Hej Världen

Trevliga torsdagen är här :D
Vilket betyder kvällen är bestämd framför tv´n. Det är Kockarnas Kamp, New girl, Två panka tjejer och Hela sverige bakar. En massa skoj helt enkelt.
 
Nu på förmiddagen har Julia och lilla Nellie varit här och hälsat på. Fick äntligen sitta och prata ostört med varandra :) och inte ha två små killar som springer vid benen ;) Dom har det bra på dagis med sin kompisar.
Våra småtjejer sov på soffan hela tiden och det gör fortfarande lilljulia. Får nog väcka henne snart för det är matdags inom kort. Tack J för pratstunden :)
 
I måndags var vi till stan för att ta kort till Hej Världen i Kristianstadsbladet. Och redan igår blev det publicerad. Trodde inte alls det skulle bli nån bra bild men dom fick en hyffsad iallafall.
 

Ny avdelning

Efter semesterdagarna som jag plockade ut i augusti var vi tillbaka till vardagen igen, skönt med dom dagliga rutinerna. Som att Arvid skulle tillbaka till dagis igen. Något som han verkligen behövde. För jag var inte rolig som höggravid. Man orkade inte springa efter en två-åring som har egen vilja till 110%. 
 
På förskolan hade det skett lite förändringar till höstterminen vilket innebar att Arvid skulle byta avdelning. Så från lillgården till mellangården. Tråkigt att lämna men nu kommer han vara på samma avdelning tills det dags för skolstart. 
Så idag var jag och Johan välkomna på avslutning på förskolan. Vi fick vara med på sångstund och vi fikade och det delades ut ballonger och en mapp full med teckningar.
Som ett litet tack så gav jag och Johan lite produkter från The Spice Tree.
 

Ny favorit

Johan köpte hem en ny sort från Marabou här om kvällen och jag blev fast direkt.
 
Daim har jag alltid gillat men denna sorten är så mycket godare och bättre för det fastnar inte lika mkt i tänderna som vanlig daim gör. Helt klart ett plus i kanten.
Mums!
 

14 september - 1 vecka

Fredagen den 14 september blev Julia 1 vecka. Ska fota varje månad som jag gjorde med Arvid. Alltid kul att se deras utveckling. NU kan man kalla detta ett äldre inlägg men vad gör man. 
 
 
Hon är verkligen så snäll. Sover och äter och upptäcker världen. Amningen funkar bra men måste ge tillägg. Känns helt ok att delamma. Hon får i sig det viktiga i mjölken och så länge hon tar bröstet är jag nöjd. 

Söndag

Då var denna veckan snart slut och det är inte klokt vad dagarna springer iväg.

Bloggen kommer inte så bra i fokus. Jag har en del att blogga om men jag sätter mig aldrig ner och skriver. Det är väl så att mycket annat kommer i vägen. Så har man J hemma och då bråkar man på han istället :) hahah.

Idag har vi besökt Johans farmor på förmiddagen och på eftermiddagen kom Kicki och Martin med barnen. Fick en superfin klänning med tights som jag får visa bild sen. Ja som sagt jag har massor att visa vad Julia har fått! Det var kul att träffas igen synd att det går så långt emellan. Arvid och Mattias härjade som bara den. Arvid somnade nästan i soffan innan middagen så slutkörd som han var!

Nån som somnade i soffan var jag iallafall. Vaknade vid 22 då Julia ville ha mat. Inte det avslut jag hade tänkt men vad gör man?
Får se när lillfia somnar igen. Säger godnatt nu iallafall.


Rubrik ?

Är så arg och frustrerad. På allt som har med förkylning att göra!

Jag och Julia blev förkylda nån dag efter vi kom hem från bb. Och det håller i sig än. Och stackars Julia som typ kräker upp det hon äter pga slem/snor och då pratar vi om nästan 70% av alla gånger.

