Trick or Treat



Idag var det väldigt mycket på jobbet, det var precis så man hann med allt som skulle göras. Imorgon kommer det bli ännu mer. Fick i allafall halva dagen bort bytt, det tackar jag för. Hade inte pallat annars. Har inte riktigt återhämtat mig känner jag.
Nu ska jag krypa ner i min säng och sova lite. Snart dags att börja jobba igen......

Egen müsli och bättre livskvalite

Har precis gjort min egen müsli. Blandade havregryn, rågkross, linfrön, pumpakärnor, vetekross. Smaksatte med kanel. Måste vänta tills det har svalnat innan jag kan smaka av, hoppas det blev gott. Det doftar i hela lägenheten.
Men det var så simpelt och det är mycket nyttigare än köpmusli. Nu när jag har bestämt mig för att gå ner i vikt så ska jag testa på lite nytt.
Med nyttig mat och mer motion ska jag nå mitt mål. Vilket är att gå ner minst 20 kg innan juni 09, då vi ska på bröllopsresa. Än så länge har jag gått ner -5 kg. Det var för lite mer än 2 veckor sen jag blev peppad att verkligen ta tag i mitt liv. Har alltid vetat att jag behöver minska, men det är inte lätt när man inte har karaktär som är tillräckligt starkt.
Men nu får det vara nog! Har aldrig gillat den kropp jag har, så att få må bra så är det här jag måste göra.
Det kommer inte bli enkelt men nu har jag fattat detta och det finns inget annat som jag vill mer!!!

 
När jag minns tillbaka när jag såg ut så här och kommer ihåg hur bra jag mådde då, så ska det vara det som gör mig starkare att ta mig genom detta.  


Feber

Jag hade det inte lätt på jobbet i tisdags, satt med världenshuvudvärk och svettades som ett svin. När jag kom hem visade tempen över 38 grader. Super! Hade sån frossa så jag inte visste var jag skulle ta vägen. Låg med långärmad tröja, långkalsonger och strumpor och 2 täcken ändå frös jag tills det var dags att svettas lite mer. Hela onsdagen låg jag i sängen och sov. Telefonen ringde vid elva och gissade på att det var Johan, gissa vad jag ville strypa honom då. Det gick ringsignaler efter ringsignaler. Tillslut fick jag kliva upp, lyfter på luren och det tutar bara. Så typiskt!!! Men jag slår nummert till Johan och det visade sig att det inte va han, medan jag pratade med honom kom det toner att det ringde nån samtidigt så jag sa hejdå till Johan och svarade. Det visade sig vara chefen. Vi pratade lite och hon hörde att jag inte mådde bra. Så jag sjukanmälde mig. Hade ändå ringt på eftermiddagen. Men då var det gjort. Tog tempen igen och den var 39.4 grader.

Det var längesen jag kände mig så här dålig. Men idag är jag feberfri. Så man börjar smått känna sig som man ska. Hela 1.5 kilo gick man ner efter att ha legat med feber.

La ut våra täcken och kuddar på vädring, för att få ut alla basiller. Titta vad jag upptäckte när jag tittade ut från sovrummet.


Sally hade det mysigt under täcket, måste varit skönt med tanken på att idag är det regn och rusk.

Längtar så mycket till min älskade man kommer hem. Han var helt fantasktisk igår. Hämtade saker som jag behövde, serverade middagen. Så underbar han är!! ♥

Datafix

Nu har jag en HP-kille hemma som kollar Johans dator. Verkar som han får skicka nån del för det var inte problemet som vi hade trott från början. Synd det för jag vet hur mycket datorn betyder för Johan. Men kan erkänna att vi har varit mer med varandra än vanligt. Mysigt tycker jag! Fast visst är det inte alltid okej mellan oss. Men det är sånt gnabb som är över nästa dag. Johan är som han är, Glömst, i en annan värld mm. Men jag vet att han älskar mig över allt annat. Och jag Älskar honom.



Du är mitt allt!!!

Jobbigt!

Handlingen gick mycket bra igår, massa folk var det också. Hittade lite blommor som jag planterade. Är väldigt nöjd med resultatet. Tycker blomkålshuvudet ser så rolig ut.


Just nu är jag så trött på att vara sjuk. Nu värker det i hela kroppen. Låg och frös i sängen i morse. Men ingen feber hade jag. Nu har jag klätt på mig som det skulle vara minusgrader men det är det inte! Hoppas dagen går fort idag. Har ju stängning. Jippi är det verkligen :P
Imorgon är jag ledig igen och då ska jag bara ligga i soffan och slappa. Inte göra nått så man kan bli frisk igen.

