Namnsdag

Grattis min lilla son på namnsdagen! Tredje namnsdagen denna månaden :) Lyckades få alla namn i augusti.
10 aug. Lars
20 aug. Bernhard
31 aug. Arvid

Puss och kram


Lägenheten

Såg igår att vår lägenhet låg på abk's hemsida som ledig. Hoppas att den som får den vill ha den redan i nov så man slipper den tråkiga dubbelhyran. Chansen är väldigt liten men hoppas på det bästa kan man alltid göra.

Då var äntligen fredagen här. I helgen blir det 25 års fest för Johans del och sen ska vi till några vänner och äta middag på söndag. Där emellan får vi se vad vi hittar på. Nått kul för Arvid får det bli innan syskonet kommer.
God morgon!


Sista besöket

Det blev den sista kontrollen på mvc idag. Kommer tillbaka för efterkontrollen sen. Men det är ju länge dit. Kändes tråkigt för Margit är vi supernöjda med så henne kommer man sakna. Allt var bra och hon mätte inte ens magen för det blir ju kejsarsnitt. Men det hade ändå varit kul att veta.

Jag och Arvid fick springa mellan bilen och mvc för usch vad det har åskat och regnat idag. Det var så hjärtat var i halsen som tur var brydde sig inte Arvid om det utan pekade ut och betonade att det lät ju massor. Tur det inte är såna oväder ofta!


Torsdag

Dan innan fredag :D och snart kan vi hålla helg med hela familjen.

Vid lunch är det dags för MVC besök. Margit ska känna efter om h*n vänt sig men jag är 99% säker på att det är rumpa ner fortfarande. Vilket betyder att det är inte långt kvar tills vi har två barn här hemma :D
Är verkligen spänd och förväntansfull! För dessa dagar som är kvar kommer gå FORT!


Höstkläder

Ute på jakt!


Tisdag

Har upptäckt att alla i familjen behöver ny höstgarderob!! Främst ytterkläder och skor. Sånt som är så billigt. Eller inte. Men det är ett måste så det är bara att se över detta inom den närmaste tiden.

Idag slog tröttheten till igen. Har varit bra ett tag men jag hoppas den inte är här för att stanna. Utan det är bara idag. Nu är det dags för lite mellis här hemma.


Höstmörker

Idag är det lite höst i luften. Det är mörkt ute och regnet har precis börjat falla. Lite kyligt är det med.
Ska bli mysigt att få tända lite ljus om dagarna. Johan kommer vara hemma nästan en månad efter lillskrutt har kommit :) och då blir det familjemys!

Arvid kommer gå sina 15h på dagis ändå för han behöver det. Komma ifrån mamma lite, för just nu är det bara mamma som gäller. Johan fick äntligen natta honom igår efter ett långt uppehåll.

Får se vad vi hittar på idag! Som sagt så blir det inomhus vi håller oss iallafall. Packa en flyttlåda när Arvid sover kanske :)


Vaken

Alltid svårt att somna om efter toalettbesöken, så nu skriver jag här. På torsdag är det dags för MVC. Margit ska känna om h*n vänt sig men det har inte känt som det. Tanken har vant sig att det blir kejsarsnitt och en förlossning har lagts väldigt mycket åt sidan.

Men ändå känns inte det bra för det kan ju hända vändningsförsök av bebis in i det sista. Då blir det att man missat en massa mentalt förberedning. Jag har ju varit med om det innan så man är ju inte helt främmande men ändå!

Jaja det återstår och se, börjar snart bli dags att träffa bebis snart och det ser vi fram emot enormt mycket <3


"Mammasonmys"

Mammas kärlek!


Söndag

Önskade helgen hade en extra dag för den går för fort!

Får se vad vi hittar på idag. Pratade om att prova på tipsrunda i stackedala nu mellan 9-11. Men först en dusch och sen lite frukost i magen.
God morgon gott folk!


Trött.se

04.15 kom sonen in och började snacka. Fick till slut liv i och hjälp av J som för övrigt sover genom allt och är på dåligt humör. Ovanligt, nej!

Själv ligger man här och kan inte somna om, ovanligt, nej!
Har en bebis som kickar på nått som gör såå ont! Så snälla vänd dig! Ska göra ett försök till att somna om.

