Regn/sol

Efter en natt med få timmar av sömn så vaknade vi vid 08.40. Trötta är bara förnamnet. Och noll energi har jag idag. Regnade massor imorse men nu har det spruckit upp och solen tittar fram men energi att gå ut är så liten!

Önskade nån kunde dra lite i mig och som piggar upp.
Behöver tvätta, storhandla, ordna med småsaker till bröllopet men suck. Jag hade lätt kunnat sova bort denna eftermiddag:(

Riddaren Arvid ;)
Han älskar sitt svärd som han fick av Jenny och Kaj :) och han hittade sitt byggbälte som han fick när han fyllde år som passar perfekt till att ha svärdet i.


Nya rundor

Tog en extra lång promenad ikväll. Vill verkligen komma så nära delmålet som möjligt innan bröllopet. Hade nog klarat det om jag hade skött mig förra veckan.
 
Men det får man sota för!
Prövade gå den blåa slingan (5km) i stackedala och den var riktigt mysig. Skogen är så spännande och så annorlunda mot vad man är van vid. Täta barrskogar. Måste visa mina föräldrar och se hur dom upplever skånska skogar :)
 
Får testa de andra slingorna, vet dock inte hur långa dom är för jag har inte stannat och läst skylten så noga.
 
Nej nu är klockan alldeles för mycket, dags att krypa ner i säng.
Godnatt

Nu kan jag :)

Då var det slut på friden här hemma ;)
Julia har börjat krypa uppför trappan från vardagsrummet. Tokfia! Och glad blir hon varje gång.
 
 

Havet

Igår eftermiddag packade vi ihop oss och for till havet för att mysa och umgås med familjen!
Åh vad härligt det var!
Försökte njuta lite extra men det var inte lätt alla gånger då Julia är bestämd av sig och ska bara ner och äta sand ;)

Barnens far-, och morföräldrar hade drakar med sig som många tyckte var intressant. Papporna och barnen stod för badningen :)
Grillade sen lite korv till middag och myste på filten innan det var dags att köra hem och ge Julia välling.
Såna här turer ska vi göra fler gånger <3


Nya tag

Ja då var det en ny vecka och nu får jag skärpa mig!
Långpromenader får det bli och bättre matval! Det som känns ok är att man nu för tiden alltid tänker på vad man stoppar i sig och ofta får dåligt samvete! Nu ska det bli minus igen!
Regnar det ikväll så får det bli ett pass på träningscykeln istället!


Effektiv förmiddag!

Jobbat som attan!
Sorterat tvätt, startat tvättmaskin, städat toaletterna. Plockat disk, tömt diskmaskinen, bäddat rent ungarnas sängar, duschat och nu vika tvätten....

Skönt när det bara går i ett så man kan ta det lugnt nu i eftermiddag!


Lördag

Idag var det äntligen lördag och maken ledig! Längtar efter vår 1 vecka gemensamma semester! Vilket även betyder sista veckan som mammaledig!!! Helt sjukt! 1 år har redan gått :(
Vi har iallafall gjort lite ärenden på stan eller gjort och gjort....det blev ändrade planer då det inte blev som vi tänkt oss.
Blev lunch på kassa 14, men fy vad besviken jag blev och kändes som att kasta pengar i sjön :( och även dåligt samvete fick jag då jag är dålig på tänka på vad jag äter när jag är ute!
Suck!
Efter 15.30 var vi hemma hos Kicki och Martin och blev bjudna på grillat med tillbehör. Småkillarna härjade på som vanligt.
Arvid var i lugnaste laget i början då han var väldigt trött efter en dålig natt och ingen direkt vila under dagen. Men sen kom han igång.
Trots det så hade vi en varm och trevlig kväll tillsammans. Och killarna blev nog glada över sin present :)


Fredag

Från tisdag till idag har min ena svägerska och brorsbarn varit här i Skåne och hälsat på.
Har haft mysiga dagar där vi bland annat badat och lekt, ätit gott och busat.
Och idag när dom åkte blev det så tyst igen :( det är alltid lika tråkigt!

