man blir negativ istället.

Jag vill nå fram men det är som att tala med en vägg.

Graviditetsvecka 30

Igår gick jag in i v30. Och kan inget annat än att vara glad. Nu börjar tiden sakta ner lite men ändå känns det som man är noll förberedd. Ska nog försöka fixa med att tömma lite garderober så man kan börja tvätta kläderna och vika in dom innan semestern är slut. Syskonvagnen är hemma nu och jag är supernöjd. Lättkörd och Arvid diggar den från första stund :)

Steg upp strax innan sju för att starta en maskin tvätt, som jag längtar till att äga en egen tvättmaskin igen som i Önnestad. Att slippa vara beroende av tider! Vi får se hur det blir i framtiden :)

Ligger just nu och har ont i nacken, kan ju hoppas att maken vill knåda lite så det kanske släpper. Har knappt sovit sen A vaknade innan 05. Får vila en stund sen efter lunch.

RSS 2.0