Hon som har problem att gå upp i vikt som det redan är :( Ska på BVC på måndag igen. Och jag hoppas ändå att hon kanske har gått upp nått. Sist var det 70g plus. Det enda man vill är att hon ska må bra!


Födda

Älskade unge <3 mammas hjärta smälter när du ler!


Hemma

I tisdags kom jag och Julia hem från bb. Blev en dag extra än planerat för det kändes mer rätt att försöka få rätt på amningen under måndagen då Julia blev väldigt slö och skrämde upp sin mamma!

Fick ta blodprov och se så värdet var bra och ge henne tillägg. Därefter jag provat amma igen så kräks hon så det kommer genom både mun och näsa och allt är helt blodigt. Hjärtat var långt i halsgropen för det såg så hemskt ut men det var från mitt bröst och hon hade mkt slem i halsen.
Därefter piggnade hon till och kontrollvägning och tillägg blev det hela måndagen.

Känns bra att vara hemma. Amningen går bättre och lillan sover bra. Hon är verkligen jättesnäll.
Har ont i magen till och från men hoppas det avtar snart. Får lära mig att ta det mer lugnt och inte tro man är en superwoman. Det är verkligen såå lätt att göra saker som man inte får.


BB

Det blir lite si och så med bloggen just nu. När man väl skriver så funkar inte appen och irriterad blir man. Så det kommer bättre inlägg när jag och Julia får komma hem och vi har landat lite.

Saknar verkligen Johan och Arvid där hemma och förhoppningsvis kanske vi får komma hem på måndag. Nästan alla som man träffar på här av personalen säger att det märks knappt att jag är snittad, för jag är så pass rörlig.
Får se om såret är bra med.

Julia fick träffa barnläkaren idag och där var allt som det skulle och sånt blir man så glad av. Nu är det bara att hoppas amningen kommer igång. Det tar längre tid pga kejsarsnittet så jag får enkelt hålla ut.

Ha en trevlig kväll!


Bild


Våran Julia

Nu är våran Julia här <3
Med planerad kejsarsnitt föddes hon 10.51. Väger 3815 g och är 51cm.

Har legat på förlossningen nästan hela dagen. Men kl 17 fick vi komma upp på BB. Vi mår alla bra och bara njuter av våran ögonsten.

Inlägget skrevs 7/9


Fredag :D

Äntligen fredag, bästa dagen på hela veckan!

Idag är det regn och rusk ute, en riktig höstmorgon!


Torsdag

Godmorgon....nej inte direkt.

Nej fy då det har verkligen varit upp och ner hela natten så nu är det verkligen trötta ögon och huvudvärk som hägrar.
Men det slog mig nu att Arvid brukar ha en sån jobbig natt efter han har varit på dagis efter ett lite längre uppehåll. Att man inte kopplade det igår!?

Idag har J gått på sin ledighet och det är verkligen så skönt att veta. Nu går vi och väntar på att få träffa lillskrutt. Nervöst!!!!!


Igen

Jag blir inte riktigt klok på detta, samma visa denna natt. Och inatt var han extra kinkig och fick för sig att man ska titta tv, leka med bilar. Han fick sånt utbrott när j tog honom så han väckte nog hela kvarteret. Ska bli skönt att bo i hus så man slipper oroa sig att störa andra. Det är verkligen pappershus man bor i nu.

Jag ska med göra ett försök att sova. Hör att A inte har somnat än. Så jag lär nog ligga och lyssna.

Såg på abks hemsida att det är 14 sökande på lägenheten. Håller stenhårt att dom vill ha nycklarna redan 1/11!!!!


Natten

Såg efteråt att jag redan hade skrivit om förra natten, så glömsk man kan bli.

Nu är vi här igen....Arvid vaknade vid 02-tiden inatt med :( och typiskt nog så somnade han fort i vår säng men vid mina ben. Ber Johan bära in honom men han vaknar till och rullar ur sängen och gör sig illa. Sånt sker så himla snabbt. Vad vi kunde se så verkar det ha gått rätt så bra trots allt.

