Det blir bara mer och mer grått!

Livet ska tydligen inte vara så jävla lätt, när man äntligen börjar tro att det ska gå vägen, då vänder det mot det eländiga!
Vad ska man göra än att hålla humöret uppe? Hoppas på det bästa?

Fan vad detta suger!


Super Mario Bros Wii

Detta spel finns i vårt hem och jag kan lova att jag och Johan har så roligt ihop!
Det är ett toppenspel, vi båda gillar super mario bros sen tidigare. Och detta till Wii är så mkt bättre.
Som vi har skrattat och bråkat ihop men det är för vi båda är spelglada.

Rekommenderar spelet med alla tummarna upp!


1 Advent


Lite sent inlägg men igår kväll efter jobbet tände vi första adventljuset.
Det är ett tecken att att julafton är snart här.
I år ska vi köra upp till Dalarna och fira med min familj. Det passar rätt bra eftersom vi har en liten krabat hos oss nästa år och då ska vi fira med Johans familj, nära och bra.


Fredag

Snart är denna veckan över, för mig väntar en jobbhelg och jag hade helst varit hemma med maken, förra helgen var supermysig och det vill jag ha varje helg.
Inte för att det är omöjligt att ha en myshelg när jag jobbar, utan man är med varandra hela dagen!

Köpte hem en hyacint i onsdag då jag var ute på lite ärrenden, bland annat att köpa skor, korg och bakformar. Allt hittade jag och blev väldigt nöjd.
Men nån hyacintvas har jag inte så det fick bli en liten nödlösning, men det funkar! Nu väntar vi på att den ska slå ut och dofta JUL.

-Längtar efter dig ♥,vem du än är där inne!


Graviditetsvecka 17

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Det stämmer så bra, har igår och idag haft molvärk och jag är mer hungrigare, var precis på Johan och sa att jag ville äta middag nu, men då blev det protester. Så jag får nöja mig med en knäckemacka tills vi ska äta.
I vikt har jag gått upp 2 kg sen aug. trodde det skulle vara mer men, tur man har fört anteckningar sen jag började träna förra året.


Talgbollar

Vi har bara väntat och väntat till fåglarna skulle hitta till våra talgbollar, har endast sett 2 st som ätit vid ett tillfälle. Men idag kom dom och det var fullt på bägge. Det är så trevligt att se dom på nära håll.


Låt det komma några talgoxar och blåmesar också.


Dagen.

Det gick bra hos massören igår, hon hittade nya ställen där det gjorde ont. Men det känns bättre, men smärtan strålar till benet i mellanåt och det är väldigt obehagligt. Ska snart köra till Intersport och inskaffa nya dojor som ska förhoppningsvis göra det bättre. För de skorna jag har nu och jobbar i, är inte bra alls.

Igår kom adventljusstakarna upp och några juldukar, allt julpynt står i klädkammaren, ska ta tag i det lite senare, huvudsaken att fönstren är fixade. Mysigt blev det.

Igår kväll drack vi glögg och åt lussekatter till House, det är verkligen jul med glögg och lussekatter. Doften gör mkt. Varm blev man med inombords.

Annars idag ska jag baka kladdkakor, fick ett recept av min svägerska och dom var otroligt goda, så nu måste jag bara prova att göra dom. Perfekt att ha i frysen om det skulle komma nån gäst över. Men det händer inte så ofta :P

Nej nu får man hoppa in i duschen och köra till härlöv.
Ha en bra dag!

24 nov - 1 månad kvar till Julafton

Tisdagen är här igen =) det som står på schemat idag är att köra till massören på eftermiddagen. Annars får jag se vad denna dag bjuder på.
Tvätta måste jag med göra kom jag på.
Är ju riktigt sugen på att ställa fram ljusstakarna. Så det får bli att jag börjar med det idag redan.
Nej nu måste jag äta lite frukost, klarar inte av att vänta för länge nu för tiden =)


Alla dessa vagnar!

Vi ska börja kolla på barnvagn inom en snar framtid och det finns ju så många modeller och varianter så man blir koko i huvudet!
Jag har fastnat för emmaljungas vagnar. Det ska vara en redig vagn och inte dessa fula modeller med 3 hjul, nej tack. Plus att jag har hört att flera av dom är livsfarliga om barnet skulle luta sig åt ett håll för då kunde hela vagnen tippa. Har dom inte kollat upp sånt innan???