Kan ju snart säga godmorgon


Lekens dag

Vid 9.40 körde vi mot furuboda. Där arrangerades Lekens dag med massa aktiviteter för stora och små. För Arvids del blev det studsmattshoppning, fiskedamm, tipsrunda, karusell, korvätning, hoppborg och mer där till.

Men vi har en son som har noll i tålamod och förståelse över att man måste vänta på sin tur. Och nu har han börjat med att få vansinnesutbrott. Känns som han gör allt han inte ska göra. Tror att det är mkt utlopp över att han inte kan göra sig förstådd och vi kan inte veta vad han vill jämt. Försöker prata varför vi håller i honom och att man ska vänta på sin tur. Men man kan tappa tålamodet rätt fort.

Nån som har tips att ge, man vill bara hans bästa och man får lov att hålla honom så ingen skada sker. Men det ser ju inte Arvid utan han vill till allt roligt. Men om han bara kunde lugna ner sig så man kan visa hur man ska göra så hade det varit så mycket enklare. Man hålls tillbaka att göra saker för att det är väldigt jobbigt och man är själv höggravid och inte så pigg alltid att springa runt efter en 2 åring som har fart i benen.
Ärligt talat så var vi nära att köra hem tidigare för han inte uppförde sig :( det gör så ont i hjärtat att det inte funkar!


Vecka 38 och 20 dagar

Ny vecka idag och det är alltid välkomnade :D Vi mår bra och jag tycker sammandragningarna ökar och kommer mest på kvällarna. Och bb-väskan blir packad i helgen.

20 dagar kvar men det blir nog tidigare ändå. Om man ska lita på mammakänslorna. Tänka sig att Arvid ska bli storebror. Ska bli spännande att se hur han kommer reagera. Med andra bebisar ska han hålla och kramas. Viktigt blir det iallafall att ge honom uppmärksamheten.


Sovmorgon

Idag vaknade jag 05.30 första gången :) Skönt att slippa vakna tidigare för toabesök. Och Arvid sov till 07 idag. Så idag är alla på bra humör och har lördagsmys framför tv'n, med Lotta på bråkmakargatan.

Snart frukostdags :D
Får se om det blir lite nerplockning i lådor idag :)


Ikea heaven

Kom en härlig postleverans imorse! Har kollat och drömt mig bort på allt man vill köpa. Det är ju rent livsfarligt att flytta med för man vill boa in sig med nytt och snyggt som passar in. Men det är bara att ta det lite då och då för pengar växer tyvärr inte på träd.


Härligt med fredag!

Igår på fm körde mamma och pappa hem igen efter varit här en vecka. Det har varit en toppen vecka och man vänjer sig allt för väl att ha nån hemma hela tiden. Nu är man tillbaka vardagen och den är lite tråkig just nu. Går och plockar undan i lgh och ska snart bege mig till affären och kanske har svärmor hunnit lägga undan några bananlådor :)

Sen i em/kväll kommer några vänner över och käkar och umgås. Sen håller vi helg :) med pappan i huset! Imorgon ska vi till furuboda och där ska Arvid få göra en massa skoj på Lekens dag.


Overkligt

Mammas lillskrutt <3 Vi längtar!


Lite sömn och många tankar

Här hemma blir det inte mkt sömn för mig, vaknar tidigt för toalettbesök och därefter ligger jag och vrider och vänder miljoner gånger och tankarna börjar snurra. Lyckas somna och sen vid 5-6 kommer Arvid och ska ligga bredvid mig. Och jag kan inte förstå hur en två åring kan ta sån plats ;) och sen är man helt förstörd.

Och sova på dagen kan jag glömma för Arvid har dom senaste dagarna sovit typ 15-30 min på fm endast för vi är iväg och hittar på saker med mina föräldrar. Men men, det lär ju inte bli bättre ;D Förhoppningsvis sover Arvid till minst 7.00 sen om man har tur.

Det här med att det ev. blir kejsarsnitt är jag inte direkt ledsen över. Jag har fått uppleva en vanlig och toppen förlossning med Arvid. Men hade det varit tvärtom så hade det nog känts annorlunda. Om det blir kejsarsnitt ( vilket jag tror till 95% chans) så är risken att jag får lov att bli nersövd. Pga. ryggoperationen jag gjorde 2010. Och då får inte Johan vara med utan man träffar barnet efteråt. Men nu vet jag inte vad jag ska känna till det för jag vet ju ännu inte vilken dom bestämmer sig för att göra.