Jag och barnen besökte iallafall vc's öppna mottagning på förmiddagen, då jag misstänkte öroninflammation iallafall på Julia. Arvid har tagit sig för öronen nån gång och igår kom det lite blod.

Och dagens besök gick så himla bra med Arvid! Man riktigt kände hur han tog det lugnt och lyssnade på mig medan jag höll honom. Jag pratade om hur duktig han var och hur vi skulle gå till affären sen efteråt och att vi skulle berätta för pappa hur duktig han var, osv. Och det visade sig att hans ena rör lossnat så läkaren fick ta ur det :(
Ska ringa öronmott. på csk på måndag och rådfråga dom om hur det blir nu. Men annars såg allt fint ut.
På Julia var det som jag trodde så hon får penicillin nu :(
Känns som hon med kommer få rör nu!

Nu ska jag mysa i soffan med film!

https://cdn1.cdnme.se/537959/7-3/pic_51f2c4289606ee285ae5e846.jpg">https://cdn3.cdnme.se/537959/7-3/pic_51f2c4289606ee285ae5e846.jpg" class="image">


Fredagsvägning 7

Jag är så jävla dum så det finns inte!!!
Har unnat mig så mkt mer än tänkt! Fattar verkligen inte varför jag stoppade mig själv trots pepp från Johan, som gjorde helt rätt!
Skulle ha lyssnat på honom!
Jag är så arg på mig själv.....

+1,4kg totalt 5,9kg
Fy f-n!!!!!


Morgonpromenad

Vaknade strax efter 05 och behövde gå på toa. Velade fram och tillbaka om jag skulle gå ut och gå eller inte. Men det blev en liten promenad innan Johan skulle gå till jobbet. Skönt att den är avklarad så kan man umgås med finbesöket :) Men kanske man hinner med en kvällspromenad också ;P

Nej nu vaknade Julia så nu är vilostunden slut. Godmorgon mina vänner!!


Vaaaarmt

Idag är det hett! Tack och lov för vindarna som kommer.
Vi växlar med att vara ute i skuggan och är inne och fixar inför finbesök imorgon!

Just nu sover Julia middag och Arvid softar med lite film. Och jag ligger och svalkar mig i vårt svala sovrum :) Vilar ryggen med för den delen.
Dagen kunde börjat bättre då jag tyvärr hittade en fästing på Julia :( I nacken satt den. Inte en chans att jag hade klarat det själv utan ringer svärisarna! Leif och och höll i Julia så jag kunde plocka odjuret med fästingpennan. Känns bra att jag fick hjälp för jag ville inte vänta till 18 innan Johan var hemma. Vet ju inte om hon fick den i lördags eller igår? Om inte tidigare :(
SKITDJUR!!!

Åh vad jag saknar maken idag! Men dagen har gått fort och ikväll ska vi äntligen ut på promenad. Nu när Johan har fått dille på att gå som jag, så får vi köra varannan dag. Eller så får jag börja med morgonpromenaderna igen ;P

Nej om man skulle börja med kvällsmaten innan Julia vaknar. Sen lär vi ta oss ett dopp i poolen :)


Känns bra!

Denna månad har känns så bra! Motivation finns och känns som den är för att stanna :)
Promenaderna har blivit som en "drog". Känslan efteråt är det bästa och helt klart så ger det en kick att se minus på vågen också.
Många vänner som peppar :) och det är fler som vill hänga på och vara gåsällskap.

Till höst/vinter blir det att skaffa medlemskort på nått av de två gym det finns här i byn. Så håller man träningen igång utan att störas av tråkvädret!

Jag njuter verkligen av starten på det nya livet!


Grillfest

Igår var det den årliga grillfesten som Johans mormor och morfar anordnar men vi är hos hans föräldrar sen två år tillbaka.
Vädret var på topp hela tiden och god mat var det!
Fint arrangerat och vi har det trevligt allihopa.
Julia höll igång till 19.30 och Arvid somnade i Johans famn efter 23, helt färdigt. Mycket folk och han var väldigt blyg i början men det släppte sen. Hans farmor och farfar har sån fin lekstuga och mycket roliga leksaker så han känner sig hemma :)

Blir arg på mig själv för jag är så dålig på att ta bilder :(
Måste bättra mig!