Men som sagt är det bara början av letandet. Måste ju till affärer och test köra dom och se om dom är så bra som dom ser ut.

Har ni tips på bra prisvärda vagnar så skriv gärna en kommentar, det uppskattas!

Lång väntan känns det som!

Måndag igen, trist väder igen! I lördags sken solen och det var verkligen ljuvligt att få känna lite solstrålar på ansiktet. Massa D-vitamin!
Men idag är jag trött igen, kanske det är från söndagen, vi höll igång med grejer hela tiden. Sov till efter 11. Skandal! Men vad ska man göra?
   Har haft en dröm i ett par nätter nu och den är såå märklig men ibland så verklig, inte handlingen men mötet med vissa folk. Det är verkligen konstigt att en dröm kan återkomma flera nätter.

Imorgon är det 3 veckor kvar till ultra ljudet, veckorna går ganska fort men att datumet 15 december ska snart bli känns inte alls. Det är ju så länge dit. Man vill veta att allt står rätt till och h*n mår bra.
Ska verkligen försöka hitta på saker så dagarna går! För det enda jag vill är att få veta! ♥

Lussebullar!

I lördags bestämde jag mig för att baka lussekatter på söndagen, givertvis hade inte ica nån saffran kvar så vi fick åka och handla på söndag förmiddag istället. Skulle ändå få svärföräldrarna över på middag på eftermiddagen så vi behövde lite till det med.
Så söndagen åt vi mysig frukost tillsammans, sen bar det av till willy´s för handling(dom hade saffran:)) och sen hemåt igen.
Bakningen gick toppen! Tror det blev dom bästa bullarna jag gjort.
Saffran, tror det är rekorddyrt i år, 32:-/påse.
Men dom säger att dom har haft ett svårt år att få fram det.

Jäsning pågår...

Tada! Gjorde stora i år. Brukar alltid få över så nu blev det andra bullar =)



Goda blev dom minsann.
Nu väntar man på första advent så ljusstakarna kommer fram, men jag tror jag ska göra det lite i förväg=)
Jag är ju ledig tis och ons.
Mysigt!


New moon

 OMG! Vi var och såg New moon i lördags och jag kan inget annat säga att den kickade ass!!! Så grymt bra var den. Rekommenderar den stort. Är man twilight fan så är man!
Nu gör det att man längtar ännu mer till 3:e filmen ska komma. (30/6 2010)
Kan nog bli svårt =) att gå på premiären, för då har prinsen/prinsessan tittat ut.

För övrigt gick dagen snabbt förbi. Vi var till tollarp och hälsade på svärföräldrarna och Johans mormor och morfar. Sen blev det raka vägen till stan där vi käkade middag och inväntade att klockan skulle slå 18.00 då filmen började.


Novemberkaktus


Min novemberkaktus har verkligen visat sitt rätta jag detta året. Så här mycket har den aldrig blommat innan.
Blommorna ser lila ut på bilden men dom är mer mörkrosa.
Just att den heter novemberkaktus är att den blommar endast denna tiden av året.
Kul att man kan ha lite gröna fingrar iallafall.


Julgardiner


Fick en massa energi förra helgen och jag bestämde mig för att nu skulle julgardinerna upp. Måste verkligen ta alla tillfället i akt, för det kan snabbt ändra sig.
Blev både i vardagsrummet och köket.

Dessa hittade jag när vi var i Ullared. Tycker verkligen att dessa vättar är så söta! Och dom finns överallt på tyger. I köket blev det en röd kappa, lite för kort för min smak men det ska upp lite julpynt så det kommer inte bli allt för mkt insyn.
Juldukarna och adventljusstakarna får komma upp nästa helg. Kanske man börjar redan i veckan för julen är det bästa på året.


Världspremiär!

I natt(20/11) hade New moon världspremiär =) Och i morgon sitter jag och Johan på bion och får äntligen se den.
Minns i somras när jag gjorde listan över kommande filmer och new moon var i nov medans alla andra i juni/juli. Vilken väntan, men det har gått ganska snabbt och nu ska det äntligen bli av. Awesome!!!

