Detta är ett rån

Hämtat pappan på jobbet, snabbt ärende på ÖB, vidare till stan för ett byte av ett klädesplagg. Luncha på Max och ett stopp på skopunkten och sist lite handling på Willys. Och nu är vi snart hemma och ska bara mysa denna sista del av Valborgsmässoafton. En blåsig sådan!


Vitsippor

Vet inte vad jag ska tro?
Arvid har varit dålig i magen hela dagen så nått dagis blir det inget imorgon :( Hoppas det är nått med maten som gjort det så det inte är nått annat.

J jobbar bara halvdag imorgon och ledig onsdag så vi får lite extra familjemys i veckan, vilket är aldrig fel. Även nästa vecka är det helgdag mitt i veckan! Sen dröjer det nog till hösten innan det är nått.
Har börjat med nedräkning då vi fått besked att mina föräldrar kommer ner igen och hälsar på i slutet av maj. Det trista är att man vill bara att dagarna ska gå men ändå vill man stoppa tiden. Det är på gott och ont.

En bukett vitsippor fick följa med hem när jag och barnen var ute och rastade av oss idag. Ett fint vårtecken!
Längtar till liljekonvaljerna <3


Fint runt trädgården

Söndag eftermiddag bestod av att stå på knä och rensa häcken, hade insidan mot vägen kvar.
Mina fingrar värkte igår kväll när jag äntligen blev klar!
Har grävt upp hur mycket gräs som helst. För tydligen låg det en rad stenar runt nästan hela.
Skönt att man har ordnat upp där och det blir lättare att plocka ogräs till sommaren. Fast det har ju redan kommit massor redan.

Hade svärisarna på besök, dom kom med Arvids ena födelsedagspresent :D
Ska montera ihop den i veckan, lite tidigt men vad gör det ;)

Känner lite orolig...Arvid sover jättedåligt sen operationen :( det är så svårt och veta om det värker i örat, hör han oss bättre så han vaknar, eller är det bara en tillfällighet???
Allt leder till mer frågor, frågor man vill ha ett svar på. Vi får se hur det blir denna veckan. Tillbaka på dagis efter 1,5 vecka ledighet på tisdag.

Nu vaknade Julia också, en halvtimme för tidigt ;P


Söndag

Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på middag. Killarna busade och härjade som aldrig förr. Vi föräldrar får inte en lugn stund när vi träffas :P
Vi hade en toppen em/kväll. Johan hade lagat Pulled pork. Och det riktigt jättegott :) Till efterrätt hade jag gjort morotskaka.
Och en riktigt fin inflyttningspresent fick vi också. En perfekt present som passade just för denna månaden!

Idag blir det en massa måsten och ett av dom kommer nog kännas som en käftsmäll :( men det är bara att göra det bästa av det och det är väl bara tur att man har fina familjer som man vet stöttar en.
Lite frukost nu kanske.....


Lördag

Det här med att ta och ge varann sovmorgon är inte min bästa sida :(
Pga ryggen kan jag inte ligga i sängen så pass många timmar i streck. Och sen börjar tankarna på allt som finns att göra här hemma så då måste man gå upp...trist!

Jaja Johan är uppe med barnen och jag är kvar och bloggar i sängen. Snart dags att plocka fram frukost :)
I eftermiddag kommer Martin och Kicki hit på middag. Annars händer det inte så mkt mer denna helg. Just därför får det bli en söndag med massa fix och planering.

Ha en bra helg alla!


Andra operationen

Idag var det dags för den andra operationen för Arvid. Sist så blev det tyvärr bara i den vänstra örat, då han hade öroninflammation i det högra. Men nu var det äntligen dags och skönt att han har hållit sig frisk så det blev av.

Allt hade gått bra och han hade reagerat helt annorlunda vid uppvaket än sist. Då skrek han, vilket är vanligt. Men denna gång så hade han satts sig upp i sängen och Johan upplevde att han lyssnade sig för.