Det är iallafall dags att börja göra sig redo och ordna med det sista här hemma <3 Hade varit fantastiskt om vi hade fått huset nu redan så man hade kunnat boa in sig rejält. Men man kan inte få allt som man vill. :)

Godmorgon


Vändningsförsök

I torsdags var jag på kontroll på MVC och som jag hade misstänkt så låg vår lilla skrutt i sätesbjudning. Har inte haft tryck neråt och när jag sitter ner så var det oerhört påfrestande mot bröstet.

Så idag 8.30 befann vi oss på förlossningen, som för övrigt har blivit så fin sen sist vi var där. Fick lämna kissprov, blodprov. Och sen byta om till deras fina vita rockar :) Därefter låg jag i sängen för att ta ctg-kurva och nog har h*n det bra där inne <3 Fick en barnmorska som hette Maud och henne kände jag igen som kund på Ica. Supertrevlig!

Läkaren Hanna kommer in och gör ett ultraljud som bekräftar rumpan först. Så nu börjar vändningsförsöket. Får medicin genom armen, bricanyl närmare bestämt. Som ska göra så livmodern slappnar av. Biverkningen var hjärtklappning och den kändes men avtog efter en liten stund.

Ja jag kan ju inte påstå att nästa moment var en höjdare. Men jag försökte andas och slappna av så mycket som möjligt. Läkaren lyckades rubba en liten bit men h*n la sig till "rätta" igen. Envis. Hon försökte men klarade inte av att vända. Så vi gav upp. Och började prata om att boka tid till kejsarsnitt.

Känns så konstigt men vas gör man?! Det är bara att hoppas att h*n kan vända sig innan op. Men det återstår att se.


Kan inte sova.

Jag vaknade redan 01.30 och var kissnödig. Och nu kan jag inte somna om. Börjar bli väldigt nervös, just att man vet att det kommer göra så ont :( men hoppas det lyckas så man kan gå hem med ett leende på läpparna!


Vecka 37

I lördags gick vi in i ny vecka. Snart 3 veckor kvar :D om det går enligt planerna i morgon. Vi mår bra och det bökas nått kopiöst i magen men försöker man vända på sig så är det inte alls konstigt.

Mina föräldrar är ju som sagt nere så det blir ju inte så mkt bloggande, men det vänder sen.
Vi har det toppen och jag njuter fullt ut. Igår tog vi en runda till Åhus för att käka glass och doppa fötterna i havet. Så skönt för en som har så svällda fötter som jag! Dom är som ballonger :( och idag kör vi ner till sydligaste Sverige och sen Ystad.


<3


30 dagar

Glömde helt bort att skriva igår då det var 30 dagar till bf. Det var städning och mottagning av mamma och pappa. Och jag kan bara säga att jag är så glad att dom är här nu. Resan hade gått jättebra och dom överraskar med att komma med en ny bil. :)
Ska försöka somna om en stund innan lillkillen vaknar. Har sovit lite dåligt i natt men det är nog nått jag får räkna med resten av graviditeten när det är svårt att vända sig med en tung mage. Tänka sig snart är det dags <3 och ett MVC besök är bokat idag. Tycker det är allt för långt emellan gångerna jämfört med förra graviditeten.


Blöjtårta

I söndags efter jobbet besökte vi Julia och hennes familj. Fick träffa lilla sötnosen Nellie. Åhh vad liten hon var. Det är inte klokt vad man glömmer snabbt. Och snart är vi själva där :) 
I present hade jag gjort en blöjtårta som innehöll badtvål, olja, skallra och nappar. Glömde ta kort när den var inslagen i cellofan så ni får se den lite halvgjord. Slog mig sen att jag köpte exakt samma färg på banden som när jag gjorde en till Alva. Jaja...det är roligt att göra såna iallafall.
Johan hade lagat en kycklinglasagne som vi alla sen mumsade på. Det var riktigt gott och ett recept som ska sparas. Vi hade en trevlig kväll och det var så härligt att mysa med bebis, men nog var man ovan, visste liksom inte hur man skulle hålla början. men sånt sitter sen i ryggmärgen :)

Hyra hus!

