Mmm mat!!

Idag fick Arvid pröva potatispuré för första gången. Och han gillade det! Gick hur bra som helst!!!


Det var jättekul att se att det gick hem och att det gick så bra som det gjorde. Stora killen!
Kul att göra purén själv med. Nu kör vi potatis några dagar sen får vi se vad vi gör nästa gång.

Nu ska vi PLOCKA undan tvätt!

Rubrik?



Tur man har en son som förgyller dagen ♥


Aj aj aj

Har suttit uppe snart en timme....värker så enormt idag. Usch vad detta är piss! Låg och kollade House igår kväll och både jag och maken somnade och sov till 22.30...så det var bara att gå och lägga sig i sängen istället. Sen vaknar vi av att Arvid är ledsen vid 02.30. Han var hungrig så det var bara att ge han mat. Han somnade ganska snabbt efter det. Han borde vakna nu och vill äta igen men han sover nog en halvtimme till om man skulle gissa. Är iallafall sjukt trött för jag har vaknat varje timme av att ha ont. Tycker det blir bara värre nu =( Men jag ska till Ängelholm och träffa en läkare redan nästa vecka så vi får se hur detta kommer att gå....kanske blir att man får skjuta på faluresan???

Nej om man skulle göra ett försök att krypa ner igen. Man vill inget annat än att lägga sig för att sova men värken hindrar en att slappna av plus att det gör ont att ligga på sidan. Svårt att hitta nån bra liggställning då =(


tisdag

Oj vad förmiddagen har gått fort.
Som sagt innan så var Arvids förkylning väldigt lindrig och varade inte många dagar. Lite hes är han nu bara.
Var ju lite si och så om man skulle ställa in Ullaredsresan i söndags men han hade ingen feber och knappt snorig så vi körde 05.30 tillsammans med Malin och Tobias. Vi fick en trevlig söndag fast jag är ganska besviken på dagen där uppe för jag hann inte med knappt hälften av affären :O
Fattar inte vad man gjorde?? Det har blivit för stort. Men sen är det väl för man hade Arvid att se efter som gjorde att man blev begränsad. Men sak ska jag säga och det är att jag är så stolt över Arvid....han var så snäll och glad hela dagen och det gjorde allt så enkelt. Massor av folk kom fram och skrattade med honom osv. Amningen fick med bra fast han blev ganska störd allt folk omkring eller rättare sagt han är så nyfiken så han glömmer bort att äta =) Får se om man tar en till vända innan jul?


Ullareds vante - perfekt till vintern


Ny vecka igen

Arvids förlylning blev väldigt lindrig. Använde bara lite koksaltlösning.....jag återkommer, Arvid vaknade precis...hörs en massa "prat"....sånt som gör en glad i hjärtat. Hej så länge!


Allt går inte att förhindra i evighet.

Nej fy vad jobbigt! Lilla Arvid har blivit sjuk. Det kom verkligen pang på bara. Hördes lite rosslig igår när Johan hade honom innan han skulle sova. Sen vaknade han ett antal gånger för han tappade nappen. Nu har han sovit sen 22 men han hostar ibland.

Själv är jag uppe för jag vaknade med en obehaglig känsla. Ryggen värkte och jag kunde inte ligga kvar. Känner mig bara orolig. Kan vara för att jag stressar upp mig för vi ska till besiktningen och den kommer krocka med A´s mat. Men än så länge verkar han sova ett tag till så det gynnar bara förmiddagen. Måste direkt köra J till hans jobb när vi är klara så det känns väl inte helt ok helt enkelt =(
Måste inom apoteket och inskaffa vad nu mer man kan ha för att hjälpa A. Har verkligen inte längtat efter den dagen arvid åker på nån sjukdom. Nu hoppas vi att det blir en lindrig förkylning. Det är ju bara så jobbigt att se dom små vara sjuk....just för att dom inte kan säga hur och var dom har ont.

