New years eve

Nyårsafton idag! Detta året har varit ett händelserikt år....det häftigaste har ju definitivt varit när jag fick upp Arvid på magen och vi fick se vårt mirakel för första gången. Vilken känsla! Han är såå fin!


Nu ser vi framemot 2011. Vi ska spendera våra liv på en ny ort och det är nått vi alla längtar till! Arvid kommer fylla 1 år och börja på dagis och man ska själv göra allt för att man ska börja må bra igen i ryggen och hela kroppen. Ska bli så skönt när man äntligen ska få börja träna igen så jag kan komma igång med att nå mitt viktmål.

 

Vill önska er alla ett gott nytt år!


Kusinvitamin

Detta kallar jag kärlek =)

Dom är så söta!
Ska det kyssas så ska det vara stort!


29 december

OJ vad dagarna har gått undan. Mina föräldrar stannade en dag extra, vilket man blev superglad över. Dom har hjälp jättemycket inför flytten och det är vi så tacksamma för! Underlättar så väldigt!

Annars har det varit en massa julfirande och det var helt underbart att se Arvid och Alva riva i snören och papper. Glada för allt dom fick var dom givertvis. Får visa den vad Arvid fick för fint =)
Det har bara varit att man har inte hunnit haft tiden att skriva nått då man heller spenderar tiden med sin familj.
Men hela julen har varit toppen och nu ser vi framemot nyår som ska firas med vänner =)

Arvid har gjort en massa framsteg dom senaste dagarna och det är verkligen såå härligt att se....bland annat sitter han själv på golvet och en massa nya ljud kommer ur hans mun. Sånt är skoj!

Vi är faktiskt hemkomman från svägerskan och Fredrik för en liten stund sen, som har hållt i middag med släkten. Supergod mat! Receptet tar jag som sagt gärna Jenny!

Nej nu ska jag nog krypa i säng....ha det gott

Dan före dopparedan

Ja nog kom snön som metrologen lovade. Värst är det i södra skåne för tillfället. Ringde precis pappa och mamma och dom befann sig vid Huskvarna just nu. Så dom har snart avverkat 2/3 av resan. Skönt att det har gått bra. Nu är det bara att vänta nån timme till och sen ska dom nog knacka på dörren =)

Sista gången jag kollade klockan igår var den strax efter 02.15 Så det gick rätt fort efter jag hade suttit uppe en stund. Sen vaknade Arvid 04.00 och ville ha mat. Sen sov han ända till 08.50. Så det var en skön sovmorgon.
Nu på förmiddagen är det fortsatt städning här hemma. Det är inte mycket man kan göra just nu pga ryggen och Johan har inte riktigt den speeden som jag är van vid men vi ska nog bli klara innan dom kommer.

Det ska bli så skönt när väl ryggen bli bättre. Det är inte kul att inte kunna en massa saker pga att man inte kan bocka sig och ta upp saker på golvet. Sen att inte få lyfta =( Man vill ju så gärna hjälpa och jag ser inte framemot flytten på så sätt. Jag är en kontrollmänniska och det är mycket man vill ha på sitt eget sätt, Johan bryr sig inte så mycket utan jag har ganska fri vilja att placera ut saker my way....han har kanske gett upp efter dessa åren :P

Ha det nu så bra under Julen....får se om man hinner med nått inlägg innan julen är slut eller inte. Den som lever får se.

GOD JUL

Kan inte somna

Jag gick och la mig vid 22-tiden, låg och fundera en massa på hur det kommer bli i den nya lägenheten. Men när jag väl släckte lampan så kunde jag inte somna och jag har fortfarande inte lyckats....klockan är liksom 01.37. Det liksom kliade i hela kroppen och det var inte härligt alls. Så nu har jag varit uppe ett tag och läst bloggar och fördrivt tiden och bara hoppas att jag kan bli lite trött i ögonen.

Kanske man oroar sig omedvetet för att mamma och pappa ska köra dessa 60 milen imorgon. Eller blev hjärnan på högvarv när man började möblera i nya lägenheten??
(ser fram emot det sååå mycket) Jaja vi får se, jag kommer nog somna tillslut.