Igår eftermiddag var det äntligen dags att titta på ett hus som vi fick tips om :D Det var verkligen ett positivt samtal Johan hade när han ringde förra lördagen om det. Att vi blev först på tur om vi ville ha det. Men det lät bara för bra för att vara sann. Arvid fick mysa med sin farmor och farfar medan vi tittade. Vi hade sett några bilder sen innan men när man fick se helheten så var det ingen tvekan. Vi sa ja direkt. Kan ju verkligen inte klaga på att vi inte har utrymme nu som 2 barnfamilj. Det enda negativa är att köket är väldigt litet och matbordet får stå i rummet brevid. Men det är väl nått man kommer in i till slut. Så första november får vi nycklarna :) då blir det lite målning och förhoppningsvis lite tapetsering i sovrummen. Sen får man ta lite eftersom. Ska verkligen bli så skönt att flytta här ifrån. Slippa de lyhörda väggarna och en viss granne som tror är nån vicevärd!


Vecka 36

Ny graviditetsvecka idag alltså. :) Alltid lika skoj. Jag mår bra men är fortfarande jättetrött jämt. Har svårt för att sitta för det trycks upp i bröstet och jag får kraftiga sparkar i revbenen. Så förhoppningsvis ligger h*n rätt. Har/är nojig över att rumpan är neråt. Men jag tror att bm ska känna efter på nästa veckas kontroll. Väldigt nyfikna är vi på liten där inne iallafall. Ska träffa Julia med familj imorgon och mysa bebis. Kommer inte alls längta lite till efter det :)


Relax


Fredag

Så trist att få vakna upp irriterad och trött. :(
Hoppas dagen vänder till nått bra.
Imorgon är det äntligen lördag :) har ju längtat i en vecka! Håll alla tummar ni har. Nej om man skulle kliva upp och ta fram lite frukost.


Tisdag

Det var nog jordbävningen jag vaknade av igår. Hörde ljud men kände inget. Ska strax kolla lite Big Bang...älskar verkligen serien! Och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Ett stort grattis säger vi till Julia som äntligen födde sin dotter med raketfart i morse. :)


Måndag

Här ligger man vaken och kan verkligen inte somna om. Har för mkt i huvudet som får en att grubbla om allt och inget. Arvid lär vakna snart så vi får se om man får sova en liten stund till. Det hade varit skönt :) Gårdagens pass gick snabbt förbi och nu återstår 8 arbetspass innan jag går på mammaledighet. Kan knappt förstå :) Liten i magen bara växer och växer, sparkarna blir mindre men dom känns <3 Tänk snart så är vi fyra i familjen!


40 dagar

Söndag idag....och om 1,5h ska jag befinna mig på jobbet. Tar emot lite men det brukar kännas bättre när man väl kommit dit. Och då flyger oftast tiden iväg istället. Det har varit en lugn dag annars. Har plockat och donat lite, och snart tvättat klart alla bebiskläder. J och A har busat hos farmor och farfar. 40 dagar kvar <3


Vecka 35

Härligt med en ny vecka :D Har varit extremt trött och det har inte varit kul alls. Jag och Jenny var nere på stan igår så vi gick till MVC för att få ett blodvärde. Har inte tid förrän om två veckor. Och jag ville inte vänta så länge Men det var bättre än sist och låg på 116. Så jag ska äta mer järnrik kost så jag kanske piggnar till lite. ************* Denna lördagen fick en rolig vändning. Och längtar oerhört till nästa lördag!


Mitt i veckan

Blir verkligen glad över att hitta nya bloggar som man fullständigt älskar från första stund. Man får en massa inspiration till att hitta på nya saker. Idag har nog tröttheten slagit rekord tror jag. Har så klart dåligt samvete för Arvid blir lidande idag. Men han har varit så lugn och snäll hela förmiddagen. Jobbade till 18 igår, kommer hem och äter serverad middag. Småplockar och fixar disken. Sen är det soffmys och 21.30 däckar jag och sover till Johan väcker mig vid 23.45. Sen har jag svårt att somna om men efter 01.30 lyckas jag. Arvid kommer sen in vid 7 och då är jag helt zombitrött. Känns som jag inte fått en blund inatt. Och så har det känns hela fm. Fick lägga mig i soffan och vila ögonen för jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Och min fina son sitter tyst och tittar på en film. Kommer ut ibland och tittar till mig och ger mig pussar. Så idag visste han vad mamma behövde.


Välkommen Augusti

Då har vi passerat midnatt och augusti månad är här. Synd på ett sett då sommaren börjar lida mot sitt slut. Men härligt för vi närmare oss bebisankomst.


RSS 2.0