Nya banor

Idag gick hela familjen till Träningspasset. Jag blev också medlem som mannen blev ett par dagar tidigare.

Då är motionen säkrad i höstmörkret. :)


Ändring!

Jag har helt tappat promenaderna pga ont i knät och nu är vi alla förkylda. Men snart ska jag på det igen och imorgon sker en till förändring :)

Sitter och äter middag på jobbet.
Tog ett par timmar förra veckan så var man inne i det igen. Det sitter verkligen i ryggmärgen!

Det går super på dagis för Julia. Och på måndag börjar Johan jobba igen efter 3 veckors ledighet. Kommer sakna honom så mkt om dagarna. Många dagar kommer vi säga hej första gången kl 22.20. Men vi överlever nog :)

Nej dags att jobba vidare.


Söndag

Tack för de värmande ord ni skriver <3

Allt kändes så mkt igår så det brast totalt. Tecken och bilder har vi börjat med både hemma och på dagis. Ska bli ännu bättre på det!
Väntar på tid till barn-psykolog som kommer troligen ske i september. Så vi tar all hjälp vi kan få och det är bara att hoppas det vänder för vår älskade pojk <3

Nu sover en snorig Julia och en hostig Arvid. Så blev resultatet efter 1 vecka på dagis :( men men
Inta soffan och titta på film :)
God kväll alla


Tänk om...

...man kunde få höra ord istället!

2h efter Arvid somnade vaknade han igen. Trots efter en he-vetes natt med skrik och gråt och ingen vila under dagen så vaknar han ändå!

Går in och ger han lite vatten då han hostat ett par gånger. Och lägger mig ner på golvet.
Då börjar han peka och gnälla mot dörren. Sätter sig upp och vägrar lägga sig ner. Men varnar att jag går om han inte lägger sig ner.
Piper och och gnäller mer och jag försöker fråga/komma på vad det är han vill men tomt gensvar.

Sen brister allt. Medan han håller på att somna så ligger jag och gråter på golvet, så tyst jag bara kan.
Det är så jävla jobbig, frustrerande, kvävande, oroande att min son inte pratar!!!
Det ända vi får höra är gnällande läten.

Inte ett enda nytt ord på år. Man försöker locka fram ett försök åtminstone men inte ens det och det är oerhört jobbigt att det inte ens kommer. Hur ska han då komma vidare?
Vill också höra vad sitt barn tänker på och gillar. Därför är det jobbigt varje gång att vara tillsammans med vänner och deras barn eller det gäller väl alla familjer man möter.
Man blir arg att möta yngre barn än Arvid som trallar på som bara den. För där skulle han varit för länge sen.
Ni får tycka vad ni vill men så här känner jag. Är arg över situationen. Vill ha framsteg efter flera års väntan.

Är rädd för framtiden och när Arvid ska börja skolan.

Varför det inte släppa för honom?!!!
Är så jäkla ledsen varje dag att behöva fråga vad han vill och tolka stunden och försöka sätta ord då han säger/berättar nått på sitt "språk". Då man inte har en aning vad han försöker säga.
Att kallprata under lunchen och han inte ens tittar på en. Och jag som inte ens är en som gillar att prata. Hur kul är det då att prata med sig själv typ.

Antar att jag behövde ventilera med både gråt och skrivning. Lätta på trycket vill säga.

Sov gott!


Fredagsvägning 11

Ännu en vecka utan motion men tack och lov står vågen still.
+0,1kg totalt 7,1kg


Ikeabesök snart

Jag bara väntar in Ikea-katalogen nu! Vill ha nu! Julia ska få nytt på sitt rum och Arvid ska ha en ny säng och en säng-, och nattlampa. Och en ny matta....oj här finns det som behövs köpas.