Vi ska verkligen ha en mys eftermiddag imorgon. Åka till Tollarp och träffa dom som kan vara hemma. Sen ska vi äta mat ute, kanske lutar mot House of Bagels och därefter bio. Mysfaktor hela dagen med älskade Johan ♥

Graviditetsvecka 16

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Det är som det står, jag känner mig piggare än tidigare, men det är fortfarande upp och ner men betydligt mkt bättre.
Magen växer men jag längtar efter en större kula =) Jakt efter de första mammabyxorna får snart börja, då nuvanrande jeans börjar bli för små.

Glukosbehandling

Idag var det dags för glukosbehandling hos barnmorskan, hade med en citron som dom hade rekommenderat.
Det gjorde drickan lite mer drickvänlig. Jag hade fått för mig att man skulle dricka ganska mkt. Men det kan ha med att göra att jag har bara referens från universitetet i Uppsala då jag fick vara försökskanin på en snarlik behandling, alltså ta reda på Hb under sockerintag, eller nått liknande och då var det närmare en tillbringare, kändes det som. Men nu var det nån deciliter. Sen var det bara att vänta, dom erbjöd en att kolla på 2 filmer om förlossning och amming. Bättre det än att stirra i taket. Men tiden gick ganska fort och när det var dags för stick i fingret så visade sig värdet ligga bra till.

Glukos - 6.9
Hb - 125
Så jag är nöjd, diabetes har jag inte. Tror barnmorskan sa nått om värdet 8.6(?) så skulle man få gå på kontroller.
Nu har jag ätit lite, men jag trodde min mage skulle kurra så hela lokalen skulle höra men ingenting. Så det var skönt, ena tjejen som var med (vi var 3 st) mådde inge vidare för hon måste typ äta direkt hon går upp. Men skönt att det inte var jag. Måste erkänna att jag mådde helt okej, lite drygt med eftersmaken av drickan men det gick.

Nått som har problem med nu är att jag har sååå ont i rumpmusklerna och det stålar ner smärta i benen så jag har svårt att gå och vända mig i sängen. Nu börjar man tänka om det är vanligt ryggproblem eller om det är foglossning, men då kanske man inte enbart ska ha ont i "röva" utan i korsryggen också?? Ska iallafall ringa en massör nu och få en tid. Så får vi se vad det kan vara. Ryggproblem är ju inget nytt för mig!

Vi ses


Fredag den 13:e

Igår eftermiddag efter jobbet körde jag och hämtade Johan. Vi skulle ta sprutan mot Svininfluensan båda två. Hela parkeringen på vårdcentralen var full och tänkte detta skulle ta lång tid. Men vi satt inte mer än 5 minuter innan det var vår tur. Sticket kändes som det brukar göra och sen var det klart. Vi fick sitta och vänta 15 min för att se så man inte reagerade mot nått. Det var just därför det var så många människor som satt där inne.
Nu ömmar det i armen enormt och det var lite svårt att sova utan att vakna.
Vi får se hur länge man kommer vara öm i armen. Men nu är det gjort iallafall.
När vi kom hem så åt vi köttsoppa och det var såååå gott! Blev riktigt mysigt vid matbordet med levande ljus med =)

Sen hände det en incedent som gjorde att jag brast i tårar. Men det har varit tungt ett tag och jag antar att jag behövde det. Johan är så stöttande och det är jag tacksam för. Förhoppningsvis kommer situationen bli bättre.

Just idag är det fredag den 13:e men för mig så var det en sån dag igår, bilen startade inte när jag skulle till jobbet, får tråkig nyhet på jobbet, har ont i armen sen sprutan, jag fällde tårar tills det inte finns nått kvar.
Nu ska väl denna dag var som en vanlig dag istället. Snälla!

Graviditestsvecka 15

Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Idag (14+1)
Jag mår bra fysiskt, tröttheten är långt ifrån borta. Vilket gör en så nere. Vill verkligen att det ska vända, så man kan göra sånt man har tänkt
.

Snart är det bara 4 veckor kvar till ul.♥


Familjen

Nu är jag hemma i underbara Dalarna, vägen upp var ingen höjdare. Kanske det var nått jag kände på mig för jag kunde verkligen inte sova som jag brukar kvällen innan. Efter första stoppet i norrköping, så kom det inget tåg vidare till Sala. Utan det hade gått sönder i Linköping. Så 1.5h får vi vänta innan ersättningståget kommer. Men inte nog med det så går bara tåget till västerås och därefter skulle vi hoppa på en buss till falun istället. Sååå roligt var det! NOT. Så istället för att vara framme kl 16.30 så var jag hemma efter 18.
Hem kom jag iallafall, men dryg resa blev det. Här hemma satt hela familjen med syskon och syskonbarn som jag längtade efter. Men det blev middag och mys med lilla Ingrid.

