Härlig dag att vakna upp till

Ja idag händer det roliga saker. Mamma och pappa är på väg ner hit och i eftermiddag ska vi få nycklar!

Tror det kommer bli glest med inlägg denna veckan då vi kommer ha fullt upp hela dagarna. Både med dop och renovering. Men jag ska försöka slänga i väg nått inlägg. Hej så länge!


Tapeter

Nu är det inte länge kvar innan vi får nyckeln.
Hämtade hem tapetrullarna i helgen och nog ska det bli spännande hur resultatet kommer bli.
Kommer ha hjälp av pappa för själv hade jag inte vågat mig på det. 
 
Det blir tapetsering i Arvids rum och där kommer vi även sätta en fondvägg.
Hittade en med lite rymdtema. Kommer funka i ett par år. Eftersom det kommer bli en fondvägg så blir det inte så dyrt och svårt att förnya i framtiden.

Envis!

Har för en stund sen varit med om värsta bråket med sonen. Han totalvägrade att tvätta munnen efter mellanmålet. En sån enkel sak!!! Efter hållt på att stå på toaletten i över 20 minuter (skojar inte) så gav tålamodet upp. Då hade det tjatats, skrikits, gråtits konstant. Även fast jag har pratat sansat och gett han så många chanser så gjorde han det inte. Så då åkte han i säng och han somade på 2 sek. Kan ju meddela att han var vaken i natt mellan 02-04 och sov ingen middag efter lunch. Så att han var trött var ingen nyhet. Men jag förstår inte hur man orkar. Men det är bara att konstatera att han är ENVIS som synden!
 
Tur man har en dotter som finner sig i det mesta. Så man kan ta striden. 
Håller alla tummar och tår att hans tal kommer igång inom snar framtid för man ser på honom så många gånger hans frustration över att inte bli förstådd. Det är skitjobbigt både för han och vi föräldrar.

Nytt: NEWBIE

Denna koftan bytte jag till när jag var i stan förra veckan och den är bara för söt!
Perfekt till kommande kalla dagar.

Händelserik vecka på ingång

Hela familjen utom jag ligger och sover. Liten bredvid i vaggan har precis slumrat för natten. Och mina ögon är vääääldigt trötta.

Igår besökte vi huset en liten stund. Svärföräldrarna hängde på för dom var nyfikna att se. Känns fortfarande lite overkligt att vi ska bo där den kommande framtiden. Men så mycket roligt det medför!

Idag hade vi våra vänner på besök. Går på tok för lång tid mellan besöken. Men det är nått som ska ändras på :)



Söndag

Här hemma har vi lite myssöndag. Julia äter och Arvid kollar Hitta Nemo. Johan har åkt till Vä för att skjuta med ett gäng kompisar.

Ska försöka ställa lite iordning och plocka undan om barnen tillåter det;) Fattar inte hur man lyckas! Grejer överallt.


Onsdag

Igår kväll gick jag hem till Julia för att fika tillsammans med några arbetskollegor. Både Nellie och Julia fick superfina kläder från newbie. Jag hade tyvärr redan köpt det som Julia fick. Men jag hade ärenden i stan idag så jag smet in på kappahl och bytte.

Vi pratade och fikade och hade en trevlig kväll.


Morotskaka

Hmm är väldigt skeptiskt! Halverade mängden som är till en långpanna men det känns väldigt lågt!!!

Jaja, bara den smakar så ska det funka. Får testa köra hela satsen i formen nästa gång.

Om man ändå var lika duktig som Leila ;)


Effektiv dag!

Känns riktigt skönt när man känner att man har hunnit med en hel del på kort tid. Tvättat, bäddat rent, BVC-besök, handlat bland annat.

Nu ska lillan ha mat och sen är det dags att hämta storebror på dagis. Och sen hem och baka! För efter middagen ska jag och Julia hem till äldre Julia ;) för att träffa några arbetskollegor.

Denna dag kommer gå fort! Inte mig nått emot :) 1 vecka kvar till mamma och pappa kommer <3


Löv


Höstpyssel

Efter 17 körde jag hem till Becka där Hanna också var för att lacka löv.

Tjejerna hade plockat löv så hela köksbordet var fullt.

Har aldrig gjort detta innan så vi får se imorgon hur det har tagit sig. Det var iallafall kul.


Tisdag

Lite bättre inställning blev efter vilan.

