Inte mer!

Känns som man verkligen avlöser det ena sjukdomen med det andra.

Arvid vattkoppor, Julia vattkoppor och nu är det nått med Arvids hals. Låter fruktansvärt när han andas och hostar. Låter precis som när han hade luftrörskatarr.

Låt allt bli bättre fort!


Vattkoppor del 2

Ja det blev som vi inte önskade. Julia har fått vattkoppor :(

Det var igår när svärmor upptäckte två prickar på halsen och vid ögonbrynet på henne. Trodde först det var plitor men dom ökade i antal under kvällen. Än så länge mår hon bra och har ingen feber. Hoppas som sjukupplysningen sa att den blir nog lindrig då hon fått lite skydd från mig.


På söndag

Ska bli mysigt att få tända första adventsljuset på söndag <3


....

Tårarna är nära idag :(

Vill bara att det ska fixas över en natt, men vet att detta kommer ta tid och viljestyrka och försöka förstå!

Mitt hjärta <3


Massor

Ja nog har man kommit efter med en hel del då Arvid blev dålig och man hann inte med som vanligt. Plus en massa inbokat. Så denna veckan kommer det nog bli många sena kvällar (förhoppningsvis).
Vissa stunder ser man inget slut på allt som ska och bör göras. Men jag ska nog fixa det, ger inte upp än :) men som sagt kommer det krävas många sena kvällar!!!


Utedag

Vid 10.20 igår befann vi oss på BVC. Lilla fröken följer sin kurva perfekt och det glädjer mig. Därefter styrde vi vagnen till affären och sen hem igen. Stannade ute en stund för att kratta löv innan lunch.

Blev kortvarigt då Julia vaknade och ville ha mat. Därefter var det min och Arvids tur att äta och sen blev det vila en timme för Arvid. Vid 15 gick vi ut igen och jag började kratta alla miljoner barr som kommer från ett träd i trädgården. Ett träd som skräpar ner nått fruktansvärt!! Även långt ut på gatan :(

Medan jag börjar bli klar kommer svärfar med ett stort lass ved på "lastbilen" och parkerar på uppfarten. Så det är bara att hugga in och lasta av. Arvid var snabb på det att åka med i våra skottkärror mellan varven.

Och Julia sov genom hela tiden. Skönt att sova ute minsann. Vid 17.30 var vi klara och då gick jag och Arvid in och han fick mat i magen. Vid 17.45 kom Johan hem och han och svärfar körde vidare och hämtade det sista på luevägen som vi glömde vid flytten. Garaget!
Sen blev det en varsin pizza och den satt fint efter att hållit på hela eftermiddagen!

Jag och Arvid hittade en nyckelpiga ute och det kändes väldigt konstigt med tanken att det är snart december.


Matning

Sitter och ger Julia mat medan båda killarna ligger i sängen och sover.

Det är standard att Arvid kommer på natten och lägger sig mellan oss. Men han somnar om direkt och sover till efter 07. Annat var det när han totalvägrade sova vidare när vi bodde i lägenheten.

Idag har vi endast BVC besök på dagsschemat. Ska bli otroligt skönt att få träffa folk igen nu när Arvid är bättre :) godmorgon


Kvällsmörker

Ännu en kväll själv hemma. Mannen är bara ute och far :) Arvid har nog äntligen somnat. Blev lite dumt innan då vi råkade somna i sängen vid 18. Men vi låg bara och myste och helt plötsligt sov vi båda. Händer ju typ aldrig.

Så nattningen tog ca 50 min. Han kom inte till ro men det hade nog med att han ska klia sig överallt.
Men nu ligger jag i soffan och tar lite egentid. Dottern ligger och sover men hon vaknar nog troligt snart och ska äta. Den ena avlöser den andra :)

Tända ljus är ett måste nu när mörkret faller. Längtar så mycket efter nästa vecka då adventsstjärnorna ska ställas fram. Så man kan få lite decemberkänsla. Snön känns väldigt långt borta när det är 7 plusgrader ute.


