Bebismys

I tisdags kväll hälsade jag och några arbetskollegor på Emelie för att se hennes son som nu blivit 4 veckor. 
Det är inte klokt att mina barn också varit så små. Man glömmer så fort. Fick mysa massor och han sov genom nästan hela tiden :)
Vi fikade och pratade och tiden bara sprang iväg.
Gjorde en blöjtårta som fylldes med en body, snuttefilt, barnolja och matskedar. Och Amelie gjorde en barnvagn i papp. Glömde ta kort men ska be henne skicka en så ni också får se. 
Vi hade en väldigt trevlig kväll och vi sa det att man träffas alldeles för sällan utanför arbetet men det ska det bli ändring på :)

Helgen

Helger går fort förbi som vanligt. Igår tog jag en egentur till stan för att göra lite ärenden. Lyckades glömma mobilen så jag fick vända i Nöbbelöv. Sen när jag skulle betala på Kappahl upptäcker jag att jag hade glömt betalkortet i jobbvästen. Bra jobbat Malin. Som tur hade jag tankkortet så jag kunde betala det jag behövde. 

Sen på kvällen bar det av till Jenny för att dricka lite gott och umgås innan det var dags att åka in till stan för att festa på Bånken.
Jag hade en bra kväll med många skratt. 
Idag mår man som man förtjänar så det har inte gjorts många knop här hemma. 

Barnen är i säng och vi vuxna ska sätta oss i soffan och titta på en film. 
Perfekt avslut på denna helg. 

Festlördag

Ja här har man fest hemma hos Jenny ;) ska snart köra in till stan för att skaka rumpa :)

Skoj skoj :)



Fredagsvägning

Idag visade vågen 
+0,4 kg totalt -9,6kg 
Maten som är boven men största boven är jag! 
Kämpar vidare.

Morgonträning

Klockan ringde 04.45 imorse, men snoozade två ggr innan jag smög upp. På med träningskläderna och iväg till Träningspasset.
Hujedamig vad trött jag var men vaknade till liv efter en lite stund. Blev lite på löpbandet, "trappmaskinen" och lite magträning. 
Får nog ha lite att äta innan så man kanske orkar mera? Får nog testa mig fram. 
Duschat och startat en maskin med tvätt och äter nu frukost i ett helt knäpptyst hus. 
Det är verkligen så skönt att få göra vid sig utan att barnen ropar och river i sånt dom inte får mm.
Men...det hade varit så skönt att krypa ner brevid Arvid, som sover i vår säng, och sova en stund till!
 

Bio

På torsdag ska jag på biomys :)
Tillsammans med svärmor och svägerska.
Vi ska se Hundraåringen. Ska blir både roligt och skönt. Få lite egentid en liten stund :)


Hallon


Färska bär är så gott!

Idag är det en otrolig slapp dag! 
Lunchen står på spisen och är snart klar, sen ska Julia få sova. Hon är sur och gnällig och jag vet inte om det är tänderna eller nått annat som spökar. Hon är långt ifrån sitt rätta jag. Hög feber hade hon fredag och lördag :( 

Och jag får försöka hitta inspiration att städa lite i köket. :P 

Fredagsvägning

Om jag räknar från förra inlägget ser det ut som följande. 
+2,6kg totalt -10kg
Men från i onsdag tills idag har jag gått ner -2kg genom att äta ordentligt och rätt. Då ser ni vilka kilon jag har gått upp bara i december. Snacka om jojobantning! Bara att fortsätta göra rätt!

Idag har det dragit och pushat vagn och Bob på dom oplogade vägarna här i byn. Så lite extra motion blev det idag. 



Första snön

Igår natt hade det snöat så det var så vitt och fint ute igår morse. 
Blev att vi gick till pulkabacken med Sandra och barnen. Åh så roligt dom hade! 




Som vanligt är det inga som är ute och plogar gåbanorna/vägar här i Skåne förrän det har gått några dagar ;P Så man fick lite extra träning med att pusha på syskonvagnen och dra Arvid på boben. 
Blev först vändan till backen sen till affären, tillbaka till backen och sen hem. Lunchen blev något försenad och Julia somnade som en klubbad oxe. Åh så kall hon var om tårna :( måste hitta andra skor!! Ska se om hon kan ärva några andra av Arvid eller så blir att utnyttja hennes presentkort. 

Fick även se några Domherrar på vägen tillbaka till backen. Så fina!! 


Torsdag 16:e

Har gått riktigt bra idag också, hurra! Ledig imorgon och mer tid hemma, så det är bara att stå på sig och bortse frestelserna. Ett träningspass på kvällen ska nog få en på andra tankar :)

Lillfia Julia går mer och mer små sträckor. Långt ifrån att gå själv men man får vara glad över det lilla hon gör. Det kommer förhoppningsvis snart! 
Älskade unge. 


Nya skor

Köpte nya träningsskor förra veckan. Dom jag har haft har skavt på lilltårna så det var en fröjd att träna utan att man skulle få ont efter 5 min.
Igår gick det riktigt bra och åt INGET onyttigt. Höll till min plan, försökte tänka annorlunda när jag ville småäta allt! Och det funkade. Idag är det bara att köra på samma bana!! 
Nästa vecka börjar en ny utmaning! Ska bli spännande hur det går ;)


Kör nystart!

Idag får bli en nystart. Är så less på att behöva skriva det, att misslyckas sina mål man satt. Men jag ska fan komma dit. 