Kram

Höstrusk

Vilket höstväder det är ute nu. Kallt är det med, brrr.
Om någon timme ska jag bege mig till Älsklingens jobb för att hämta upp honom. Vi ska köra till Maxi eller Willys för storhandling, det ekar i skåpen här hemma. Så just nu googlar jag på bra matrecept. Har lyckas gömt undan kokböckerna sen vi skaffade diskmaskinen. Fattar verkligen inte var jag har gömt dom?

Denna snyggning bor snart hemma hos oss =)

Måndag

God morgon

Nu har det varit ett break här i bloggen. Har inte haft nått att skriva om direkt men ingen lust heller. Men hoppas det ska ändras inom kort. Idag är dagen fylld med ärenden som jag ska hinna med, känner mig en anning stressad men vad ska man göra?

Jobbade hela helgen i charken vilket gick fint. Och snart börjar det nya schemat och det känns väldigt bra så man kan få lite rutiner här hemma. Visst man har varit mer ledigt innan men det har varit svårare att ta tag i saker. Men nu ska det bli ändring på det.

I lördags körde vi hem till Mona och Martin och åt god middag och drack gott. Vi åkte till Huaröds bykrog senare på kvällen. Oj vad vi hade det roligt. Det var romatiskt afton så vi tjejer fick rosor och dom gick runt och bjöd på köttbullar. Det var verkligen Lady och Luffsen. Dom hade tillochmed en kille som spelade dragspel. Jag hade jätteroligt verkligen! Hoppas vi kan åka dit igen när dom har temakväll.
Vi sov över hos dom, vilket var skönt för mig att slippa köra fram och tillbaka, så fick man extra sovmorgon och det tackar man inte nej till!

Efter jobbet körde jag och hämtade Johan och vi åkte hem till katterna som var helt ensam. Vid 14.30 träffade jag Malin och vi åkte för att träna. Det kändes så himla bra efter passet, det var nått jag verkligen behövde. Har ju varit hemma i Falun ett par dagar sen åkte jag på förkyldning så träningen har man halkat efter i nästan 2 veckor. Men nu är man redo igen.

Sist men inte minst vill jag önska ALL LYCKA till Kicki och Martin! Dom gifte sig i lördags och vi kunde inte åka dit för jag jobbade men dom skickade ett foto igår. Vad vackra dom va. Man blev så rörd, så fina var dom!  Hoppas vi kan komma dit snart så vi kan titta på bilderna! ♥


Här har vi brudparet!

Förkyld

Är hemma nu i skåne. Kom hem sent i måndagskväll. Väl hemma blev det massa mys med maken. Han och jag var så glada att se varandra igen.
Igår tog jag en tur till Ullared med svärmor och Johans mormor. Så nu är man pengalös =) Men vad mycket fina grejer jag hittade denna gången. Ska lägga upp bilder när jag har orken. Har ju åkt på en dunderförkylningen. Har nästan varit sjuk i en vecka. Jobbigt! Ska träna med Malin nu på eftermiddagen. Men mår sämre idag än igår. Men ska avvakta och se hur man mår om ett par timmar igen. Vill så gärna träna men det är inte bra att träna om man är sjuk. JAG VILL BLI FRISK.
Jag hade iallafall det jättetrevligt i Ullared, tiden bara sprang iväg och en massa kläder hittade jag också. Vilket jag annars inte gör! Lite julklappar blev det till syskonbarnen. Hade kunnat leta efter fler men som sagt fanns inte tiden och pengarna =)

Nu ska jag tvätta vidare. Ha en bra dag.


Gamla bilder

Idag är det sista dagen här hemma i Dalarna. Känns mycket tråkigt. Men det kommer nya färder upp igen snart. Ska passa på att visa en del bilder jag hittade här på datorn som pappa har tagit.

Midsommarafton 08.
Vi firade den hemma hos min ena bror,Johan. Det var en härlig dag både med regn och solsken.

Klär midsommarstången

Massa bus blev det!


Kubb






Hemma hos farbror.




Älgpassbygge



Gustav, pappa, farfar och farbror


Jag lever!

Jag har så mycket planerat och njuter här hemma i Dalarna så jag inte har tid att skriva i bloggen =) Men nu ska jag uppdatera lite innan vi ska åka hem till min farbror och äta middag. Och träffa brorsorna så klart.