Idag, Farsdag, blev det paket till världens bästa pappa och ett besök till min farfar. Där blev det väldans kalas med kakor och tårta.

Därefter körde vi hem och mamma och jag gick ner till förrådet där vi har kollat på gamla barnkläder och spjälsäng.
Hittade lite jag kunde tänka mig men det mesta var från mig som liten. Så nu återstår det bara att se om det är en kille eller tjej =)

Lite av varje

Körde och mötte Johan på Ica Maxi. Vi behövde lite i kylskåpet och jag till matsäcken imorgon. Pallar inte att köpa mat på tåget. Höga priser och man vet inte vad dom kan ha på menyn som passar en gravid Malin.
Därför blev det lite smått och gott. Så förhoppningsvis så ska jag stå på mig med det tills man är framme, för hemma väntas troligtvis en 3 rättersmiddag.

Nu ska vi ringa och beställa pizza och bara mysa.
Ha en skön fredag, vi ses om några dagar!

Mörk fredag, både ute och inne

Fredag idag, och tröttheten är som ett slag i ansiktet. Fast jag sover så vaknar jag trött. Hade lätt kunnat sova hela dagarna känns det som. Hoppas det kan vända snart.
I morgon är det äntligen dags för att åka hem till föräldrarna =) Jag behöver inte skriva att jag längtar och tycker det ska bli oerhört skönt att få träffa familjen för det vet ni redan, så jag skippar det, hihihih.
Tog ledigt idag för att ha dagen på mig att packa och förbereda här hemma. Hade inte varit hemma förrens 22.30ikväll och jag ska upp tidigt imorgon och man slipper stressa på kvällen om allt är packat osv. Visste att jag skulle vara trött idag så man kommer inte igång förrens efter 12. Så har man möjligheten att ta ledigt så varför inte?

Nej om man skulle börja lite smått med att packa! Få lite fart i mig!

Fick en tråkig nyhet igår så vi får vänta och se hur det kommer att se ut sen =( 

Graviditetsvecka 14

Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Idag föll första snön =) Vara nog inte länge. Dags för dagens arbete.


Magen växer!

Magen växer minsann! Idag är jag i (12+6) och morgon går vi in i vecka 14. Tänk att det bara är snart 5 veckor kvar till ultraljudet. Vilket vi längtar efter så mycket. Vilken grej det måste vara. Få se grodan på skärmen. =)

Nu väntar lunch, får se om man har nån matlust? Igår gick det inte alls att äta middagen och idag har jag inte lusten bara. Men äta måste man.

En glad nyhet är att den 21 nov sitter jag och maken på bio och ser på New Moon. Så grym lär den vara!!!

3 November 2009 - 30 års Bröllopsdag

Nog går vi mot mörkare tider. Klockan är inte ens fem och det är becksvart ute.
Här inne i "värmen" har jag tända ljus i både köket och hallen. Mannen står nog snart i dörren och det har jag längtat efter sen många timmar tillbaka.

Fick en trögstart idag men nu har jag plockat lite här hemma och startat en maskin med tvätt. Det var på tiden. Men är man ledig så är man.

Mamma ringde imorse och hon hade sett sig själv och pappa i tidningen idag =) Vi barn och svägerskor hade satt in deras bröllopsbild, för dom firar 30 år som gifta just idag ♥. Nått som hon inte anade att vi skulle göra. hihiihii
Söta mamma och pappa!!!

Nu har mannen kommit =) Vi ses
 


Ny vecka

Godmorgon ny vecka.
Ja helgen gick minsann undan med racer fart. I lördags efter jobbet satte vi igång att städa undan på altan, fick även gräsmattan klippt. Så nu kan man bocka av det på listan, vilket är toppen.
I söndags blev det sovmorgon för oss båda sen var det jobb för min del på eftermiddagen.
Och dom timmarna gick snabbt.

Nu i veckan händer det inget speciellt direkt. Ska packa inför lördagen bara, annars är det lugna puckar.

Hoppas ni haft en bra helg.

RSS 2.0