Imorse var det dags för dagis igen och Arvid sa hejdå snabbt och gick in till samlingsrummet. Han hade inte tid med mig helt enkelt.
Julia och jag tog därefter en kort promenad. Hon sov så gott när vi kom tillbaka så jag tog av liggdelen och ställde utanför altandörren. Och där sov till strax efter 12. Så jag hann städa undan lite.

Nu däremot har hon varit pigg en stor del av kvällen. Vi ligger i sängen alla tre och myser och längtar tills man får stänga ögonen....snart så.

Imorgon är det en del som står på schemat.


12345678910

Har en sån rolig start idag! En dotter som är extra mammig och ska endast ligga i famnen och Arvid ska göra allt man inte ska göra och lyssnar inte för fem öre. Klart han gör det om jag bär på Julia hela tiden. Plus att man har 1000 saker som borde göras innan vi får vänner på besök ikväll.

Vet inte hur många gånger jag får räkna till 10.
Nu blir det lunch sen åker sonen i säng och hoppas han vaknat upp med bättre inställning! Räknar ner timmarna till J kommer hem.


Varför?

Är så ledsen och besviken! Att det ska vara så svårt att förstå!




Drömhem

Lunchen är nere sen en timme tillbaka. Bägge barnen sover så jag har satt mig i soffan och läser en tidning. Lite egentid så här mitt på dagen är inte helt fel. Synd man inte hade utemöblerna framme annars hade man suttit i solen och njutit en stund. 
Idag tar vi en lugn dag. Var ute en stund på förmiddagen. Arvid trampade runt med sin traktor medans jag körde vagnen. Stannade hos svärföräldrarna så A kunde leka i lekstugan dom har på tomten. Han var jätteduktig och trampande nästan hela rundan vi gick. Ser att traktorn börjar bli för liten så kanske man ska köpa nått sånt i  julklapp? En riktig cykel får vi kolla på när han fyller 3, kan nog bli lagomt...jag får se om jag kan hålla mig :)
 
Välkommen FREDAG!

Skor

Tog en tur med svärmor till skopunkten här om dagen. Behövde verkligen nya skor.
 
 
Och blev riktigt nöjd med vad jag hittade. 
 
Hade så klart beslutsångest men det blev tre par till slut. 
 
Därefter körde vi till Boulevard och lunchade lite innan det var dags att hämta sonen på förskolan. 
 
Nu måste jag spana efter lite nya byxor som är lite smalare i benen så det ser snyggare ut när man har byxbenen i skorna.
 
Annars har det varit en okej dag, arvid har verkligen testat gränser.
Just när man är ganska låst med att ge Julia mat så händer det bus.
 
Snart är det dags att ge julia sista kvällsmålet och håller tummarna att hon somnar om då hon har sovit en liten stund.

Kärlek

När maken kom hem så hade han köp blommor :)
Han kan ibland överraska när man minst anar det.
Tack hjärtat!
 
 

Promenad

Efter lämningen på förskolan gick jag vidare på en liten promenad. Vädret idag är helt fantastiskt skönt! Synd man klädde sig lite för varmt. Men jag trodde inte det skulle värma på så bra som det gjorde.

Givetvis gick jag förbi huset, igår med :) svårt att undvika det när det är på väg till affären. Vet att jag skriver/pratar MYCKET om flytten men det gör mig så glad så det är svårt att inte låta bli.


Höstens guld

En härlig dos av C-vitamin som behövs i höstrusket.

Mor och dotter

Sitter och bara njuter med dottern. Var till BVC idag och min lillabebis växer så det knakar! 4950g och 57cm :D Hon brås på mor och far ;)


Tvåbarnsmamma

(: Mammas fina kille :)
 
Idag har det verkligen varit en bra dag! Första dagen jag är själv och har lämning och hämtning på dagis. Det krävs lite planering kvällen innan vilket jag är såå dålig på. Men allt har gått så bra. Och jag har haft så glada barn idag. 
 
Arvid hade knappt tid att krama och säga hejdå. Och det är ett gott tecken. Medans han var på dagis körde jag och svärmor till stan för att shoppa skor (annat inlägg).
 