Bröllopsdag

I fredags fyllde mannen hela 29 år :)
Och vi hade vår 5:e Bröllopsdag! (Träbröllop) Hade planerat sen nån månad tillbaka att mina föräldrar skulle passa barnen medan vi skulle ut och äta på vår älskade Bar-B-Ko!
Johan blev så rörd att till och med tårar kom :) Blev helt chockad att han reagerade så. Men glad att han uppskattade sin present.

På eftermiddagen fikade vi på tårta och kl 17.30 var det dags att bege sig till stan :)


Förstår inte

Jag blir knäpp snart!

Ett par nätter tillbaka vaknar Arvid och bara tjuter och tjuter och säger i princip nej nej konstant! Vad man än säger så duger inget. Försöker man prata/berätta sansat så tjuter han ännu högre och mer.
Jag vet inte vad vi ska göra?!
Han är alltid sur efter han sovit och hur bra mår man om man vaknar så?! Det måste ju vara utmattande! Nu för en stund gick Johan in med honom i hans rum men han är vaken än och det bara pips och gnälls från hans sida. :(

SUCK!


Fredagsvägning 10

Glömde väga mig på fredagsmorgonen men en dag hit eller dit.
0kg, totalt -7,2kg

Oförändrat denna veckan och det ska man väl vara glad över. Har inte tränat nått mer än två promenader tisdag och torsdag (8 och 4,5km).
Känner av mitt knä men mindre och mindre av lilltårna. Så så här med facit i hand så är det sista gången jag går långa sträckor med högklackat plus dansa flera timmar på det!!!
Hoppas det lägger sig snart så man kan kommer igång med regelbunden träning.


Torsdag

Cyklade till jobbet igår morse. Skulle få lite nya koder och uppdatera de gamla. Det är med blandade känslor att börja jobba igen. Men det kändes bra när jag hade varit där och fått varmt välkomnade tillbaka :)

Jag är nog mer redo än vad jag tror.

Och snart är det inskolning för Julia :) liten blir stor <3 Sin 6:e tand är på gång. Och kryper för fulla muggar och ställer sig upp mot allt. Än så länge är det inga tecken att hon ska börja gå. Vi får öva oss mer :)

Och Arvid sen, kissat på toaletten flera ggr igår :) Så ni kör vi hårdträning med att bli blöjfri! Blir lite irriterad att jag inte tagit steget lite tidigare i sommar. Dagis nästa vecka...ja ja vi får jobba vidare och kanske det går bra där med :)


Tisdag

Nu är mina föräldrar på besök :) så bloggen kommer lite skym undan....
Redan en dag tidigare kom dom och det blev vi superglada över!

Idag var jag och mamma ner på stan och handlade en tidigt 1 årspresent till Julia och lite storhandlade mat. Får visa sen vilka fina kläder hon fick :)

Sen efter fikan drog jag och mamma ut på en promenad vilket blev 8 km. Trist var att vädret inte var på vår sida men halvvägs, sken solen.
Nej nu går bokstäver i kors så det är bäst att släcka.


Äntligen fredag!

Och inte vilken fredag som helst utan maken gör sista arbetsdagen innan han har semester/pappaledigt!

Åh vad mysigt vi ska ha det nästa vecka! Mina föräldrar kommer på tisdag och stannar över en vecka. Även sista veckan innan min mammaledighet tar slut(!) Var sjutton tog detta året vägen?! Jag som skulle göra så mkt ;)

Nu lite lunch i magen innan lillfia ska sova middag.


Fredagsvägning 9

Ja då var det dags och resultatet trodde jag skulle vara mer i viktökning. Men det är helt klart dåligt vilket fall som helst!

+1,2kg totalt -7,2kg

Nya tag var det ja!
2,8kg till delmålet!


Dra sig upp igen från träsket!

