Det går framåt iallafall

Det har faktiskt gått bra dom två senaste dagarna. Hade en liten svacka när jag satt på lunchen på jobbet igår. Där finns 90% av dagarna alltid söt-, och godsaker. Men jag ska kämpa på. Hemma går det bra. Så det ska bli skoj att ställa sig på vågen på måndag.
Nu ska jag faktiskt lägga mig en liten stund. Har såna strider här hemma med en extremt olydig son så jag måste ladda batterierna. Hushållet får stå stilla ett tag. Arvid slocknade redan efter 10 när vi gick hem från affären i ösregnet. Han satt och sov. Men det vara bara att väcka honom och hålla igång till efter lunch.
Lunchen smaskade han i sig med glädje. Lax, potatis och broccoli. Täckte laxen med en röra av purjolök,dill och creme fraiche. Mums mums. Jag skippade potatisen och kokade broccoli istället.
Ha en bra onsdag

NYA TAG!

Idag börjar allvaret!

Nu är det slut på all skitmat och godis. Har verkligen mått dåligt över hur jag äter nu för tiden.
Jag tar nya tag och planering är min nya vän. Nästa vecka startar jag med att träna och det ser jag framemot. Älskade verkligen friskis och svettis i stan men det kommer bli så dyrt med bensin att köra dit. Så jag håller mig på hemmaplan. Ska köra vanliga gympapass och testa zumba som man har hört mycket om. Kommer säkert skratta för jag kommer att vara så kass men övning ger färdighet.
Jag har gjort det förr och jag ska ta mig fan göra det igen!!!
Både jag och Johan har gjort ett gemensamt mål som kommer ske i vår. Så det ska var lite motivation så man får lite jävlar anamma i sig :)
Wish me luck!!!
Jag vill ha den känslan som jag hade innan när jag hade gått ner 18kg

Helgen

Då var denna sista helg över på semestern, på tisdag börjar allvaret igen! Jobb, förskola och rutiner. Rutiner har vi sen innan men med att både jag och Johan jobbar. Det blir nog bra.
I fredags hade vi Hannah, Torbjörn och lilla Tilde på besök, blev en mycket mycket trevlig kväll med massa skoj :) Det gör vi gärna om igen!
På lördag mådde man inte så bra, tog hela lördagen och halva söndagen innan jag kände mig "normal". Är inte van att dricka helt enkelt. Efter Johan jobbat klart och Arvid hade vaknat från sin lur så körde vi hem till Kicki och Martin och träffade hela familjen. Man blev bara lite bebissjuk :)
Vi grillade och hade det trevligt. Barnen lekte och givertvis så bråkade dom om samma saker, hihihi.
Idag hälsade vi på svärföräldrarna på förmiddagen, kusinen Alva var där så Arvid hade nån att leka med. Sen gick han och jag hem. Stekte lite pannkakor till lunch och det smaskade sonen i sig :) Men nog var han trött men jag trodde aldrig att han skulle somna på skötbordet efter lunchen.
Det var bara att bära in honom till sängen och sen sov han gott i 2,5h. Trött kille.
Sen på eftermiddagen körde vi hem till Jenny och Fredrik och fikade god Äppelpaj, mums. Fick kusinerna busa av sig ännu mer <3 Kunde inte bli en bättre helg :)

Fredag!

Pust, har hållt på och flängt runt i lägenheten och tvättstugan sen 9 imorse. Nu tar jag en välbehövlig paus. Fast jag skriver in recept i receptboken, men sitter gör jag iallafall :P
Tänk att det alltid finns saker att göra och nog hittar man på nya projekt under tiden med. Konstigt :O Lämnde lillgubben på förskolan och han tittade knappt på mig när jag sa hejdå. Skitunge ♥ Det är toppen att han har det bra! Igår när dom var ute och lekte satte sig Arvid rakt i vattenpölen, det är verkligen typiskt honom.
Han vaknade redan 06 idag och gnällde redan vid 08. Så jag undrar hur det har gått idag. Han lär sova som en stock nu. Ska dit vid 13.45-14 och hämta honom.
Lunchdags!

Glad dag!

Det blev en bra dag trots allt :)
A var på förskolan mellan 9-13.30 idag och allt hade gått toppen. Han skulle sova middag där för första gången och det hade med gått fint, *stolt mamma*. Min första tanke var när jag fick höra att dom skulle sova i samma rum på madrasser, hur ska det gå? Men det funkade bra minsann. Han satt i mitt knä en stund efter han hade vaknat, lite mysstund :) Sen var han så glad och pigg när vi skulle gå. Och när vi kom hem så var det lite protester men det var bara lite grann. Åt lite mellis och nu ska han äta själv hela tiden!
Sen ville jag hitta på nått så jag hörde ifall svägerskan ville träffas och det ville hon :D
Kusinerna har verkligen så roligt tillsammans, och A tycker att Alva har roliga leksaker!!
Jag och Johan har länge pratat om att det är verkligen dags att plocka undan småleksakerna och köpa mer som passar Arvid. Han älskar nycklar och lås, allt som har teknik att göra, så jag ska leta runt på nätet och få lite idéer som även hjälper hans utveckling.
Sovgott

Låt det bli en bra dag idag!