Vi som skulle träffa farmor, farfar och faster idag. Men vi får se hur han är när han vaknar. Kolla tempen får vi med göra. Vi ses.


Vinteroverall

När mina föräldrar var är i början av september så tog vi fram vinteroverallen och testade om det skulle passa Arvid. Jodå nog blir det bra när det är dags. Gissa vad kul vi hade när vi skulle klä på honom. Det är ju nästan som att han simmar i den.


Denna overall hade kusin Hanna när hon var liten.



Denna blå och mössan är från min tid som liten =) Bara 26 år gammal

Hoppsan =)

Hej hej....det är verkligen sjukt att veckorna går så fruktansvärt fort.
Idag blir det en lugn dag, har egentligen städning som ska göras men benet värker idag så fruktansvärt så orken och viljan är bottenlåg =(

Inatt vaknade Arvid redan 03.00 och var hungrig, så går det när man inte äter ordentligt på kvällen. Han är ju så nyfiken på vad som händer runt omkring honom. Så ikväll ska det vara avstängd tv och en pappa som är tyst =)
Var så trött vid den tiden och slocknade direkt när jag la honom igen. Det sköna var att han sov ända till 08.45. Så vi tog igen oss. Nu på förmiddagen har vi ätit frukost och lekt....


Satt lite vid datorn för han börja gnälla, tänkte att jag sitter här en stund innan han ska läggas. Utan att märka så helt plötsligt så sitter han och sover =)


Min underbara prins ♥


4 generationer

Om 3 veckor befinner jag mig i Dalarna =) Så underbart är det. Självklart ska Arvid vara med ♥


Från höger: Gammel mormor, mormor, mamma och son.
Arvid var trött så bilden blev inte så bra =) men 4 generationer är vi.


Nu får vi se....

...för nu har jag bestämt mig att, 1 oktober ska jag förändra min livsstil (igen).
Har börjat lite smått med att bland annat slutat dricka LÄSK. Fast 2 gånger har jag syndat men det är väl inte illa för att vara 4 veckor uppehåll. Bubbelvatten dricker jag lite, det är ju helt klart bättre än läsk iallafall.

Känner att jag måste börja gå ner några "hekto". Hade ju den turen att gå ner allt som jag gick upp under graviditeten plus nått extra kilo. Kroppen är definitivt inte den samma och den kommer nog inte ändra sig heller. Stora höfter får jag leva med. Men det har smygit sig på ett extra kilo där och ett till där. Och så blir det nog av att man går hemma. Sen är det inte lätt för mig att sticka iväg och träna, för jag kan inte helt enkelt pga diskbråcket. Men jag börjar komma igång med "träningen" hos sjukgymnasten. Det är ju inte fysiskt arbete utan mer övningar som ska stärka och försöka göra så inte disken blir klämd.
Så ju mer jag slipper smärtan i benet ju enklare blir det med allt annat.
Jag har ju gått ner innan av att bara äta rätt så jag ska försöka det nu också! Har liksom tappat karaktären jag hade innan. Viljan finns men sen att göra rätt med den är en annan femma!

Jag hoppas och vill =) Nu är det att jag ska hitta det där; Jävlar anamma!

Nya kläder

Vi hoppas på nästa gång...

Snälla Farmor hade beställt hem kläder till Arvid som han fick idag. Supersnygga hängselbyxor och en tröja. Blev helt förälskad i byxorna. Såna är så snygga. Tack tack!!

 


Kvällsmys

Pyjamas-mys med pappa!

Alla leksaker ska helt enkelt in i munnen =)

Han är lite skeptisk mot idolkandidaterna


Knäppjökar är dom allihop =)




Vår Måndagkväll

Igår hade vi Julia och André på besök. Johan gjorde middagen och jag gjorde efterrätten. Det blev en toppen kväll verkligen! Det blev både halv åtta hos mig och ullared. Deras son Casper är så härlig! Han och Arvid kollade in varandra med stora ögon, hihihi. Tack för en trevlig kväll.

