Åka hem igen!

Veckan här uppe i Dalarna börjar lida mot sitt slut :( Har haft såna fina dagar.

Egentligen borde jag ha släckt för länge sen men man vill inte riktigt än. Då man vet att man ska ta farväl av mamma och pappa imorgon.

Men man börjar bli lite van och så här mycket som vi har setts sen Julia föddes har vi aldrig gjort innan.

Även detta året börjar lida mot sitt slut och jag ska börja ladda mentalt inför några av mina nyårslöften. Och jag hoppas det går som jag tänkt mig. En förändring måste iallafall se. En förändring mot en ljusare framtid. Nu jäklar kör vi!!!


Julfirande

Kikar in en snabbis och berättar att vi ha det så bra här uppe i Dalarna.

Julafton igår var hur lugn och mysig som man kan tänka sig. Arvid gillade tomten och var riktig hjälpsam att ta emot och dela ut paketen till de andra. Han var inte rädd alls men nog funderade han mycket när tomten kom på spark ute på vägen.

Idag är det julfirande hos min farbror som gäller. Och det ska bli skoj att få träffa alla igen.

God jul i stugan!


Snart dags att kliva upp

Okej....det blev lite senare än tänkt. Men nu ligger jag i sängen och ska sluta mina blå och hoppas jag blir utvilad på tre timmar....hummm??? Ja ja, får hoppa in i duschen och kanske man vaknar till liv då?

Johans familj var här ikväll och vi myste med hämtmat och julklappsöppning för de små. Tack för allt Jenny och Fredrik :) Julia fick en sååå söt "dagisryggsäck" får visa bild sen. Tankarna kom om att hon snart är 1 år och det är dags för
henne att börja gå på dagis....nej låt tiden stanna!!!

Nu är det verkligen tid att släcka lampan. God jul allihopa!!


Natten

Nu ger vi upp. Hållit på att packat, plockat och donat här hemma. Snart bär det av uppåt landet. Ska ha lite mys med Johans familj i morgon kväll då ungarna ska julklappsöppning. J och A ska äntligen se hur vi bor då sjukdomar efter sjukdomar har hindrats från att träffas :(

Säger godnatt nu då :)


Snart julafton

Igår var jag med Julia till BVC. Det var dags för 3 månaders sprutorna. Men Gud vad det gör ont i mammahjärtat när hon blev ledsen av den andra sprutan :( Lilla gumman!

Hela eftermiddagen var hon gnällig men det hade redan börjat på förmiddagen så troligtvis är hon inne i en tillväxtperiod. För hon ville äta oftare än vanligt. Hon växer så det knakar både på längd och vikt :) min lilla knubbis <3

Vi närmar oss med stormsteg till julafton. Härligt. Ser fram emot alla traditioner vi har och bara mysa med familjen!


Klona sig

Dagarna går i ett och ändå tycker jag att det blir inget gjort.

På kvällarna kryper tröttheten på en alldeles för snabbt och jag somnar lätt i från i soffan. Många nätter som strular då Arvid vaknar hela tiden.

Mycket som ska göras inför resan och mycket som jag hade tänkt göra hinns inte med. Då varken ork eller lust finns. Så tråkigt men efter jul och nyår får det bli andra bullar!!

Tråkigt inlägg jag vet!


Helg

Godmorgon!

Det är inte klokt att om en vecka bär det av till Dalarna för att fira jul. Det går alldeles för fort. Hela året har gått fort :( snälla stanna tiden!!

Nej nu är det väl upp och hoppa, har massor på schemat!!

Det fina sätter vi på bordet :)


Fredag :)

Fredag idag :)
Det har verkligen varit kallt dom senaste dagarna, hela -22 grader. Det har nog inte hänt på dessa 8 år!!! jag bott här i Skåne att det har varit så pass kallt.
Men nu stiger temperaturen och dom har sagt att det blir plusgrader snart. Man kan ju hoppas att snön får ligga kvar till julafton!

Johan överraskade mig verkligen här om dagen då han hade ställt iordning nere i källaren :) Så nu ska det tömmas bananlådor igen :)

Båda barnen sover middag så jag ska ner och starta en maskin tvätt och hänga och vika mer kläder :) tar liksom aldrig slut. Vi fick iallafall en ny tvättmaskin i söndags, superfin! Det var verkligen i rätta stund för snöovädret fortsatta måndagen och då hade man nog inte kunnat kört med släpvagn.