Igår när vi kom hem från förskolan fick Arvid sitt värsta utbrott någonsin :( Gråten satt i halsen för jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Han blev så förbannad för han inte kunde nå knappen till taklampan. Han skulle klättra på mig och envis är han. Men han kan inte hålla på med sånt han inte får vara på. Allt som är Nej skulle han vara på! Det var nästan så han grät och skrek så han knappt fick luft. Efter 50 min så var han så slut att han tillslut lugnade ner sig och somnade i min famn på mindre än 1 minut.
Antar att det är alla intryck från förskolan och hela hans vardag är helt ny. Han är superglad på förskolan och verkar lyssna på fröknarna. Men så fort jag kommer så ska han testa gränserna och bli väldigt "på" allt. Huvudsaken att han är duktig och snäll där så får jag ta skiten hemma. Kanske underlättar lite att veta att han reagerar så här för det är mycket nytt. Men det är jättejobbigt. Blir mycket ångest när man öppnar dörren när man kommer hem för nu kommer han bli förbannad och ledsen. Hur ska man försöka förklara för honom när han inte ens lyssnar?

Namnlappar

Idag kom våra beställda namnlappar. Så nu ska Arvids skor och kläder märkas =)
Ett måste när man går på förskola.
75 st klistermärken och 75 st påstrykbara. Så det ska räcka ett tag :P

Brillor

Har glömt att visa Johans brillor som han fick i present. Min egna lilla boxer-Robert ♥

Ny telefon

Då var äntligen en ny mobil på plats. Blev en Iphone 4. Är så trött på den gamla och den har åter igen skador på "plasten". Andra gången det händer.
Nu ska jag bara lära mig allt som finns på den :P
Arvid är nu inne på sin 1 vecka när det gäller inskolning och det har gått toppen. Det som är jobbigt är när vi kommer hem och jag får bokstavligen bära in honom för han inte vill gå in. Han får såna utbrott, men han är ju trött och sova måste han göra. Igår efter 1,5h vila så vaknar han och är ledsen och sen var han som en helt annan person. Han skulle vara på mig hela tiden och inget dög. Han blev så förbannad. Såna dagar är inte roliga plus att man hade bråk men Johan med. Egentid lockade enormt kan jag säga!!!
Får se vad denna dagen ger. Vid 11.30 ska jag hämta sonen.

Tisdag

Kom äntligen lite roligt i brevlådan!
Både jag och Johan lämnade Arvid på förskolan imorse. Det är verkligen en härlig känsla när vi är alla tre tillsammans. Önskade Johan kunde vara hemma oftare ♥
Idag ska Arvid äta på förskolan för första gången. Jag ska med dit kl 11 för jag blev bjuden på lunch. Arvid gillar verkligen sitt "dagis"...har verkligen svårt att säga förskola, man är så van vid dagis. Men nu är det ändrat så det är bara att gilla läget.

Sista veckan

Då var det ny vecka och jag är inne på min sista semestervecka. Tråkigt men man ska ju börja nån gång. Idag har det varit fortsatt inskolning på förskolan för Arvid och det går hur bra som helst. Varje dag så blir han så arg när vi ska gå in hemma hos oss för han vill var kvar ute. Men in måste vi för det ska ätas lunch och sova middag. Han slocknar som ett ljus vid 12-tiden varje dag. Skönt att man har sina rutiner.
Jag sitter och ugglar på nätet fast jag inte ska, för det slutar att man sitter här för läääänge för det finns så mycket man ska ta igen.
Igår hade vi lite släkt på födelsedagsfirande här hemma. Pappan i huset har fyllt år så det ska ju firas. Kul eftermiddag! Blev mycket spring för en viss herre skulle till bassängen som stod på gräset hela tiden!
Mammas busfrö ♥

Ny garderob

Länge länge har jag tänkt att rensa ur Arvids garderob och igår tog jag äntligen mig i kragen. Måste visa före och efter-bilder för det blev minst sagt tomt där i (och ordning!!!!).
Före:
Efter:
Detta säger mig att nu ska det shoppas till Arvid!
H&M och Ellos here i come!

Semester

Det märks när det är sommar för man sitter mindre och mindre framför datorn. Just nu är jag och Arvid i Dalarna och njuter av semester. Hela förra veckan var svärföräldrarna, svägerska med familj och vi samlade i en stuga här i Falun. Det var verkligen supertrevligt och dagarna gick så fort förbi. Vi hann med att besöka min brors och morbrors fäbodar. Plockat svamp, blåbär i skogen och bad och shopping och mycket annat. Som jag har njutit.

Här ser vi skogsmullen själv =) Det är verkligen superskoj att hitta kantareller. Goda är dom med! Trivs så himla bra när man kommer ut i skogen och travar runt.
Arvid älskar verkligen blåbär och lingon, han åt vita som röda =) och sen vet jag inte hur mycket skogshallon han har fått men mycket har det blivit.
Men nu är denna vistelse snart slut. Imorgon åker vi igen och det är lika sorgligt. Har haft 2 underbara veckor här hemma. Nu ska jag njuta dom 2 sista nere i skåne.

RSS 2.0