Åh jag är så spänd för vad som ska ske idag =) Hoppas det går bra.

Ska snart ge Arvid mat och sen ska vi bara vänta in att det ska bli dags att köra till sjukgymnasten vid 14.30 Ska nog försöka ha tiderna på förmiddagarna istället så har man det färdigt och hela eftermiddagen till att göra nått annat.

Ja nått annat har jag väl inte direkt att skriva om. Hej så länge


Höstjacka


Denna jackan från H&M vill jag jättegärna klicka hem till Arvid. Snygg.


Lugn söndag

Idag har vi inte gjort många knop här hemma. Skönt, fast man har en del man vill stryka på to do-list. Men det kommer fler dagar. Synd att helgerna går så himla fort. En vecka kvar till Ullareds-tripen, jippi. Så kul det ska bli. En massa julklappshandling och allt sånt bra att ha så klart. Kanske man ska börja skriva lista =)

Veckan kommer bli ganska händelserik....återstår att se helt enkelt. Håll tummarna.


Happy Happy

Är så glad! För jag fick ett trevlig samtal av min chef i går! Så härligt!!!


Mitt hjärta smälter

Idag körde vi med Tobias, Malin och barnen till biblioteket för förtidsrösta, därefter blev det ett besök på Andy´s. Arvid var jätteglad fast han var för liten för att leka. Vi var där en stund plus att vi fick träffa på Helen och Henrik vilket var superlängesen senast. Trodde att A skulle ha det svårt för ljudnivån efter han har visat det tidigare. Men det gick toppen, han somnade till och med och låg i vagnen en bra stund. Skönt!
Därefter handling på ica kvantum för ovanligheten skull och nu är det middag som hålls på att tillagas.


Idag är Arvid lördagssnygg =) Skjorta och mjukisbyxor =)


17 september



Gladast i stan =)
Nu ska vi sätta oss i soffan och bara mysa. Middagen är i magen och lägenheten är lite städad, restan får vi ta imorgon istället. Ha en trevlig helg allihopa!


Va! Fredag igen.

Tänk att det är fredag IGEN. Till helgen vet jag inte vad som händer direkt. Ha en myshelg med familjen kanske! Inget stort planerat iallafall. Ska göra nått som jag aldrig har gjort innan en dag nästa vecka. Har valt att inte säga nått än för det kanske inte blir nått av det, så jag väntar och ser. Kul ska det bli, har jag inbillat mig =) Jo klart ska det bli skoj!

Krypa ner igen kanske?

En timme, två timmar, tre timmar...

Det är meningen att man ska sova om nätterna!!! Kan inte jag med få göra det? Varje timme vaknar jag! Hur mänskligt är det på en skala?
Hoppas verkligen att träningen ger något resultat. För nu ska det bli ett slut på detta skit man har gått med snart 1 år! Helt otroligt!

Igår kunde vi inte låta bli att skratta åt Arvid. Gav han mat vid 20.30 och han somnar vid mitt bröst, är jättetrött. Så vi byter blöjan och pussar godnatt och lägger honom. Det är nästan varje gång man lägger honom i sängen så blir han superglad och ligger och har sig, precis som han älskar att ligga där, men han somnar inom kort. Men igår var det ett undantag =) Johan lägger honom och jag hör från sovrummet världens glädjetjut från sonen. Sen ligger han och pratar högljudt och sparkar av täcket och är superpigg. Man kan inget annat än bara le ♥ Ja ja han somnar snart. Men han höll på väldigt länge. Varje gång vi kom in för att ge han nappen började han skratta. Efter x antal gånger som vi gått in där så början han bli tröttare och det gnälls istället för skratt. Sen bara så där så sover han som en klubbad oxe. Han är för rolig. Men vi hoppas att det inte ska vara så här varje natt =)

 


Mamma försöker ge dig en puss men du tänker äta upp mig istället hihihi


En djungel

När Arvids mormor och morfar var nere på besök så var vi ute och shoppade och nått som jag var ute efter var nya gardiner till barnrummet. Då hittade vi ett jättesött tyg på Åhléns som fick komma med hem. Efter att mormor nålat och sytt så blev detta resultatet....