Omringad

Har för en liten stund sen gett Julia mat. Jag fastnade sen på Facebook och nu kan jag lika gärna blogga också.

Arvids vattkoppor börjar krympa lite smått och han har ingen feber längre. Men jag tror det kliar väldigt mycket och det är så synd om honom. Nätterna har iallafall blivit bättre så han vaknar bara en gång istället för flera.

En sak är helt klart är att jag är omringad av fina vänner som jag vet ställer upp. Sandra kunde komma på onsdag förmiddag och hjälpa med det sista i lägenheten. Svägerskan kunde med hoppa in. Och igår erbjöd sig Becka att hjälpa till att städa medan jag inväntade att Johan skulle komma hem till efter 20. Hade spisen och lister/dörrkarmar och golv kvar typ. Och snäll som hon är gjorde hon allt :) Johan däremot var inte hemma förrän efter 21. Det hade gått väldigt bra på jobbet :)

Känslan av att veta att det är klart slår stort! Oerhört skönt. Nu håller vi tummarna att abk godkänner allt.

Sov gott!


Måndag

Nej fy vilken ångest det har blivit av att veta att städningen ska göras i lägenheten. Och jag vet så lite tid det finns över just denna veckan, då Johan ska iväg tis/ons och tors.

Plus att det är så tråkigt med såna grovstädningar. Men jag ska nog sikta på att köra dit ikväll och tokstäda till midnatt så man blir av med skiten rent ut sagt. Vill inget annat än att ha luevägen avslutat kapitel.

För jag trivs så bra i huset!


Bio

I kväll körde jag, Julia, André, Ellie, Sara och Johanna till stan för att kolla Breaking dawn del 2.

Kan ju inget annat än att säga att den var sjukt bra! Synd bara att det är den sista. Men fick höra att det skrivs nya böcker så vem vet.

Det var iallafall en kul kväll och skönt att komma iväg så man fick lite egentid. Speciellt nu när det är jobbiga dagar och nätter. Längtar tills kopporna slutar klia!

Ha en bra lördag.


Vattkoppor

I torsdags vid lunch ringde förskolan och berättade att Arvid hade fått vattkoppor. Det går sånt just nu, så det var inte så konstigt om Arvid skulle åka på det.

Så det blev inge föräldraträff denna gång heller. Och medan dagen gick kom det mer och mer prickar över A's kropp :(
Och sen vid 00.30 vaknade han och var jätteledsen. Det är så synd om honom.

Idag på förmiddagen packade jag ner bägge barnen i vagnen och gick till Apoteket/vårdcentralen. Och fick taveryl utskrivet. Det är medicin som hjälper mot klåda. Och det var tur att jag ordnade med det för han har haft det hemskt. Vattkopporna har ökat ännu mer i antal och dom finns mest i ljumsken, rumpa och mage. Nu håller vi tummarna att denna natt blir lugn i skillnad från igår.

 


Mitt i veckan

Hämtade hem katterna igår kväll och nog undrade dom var dom skulle ta vägen.
Men don verkar lugna och trygga. Smulan vill ut redan men det får bli till helgen eventuellt. Ska skämma bort dom först så dom inte sticker :) men vem vet?

Idag var vi klara i tid så vi gick till dagis imorse. Tänkte starta en maskin tvätt vid lgh när jag ändå var där men jag hade lyckats tagit hem tvättmedlet igår...så typiskt mig.

Ser knappt isolde ;)


Uppe

Här är man fortfarande vaken. Det är på kvällarna/nätterna man får något gjort. I söndags blev det likadant. Men samtidigt är det lite kul att se resultat. Det börjar bli i ordning här på övervåningen. Sakta men säkert.

Nu ikväll åkte ALLA kläder in i garderoben och jag kan inte fatta att jag har så mycket fast ändå inte. Går man ner sina extra kilo så kommer det var mer som passar! Och allt eftersom man går ner så kommer jag slänga kläder som är för stora. Så det blir plats...för nytt :)


Känns bra

Det är verkligen en bra trivselkänsla man känner här i huset. :)
Är lååångt ifrån uppackad men jag ska inte stressa för det tar längre tid när man har småbarn.
Det ska inskaffas nya gardinstänger som ska skruvas upp och sen kan man boa till det med fint i fönstren.