Fredagsmys

Ikväll körde vi hem till Jenny och Fredrik för att käka mat tillsammans.
Hämtade på Viking men inte pizza som vi hade vanligtvis gjort utan tog sallad. Och gott var det och mätt blev man!
Invigde deras nya veranda som dom har byggt! Superbra blev den :) Avslutade kvällen med en så god rabarberpaj med kardemumma. Receptet är ett måste i min kokbok! Barnen lekte och hade sig, Julia slog nog rekord att vara uppe till över 21 med bara en vila under dagen. Hon blev så ompysslad av kusinen sin :) så hon glömde nog bort att hon var trött.

Nu ska jag släcka lampan! Har plockat undan här hemma och sorterat tvätt och startat tvättmaskinen efter vi kom hem. Imorgon är det späckat schema!

Godnatt


Byter dag

Jag byter dag för vägning. Kommer ta fredagar istället. Hade fredagar sist jag gick ner. Främst att oftast har man helgen uppbokat med middagar och annat skoj, ja man unnar sig mer på helgen och då är det inte kul att ställa sig på vågen direkt efter det utan man har sen halva veckan att jobba bort det goda istället :P

Så nya värden idag, -1,6kg och totalt 7,3kg.
Känns riktigt bra och kanske kanske man når delmålet innan bröllopet, 4,1kg på två veckor. Vem vet?


Torsdag

Idag vaknade jag kl 06 pga ont i ryggen. Låg och läste FB och bloggar medan lila och stora hjärtat drog timmerstockar!
Vid 06.30 vaknade Julia så då gick vi upp.

Lämnade Arvid på dagis sista dagen denna sommaren, nu har han sommarlov till skolorna börjar.
Nu på tisdag så kommer 3 av hans kusiner ner från Dalarna och hälsar på i 4 dagar och det ska bli så himla roligt!!!
Får se vad vi hittar på för utflykter :)

Nu ikväll medan Johan var ute och motionera då jag hade vilodag, så har jag gått och städat och plockat undan. Är dock inte riktigt klar men nu är det sängdags för min del. Får se om jag pallar upp innan tuppen för en morgonpromenad, då vi ska lyxa till med hämtmat med svägerskan m familj imorgon kväll. Dock så blir det en sallad så det är inte så farligt.


Cooling

Har ju glömt och visa hur tuff Arvid är i sina solglasögon :)


Doftar gott

Efter lämningen på dagis cyklade jag och Julia till Frukt och Bär för att spana in lite i den söta gårdsbutiken.
 
Gillar sånt där krimskrams :P Dock har dom minskat på saker och säljer mer ätbart. Men tre doftande rosor fick följa med hem.
 
Egentligen är det såna man stoppar i garderoben men jag har placerat dom på toaletten.

Stackedala

Igår skulle jag få gåsällskap men hon fick förhinder. Vi hade bestämt att gå i stackedala. Var inställd på att gå där så jag gjorde det fast jag är emot att gå själv i skogen. Nojig som man är med dagens skit som händer!

Ställde cykeln vid kyrkogården och gick upp, eftersom jag var själv så höll jag mig på elljusspåret och gick/sprang den rundan 2 ggr. Chockade kroppen med att springa i uppförsbackarna och korta korta sträckor. Hade bestämt innan att jag ska gå ner mer i vikt innan jag ens börjar springa. För mina knän är inte dom bästa :(
Plus att jag måste köpa en sportbh!! För usch vad brösten var tunga! Om jag ändå kunde halvera dom jag har nu!

Blev påmind än en gång om hur fin sommar vi har nu och jag njöt av värmen och grönskan. Lite mindre njöt jag av alla mygg och flugor! Blä! Men det är smällar man får ta!
Fick ju se flera harar och jag lyckades skrämma ett rådjur.
Johan frågade varför jag var så svettig när jag kom hem ;P men förstod när jag berättade om mina försök att springa lite , hahaha!


Kärlek

Mina favoritkillar i hela världen :) Älskar er!!!