Det gick bra att åka tåg upp. Hade lite strul i Hallsberg tror jag det va, men det ordnade upp sig tillslut. Han på tåget var toppen. Toan var avstängd och jag behövde gå. Tänk att hålla sig från Mjölby till Falun. Men när tåget stod stilla där, gick vi av och jag fick låna personaltoan på tågstationen. Tack gode gud för det =)

Väl på stationen i Falun stod mamma och väntade. Fick ett varmt välkomnande och vi gick hem med packningen på cykeln. Kändes så härligt att vara hemma. Pappa kom hem senare från älgjakten. Vi åt middag och satt och snackade. Gick och la mig tidigt med tanken att man va uppe 04.20 på morgonen. Och jag och pappa skulle upp efter 5.00 för att bege oss ut i skogen morgonen därpå.

Tyvärr hade vi ingen vidare jaktlycka men en mycket trevlig dag i skogen.





Vi plockade en halv kasse trattkantareller också. Det är grejer det.
Som sagt tidigare ska vi till farbror min nu på eftermiddagen. Ska hem en sväng till kusinvitamin också. Har inte sett hur dom fått det i huset sen dom började renovera.

Ha en trevlig lördag. Hej


Söndagsvila

Slappa söndag kan man lugnt säga att det är här! Sov länge men det hade med att man inte mådde direkt bra. Tog en trip till Eko iallafall för att göra ett ärende. Sen hem igen för att gå på träning. Så man har varit lite duktig. Annars har jag och älsklingen tagit dagen som den kommit.

Gud vad jag älskar denna man som finns under detta tak. Får lyckorus när jag ser djupt in i hans ögon. Kommer bli jobbigt att vara ifrån varann i nästan en vecka. Men med telefon och msn, ska det nog underlätta en aning. Men mitt hjärta kommer att värka av längtan.

Johan ♥

Erik Hassle - Bump in the road

Födelsedagsbarnet Ralle!

Är nu hemkommen från Ralles föräldrars stuga i Åhus. Så fint och så nära havet. Vi kommer gärna dit fler gånger. En och en annan grillfest där hade varit för bra!
Vi fick jättegod mat där, fyllt fransbröd. Har aldrig hört talas om förut, men så gott va det! Hade fyllningar, skinka, ost och med färs. Smarrigt. Till efterrätt, tårta. Mellan målen tog vi en promenad jag, Johan och Ralle till stranden. Vi bara drömde oss bort tills nästa sommar. Träffas ett gäng på stranden och göra en jättebrasa och bara mysa till musik och god dricka. Kommer bli extra roligt nästa år!!!

Vi hade en jättebra dag idag! Trivdes verkligen i gott sällskap.

Här är några bilder från förra året på stranden. Vilken härlig kväll vi hade. Jag, Johan, Fredrik och Sebbe.


Erik Hassle

Jag har hittat en ny favorit!!! Erik Hassle. Vilken kille!!!!



Hurtful
Även "Bump in the road" är helt underbar. Me like!!!!!

Undermedvetna

Vaknde redan 7.05 idag. Snacka om undermedvetenheten spökade. Visst ju att någon skulle öppna affären kl 7.00 :S Så jag ringde jobbet och hörde om hon kunde kolla omklädningsrummet efter min väska. Och den hängde där. Då kunde man pusta ut och gå och lägga sig. Men det tog över en timme innan jag kunde stänga ögonen. Men det var lite skrämmande att man vaknade precis när dom har kommit till affärn. För innan jag gick och la mig, tänkte jag mycket på hur jag skulle göra med väskan. Men är tacksam att jag ändå vaknade då.

Gick upp nångång efter nio och plockade fram frukosten, väckte mannen min och överraskade honom. Tror han gillade med framdukad frukost :P kanske han ville sova vidare, men kan ju medge att det var en luring för då kan han inte bli sur om jag väcker honom tidigare :)


Hjälp!

Åhh vad jag är trött!!!!!!!!!!!! Kom hem från jobbet för 20 min. Jag är helt färdig i kroppen. Jag vill bara skrika. Fattar inte hur jag kan känna så här ? Lyckades glömma väskan med plånbok och mobiltelefon också.( Dessutom är jag inte ens säker på om jag hade den med till bilen eller överhuvudtaget. Hoppas verkligen den ligger i omklädningsrummet och inte nån annan stanns) Så jävla trött är ja!!
Måste åka till tollarp innan vi kan bege oss till Ralle på lite födelsedagsfirande.

Kom och hjälp mig.