Längtar lite extra till december då vi får upp adventljusstakarna och julstjärnor. Ännu mer mysfaktor!!

Idag är det dagis för Arvid, så jag ska göra mig klar och sen äta frukost och sen blir det bil till dit för det blir så klart stop i lägenhet för städning....såå tråkigt men det ska bli skönt när man väl kan lämna nycklarna och det blir ett avslutat kapitel.


Fars dag

Grattis alla pappor på fars dag!!

Speciellt till pappa Johan <3 kram från Arvid och Julia


Vi har nu kommit på plats i huset och det känns bra! Dock har det varit kallt inatt men sånt får man reglera. Är ju van med att ha en lägenhet som är tokvarm istället.
Idag är det uppackning som gäller och även kalkonmiddag hos Johans föräldrar.


Fredag

Förra inlägget skrev jag torsdagsnatten men blogg appen ville inte funka då.

Kan erkänna att jag inte hunnit med all packning som tidigare tänkt. Att vara tvåbarnsförälder önskar man att man kunde dela sig på två. Men huvudsaken möblerna blir flyttade imorgon så får vi ta smågrejerna som är kvar efterhand.

Äntligen fredag!!!!


Torsdag

Förstår verkligen inte varför Arvid vaknar om nätterna? Vid 00-02 varje natt. Och vägrar ligga i hans säng. Men han somnar knappt om i vår säng.

Det är oerhört jobbigt för oss alla. A är så trött om dagarna. Igår fick jag till och med gå in på dagis och väcka honom i sovsalen.
Om man bara fick veta varför han vaknar!?

Snart helg igen och den är fullbokad med flytt, kusinmiddag och kalkonmiddag. Tror jag håller på att bli förkyld igen....verkligen bra tidpunkt, not!! Blir att köpa Kan Jang idag. Godnatt!!


Flyttvecka

Är så glad över att ha så fina vänner och släkt omkring sig som ställer upp <3

Det är inte klokt vad grejer man har under sitt tak. Och nog kommer det bli tight om tid att hinna packa allt om dagarna försvinner lika fort!

Ögonlocken är oerhört tunga och jag hoppas denna natt blir bättre än den som va.
Godnatt!


En liten bit

Lägger ut en bild från dopet. Det kommer ett längre inlägg med bilder vid ett senare tillfälle. Just nu sover barnen och jag pausar från flyttkaoset som det har blivit. Det är inte bara att packa in grejerna i bilen och köra till huset nu när man har två barn. Ska bli skönt när vi är på plats :D

Tidig morgon

Här har man redan varit uppe en timme då Arvid vaknade av en dröm. Och där efter ville Julia ha mat. Så det är inte lönt att lägga sig igen. Känner att jag behöver denna tiden. För denna gång ska jag försöka undvika stress in i det sista.

Men känner jag oss rätt så blir det väl så ändå.

Igår kom syskonen ner med familjerna och vi åt middag tillsammans här hemma. Så roligt! Bilder kommer sen.

Nej om man skulle sätta igång med det lilla småfixet. Så är det snart frukostdags! Dopdagen är kommen :)


Mycket att stå i

Sitter och ger Julia mat och Arvid håller mig sällskap.

Det är full fart från morgon och kväll här hemma. Önskade att dygnet hade fler timmar vid såna här tillfällen. Sen att det skulle bli dop och renovering samtidigt har inte varit 100% lätt. Det bidrar att man vill så himla mycket.

Det ska bli oerhört skönt när vi är klara i morgon eftermiddag. Man känner nog av lite spänning inför dopet och det är allt en massa grejer som ska hinnas med i tid. Så det gör väl att man blir lätt stressad.

Det ska nog sluta bra ändå. Och att vi får en fin Julia-dag <3


RSS 2.0