Blev så mycket bättre med lite färg i fönstret, passar ju bra till Arvid också.


Doppresent

Har glömt visa vad vi gav Arvid i doppresent.


En pall från Bonde of Sweden 

 

Vi är jättenöjda med resultatet och det är nått han kan leka med. Det är ju roligare att det kommer till användning än att det ligger i ett skåp och dammar.

 


Namnet fungerar som ett pussel.

Sen fick han ett sk. födelsedagståg som kommer fram varje födelsedag. Just nu pryder den så fint i hans bokhylla. Använde loket och vagnarna som borddekoration på dopdagen med.

Onsdag

Förmiddagslek på hög nivå.

 

Idag blev det en lång sovmorgon, inte förrens 9.30 vaknade vi. Fast jag hade varit uppe och gett Arvid mat 5.20 innan. Hade han sovit till halv tio utan mat hade det varit nått konstigt. Måste ändra hans mattider igen, allt blev förskjutet igår igen när jag var rätt på det för då var han så ledsen redan efter 1.5h efter maten så jag fick ge han igen, vilket han glatt åt. Så nu är det sena kvällar igen och både vi och han är trötta, så nu idag är det att ge målen lite tidigare så vi kommer rätt på det igen.
Johan är ledig idag men vi är själv hemma iallafall. Han skulle träffa Martin så jag får vackert vänta =( Det positiva är att vi ska köpa en laddning blöjor idag för vi är inne på den sista just nu.

Både jag och Johan längtar jättemycket till Ullared konstigt nog. 1,5 vecka kvar så det går nog fort.

Jenny: Ja förkylning är så drygt när det inte bryter ut, hoppas det blir bättre inom kort för både jag och Arvid vill träffa er. Hör av dig när det känns bättre! Herregud vad tiden går! Det är skrämmande. Kramar Arvid hårt och säger att han behöver inte ha bråttom att blir stor :)

Morgonbad

Idag startade vi dagen med ett bad. Något Arvid gillar!


Sen blev det dags för att fixa frisyren något som är väldigt roligt för hans hår står upp av sig själv ganska bra. Så tuppkammen blev gigantisk, hihihihihih.
Hade Arvid varit en tjej så hade han fått haft rosett i håret för länge sen =) Kanske man får klippa lite i topparna sen.

Får se vad denna dag bjuder på, grått och regn är det bara ute. Hade varit mysigt att suttit och fikat med något sällskap så dagen tickar tills eftermiddag. Imorgon är stora hjärtat ledig och det är ju alltid trevligt.


Trevlig föräldragrupp

I fredags hade vi Kicki, Martin och Mattias på besök =) Vi åt tacos och hade en trevlig kväll. Arvid fick en liten present, denna tuffa body som är så praktisk för man kan ha tröjan utanför byxorna. Så slipper man ha halva rygg och mage framme, hihihihi. Tusen tack! Arvid har redan använt idag.

Idag har det varit full rulle, har knappt varit hemma. Men iallafall så var det dags för första träffen med föräldragruppen. Vi var 4 mammor med barn mellan 2-4 månader. Det var tydligen 2 mammor som fattades, men jag hoppas dom kan komma nästa träff för kul var det! Supertrevliga tjejer. Visst var det stelt i början men sen flöt det på jättebra. Vi hade inte direkt nått ämne som vi pratade om utan det var mer att lära känna varandra. Både jag och Arvid gick där ifrån med glada miner.