Coldplay



Viva la Vida

Torsdag

Det blev en hel del grejer gjorda igår. Så det känns väldigt bra att stryka ännu mer från listan. 

Idag ska jag jobba och i morgon lika så. I helgen ska vi till Ralle för han fyller år. Annars blir det en väldigt lugn helg. Bara mysa med min man. Snart får man tänkta på att börja packa. Inte många dagar kvar till det är dags. Ska bli roligt!
 
 
 


Smulan vet hur man ska roa sig själv =) Tänk vad en tom kartong kan göra.

Fullt med saker!

Vad massa grejer det är i denna klädkammare!!! Måste till Ikea snart och köpa en skänk så man kan plocka ur kassarna med grejer från garderoberna som vi hade i hallen förrut. Det hade underlättat massa. Men har iallafall fått iordning med en hel del. Känns mycket bra! När älsklingen kommer hem ska han hjälpa mig att gå genom några kassar som bara innehåller sladdar till datorn,tv,dvd,dvdrec,video och massa mer.

Skönt väder är det idag också. Va ute en stund och lekte med katterna, så härligt i solen. Man måste ju ta en paus ibland från hårt arbete =)

Hej så länge.

Godkväll

Ja då har denna dag över. Inte blev det mycket gjort fast jag hade planerat det. Det är bara att ta tag i det imorgon stället. Chefen ringde idag och ville att jag skulle jobba på torsdag. Det var ju typiskt att det just blev torsdag, för då blir det ingen träning. Men pengar behövs alltid. Så jag måste iväg imorgon och köra ett pass. Imorgon ja!, en vecka kvar tills man tar tåget upp till hemtrakterna. Shit vad jag längtar. Blev även tid "bokad" för att fixa med mammas 50 årspresent. Vill inte nämna vad det är här för jag vet inte vem som läser bloggen. Men ska berätta så fort hon har fått den.

Nej nu ska jag nanna. Höres imorgon


Tagen på stranden i Mellbystrand förra året när vi träffade Malin och Tobbe i deras hyrstuga.

Kvällen



Middagen blev jättegod. Orkade inte ens äta upp allt. Lax är så himla gott.

Kollar på Sos Familj på tv3. Shit säger jag bara!!!

Laxfilé med potatis

Här lagas det mat för fullt. Johan ligger och sover i soffan. Han är så trött, men ska väcka honom så fort maten är klar.

 Det blir fylld laxfilé med potatismos. Fyllningen blev denna gång, kantareller.

Brukar ha pepparrot i vanliga fall, men den var slut

Ugnen är klar ju =)

Tur det blir matlåda tills i morgon.

Skopunkten

Skoshopingen gick bara bra. 2 par till Johan och ett till mig.





Jag är mycket nöjd. Nu ska jag ta hand om maten.

Planerna fortsätter

God morgon

Inatt sov jag helt fantastiskt gott. Vaknade till och med av Johans väckarklocka och va pigg. Kramade om älsklingen. Han var supertrött, det hörde man på långa vägar. Men jag somnade om efter Johan gick. Och vaknade vid 09.00. Nu är frukosten uppäten och katterna har jag släppt ut. Idag kan man verkligen känna kylan. Solen lyser iallafall. Härligt höstväder.

Idag tänkte jag fixa i garderoberna i sovrummet och städa hela klädkammaren. Så önska mig lycka till. Så får ni ha en toppen tisdag, vilka det nu än läser detta =)

På eftermiddagen ska jag hämta upp Johan från jobbet så ska vi åka och köpa nya skor.

Kram

Step up


(lånad bild)

Idag prövade jag och malin på Step på friskis och svettis. Öhh vad jag inte hängde med på slutet. Alla dessa nya rörelser. Det gick inte ihop men jag hade så roligt!! Bra tränare, bra musik. Men man får ge det ett par gånger sen går det nog bättre. Ska iallafall fortsätta med det.

Imorgon är det bara att fortsätta med höststädningen. Känns skönt att trädgården och altan är klar!

Snart är det singelmammor.

God Kväll

Höststäda!

Här höststädas det för fulla muggar! Så härligt väder är det också. Så skönt i solen. Har fått hänga upp preseningen för den var något blött. Ska ha den över utemöblerna. Skyddar lite iallafall för vintern.







Det blir ett kort inlägg nu, ska fixa med lunch nu.

Ses snart igen.