Iron Maiden

Onsdagen förra veckan var vi till Malmö på Malmö stadion för att se på Iron Maiden. Dom var verkligen awesome!!!
Nu kan man checka av att man sett dom största rockbanden i världen, Metallica, Kiss och Iron Maiden!
Några bilder kommer här....


Måndagsvägning 6

Veckorna går i rasande fart! Bara 2,5 vecka kvar till bröllop och jag måste lägga en högre växel nu känner jag.

Denna veckan har inte varit den bästa men vågen visade -0,5kg, totalt 5,7kg och midjemåttet -1cm.

Promenaderna blev ca 25km förra veckan.

Nu ska jag ge järnet och jag ska försöka lägga till att göra situps så man får lite styrka i de ynka magmuskler som finns! Och magen är där jag har mest fett och tyvärr är det det farligaste att ha det på :( Men jag går mot ljusare tider och mitt mål är 1 år framåt!


Söndag

Dagarna har rullat på och vi har haft en lång och härlig helg.

I fredags hade vi vännerna Julia, André och Sara och Doffe och barnen på middag. Grillat med hemlagade tillbehör. Vi hade en jättetrevlig kväll och barnen lekte för fullt. Det var en riktig sommarkväll så vi satt ute mesta dels. Hoppas på fler såna repriser :)

I lördags var Johan något bakis men Julia vaknade inte förrän 09 :O så lite sovmorgon blev det.
Vid 11 satte Johan igång tillsammans med grannarna att klippa den gemensamma häcken. Som är tok för hög att ens nå att klippa den.
Men bra blev när det var klart. Lite senare på eftermiddagen gick vi över till grannarna och startade grillen.
Ännu en fin solig dag med fina vänner .
Jag och Julia gick hem sen när det var dags för liten att sova. Killarna var kvar en stund och spelade kubb.

Idag har vi bara tagit det lugnt, tog en cykeltur till farfar så Arvid kunde leka i lekstugan en stund.
På eftermiddagen styrde vi bilen till Bjärlöv för att hälsa på Hanna, Thorbjörn och Tilde. Dom hade gjort vid sin altan som blev jättefin!
Timmarna bara flög iväg, som vi sa innan det får inte gå så långt mellan gångerna!

https://cdn3.cdnme.se/537959/7-3/pic_51e31c2be087c36bf26d5f9d.jpg" class="image">


Onsdag

Är så irriterad! På en skitsak som blåsten som är idag!! Behövde verkligen ut på långpromenad efter lite synd igår kväll. Men Julia ligger bara och gnäller och kommer inte till ro för det blåser så jäkla mkt! Blir bara mer och mer övertrött. Ändå så bäddar jag ner henne så det inte blåser in så mkt.
Så det var bara att vända och nu är vi hemma och lagt henne inne istället :( (kanske dagens största i-landsproblem?!)

men men nu får jag väl börja med alla dagens måsten innan det bär av till Malmö för att se lite Iron Maiden ikväll :):):):):):):)


Lunch

Min glada tjej!!!


Dessertskålar

Igår sprang jag på dessa skålar var av kostade 10:- st ;P Gillar fynd! Och tänkte att dessa kunde vara en present till mig. Precis vad jag ville ha, hahaaha.
 
 
 
 
 

Sommar

Vädret har verkligen vänt och det är så härligt!
Igår invigdes den nya poolen och Arvid var överlycklig trots att vattnet var kallt.
Han är verkligen ett baddjur! Bara havet blir lite varmare så ska vi åka ner och ta oss ett dopp där också.
 

Måndagsvägning 5

Nytänding blev det denna veckan, kul! För det behövdes!
Promenad alla dagar utan fredag och lördag. Totalt 35,8km. Har hittat 2 rundor som jag gillar. Men ska upp till stackedala också så man går på lite skogsväg istället för bara asfalt. 
Ställde mig på vågen imorse och den visade -2kg alltså är det totalt -5,2kg.
Det är bara att tacka och ta emot och nu ska det bara fortsätta så här i denna takt! Är trött på hur man ser ut och vill känna lite bättre självkänsla än vad man gör nu.
 
