Sista Junidagen

Inlägget nedan skrevs när klockan var vid tio i morse men jag fick ta Arvid och sen glömde jag helt bort datorn. Så något sen uppdatering. Regnet försvann strax efter jag hade skrivit inlägget och nu skiner solen. Mamma gick precis ut med sonen min....och jag skippar "promenaden" och har en vilodag, har haft väldigt ont i benet på mornarna igår och idag så jag ska se om det gör nån skillnad. Så jag ska passa på att lägga mig och vila en stund innan dom kommer tillbaka. Mamma är helt fantastisk med att hjälpa mig med promenaderna. Hon tycker det är kul med sitt barnbarn så hon gör det mer än gärna.

Annars så har vi veckan planerad med allt möjligt, bla. ska vi köra upp till min mormor och morbror och hälsa på. Och hämta några saker som vi behöver, hihiihihi. Do not tell.......

Nu blir det vila....


Arvid är ute på roadtrip


30 juni

Idag är det en regnig dag så vi håller oss inne tror jag.
Arvid ligger och sover sen en stund tillbaka. I morse 03.30 när han vaknade för mat så bytte jag blöja efteråt. Men det tog inte mer än en minut efter bytet så var det brak i blöjan igen så det var bara att vända igen. Går och lägger oss och han ligger och vänder och vrider sig och sen......världens brak igen och det var inte lite heller =) Då fyller han blöjan igen plus att det blir ombyte av kläder. Snacka om man har en son som kan göra i blöjan :P
Så inte förrens klockan var 05 så somnade vi om. Men vi är glada iallafall.

Skulle egentligen åkt tillbaka ner till skåne nu men jag har det så bra här så jag stannar veckan ut =) HAPPY

Underbara dagar

Dagarna går så fort att det är skrämande, en hel vecka har redan gått och jag trivs så bra. Vi har underbar sommarväder och det gör hur mycket som helst. Får visa massa kort sen på hur vi har haft det. Kan inte överföra för jag har över 700 kort på kameran och alla dom ska inte pappa ha =)

Lille Arvid har det toppen hos mormor och morfar. Nu har han ändrat från 3 till 4 timmar mellan amningarna och det känns otroligt skönt, då dom stunderna man ska iväg. Han börjar bli större =( Min lille bebis ♥

Idag ska vi gå (läs mamma) ner på stan och handla lite och jag tar cykeln. Har börjat cykla varje dag och mamma tar Arvid i vagnen. Hade inte orkat gå dom rundorna som mamma går, fast det är bara bra för jag ska börja cykla för att stärka upp musklerna som har sinat. Märker för varje dag att man orkar mer och mer och det känns otroligt bra för jag är det nått jag vill så är det att bli frisk!!!!!!

Snart vaknar hjärtat mitt för att äta och det är verkligen en fröjd när han slår upp sina fina ögon. Alla här hemma beundrar honom massor. Hans hår går ju inte att missa =) Och hur snäll han är! Det är inte många pip han ger ifrån sig.

Önskar er alla en bra tisdag

Den hemliga bilfärden

Den stora hemligheten som jag nämnde förra veckan är att jag befinner mig just nu i underbara Dalarna.

På måndagskvällen packade jag v70 och körde upp till Falun. Det var bara svägerskan Malin som visste att jag skulle komma upp och överraska alla att nu är jag här =) Körde under natten och kom fram vid 06.40 på tisdagsmorgonen. Arvid sov genom hela bilturen med ett stop för amning lagomt till Örebro...så det kunde inte bli bättre. Ingen trafik på vägarna och bra väder. Det var så fint när jag körde genom Husqvarna med Vätterna precis brevid vägen och det började ljusna.

"Lurade" ut pappa till fönstret på morgonen, så han såg min bil och jag glatt vinkandes =) Kan ju säga att mamma satt som en fågelhok till mun när jag kom genom dörren. Så det blev verkligen mission complete.

Fick sms av svägerskan Ida vid åtta då hon grattade mig på födelsedagen och att jag skulle få en bra dag.
Svarade med att det kunde inte bli en bättre start på min födelsedag, en bilfärd upp till Falun. Fick till svar; -Men lägg aaav! Vilket fick mig att garva för jag kunde verkligen föreställa mig henne säga det med ett härligt dalmål!

Gissa vad jag njuter!

Kungabröllop 19 Juni 2010

I Lördags gifte Victoria och Daniel sig och dom var otroligt vackra. Nog hade man gråten i halsen när man såg allt på tv´n. Så fint!


Fredagsbad

Efter badet är det hårstyling som gäller, visst är han snygg =)



Trevlig helg önskar vi er alla!!!