Johan lekte tittut med Arvid här om dagen =) Han ser lite chokad ut där, hihihih....
God natt och God Jul!

Dan före dan före dopparedan

Dagarna går verkligen undan! Och riktig vinter har vi här nere i skåne. Inatt hade Kristianstad slagit rekord...hela -24 grader och så kallt har dom inte haft sen slutet av 1870-talet. "Hemma" var dom närmare -30 grader. Och sen en massa snö =) Vitt täcke ska det vara på julafton!

Och i morgon kommer mina föräldrar ner....typiskt så ska det komma världens snöoväder i natt och jag hoppas dom slipper det när dom kör ner i morgon. Det är det trista att man måste köra så långt för att träffas!

Ska visa vårt julkort i år, vår lilla tomtenisse =) Det är nu när man har barn som man får alla dessa roliga kort och fotoböcker osv.


Love you!


Hårtofs

Nog är det dags för Arvid att klippa sig =)


Vi tänder ett ljus i advent.....



Nu på kvällen tände vi det fjärde ljuset.
5 dagar kvar till Julafton!

Hoppas ni har haft en bra helg.


Mor & Far

Fick blomsterbud i veckan....hade ingen aning om vem det var ifrån förrens jag såg kortet.



Vad glad jag blev av den fina överraskningen! Och snart är dom här =)

Steloperationen del 1

Efter att äntligen fått en diagnos med hjälp av magnetröntgen så fick jag träffa läkare som bestämde att jag skulle bli stelopererad pga av ett diskbråck i december. Det var verkligen en lättnad, en stor sten föll från mitt hjärta. Nu, nu äntligen skulle jag få leva utan att ha så ont! I 2 månader fick jag vänta efter det vi bestämde oss för op. Under tiden fortsatte jag gå hos sjukgymnasten.

Sen kom dagen, torsdagen 2 december 2010, då det var dags för att befinna mig i Ängelholm där operationen skulle äga rum. På kvällen innan var man ganska nervös. Jag, Johan och Arvid var hemma hos Johans föräldrar för att vi skulle sova över där, allt för att göra det enkelt för oss. Jag blev första patient som skulle bli opererad den dagen så jag skulle redan vara där kl 06.30 på morgonen.
Min sjukgymnast hade en tid innan frågat om hon fick vara med och titta på operationen och det hade jag inget emot, så vi skulle samåka från Hässleholm till Ängelholm. Givertvis så kom världens snöoväder kvällen innan vi skulle köra, så för att verkligen veta att vi skulle komma i tid träffades vi strax innan kl 04.30. Så kl 02.45 klev jag upp för att ställa mig i duschen för att skrubba ren kroppen med en speciell tvål och svamp och schampoo. En procedur som tog evigheter för det skulle göras i 2 omgångar plus att jag gjorde likadant innan jag gick och la mig. Så mycket sömn blev det inte, tankarna for fast jag inte ville. Men iväg kom vi och fram också. Väl framme fick jag ringa till en sköterska som kom och öppnade dörrarna för oss och som sen visade vägen till mitt rum. Hade turen att få ett eget rum med egen toalett och dusch. Det var jättelyxigt, egen tv med.