Trevlig helg!


12 12 12

Idag är det ett sånt magiskt datum. Och det är sista gången vi får uppleva det i vår livstid.

Vet att bloggen har stått still ett tag nu, men ni ska bara veta att jag har massor att blogga om och systemkameran är full med bilder. Men det blir aldrig att jag sätter mig ner med datorn. Ska försöka ta tag i kontoret idag/kväll så man får sin myshörna att slå sig ner i sen när barnen sover på kvällen.

Slog mig nu att jag är upptagen ikväll med att flyttstäda åt Becka. Men vi får se vad jag hinner med idag. Fast jag Är nog lite optimistiskt :( ska inom stan med idag innan jag ska hämta Arvid. Jaja ni fattar, det kommer..


Tvättmaskin som inte fungerar!

Är riktigt frustrerad, då jag upptäcker att maskinen inte är tömd på vatten!

Jag fattar inte vad som strular då maskinen inte visar någon felkod. Var och rensade avloppsfiltret innan men det ska inte påverkas känns det som eftersom inget är i vägen.

Det är bara så typiskt när man väl behöver tvätta! Och hur länge dröjer det innan vi får det fixat?

Dagishämtningen blev bättre än tidigare men det var fortfarande gråt och protester. Men inte i samma utsträckning.

Fredag imorgon och sen kommer en efterlängtad helg.


Förkyld och får ta en massa trots och prövningar!

Sitter i soffan med mitt minihjärta i famnen som får sin "lunch". Samtidigt som jag hostar lungorna ur mig :( och näsan ringer.
Så irriterande det är med dessa förkylningar.

Har iallafall tvingat på mig att skotta uppfarten så det är skönt att det är klart för idag, förhoppningsvis....började lagom att snöa igen när jag var klar. Tvätten är sorterad och en maskin är igång. Ska ta tag i dammsugning innan det är dags att hämta lillhjärtat på dagis. Jag kommer nog vara rätt slut ikväll.

Kan ju hoppas att Arvid inte strular idag! Dom senaste dagarna har han vägrat lämna dagis och klär på sig. Han har grinat, skrikit. Man blir så matt! Det är så man vill sjunka genom marken :( suck! Är det inte det ena så är det det andra! Snälla ger mig mer tålamod!


Vitt vitt vitt

Hej mitt vinterland!


Eldar

Brinner bra här hemma. Så varmt och skönt! Perfekt när man stått ute och skottat en stund.


Snö!

Julia vaknade samma tid idag som igår. Nu sover hon igen och jag ska göra det med för jag är trött och irriterad för jag har åkt på en onödig förkylning!

Igår eftermiddag gick jag ut och donade det sista i trädgården. Hade inte hunnit med att ta upp barrhögarna jag krattade ihop sist. Men nu är det färdigt och gatan fick med ett upplyft. Leksaker åkte in i garaget mm. Och nån timme senare börjar det snöa och har typ fortsatt hela natten och det håller fortfarande på :) lite tur var det.

Johan försökte dona lite i källaren med två barn men med Arvid i krokarna så är det inte lätt då han tycker det är intressant med sånt som man helst inte ska hålla på med. ;) och där nere finns det hur mkt som helst. Så det får bli lite kvällsarbete för mig och Johan.

Idag blir det lite småfix under dagen och förhoppningsvis kommer vi iväg på julskyltningen och snön kunde inte komma vid bättre tillfälle...julstämning!


1 december

Då var vi inne i årets sista månad. Ligger i sängen och myser med familjen.

Vaknade vid 06.20 av att Arvid hostar! Julia har fått mat men somnade om i vaggan. Lika så mannen min, somnade om alltså :) Arvid kollar youtube på mobilen. Tror jag lägger mig till rätta och vilar mina ögon en stund innan det är dags att gå upp och äta frukost.

Idag blir det att packa upp lite flyttlådor i källaren och starta tvättmaskinen för första gången för nu är nycklarna lämnade till abk :D
Så skönt att man inte behöver tänka mer på det :)
Godmorgon!


RSS 2.0