Dagens


Besökte stan i onsdags och fann bland annat denna top jag har på mig nu och lite annat som jag blev oerhört nöjd med, kul att man kunde shoppa åt en själv för en gång skull.
Dags att byta blöja igen =)


Mor och Son ♥


Friday

Fredag igen!
Efter frukosten gick jag och Arvid på en promenad och han somnade nästan när vi var hemma, tänkte jag kunde fixa och plocka undan lite i trädgården när han låg och sov i vagnen. Han somnade tillslut och jag hann med det jag skulle, fick skynda mig lite för det låg regn i luften. Men det kom inget och nu skiner solen tillochmed..

 

Snart är det lunchdags för både mig och A, tur man har rester från igår så det är bara att värma. Nej jag ska nog fortsätta med det som behövs göras.....


Härlig dag ute

Idag var det dags för BVC igen och Arvid vägde 4667g och var 55.5cm. Nog växer han så det knakar. Efter besöket där Arvid verkligen charmade Pernilla :), körde vi hem till faster Jenny och kusinen Alva. Där vi spenderade hela dagen. Vi myste i trädgården under ett träd i det härliga sommarvädret. Tog en promenad till apoteket bland annat. Hade verkligen en toppen dag, skönt att komma hemifrån lite. Nu hade jag inte kameran med mig men gud vad söta dom två kusinerna var =)
Alva kan verkligen snacka =) Sa det innan idag att det ska verkligen bli skoj och se dessa små växa upp tillsammans!!

Nu tar vi det lugnt hela kvällen.


Träning


Igår tränade vi nacken och det gick så fint så!


John Blund

Hjärtat sover fortfarande...




Idag har vi nya byxor på oss, nu är dom i storlek 62 men jag har nästan alla färger i 62 så jag vill börja använda nu, dom är väldigt stor men det går ju =)
Stilig!


Dagens bravader

Oj, himlen öppnade verkligen sig, vilket tryck regnet hade och sen lite åska på det. Mycket regn har det varit....

På förmiddagen åkte jag och A till kiropraktorn, som verkligen gjorde mig illa men ska man bli bättre så får man hålla ut bara. Sen vek han min kropp och sen PANG. Ja, jag kommer aldrig gilla kiropraktor-behandlingar....Nu dröjer det en vecka innan jag ska dit igen, så vi ska se hur min kropp reagerar på det.
När jag gick därifrån så skulle jag gå i fem minuter innan jag satte mig i bilen, lättare sagt än gjort tänkte jag men jag satte A i bilen och hade dörren öppen sen gick jag fram och tillbaka på parkeringen. Måste ha sett väldigt konstigt ut men A satt lugnt hela tiden...mamma stolt =)
Sen åkte vi till Ica Maxi, köpte tvättlappar, nappar, napphållare mm. Tog in A på skötrummet för att byta bajsblöja trodde jag men det var icke. Åkte hem och han vaknade och var hungrig, och nu har han sovit sen matningen, snart 2 timmar. Men det börjar röra sig i vagnen så jag antar att jag få gå snart.

I affären kom det en dam bakom mig och jag såg henne i ögonvrån, först tänkte jag att det var en bekant för hon gick så nära men hon vill bara titta på Arvid och säga att han var bedårande =) Hon verkar vara väldigt barnkär. Innan jag lämnade affären köpte jag mig en trisslott i hopp om att vinna MILJONER, en vinst blev det men bara 25:-, så en ny lott får det bli nästa gång jag besöker en butik...

Måndag måndag och åter måndag


LOVE

Hej måndag! Ja idag skinner solen äntligen! Har verkligen undrat om det är sommar eller inte?
 

 

 

Inatt åt Arvid 03.30 och sen dröjde det ända till efter 09 innan han riktigt vaknade och var hungrig. Antar att det är för att han är lite täppt i näsan men sen nu på förmiddagen har han varit på bra humör och nu nannar han middag på hans rum. Idag har jag sällskap här hemma =) Johan jobbar hemifrån och det är inte så illa. Får vänta bara tills han är klar. Behöver iallafall inte prata med mig själv som jag brukar, hihihi.

Snart kommer det hända nått riktigt roligt men det är hemligt =)

Pingu



Här har vi den nya och väldigt populära mobilen enligt Arvid. Så rolig och spännande.