En tidig lunch från Max fick det bli. Arvid var jätte hungrig då han hade fastat på morgonen.
Han har verkligen var helt som vanligt! Man märker knappt att är nyopererad.
Nu håller vi tummarna att det verkligen kommer igång med talet så vi kan prata med varandra och höra vad vår fina, underbara son funderar på <3


Somna

Om 9h är det dags för lillkillen att träffa läkaren och alla andra på sjukhuset. Får se när man lyckas somna då tankar kommer härja hej vilt.

Jag vill bara att min son bli bra igen! ....


Snart fredag

Ja i morgon är det dags för att infinna oss på csk igen för op för Arvid. Spänd och nervös är man.

Annars har veckan gått fort, har vårstädat så gott det går och nya gardiner har kommit upp i alla fönster med. Ska strax gå ut i det fina vädret.

Och lillfia har fått sin andra tand. Det var här om dagen jag såg att en till hade brutit genom. Så extra gnälligt är det om dagarna. :( Men det kan inte vara skönt alls

Ha en bra dag!


Tjugoandra April

Idag är det pappas födelsedag så vi grattar han i dag. Hade så gärna varit "hemma"och ätit tårta med dom.

Ja den här bloggen blir inte direkt överdröst med inlägg som jag hade velat.
Dagarna går i ett och sen är man trött om kvällarna och man vill så klart umgås med sin man också.
Så det är väl så det är......

Annars så har man åkt på en förkylning, grymt trist och jag håller alla tummar att den är över inom kort. Hoppas verkligen att Arvid håller sig frisk till fredag då det är dags för operation. Rör i högra örat och det vänstra röret ska rättas till då det har kommit lite snett.
Skönt att Johan ställer upp och följer med Arvid då jag inte hade klarat av att se honom sövas :( lilla gubben.


Underbart väder

Åh vad underbart det är! Närmare 20 grader och solsken igår!

Igår körde jag och hämtade Johan på jobbet och sen vidare till vännerna i önnestad. Blev sen dit med :( Jag är verkligen dålig på att planera nu för tiden :( Nått som inte är likt mig!

Vi grillade korv och fick goda tillbehör. Härligt att kunna sitta ute och äta :)
Var hemma efter 20 med två övertrötta barn men dom somnade rätt snabbt. Och det blev tidig säng för oss föräldrar, men det behövdes.


Grillat

Det blir lätt sena kvällar när man börjar titta på ett avsnitt Sons of anarchy. Det blir ofta några till :P
Nu vaknade Arvid 00.20(vaknar alltid runt 00) så det var bara att släcka ner och lägga sig.

Efter 17 befann vi oss hos Familjen Kindvall, fast något sena :( men det är inte lätt alla gånger :P
Grillen var igång så det var bara att slänga på köttet och det blev en helt förträfflig middag vi åt! :)
Arvid hade så roligt när han fick testa Max cykel men ack så arg han blev när det var dags att gå in och äta.
Iallafall så har vi absolut inga problem detta året att hitta på presenter tills hans födelsedag. Har massor av idéer till våran 3 åring :)

Tack igen Sandra och Thomas för en trevlig kväll.


Måndag och första tanden

Dagen började med ett utvecklingssamtal på dagis. Arvid stannade ute med dom andra barnen och lekte medan vi damer gick in. Känns riktigt bra att vi har en så bra dialog med varandra och hur dom är måna om Arvid, ja alla barnen på avdelningen.
Vi har lite is i magen och ser vad den andra öronoperationen medför och bedömningen av logopeden som vi ska träffa i början av maj.
Annars får vi gå ett steg längre.

Sen har bara dagen rullat på och snart ska vi träffa vänner och grilla lite kött till middag :)
Och lilldamen håller på att få sin första tand. Redan förra veckan såg vi hur det hade blivit ett hål i tandköttet. Idag kan jag faktiskt se lite vitt :)


Kalas och trädgårdsrensning

Igår var vi på 3års kalas hos Alva. Bus och lek och god mat. Kan inte fatta att dom är så stora redan?!