Och på eftermiddagen har det ätits mellanmål, lekts med bilar, haft filmmys, badat och hårklippning. Fick träffa maken en halvtimme innan han behövde åka igen. Han skulle äta på restaurang och gå på bio. Vissa kan :P
Arvid slocknade som ett ljus strax efter 19. Inget gnäll och inget trots. Julia sov medans jag nattade så A gick så mycket uppmärksamhet som han bara kunde få. Tänk om det var så här alla dagar ;)
 

Förlossningen

Egentligen hade vi BF fredagen den 14 september 2012. Men efter ett extra ultraljud bekräftades att vår bebis låg i säte. Vändningsförsöket som vi gjorde den 21 augusti misslyckades och fick då datum att fredagen 7 september skulle kejsarsnittet göras. Kändes konstigt att ha ett bestämt datum att NU kommer nu ha er dotter hos er <3
 
Sov rätt bra på natten men jag stängde av nog av allt. Tänkte inte så mkt på det för att inte skrämma upp mig. Strax efter 06.15 kom svärfar och hämtade upp hela familjen och vi begav oss till CSK. Därefter pussade och kramade vi Arvid och vinkade hejdå. Han var så glad att han skulle vara med farfar hela dagen :D så han hade inga problem att vi skulle vara borta.
 
Tog hissen upp till förlossningen och anmälde oss kl 07 och fick ett rum långt ner i korridoren. Kommer faktiskt inte ihåg vilket nummer det var.
Och där fick jag klä om till fina rocken och invänta tills dom kom och "fixade" till mig. Fick kanyl i båda armarna, kateter(not nice), gjorde ett ultraljud och tittade så inte fröken hade vänt sig. 
Fick ligga med Ctg-kurva och den var hur fin som helst. Och sen låg jag i sängen och väntade och väntade. Slumrade till en liten stund. Hade inte ätit sen kvällen innan men hungrig var jag inte direkt.
Johan hade fått sina fina gröna op-kläder.
Sen strax efter 10 var det äntligen dags. Och då var det verkligen bara pang på. Droppåsarna skulle hängas av och jag fick en liten flaska med nått medel som skulle göra nått med luftvägarna(tror jag) och som smakade så illa men det var inget annat att be för. Så var det bara att kliva ur sängen och följa med in till operationssalen. Blev mötta av ett glatt gäng kvinnor. Under tiden vi gick från förlossningen till operationssalen så kom nervositeten ikapp. Kroppen började skaka, en blandning av oro och att det var kallt. Det gick verkligen inte att kontrollera det. En av personalen stod framför mig medans jag satte mig på kanten av operationsbordet. Det var dags att få bedövning i ryggen. Tyvärr kommer jag inte ihåg allt vad personalen höll på. Jag hade iallafall ett stort stöd bredvid mig, Johan <3. 
 
Jag fick luta mig mot kvinnans axel och kuta med ryggen så mycket jag bara kunde. Det var tryggt att vara i hennes famn. Dom sätter lokalbedövning och jag har målat upp att det kommer göra så ont. Men det stack till och det var inget mer med det. Sen tar dom ryggbedövningen och jag känner nästan direkt att det börjar verka. Tänk här har man trott att det kommer göra galet ont med sprutan men visar sig vara helt fel. 
Bedövningen tar och till slut känner jag inget från midjan och ner.
Och dom börjar förbereda snittet. Allt går snabbt och jag får otroligt fint stöd av både min man och personalen. Dom berättar att när dom får ut henne så ska jag få se henne och att det är snart dags.
Och dom får ur henne och det är nästan så man inte hänger med för allt gick så snabbt. För jag får inte se henne utan dom lämnar rummet och Johan fick följa med. En av personalen berättar att hon svalt fostervatten och ska få hjälp att suga ur det.
Det blir helt tyst i rummet för många har följt med till rummet bredvid. Så där ligger man och stirrar upp i taket.
Och i denna tystnad så kommer det ett skrik. Det är min bebis som skriker och då brister allt.....tårarna kommer och det är en sån lättnad man känner, både att hon är ute och mår bra och att det är över. Det är det finaste man kan höra. En i personalen frågar vad det är som gör att jag gråter. Det är knappt man får fram orden men förklara att det är en lättnad. Och en liten stund senare kommer Johan in med världens finaste varelse i famnen.
<3

Hon är så lik Arvid, så vacker!. Det finns inget som slår första mötet med sitt barn. Love!
En trött mamma :) Men så lycklig! 
Julia Eva Maria
Född 10.51 Vikt 3815g Längd51 cm

Kallgrader

Nu är det verkligen höst och kylan är här! Man får mysa till det i vagnen när man ska ut på de dagliga promenader.

Lästa sandras blogg precis och hon hade haft "höststädning", vilket gav mig sånt lust till att piffa till det där hemma. Hon hade gjort så fint men jag får vackert vänta tills vi har flyttat. Det är inte lönt att göra vid nått som ska ner om någon vecka. JA! Det är bara någon vecka kvar nu! Sååå underbart.