Här är den ur hans synvinkel =)

För en timme sen vinkade jag och Arvid hejdå till pappa J som ska spendera kvällen i Malmö för att titta på hans idoler KISS. Något som han har sett framemot väldigt länge.
Så nu sitter jag och roar mig med att uggla på bloggar medans hjärtat mitt sover. Han borde vakna snart för det är dags för mat igen. Nej om man skulle ta och hänga upp tvätten som ligger i maskinen?
Någon som vill komma och hjälpa till? :P 

Förkyld

Nu har ljuslyktan kommit upp på sin plats. Får se när man tar tillfälle och tända värmeljuset :) Både jag och Johan har blivit förkylda och det är väldigt drygt för jag kommer knappt ihåg när jag senast var sjuk. Men vad ska man göra? Det verkar iallafall vara en lätt förkylning-pepper pepper-men jag tror Arvid håller på att utveckla nått och det är väldig jobbigt att se dessa små kämpa med en täppt näsa. Men vi håller alla tummar att det inte blir så allvarligt.
Det är just att han inte kan säga vad som är problemet. Man känner sig så hjälplös i vissa fall!!

Glad!



Idag har vi varit på bra humör hela dagen...
Gillar verkligen den nya mobilen, pingu =)


Lördag


5 veckor idag ♥

 

 

Igår gjorde jag och Arvid premiärbesök själva på stan, har varit lite si och så med att våga åka iväg och där man får ta amningen som den kommer. Men nu tog jag mig i kragen och det gick bra. Har man lite koll på var man kan sitta och amma så känner man sig mer förberedd.

Men det är ju helt klart roligare när man har sällskap med sig.

Hittade ett par snygga dojor till Arvid och sen lite smått och gott på clas ohlsson.


När vi gick istan så var det så klart fullt av studenter, som tur var hann vi hem innan alla började springa ut, men tråkigt att dom fick detta regnvädret, idag är det inget bättre. Men vad ska man göra!?

Biltur

Kusinerna ♥



Det ska verkligen bli skoj och se dessa två växa upp tillsammans.

Igår efter kiropraktorn följde jag med Lotta och Jenny till Åhus och en gårdsbutik lite utanför stan. Där fikade vi i ett supermysigt café och gick sen och kollade på allt fint dom hade. Med mig hem kom en smidesljuslykta som jag ska visa bild på när den kommer upp. När vi satt i cafét, helt själva, hade dom rogivande musik och porlande vatten vilket gav en jättemysig tillvaro. Våra barn sov hela tiden ;P Inte så konstigt tyckte vi.....

Vi skiljdes åt och jag ville inte riktigt hem än så jag ringde Julia i hopp om att hon inte var upptagen, det var hon men det var inga problem att jag kom. Hon och hennes mamma höll på att packa ner i flyttlådor för snart ska dom flytta till eget hus, något avundsjuk :) Medans dom packade ammade jag Arvid som inte hade ätit på ett par timmar så det var verkligen dags. Vi fikade och satt och pratade och kollade på lite tv samtidigt. Därefter körde jag och hämtade Johan som jobbade sent. Väl hemma så åt vi och kollade på inspelade Grey´s....tydligen så skulle det vara ett otroligt spännade avsnitt och det var det verkligen, älskar den serien! Undra om man håller sig till nästa onsdag eller om man ska se det på datorn istället, vi får se......

Love you

Imorse vaknade vi av Arvid gnällde och när man sticker ner huvudet i vaggan och säger -godmorgon Arvid, då möter man en son som flinar upp med hela ansiktet och börjar skratta. Det kallar jag en bra start på morgonen. Han blev så överlycklig, men efter ett litet tag blev det lite gnäll efter mat så klart, så det var bara att duka fram :)

Han är verkligen toppen på morgonen, det är bara att sätta honom i babysittern och jag kan ta en snabbdusch och göra mig klar utan problem. Sen blir det blöjbyte och av med pjamasen och på med dagens outfit. Därefter bli han trött igen och nu ligger han och sover i babysittern.
Har plockat undan lite här hemma och om en timme kommer svärmor och svägerskan och söta Alva som ska passa Arvid när jag kör till kiropraktron.



Annars håller jag och Johan på med att planera ett dop som kommer bli i augusti. Kommer nog bli jättebra. Inbjudningskorten är gjorda och det ska bli skoj och se hur dom blir när dom kommer på posten. Fixade dom på hemsidan; trycksakstorget.se vilket vi fick tips om av Julia.....

Så less...

Veckorna går jättefort och jag hinner inte med riktigt.
Det är så mycket jag vill göra men smärtan i benet hindrar mig från att göra det. Den suger ur all ork när väl Arvid sover, då när man ska hinna med att göra hushållsarbetet. Det gör mig så arg att man inte är samma person som man var innan. Då sprang man runt och fixade och donade och man mådde så bra av att ha det städat. Men nu...ja det tar dagar innan det blir nått gjort. Jag är så fruktansvärt less på att behöva vila efter en kort stund jobb.