Det var väldigt skönt att min sjukgymnast var med, man hade nån att prata med och tiden gick snabbare och fast vi inte känner varandra så väl så blev hon ett stöd. Jag fick sätta på mig sjukhusets egna kläder, såna snygga vita rockar. Fick starka minnen från förlossningen då man med hade dom kläderna på. 
Det togs blodtryck och blodprov och jag fick en massa tabletter att svälja. Sen var det bara att vänta till klockan skulle bli 07.35, då dom skulle hämta mig för att ta mig till operationssalen. Hade bett om lugnande och det märktes att det hjälpte bra för man var inte ett dugg nervös när det var dags, det var mer att det var intressant hur allt gick till. Nu kommer jag inte vara så specifik att jag berättar allt för det orkar jag inte. Jag blev nerrullad till dagkirurgiska avdelningen. Där la dom på ett uppvärmt täcke och långa benvärmare så man låg där som en prinsessa, guud vad det var skönt. Sen kom vi till ett rum, med starka lampor och allt var så vit och sterilt och kallt. Där fick jag träffa alla dessa grönklädda människor =) Det stacks in nålar här och var och sen kommer narkosläkaren in och när jag fick se henne så börjar jag skrattar för mig själv....det blev precis som man befann sig i tv-serien Grey´s Anatomy, för hon var så lik Christina Yang. Hahahah. Sen gick jag kliva ur sängen, lättare sagt än gjort och sen gå in i den riktiga operationssalen och lägga mig där på britsen. Där var det ännu starkare ljus och sterilt men med så många olika aparater och maskiner. Dom förklara vad som kommer hända och dom sprutar in nått medel i ena kanylen i handen och sen blir man mer groggig, sen får jag en mask över näsa och mun. Min sjukgymnast tog min hand och sa att det kommer gå bra, hon verkade lite hispig. Lite pinsamt att hon gjorde så för jag var så lugn som man kunde bli. Ögonlocken blir tyngre och tyngre och sen sover jag, allt gick väldigt fort.
Sen vaknar jag upp av att nån ropar och av att folk går in och ur rummet jag låg i. Nog känns det rejält i ryggen att dom har varit där men jag mådde så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig men främst och det bästa är att jag känner ingen smärta i högra benet längre. Jaaaaaa!!!

Fjärde Advent

Vad segt det har varit att finna ro att skriva nått i bloggen.
Ska göra ett försök nu är det tänk.

Dagarna går med rasande fart och nu är det julafton på fredag, skoj....Nu i veckan har det inte hänt så väldans mycket. Åkte med sjuktransport till vårdcentralen, då jag inte får köra bil på 6 veckor(sååå trist) i torsdags, för att ta bort agrafferna?? som satt i ryggen. Allt såg bra ut och hon plockade bort ungefär 25 st.

Måste säga att jag mår jättebra och det är så himla skönt att slippa den jävla smärtan i benet som man har gått med i över ett år! Hurra! Nu tar man smärtan i ryggen med en klackspark (nästan:P)

Sen i fredags besökte jag och min familj mitt jobb där vi var bjudna på julfrukost, mums. Kul att säga hej till dom som var där. Fin julklapp fick jag med. Därefter körde vi till nya lägenheten där vi tog lite bilder och friskade upp minnet på hur det såg ut för vi ska få omtapetserat i minst 3 rum. Så resten av fredagen gick åt att bestämma tapeter....fast det gick egentligen ganska snabbt, vi var överrensa jag och Johan.
TACK svärfar och Julia för att ni kunde köra oss den dagen. Skönt med att veta att det funkade att komma i och ur en bil med lite finess. Tur resorna inte är så långa.

Lucia

Det är redan lucia idag, oj vad tiden rusar förbi.
Arvid vaknade vid 05.30 i morse, tanken slog mig att det var lucia idag och jag brukar kolla på lucian på tvn. Men extremt trötta ögon gjorde att jag somnade om igen.

Nästa vecka kommer mina föräldrar ner och jag längtar jättemycket! Ska bli så kul att mina och Johans föräldrar ska fira jul tillsammans för första gången.
Och även att fira första julen med Arvid....kan ju inte bli bättre


Söndag

Igår tog vi dagen som den kom....jag var bänkad framför tvn när det var dags för skidskytte =) Gillar skarpt när säsongen startar med skidor. Skoj skoj.

Kunde gå en lite längre runda igår och det gick bra. Men nog känns det annorlunda/konstigt i ryggen förtillfället. Vet inte om jag har hållt igång allt för mycket här hemma, så man felbelastar ryggen utan att veta om det. Eller så är det bara så här det känns när allt håller på att läka?

Hoppas ni har haft en bra helg, ha det gott så länge!


Fredag!!!

Idag är det FREDAG och jag och Johan ska h a mysdag hela dagen är det tänkt =)
Han och Fredrik körde för en stund sen till bvc med Arvid för jag ville så gärna veta hur det går med vikten och längden. Dom har ingen kontroll vid 7 månader tydligen, men eftersom han låg under kurvan, så vill man ha lite koll. Tur vi har vänner och släkt som kan ställa upp när man själv är lite handikappad.