Har verkligen dåligt samvete just nu eller det har jag haft sen i måndags!
Vill inte väga mig imorgon! 
Det är så lätt att gå upp i kilo men att få bort dom är och kan vara så svårt! Kära kloka vännen Hannah har så rätt! Är så tacksam över dina ord och peppningar du ger <3
 
Har haft hela juli månad med motivation men just denna veckan har varit piss. 
Började känna det dom senasre promenaderna att jag var mer tröttare och kunde inte spurta på som tidigare fast det borde kännas tvärtom. Att man förbättrat kondisen istället. Det var ett bakslag men jag hoppas det bara var/är att kroppen inte laddade om utan man var bara trött.
Sen kommer känslorna in. Man kämpar på med barnen och försöker förstå Arvid och dålig planering med matlistorna.
Kanske är bara undanflykter men jag vet att känslorna spelar roll för mig och hur jag äter efter dom!
Jag får verkligen rycka upp mig och starta om igen när det gäller matintaget och dra mig ut på kvällspromenader. Är det nån som vill hänga på så säg bara till!
 
Bilden är från sommaren -09 och jag mådde toppen i samband med viktnedgången då. Detta ska peppa mig till ett bättre och sundare liv!

7 augusti

Igår blev lillan hela 11 månader!
Det är helt ofattbart att det snart är 1 år sen hon kom till oss. Vill bara sakta ner tiden och att den vara för evigt! Fotade henne men inte lätt att få henne att ligga still ;) Det är verkligen så att man får vara nöjd att man har fångat stunden och sen får det bli som det blir. Busunge!
Bjuder även på 10 månadersbilden som jag har helt glömt bort.
10 månader:
11 månader

Upp och ner

Jag och Johan blir snart knäppa över Arvids sömn!
Han sov typ 2h sen vaknade han och höll på att krångla till efter 02.
Man kan ju tycka att han måste sova efter en sån aktiv dag som igår! Men icke, själv är man helt borta och ögonen tunga som bly!

Ändå är han uppe med tuppen och verkar inte beröra honom alls att han har varit vaken. Konstigt är det. Julia verkar ta sovmorgon då klockan blev efter 20.30 innan vi var hemma igår.

För övrigt går viktnedgången skit denna veckan. Har inte gått en enda runda, dock har jag haft otroligt ont i lilltårna sen alla dans och att man är ovan att gå i högklackat sen i lördags. Men maten har även jag gett upp denna veckan! Usch! Jaja nya tag och äntligen så blir det soppa om dagarna så slipper man tänka på vad man stoppar i sig!


Fin dag!

Tack ni som kommenterar det är guld värt!

Idag har det varit en dag då vi knappt varit hemma.
Vid 10 gick vi hem till svärföräldrarna så Arvid fick leka med kusin Alva! Och Julia sov sin förmiddagsvila. Det blev en massa bus och fikor :)
Strax innan 12 var vi hemma och slängde i oss lite lunch innan vi tog följe med Julia och barnen till floraparken. Lite lek där innan vi styrde vagnarna hem till Julia för eftermiddagsfika och pojkarna cyklade/körde bilarna och badade. Fast Arvid badade aldrig utan var upptagen att leka med allt skoj som Casper hade.
Strax efter 16 var vi hemma och jag påbörjade snabbt med middagen till barnen samtidigt som jag packade ner till kvällens utflykt till Bosarpssjön.
Hannah, Saaben, Jenny, Kaj, Julia, André, Julia, Sara och Doffe hängde på. Hälften av oss badade och de andra njöt på stranden.....