Visst har det blivit betydligt bättre efter förlossningen, det ska jag inte glömma! Men är långt ifrån helt återställd om man nu kommer bli det?

NI som är friska, ta inte allt förgivet. Tänk er själva hur det hade känts att inte ha förmågan att gå smärtfritt. Att inte kunna lyfta några matkassar utan att få smärtan upp i ryggen.
Vad jag önskade att jag kunde vara "normal"!!!

Som tur blir inte Arvid lidande av det, det går att lyfta honom och jag får gå som en anka och ryggen får stryk sen men det är nått man få stå ut med....stått ut är det man har gjort i månader.
Min älskade son, han ger mig så otroligt mycket. Han är anledningen man kliver upp på morgonen. Hans underbara leende....ja detta leende är magisk.  

Upp igen

Ny vecka idag och regnat har det gjort HELA dagen.
Satte mig här precis och gissa vem som bestämmer sig för att öppna ögonen, jo om inte Arvid :P
Hade besök av min chef och när hon gick började jag på storrengöring i köket och blev precis klar. Arvid kan verkligen göra mamma glad, hhiihih.

Jaja jag återkommer för nu är det matdags! Adios.....

Lördag

Då är vi redan inne i juni månad och sommaren är verkligen här. All grönska och värmen framför allt. Långa ljusa kvällar. Är det inte härligt!(?)
Hjärtat mitt ligger fortfarande och sover, nackdelen med längre sovstunder är att brösten spänner åt en. Det är så man ibland får väcka honom för man har ganska ont. Har kommit in i en period där vi har det svårt vid ammningen. Han bara vänder och vrider sig och har svårt att få grep. Det bidrar med frustration för oss båda och det gör det mer stressigt och då funkar ingenting. Hoppas det är nått tillfälle, för det tar på krafterna.

Till nått roligare är att jag ställde mig på vågen i går och nu har jag gått ner 15kg. 10kg rasade direkt efter förlossningen. Totalt gick jag upp 14 kg. Kul att allt försvann och nu har det blivit lite extra nedgång. Det är väl amingen man ska tacka. Ska försöka fortsätta med att amma honom så länge det går, just för att det är bra för honom, själv är jag inte stormförtjust i det. Bara gilla läget.



Nu låter det i vagnen, bäst att gå.
Ha en bra lördag.


4 veckor

Idag blir Arvid 4 veckor. Snälla stoppa tiden!

Nu ligger han i vagnen ute i trädgården och sover så gott. Har haft lite besök i veckan och Arvid har fått så fina kläder och leksaker i massor. Har snart inte nån plats kvar i garderoben :P

Om en timme ungefär kommer Johan hem från jobbet och då kommer även Martin och Mona på besök.
Sen ska J på klassfest kl 18, varför ska det vara nått när man vill ha honom hemma som mest???
Känns som man aldrig träffas nu för tiden =( Trist......

Fredag

Hallå FREDAG!
Verkligen härligt att vi har fredagen här och snart är det helg. Nu kommer jag knappt se maken på lördagen men vi får stå ut iallafall.

Igår var dags för BVC-besök och killen väger nu 4200g och är 54cm. Han bara växer och växer =) Min lille bebis. Det är verkligen kul att se hur han utvecklas. Han blick blir mer fokuserad och när han ligger ner sparkar han benen som bara den och armarna hänger med om vartannat. Man kan inget annat än skratta åt honom för han skinner upp med hela ansiktet.
Hans små leenden som han kommer med får verkligen våra hjärtan att smälta.



Trivs hos Morfar ♥


Stolt Farfar och Morfar ♥


Nya dojor

God förmiddag.

Äntligen är solen framme och man blir på bra humör genast. Sen är det kanske för att Johan är ledig idag med =) Så klart är det så skönt att vara tillsammans. Förra och denna veckan har det blivit ganska mycket han har varit iväg så man har kännt sig mer ensam än tidigare.
Helgerna har blivit mer helig och man tar tillvara tiden man har tillsammans.
Det är så kul att se hur Arvid reagerar när Johan kommer hem på kvällarna, då blir det verkligen pappamys efter en hel dag ifrån varann.



Här har vi skorna som Arvid fick av Ralle =) Så tuffa.
Ska strax göra mig och Arvid klar för att köra till kiropraktorn igen. Ska möta upp Johan på CSK så han kan se efter sonen medans jag behandlas.
Måste visa bild på A´s outfit från igår ;)




RSS 2.0