Idag blev det en seg start på dagen då Johan var bakis och jag vaknade med huvudvärk.
Men sen kom vi äntligen ut i det härliga vårvädret med minst 12 grader varmt på förmiddagen. Johan bytte däck på bilen och jag började äntligen rensa längs med häcken. Det blev 7 säckar med rens och det är bara ut mot gatan. Herre Gud så mkt det låg där under. Otroligt skönt är det iallafall då det utvändiga är klart. Får se om man hinner med lite i veckan också. För det är inte lätt att vara vid det när man har 2 ungar.
Men nog har ont nu i kroppen, stå på knän i över 2,5h är ingen hit, fördelen är insidan där är det mjukt gräs istället för asfalt.
Nu lite mys i soffan och en film lär det bli.
Godkväll


Fredag(!)

Åh äntligen fredag och snart får vi ha pappan i huset hemma i 2 dagar :)
Har precis ätit klart frukosten, Julia och Arvid är i vardagsrummet och leker/tittar tv. Brukar bli lite extra lång mysmorgon på fredagar då vi inte har nån tid att passa.
 
Det är så skönt för Julia har börjat envisas när man ska lägga henne. Att hon inte vill ligga i famnen som hon alltid har gjort sen hon föddes. Inser ju själv att man har skämt bort henne att hon ska somna i famnen. Men dom två senaste dagarna har hon somnat själv i sängen. Har hon varit ledsen så har man bara gett nappen och gosat till med snutten så har hon till slut somnat. Det är ju så skönt att det blev en snabb övergång. Och hon är ju så pass stor att det är ju dags att få in såna rutiner. 
Men det har ju bara varit så mysigt att gosa med henne i famnen så det har blivit med vana :P
 
Idag är det bara tråkigt regnväder så jag tror vi håller oss inne. Bekämpar tvätthögarna i källaren och lite sånt.
Igår kväll höll jag och Johan på med att fixa inbjudningskort till Arvids födelsedag...3 ÅR! Det är helt ofattbart. Lilla killen börjar bli stor nu <3

En fotovägg

Äntligen kom tavlorna upp på våra guldklimpar. Att ha foton på sina barn och familj är det finaste tycker jag. Kanske man nån gång kommer i väg till en fotograf och ta en syskonbild. Synd att dom flesta är så dyra. Man får helt klart bra bilder men ändå saftigt.

Påskägg

Under påskhelgen fick barnen massa fint i sina påskägg. Det var kläder, leksaker och godisDom kommer vara så fina i vår! 
För tillfället sover Julia och Arvid är på dagis. Skulle ta tag i röran här hemma men efter ett sms så sjönk inspirationen till noll! Får väl se sen om man pallar på det ändå.....
Fattar verkligen hur man lyckas dra fram alla saker och det blir högar direkt! Är jag ett levande kaos sen man blev mamma?!
Känns som det!

7 månader

Förrgår blev lilltjejen 7 månader :)
Och framstegen blir fler och fler. Det är verkligen en fin dotter vi fått <3 Alltid glad och nära till skratt. Glädjen av att se Arvid och Julia tillsammans är oslagbar. Arvid är verkligen en toppenbror som bryr sig om sin lillasyster och är aldrig elak mot henne.
 

Krogen

Becka, Ellie och jag :)
Glömde bilden på oss från banken.


Helg

Vilken trevlig kväll det var igår :)
Tjejträff hos Malin med snittar och vin! Jag och Becka, Helen och en bekant till Malin tjabbade om allt. Och sen blev det en runda på stan. Först grand och sen banken. Det som var underbart att man brydde sig inte ett dugg om tiden. Var liksom -oj är kl 01?! Va är den snart 03?! Och hemma vid 03.40?! Helt otroligt att man orkade då man ofta somnar i soffan efter 22 :P

Kära maken hade låst dörren så in kom jag inte....han har verkligen inte saknat mig under kvällen ;) Kändes som man var ungdom igen när man knackar på sovrumsfönstret :D
Nej detta får vi göra om igen :)


Påskhelgen förbi

Min lilla påskkärring :)
Hela påskhelgen har varit full med besök och middagar. Och med det så har dagarna flygit iväg, Saknar maken som jobbar men snart har vi han hemma igen.
 

RSS 2.0