Tror att A slog rekord idag att vara vaken. Sov kanske 5 min mellan 10-16.30. Därför körde jag och hämtade Johan för att A skulle få sova en stund. Slutade med att han sov mellan 16.3o till 18.1o istället. Men han var hur glad som helst iallafall på förmiddagen. Sken som en sol hela tiden på träffen. Vi mammor satt kvar över en timme efter Pernilla hade gått och snackade om allt. Nästa gång ska vi pröva på babymassage =)

Vaken

Är uppe och slökollar internet lite. Tyvärr har det börjat igen med att jag vaknar om nätterna. Pga jag har ont i ryggen nu för tiden och inte så mycket i benet. Tråkigt och jobbigt är det! Ska snart gå igen så man kan sova lite innan lillplutten vaknar.
I lördags var vi iväg på kräftskiva i Hörby och tyvärr så var Arvid inte sig själv pga folkmängden. Så vi fick åka igen efter nån timme bara. Både jag och Johan kunde inte finna ro för A gnällde hela tiden, när jag gick ut för en promenad blev han sig själv igen och gjorde verkligen ont i hjärtat av att se hur han var där inne. Sen på söndagen sov han över sin morgonmat med 1,5h. Det tog på hans krafter.

Nu igår tog vi en tur till svärföräldrar för att mysa bara och det var skönt för oss alla.

Idag däremot så ska jag på föräldragrupp för första gången och det ska bli intressant och se vad det kan ge =) Nej om man skulle hoppa i sängen igen, inte bokstavligen talat men ni fattar :P

Igår var det 2 veckor kvar tills vi ska köra upp till Ullared, härligt som jag längtar!
En annan kul grej är att jag idag har inte druckit någon läsk på hela 3 veckor. Lite minus på vågen i resultat och det tackar vi för. Känns toppen!

Äntligen fredag


Arvid önskar er en trevlig helg =)


3 September

Den 3:e september var det 1 år sen vi plussade!
Samma dag som vi skulle flyga ner till Grekland.


Den dagen kommer jag aldrig glömma i hela mitt liv!

Tänk vad tiden går ändå....snälla stanna den.

Vår lilla familj ♥


Vilken kille <3

Han är så underbar!!!


Bild från juni 2010


Äntligen en diagnos!

Förra tisdagen ringde min sjukgymnast som begärde magnetröntgen. Han hade fått papper från röntgen och det visade sig att jag har ett stort diskbråck och inflammation i bäckenlederna.

På ett sätt är det så klart skönt att äntligen fått en diagnos på vad det är. Men ett stort diskbråck låter ju inte kul direkt. Vi kom överrens om att jag ska göra sjukgymnastik i 2 månader, blir det inte bättre så är det tal om operation i Ängelholm. Nästa vecka börjar jag gå i vinslöv igen och jag hoppas det ger resultat. Har nämligen börja känna av smärta i över delen av ryggen om jag håller Arvid för länge =( Märker att han blir tyngre och tyngre och det klarar jag inte riktigt av i längre perioder. Andra smärtstillande tabletter måste jag begära med för man äter tok för mycket av dom man har nu!

Hoppas att ljuset i tunneln blir starkare än vad det är nu =)


31 Augusti Arvids namnsdag

Tisdagen den 31 augusti var det Arvids namnsdag och det var ju klart att vi skulle fira hans tredje namnsdag :P Det är så att han har alla sina namnsdagar i augusti upptäckte vi för nån månad sen bara =)

10/8 Lars
20/8 Bernhard
31/8 Arvid

Vad är oddsen liksom?
Men vi slog till stort och beställde en superfin och supergod tårta så klart!




Han var väldigt intresserad i tårtan =)


Äntligen var morfar och mormor nere på besök och en massa fina kläder fick A med. Bland annat den han har på sig på bilden.


4 månader + BVC

Idag blir Arvid 4 månader.



Det var dags för bvc just på fyra månadersdagen och nu väger killen 6220g och är 63,5cm lång. Fick lite info om smakportioner så det ska vi pröva inom kort =)
Hade verkligen en toppen vecka när föräldrarna var nere på besök. Hände mycket på en och samma gång som jag ska blogga om sen är det tänkt.

Dags att släcka lampan, godnatt...


RSS 2.0