Lite Lördags mys


Lång dag på jobbet idag. När jag kom hem startade Johan med maten. Så gott det va!! Vi har lite mys här hemma med massa ljus tända och kollar bra filmer. Råkade somna på soffan ett tag. Men jag var helt färdig! Klockan är bara 22.00 än. Dröjer någon timme innan Malin och Tobias vill hem från stan. Men börjar piggna till nu, vilket är bra. Johan är så gullig, han följer med mig i bilen. Helt och hållet självmant. Blev paff när han sa det, -Det har jag tänkt hela tiden, sa han. Kan man ha en bättre make? NEJ!!!



Ljuslyktorna i köket.


Imorgon är det träning efter jobbet. Ska bli skoj. Undra vilket tränare vi får denna söndagen?

Denna veckan som kommer har jag inte många dagar på ica, så jag ska ta och städa lägenheten. Från topp till tå. Har fått en helt A4 med saker jag måste ta tag i. Bla. rensa garderoberna, städa klädkammaren (kaos). Ställa iordning altanen för vintern. Kommer inte sitta där förrän till våren. Ja som sagt så fortsätter det med massa mer. Ska både bli skönt och förväntansfullt att se resultatet. Många av sakerna har man skjutit på i evigheter. Och nu har jag tiden att ta tag i det. Inga bortförklaringar denna gång =)

Middag

Nu var det fredag igen. Det är jobb som gäller för mig i helgen. Ska vara fylletaxi åt Tobbe o Malin på lördag natt annars ska jag ta det det lugnt med älsklingen här hemma.
Stängde charken i kväll. Hade grymt mycket folk den senaste timmen, så man är rätt mör i kroppen just nu.

Älsklingen har precis satt in pizzan i ugnen, blir hemmalagad. Så snart är det dags för att äta. Magen kurrar här!!!



Jag ska hem!

God Morgon!

Alltid lika trött när man ska stiga upp, helt omöjligt att ställa klockan lite tidigare för att komma upp. Kanske man måste ta tag i att bestäma sig att gå och lägga sig tidigare än 23.30.? Kan inte rå för det för jag är en nattmänniska.

Idag är det jobba mellan 11-17. Sen kl 18.00 ska jag träffa Malin för att åka till träningen. Ska pröva på Puls/bas idag. Hoppas man överlever, man är ju nybörjare än. Men det går nog bra.

Igår bokade jag tågbiljetter till Falun =) Är så glad så. Tyvärr åker jag själv, Johan får vara hemma med våra älskade katter. Så han var lite sur på mig. Ska försöka att åka upp i jan/feb också för att Johan ska få vara med. Så förhoppningsvis ska jag få vara med på älgjakten 1 dag. Dom har kanske hunnit fyllt kvoten innan. Men jag hoppas iallafall. Ska bara mysa med familjen och syskonbarnen dom dagarna :) Träffa min höggravida kusin. Så spännande att se vad det är för en krabat i hennes mage :)

Ha en bra dag.


Familjen

Katy Perry

Ännu en bra låt från Katy.


Katy Perry - Hot n´Cold

Hösten har kommit.

Ja det kan man lugnt säga. Regnet är här likaså kylan. Men jag gillar kalla höstdagar (utan regn vill säga). Det har alltid varit speciellt för mig, varför det vet jag inte?

Ska hälsa på familjen i oktober är det bestämt. Kanske man kan vara med lite på älgjakten. Plocka svamp i skogen. Allt sånt man går miste om när man bor i södra sverige. För det är nått helt säreget att gå i dom djupa skogarna i Dalarna. Det är nått ingen kan ta ifrån mig. Ända sen vi (jag o mina brorsor) var bebisar har vi hängt med mamma och pappa ut i naturen. Så jag uppskattar det verkligen att få följa med dom så fort jag kommer hem igen. Kan inte låta bli men Falun och Kristianstad är båda hem för mig. Kommer alltid att vara så. Känns konstigt att säga att man ska upp till Falun. Fast det ska man ju =) Men de är där min familj och släkt är. Ni fattar nog vad jag menar.


Härliga Kantareller

Från älgjakten 07 tror jag

Från Älgjakten -06

Idag är jag ledig. Härligt. Ska ta tag i städningen, för det behövs.
Annars idag ska jag inte göra mycket. Va och tränade igår så lär ju vila upp mig till morgondagens pass =)

Idol - Alice

Nej årets idolkandidater har inte överraskat mig väldigt mycket. Men juryn älskar jag. Så underbara allihopa :)

Men jag har klart en favorit och det är Alice. You go girl!!!


RSS 2.0