 

7/7

Igår var det Julias dag :) Hela 10 månader blir hon!
I lördags eftermiddag fick hon in tekniken med att ta sig fram fortare, genom att åla ;P. Stark är hon och ska dra sig upp mot det mesta.Och snart dagis.....vill inte riktigt än så att säga! Men det roliga ska ju ta slut nån gång.
Månadskortet kommer vid ett annat tillfälle.
 
Och i lördags kväll lämnade jag barnen hos sin farmor och farfar för jag skulle på fest.
Saaben hade svensexa så tjejerna träffades hemma hos Hanna för sen kom killarna och vi hade efterfest.
Riktigt rolig kväll blev det! Killarna så rätt trötta ut efter en hel dag i Malmö.
Längtar till bröllopet som är om lite mindre än 1 månad. :D
Hoppas vi får gå på många bröllop för det är så fint! Tänka sig att det är 5 år i augusti sen vi gifte oss <3
 
 

Sluta med napp

I torsdags kväll kom det helt plötsligt ett inslag av mig att vi skulle testa sluta med napp.
Han har ingen på dagis så varför inte ta tag i det nu. Tiden är inne.
Han har en snutte också så han är inte helt utan.
 
Han var ledsen vid nattningen men Johan läste saga för honom och tröstade och efter en stund så somnade han.
Skönt att det inte blev avancerare än vad det va. Sen vaknade han nån gång under kväll/natten men han somnade om igen. 
Och dagen efter gick gick med jättebra. 
Känns riktigt bra!
Stora killen nu! 
 

Ett steg längre

Skrev igår att det hade varit blandande känslor nu i veckan. I måndags var jag till logopeden och hade samtal. Och vi har tagit beslutet att träffa en barnpsykolog. Troligtvis kommer detta ske till hösten.
Öronläkaren har sagt att det är inget fel på Arvids öron längre. Men det behöver inte betyda att det är nått fel med Arvid utan att han har kommit efter och talet kanske kommer till han är 4 år. 
Vill bara att han ska få all hjälp han kan behöva <3
 
Den senaste veckan har jag upplevt honom mer kramgo. Han kommer självmant och ger en kramar och även låååånga pussar, ja det är så hjärtat fylls med enorm kärlek. Så underbar känsla. 
 

Det går bättre

Nog har jag tagit till mig hur dom senaste veckorna har sett ut med motion och mat, för nu känns det som jag har fått nytänding :D och det är jag så glad över!
 
Har gått ut på promenader alla dagar denna veckan. 6-8km rundor har det blivit och maten har ätits regelbundna tider. Till och med så har det inte blivit nån läsk eller godis överhuvudtaget. Och det ska hållas en månad framöver.
Hoppas det kan hålla i sig och att allt blir till en vana som är här för att stanna.
 
Till mellanmål blir det avokado, som är så gott! 
Och sen hade det kommit ut en nyhet i hårdbröd-hyllan, surdegsbakat knäckebröd. Nyttigt och gott!
 
Annars så har veckan varit extra bra och med blandade känslor.
 
Det som har varit bra är att Arvid har varit som ett annat barn på dagis. Han har varit lugnare och lekt bra, lämningarna har gått bra, fast det gör det i vanliga fall men hämtningarna har funkat toppen, inga protester och bara har gjort det han ska göra(ett undantag idag).
 
Kan förstå att det kan vara roligt och spännande med en helt ny miljö men även att det är ett beteende som är här också för att stanna.
 
Min älskade pojke <3
 

Måndagsvägning 4

Helgen förbi redan!
Har varit dåligt väder så det blev mysdagar mestadels inne.
Måndag igen och vågen visar -0,1kg och midjan +2cm. Nya tag och 1 månad till bröllopet så jag ska fan klara av att gå ner några kilon iallafall.
Tack alla ni som peppar det värmer!

13.00 är det dags för csk-besök. Och i morgon är Arvid på dagis igen. På snödroppen och vad tar det att gå dit? 2 min :P Skönt att veta att man kan hämta honom ifall det absolut inte skulle funka men man kan ju tycka att personalen fr bostället har informerat om hans situation.
Frukost nästa!


RSS 2.0