Har precis skrivit ner vad jag har ätit idag i en så kallad "matdagbok", förhoppningsvis och vilket jag hoppas inte kommer behöva skriva, är om jag har ätit skräpmat, godis osv. 
Där har man svart på vitt hur dagens matvanor har sett ut. 
Dagens lunch: köttfärssås(160g), kokta rotfrukter, grönsallad.

Det är nog för lite sallad men jag hade inte så mkt i kylskåpet som jag hoppades. 

För att det ska funka måste jag lära mig planera dagarna! Och se till att jag har alla matvaror som behövs! 

2014 ska bli mitt år!!!



Bakslag

Nu när jag går tillbaka ser jag att jag inte har bloggat nån fredagsvägning sen vi fick beskedet. Men det beror också på att det har varit jul och mina föräldrar har varit nere på besök. Det har gått rent åt skogen dessa veckor! 

Nu pratar vi om många kilon extra på dessa få veckor. 
Och speciellt strax efter nyår känner jag en sån stress över detta med att gå ner i vikt så det är skrämmande. Det är en fight varje dag! Men tyvärr så har jag världens sämsta karaktär. Träningen har gått bra nu när förkylningen släppte efter nyår. Men jag äter dåligt, småäter, tröstäter, ja allt!

Är så trött på mig själv! 
Men vad kan man göra mer än att börja kämpa igen?! För jag vill nå mitt mål! 



Diagnos

För 3 veckor(19/12) sen var vi på BUP med Arvid igen. Det var dags att få en diagnos. 

Har länge velat skriva men det har varit svårt och Johan har skrivit många fina, långa, intressanta inlägg i sin blogg om vår situation. Han fick ha ordet kände jag. Jag höll mig vid sidan om. Bearbetar fortfarande....

Mötet varade i ca 1,5h och Arvid lekte med alla leksaker som fanns i rummet medan vi fick prata och berätta hur vardagen ser ut med Arvid. Vi har läst och misstänkt att Arvid har autism, då det stämmer in en massa, och när barnpsykologen bekräftar att så är fallet, är det sån lättnad. Samtidigt blir man ledsen, varför ska just han?! 

Arvid har en autismspektrumsstörning, vilket gör att han har begränsningar i social interaktion, kommunikation och föreställninsförmåga. 

Vi kommer snart få hem en remiss till barn-hab där vi kommer få hjälp hur vi ska jobba med Arvid så han får dom bästa förutsättningar. Extra personal på förskolan också. 
Som en av svägerskorna sa när vi berättade, att detta var väl den finaste julklappen vi kunde få. Att få veta och få förståelse av andra och inte bara vara fördomsfull utan att veta vad som står bakom detta beteende.
Nu kan det bara bli bättre för vår älskade son!

Ni kan inte ana hur svårt detta inlägget var att skriva. Jag har så svårt att få ner orden på "pappret". Det är tungt! Man vill sina barn det bästa!!

Söndag

Ska snart bege mig till jobbet, riktigt segt då det blev sent i säng men så har det varit ett par dagar.

Igår var vi hem till Becka och Emil och åt hämtmat med några vänner. Riktigt trevligt! Strax efter 20 fick jag bege mig hem då Julia började bli riktigt trött så ögonen gick i kors ;) Barnen tog ett bad innan de fick hoppa i säng. Dom riktigt njöt av det. Inga badkrukor är inte ;) fast Arvid har varit lite svårflörtad i början men när han väl är i så vill han inte komma ur istället. 
Nej nu måste jag skynda mig! 

Kalkonmiddag

Annandagen bjöd vi hem Johans föräldrar och syster med familj på kalkonmiddag.
Pappa var kocken och gott blev det!!
 
Kusinbus hela kvällen!
Hade mer bilder från kvällen men det vill inte fungera med bildöverföringen så jag testar imorgon igen. 

Julen 2013

Denna jul har varit så mysig och trevlig och innehållt många skratt.
Hela veckan har jag varit ledig och umgåtts med mina föräldrar som stannade tisdag till söndag. Arvid och Julia har tyckt det har varit så roligt att mormor och morfar har varit här och hälsat på! 
 
På julafton körde mamma och pappa ner till gröna skåne. Men denna vinter har varit helt upp och ner! Det är plusgrader i nästan hela Sverige och vi har inte sett snö alls år :( Är det så här det ska vara i framtiden? Hoppas verkligen inte!!!
Vid 13-tiden ringde dörrklockan och nu började julen på allvar :)
Runt 14.30 var vi hemma hos Johans föräldrar och vi började dricka lite glögg innan det var dags att sätta oss i tv-soffan för att titta på årets Kalle Anka. Blev en kort stund för lilla fröken Julia skulle bara klättra i den branta trappan, så hon och jag gick ner istället. Busunge! 
Sen åts det massa god julmat och tomten knackade på ett par gånger på fönstret innan det var dags att komma in i stugan. Arvid var superglad och Julia brydde sig inte ett dugg i vad tomten var för en :D Kusinen Alva listade ut ganska snabbt vem det var ;)
Julklapparna delades ut med en väldans fart och det var knappt man fick plats att sitta. Julia skulle helst ligga över allt och klättra på mig. Barnen och vi fick så fina julklappar och det är så trevligt att se reaktionerna när dom inser vad det är dom får. Hoppas barnen kommer ha samma känsla som när man själv var liten när julafton kom.
Julklappsspelet :)
 

RSS 2.0