Medans dom är iväg så ska jag passa på att lägga mig lite i sängen och kolla lite i skvallertidningar!

Ha en skön fredag


Namnsdag

Idag är det min namnsdag =)

Malin är en nordisk form av det hebreiska namnet Magdalena, som betyder "kvinna från Magdala". Maria Magdalena i Bibeln fick tillnamnet Magdalena för att skilja henne från Jesus mor.
Malin var ett av 1970- och 1980-talens största modenamn. Populariteten tog fart när filmerna om Saltkråkan visades för första gången i svensk TV och fortsatte sedan att öka under lång tid. Det finns 48485 kvinnor som har förnamnet Malin. Av dessa har 40693 namnet Malin som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag 10 december, tillsammans med Malena.

Källa:
Maj    Uppdaterad: 2009-12-29
  

Nobeldagen

Arvid gillar verkligen att bada...han plaskar så fort han kommer ner i vattnet. Verkligen kul att se.

Igår eftermiddag/kväll kom Julia, André och Casper på besök. Fick en fin julblomma av dom. Tack än en gång. Vi fikade lite och satt och snackade. Lika trevligt som vanligt. Casper och Arvid kollade in varandra och samtalade lite därmellan också =)

 

Nått som känns väldigt bra är att Arvid har börjat bli mycket bättre på att somna själv. Innan gick vi lite med honom och vaggade honom tills han somnade. Men nu låter vi han ligga själv i sängen och han snackar lite men kommer till slut till ro och sen sover han gott. Hoppas det fortsätter så framöver.

Nu är det dags för frukost.

Denna fina korg med en massa gosaker fick vi med av fina Julia, André och Casper innan jag skulle åka till Ängelholm. Tusen tack för ni ställer upp!


Morgonpasset i P3

Imorse som vanligt så startar jag radion på P3 och sen är den igång hela dagen tills vi går och lägger oss.
Morgonpasset är helt klart det bästa som finns! Gänget är helt underbar. Idag hade dom Anders Jansson som gäst, mest känd från HippHipp. Men herregud var jag skrattade! Hade verkligen ont i magen efteråt.
Anders är så roligt! Verkligen glad att jag inte missade denna morgon!


Skratt förlänger livet!


Julkortspyssel

Nu är julkorten gjorda, skrev en massa adresser både igår och idag, men nu är det klart!


Visar sen när alla som ska ha, har fått det i brevlådan.
Vi är jättenöjda med resultatet, vi använde oss av önskefoto denna gång.

Jag var ute på en liten liten promenad innan idag, mest för att komma ut. Få andas i sig lite frisk luft! Arvid somnade gott i vagnen trots den lilla biten...Johan fortsatte gå en vända efter att jag gick in igen.

Nu ikväll ska jag försöka mig på att sätta mig i soffan för första gången sen jag kom hem, tror att det inte kommer gå så bra...men jag vill göra ett försök.


7 månader


7 månader idag, stora killen


Livet har vänt

I måndags kom jag hem från Ängelholm. Operationen gick väldigt bra och jag kan säga att jag känner ingen smärta i benet längre =) Har nog inte insett hur bra det har blivit än. För man har väldigt ont där dom har opererat. Och jag kan inte röra mig så mkt...men det kommer bli bättre med rörligheten och smärtan där med tiden....Känns otroligt bra att livet har vänt!

Kan ju med berätta när jag väl är inne och säga det som jag skrev om innan när jag var så glad och hoppades så mycket på. Och det är att vi ska flytta =)
Fick en marklägenhet nära Johans släkt och JOBB och det är så otroligt skönt. Vi har alltid sagt att vi kommer aldrig lämna denna lägenhet förrens det är dags för hus...men sen Arvid kom så har det blivit mer och mer att man saknat folk omkring en. Sen är det ju en fördel att vi båda jobbar där och slipper pendlingen! Underbart.....

RSS 2.0