Trött

Ligger och är vaken :(
Bredvid mig ligger Arvid och Johan och sussar.
För mig värker kroppen och ögonen är så trötta! Arvids sömn har bara blivit värre och det gör mig så ledsen! I över 1,5 år, ja om inte mer så har han vaknat i princip varje natt vid midnatt och har varit ledsen och sedan fått somnat mellan oss.
Nu den senaste veckan har han börjat vakna redan 2-3 h efter läggningen. Och blir superledsen för han inte får sätta sig i soffan och titta på tv istället för att lägga sig i sängen mellan oss.
Igår fick vi ge oss för det eskalerade men vrålen av envishet! Jag var så trött och minns inte när jag somnade men lillkillen låg nog vaken bredvid mig. Om man bara visste var det är som gör att han vaknar! Han sover inget på dagarna så han borde sova hela nätter!
Vi ska testa att köpa en riktig säng till honom. Så får Julia ärva hans sen:)
Vi får ju börja nånstans men man får en liten känsla att det strular med öronen fortfarande :(
Eller man spekulerar i massor! För igår när han stod vid vår säng och bara vrålade och pekade mot tvn i vardagsrummet så tog jag upp honom i famnen och börjar gnugga hans tinningar (konstigt som det låter) men han slutar vara ledsen och bara lägger sig mot mitt bröst. Så är det att han har ont i huvudet? Det ger mer frågetecken! Är det nått med hans ögon?

Återigen kommer min största önskan, om han ändå kunde prata och berätta för oss! (Tårarna rinner)
Han visar inte att han tar sig för om det skulle vara att han har ont och säger inte -aj.
Allt är jobbigt och frustrerande för vi vill bara det bästa för våra älskade som <3


Kärlek

Älskar dig så mycket!


Lördag

Klockan redan över midnatt och vi har precis lagt oss.
Cilla och Ph med barn har varit här och käkat och umgåtts med oss ikväll.
Strax innan 22 körde dom och jag tog hand om en EXTREMT övertrött son!
Han var helt crazy! Inget dög och inte skulle han sova. I princip så somnade han av utmattning :(
Om han ändå kunde prata!!! Önskar inget annat. Frustration från båda hållen :(


Fredagsvägning 8

Då var man på rätt spår igen!
Känns riktigt bra att se resultatet idag.

-2,5kg totalt 8,4kg

Bara 1,6kg till 10kg strecket. Det är inte långt kvar och bara man kommer över tvåsiffrigt så är det awesome!
Kanske kan vara till nästa veckas mål! :)
Vet att jag måste äta mer än vad jag gör. Snålar rätt bra men mellanmålen är minst lika viktiga.
Ska börja med soppor igen om 2 veckor. Blir perfekt att ta det när man jobbar så man slipper stå och fundera vad man ska köpa och man slipper onödiga utgifter.
Nu kör vi!


Fredag

Vet inte varför jag gör sakerna i förväg, ja med lite framförhållning?!
Att man aldrig lär sig?
Är väldigt irriterad på mig själv. Det är inte ofta man går på bröllop och man vill vara/känna sig fin!
Har en klänning som jag trivs i och har skor och väska. Ja men sen då!....

Frisyr, smink, naglar, smycken....
Inget av det är jag bra på heller :( och köra in till stan med två vildar i butiker med bara små grejer gör jag inte. Arvid tycker sånt är supertråkigt och blir bara uttråkad!
Vet att det blir bra på nått sätt i slutändan. Men man kunde ju varit lite mer smart. Men kanske ligger lite i det, att man oftast glömmer bort sig själv och inte tar tillvara på de få stunder egentid kommer!

Ska iallafall njuta stort på lördag :) och minnas tillbaka min och Johans bröllopsdag <3 underbara kärlek!

Sen är jag otroligt spänd på vad vågen visar :)
Skulle dock bli väldigt ledsen om det står noll eller plus från förra veckan! Hoppas hoppas på bra resultat!


Natt

Ligger för tillfället vaken :( Arvid kom in gråtandes för nån timme sen och sen dess så har det varit irritation. Just ikväll skulle det liggas tätt tätt intill och jag får bara ont i ryggen av att inte kunna ligga som jag vill i sängen. Det är ytterst sällan att Johan får uppleva detta. Terra mamma ska det göras!

Och nu är jag nästan klarvaken! Fast ändå trött som tusan.
Antar att det är bara att vänta in och hoppas det går snabbt.


RSS 2.0