Har lite att dona med då det är både nerpackning, planering av dop och renovering, dop och flytt nästan samtidigt. Men det ska nog gå. Ska bli så skoj att mina syskon med familj kommer ner och dom hinner få se vårt hus. :D


Mer NEWBIE

Kan ju bara inte låta bli :)
 

Måndag!

Ibland vill man dela sig på två. När man tror man har en stund över till att äntligen sätta sig ner och blogga så är det antligen lillstumpan eller storebror som vill nått.
Så det blir inte så många inlägg som jag vill det ska bli :P Blir nog bättre inom kort.
 
Nu på förmiddagen gick vi ut en sväng och lekte i en lekpark här i närheten och gick sedan inom svärmor och sa hej. Arvid älskar verkligen sin farfar och farmor. Ska alltid peka och vill att vi ska gå hem till dom :) Så lite lek i lekstugan blev det och sen äta massa bär i deras trädgård :) Det är nått Arvid har gillat sen han var liten. Minns när vi var hemma i dalarna förra året och vi plockade och åt en massa skogshallon varje gång vi var ute och gick. Nu blev det smultron och björnbär.
 
Nått vi vill göra nästa år är att plantera hallonbuskar i trädgården. Tänk vad gott sen när dom har vuxit till sig så är det bara att plocka och äta, mums!
 

1 Månad

Igår blev Julia 1 månad. Kommer aldrig glömma känslan när jag får höra henne skrika för första gången. Då kom glädjetårarna. Ska skriva ett inlägg om hur förlossningen gick och visa några bilder vid ett senare tillfälle. Hon är verkligen så fin och det är helt fantastiskt att uppleva denna kärlek till sina barn. 

Fredag

Det är bara att inse att Johan är inne på dom sista dagarna innan det är dags att börja jobba igen.
4 veckor har gått och jag har blivit enormt bortskämd. Så nu ska jag hitta mina egna rutiner ensam med mina två guldklimpar <3
Det blir nog bra, lite planering kvällen innan så ska det underlätta.

Tog beslutet igår att jag ger upp amningen :( Julia blir inte nöjd och det känns som jag kan amma hela dagarna. Självklart känns det både negativt och positivt. Men det är nog för det bästa.
Nu är det att försöka hitta en balans. Vilket är jääättesvårt! Var så mkt lättare när man trappade ner med Arvid. Då tog man ett mål i taget. Nu får man tömma allt eftersom det värker i brösten och måste verkligen lätta på spänningen och ge sen ersättning efteråt. Hon lyckas somna ifrån allt för ofta så man får ge efter 1-2h igen.
Man får experimentera helt enkelt.

God natt


Kanelbullens dag

Fikan i eftermiddag kommer bestå av kanelbullar så klart! Gott.


Blombukett

Fick en superfin bukett av svärföräldrarna strax efter Julia föddes.
 
En liten till henne och en till mamman och pappan :)
Vet inte om en sån sorts bukett har ett speciellet namn.
Fin är den iallafall <3

NEWBIE

Mamma kom med en hel kasse med kläder till Julia när dom var nere och hälsade på senast. Och bland dessa plagg hade hon en blommig body och ett par vita tights från Kappahls Newbie. 
 
Jag blev helt SÅLD när jag såg dessa plagg. Jag blev helt förälskad. Kan ju ha med att göra att man har fått en flicka med och man får köpa alla dessa söta klänningar som finns <3
 
100% bomull

1 Oktober

Ny månad är här och kan inte säga nått annat än att tiden springer ifrån oss. Nu på fredag bli Julia 4 veckor. Var har dom veckorna tagit vägen liksom? Men vi välkomnar hösten och allt den ger oss. Vi har ju nått roligt att se fram emot och det glädjer både mig och Johan. Längtar så tills vi flyttar.
 
Har så många planer och vill bara starta med dom nu :)
Ska bland annat måla mitt gamla skrivbord till vitt och få en egen plats i huset som man har saknat. Där man kan blogga "ifred", pyssla och sånt. Får se om det blir bra eller inte. Ett litet spel/tv/gästrum är med tanken nere i källaren. Har man ändå en massa prylar och nu plats så ska det komma fram och användas.
 
Så nu börjar snart allvaret att vårt hem ska packas ner i flyttlådor :) Sååå roligt.

RSS 2.0