Ser att idag är vi nere på ensiffrigt, 9 dagar kvar till BF. Men nu sker det tidigare och vi är så spända! Känns konstigt att ha ett datum klart för sig minsann.

Nu får vi se när vi somnar om....godnatt


Bebismys

Hade en jobbig natt inatt, med en son som vaknade vid 01.30 och kunde inte somna om. Jag hade ont och kunde inte heller somna. Men en snabbdusch imorse innan Johan stack till jobbet piggnade man till lite.

Vid 11.50 sov Arvid och jag var snabb att göra likadant. Det var verkligen så härligt men när klockan ringde var det bara att stiga upp och göra sig klar för jag hade en mellis/fika-date med Julia och barnen. Träffades utanför dagiset och tog följe :)
Det var precis vad jag behövde, sällskap, prat och bebismys <3

Nu är ögonlocken tunga och man ligger i renbäddad säng vilket gör att man somnar gott om en liten stund. Och i morgon är det onsdag :D


10 dagar

Arvid valde helt själv när han ville sova ikväll. Blev helt paff när han vinkar med mig in på hans rum och han lägger sig. Riktigt roligt att det kan vara så nån gång. Men han vaknade nu 01.20 och är fortfarande vaken :( han är inte ledsen så jag förstår inte varför han somnar om?

Just nu ligger Johan på golvet i hans rum och jag hoppas Arvid somnar om och sover läääänge :P men det blir nog en lång natt.
Jag kan verkligen inte somna om. Magen värker, höften värker. Och är allmänt ledsen/arg :(


Regnkläder

När mamma och pappa var nere så blev det shopping till barnbarnet så klart :)

Nytt regnställ från kaxs och en väldigt färgglad vinterjacka :D


Måndag

Det är verkligen komiskt att man vaknar nästan samma tid varje natt för att gå upp och kissa. Mellan 04-04.30 vaknar jag alltid. Och nu har jag legat vaken sen 04.30. Fick lov att googla en sak för jag har nu två nätter upplevt att ringfingret på högerhand, fastnar i ett läge när jag sträcker ut fingrarna. Och sen klickar det till i den och blir utsträckt. Är öm i den när jag böjer det. Men jag blir inte klok vad det kan vara?

Ställde mig på vågen igår och fy då!!! Har gått upp ännu mer. Men det är kanske inte så konstig för jag har dom senaste dagarna krängt i mig, bokstavligt talat. Har aldrig varit problem innan. Men jag måste hejda mig.

Började kolla symtomerna för havandeskapsförgiftning med, och där står bl.a. snabb viktuppgång. Och det jag kände i lördagskväll, illamående, yr, känner sig allmänt dålig. Men det gick över efter nån timme och har känt etmig bra efter det.
Man kanske överreagerar bara för det minsta lilla nu när det är så pass nära!!!


Vecka 39

Ny graviditetsvecka :D
Nu känner man verkligen att det är på sluttampen. Man är tung, klumpig, h*n kickar neråt och det är inte skönt alls. Man känner sig obekväm och svettas jättelätt osv......
(Bilden visar Magen, 37+6)


Egentid

Har precis suttit och beställt lite kläder till Arvid, bebis och mig själv. Hittade en jacka som jag hoppas kommer bli bra. Ska bli intressant när magen försvinner hur allt kommer sitta då. Har ju börjat gå upp i vikt. För att jag inte sköter maten. Men det är nu inte längt kvar och då blir det ändring här hemma. 
 
By the way så har jag för tillfället lite egentid här hemma. Johan tog med Arvid ut och fick sms precis att jag fick ordna lunch själv för dom skulle äta "ute". 
Det är så pass ovant att jag inte vet vad jag ska göra istället. Men nu har jag suttit och fått iväg kläderna. Och den där BB-väskan har hängt över mig att den inte är färdig. Så jag ska passa på nu.
 
Konstigt att tiden springer iväg när man är själv, hahaha.
 
Trevlig helg....
 

RSS 2.0