Grät i floder!

Vi har haft en supermysig fredag! När man kommer hem hade älsklingen fixat med 2 rätters middag och varit väldigt flitig. Tända ljus passade verkligen till middagen.

Där efter kollade vi på filmen "Allt för min syster" / "My sister´s keeper"
Och jag låg i soffan och snyftade, så tyst jag bara kunde. Men tillslut så brister allt, jag menar allt. Jag STORbölar! Inget gick att stoppa mig. Det måste vara lite gravidhormoner som spökar för som jag grät har jag aldrig gjort till en film. Tänk om man hade haft vänner över, dom måste ha tänkt det ena och det andra :)

Rekommenderar verkligen filmen, bra story.

Nej nu har klockan blivit alldeles för mkt och jag ska upp tidigt. Inte smart men men. Det har varit en sån mysig kväll från den stunden jag klev in i hemmet.

God natt

Trick or Treat

Då var det fredag igen, dagarna har passerat rätt snabbt denna vecka med. Det är ju rätt bra just nu för resan hem närmar sig. Ska bli så skönt!
   Igår hade jag ganska mkt överskottsenergi helt plötsligt, så när mannen tog en lur på soffan, tog jag tag i mina klädershögar. Jag rensade som en galning, tänkte att det är lika bra att sortera bort allt som är för litet eller kommer bli för litet. Så nu är allt på sin plats och mkt åkte in på galjar i klädkammaren så nu ekar det i byrån. Medans jag fixade och dona det stod Frank Sinatra för underhållningen! Tänk vad musik kan göra! Det var en fröjd att få bort det, ska erkänna att jag hade kjolar och linnen framme från Greklandsresan. Men man har bara inte orkat att ta tag i det för det har varit fullt i alla ställen. Men nu så!
Nu är det bara kontoret som ska få en finputsning, ska få röja mer sen när det börjar bli dags för grodan att komma ut! Har redan en vagga och en spjälsäng som ska hämtas i Falun.

Nej nu måste jag göra mig klar för arbete.


Önskar er alla en trevlig Halloween


Gravidsvecka 13

Vecka 13

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Går in vecka tretton alltså (12+0). Det var lite krångligt innan man fattar hur man ska räkna. Men jag tackar Julia för hjälpen =)
Illamåendet har avtagit men kan hända att jag får det om jag inte äter nått eller i tid. Men kommer inte känna så intensivt som det var dom tidigare veckorna =)
Just idag kände jag mig olustig och jag är tacksam att jag inte behövde sitta i kassa den sista tiden. Men det kan ha att göra med att jag är så trött att jag kunde somna stående. Plus att jag inte hade nån matlust på lunchen.

Men nu väntar sängen och jag ska bara säga Godnatt!

 


Vårt mirakel

Tack snälla för kommentarerna ♥

Jag och Johan blev minsann glada över att pluset kom på graviditetstestet, istället för ett negativt svar.
Misstänkte att det inte stod rätt till för brösten beteede sig oerhört konstigt =)
Det är en dag som vi aldrig kommer att glömma. Samma morgon som vi skulle flyga till Grekland. Fick ju lov att berätta pga att de andra hade nog antagligen undrar varför jag inte drack nått till maten på HELA veckan.

Nu i morgon går jag in i vecka 13 och det känns oerhört skönt. Riskerna för missfall är oerhört mindre nu än tidigare. Många i vår närvaro vet om detta nu och man vill bara berätta för alla för man är så lycklig!
    Man kan ju erkänna att man inte har mått så väldigt bra, har aldrig behövt springa på toan men illamåendet har inte varit nått att leka med. Kom runt v7 och la sig v 10-11. Extremt trött har man varit. Jag har ett schema där jag oftas börjar efter 11 eller 15 så ni kan tänka er att jag har sovit läääänge på morgonen. På kvällen har jag med däckat på soffan. Så Johan har haft det skönt under den perioden där jag sovit men fått stått ut med en gnällig gravid fru som blev helt till sig om inte maten var klar när hon ville det =) Men det har vi mest skrattat åt efterhand. Han är väldens sötaste och underbaraste. Har verkligen stöttat mig när jag mått som sämst. Fått mycket serverat så jag är tacksam att jag har honom!

Nu dom 2 senaste veckorna börjar man bli sitt vanliga jag och det känns toppen. Har inte gillat att man inte är sig själv men har verkligen låtit mig ta vilan när jag behövt den. Man har fått lära sig att acceptera att så är det. Fast allt annat fått stått nån dag extra. (städpedanten)

Igår var vi på Inskrivningen på mvc. Vår barnmorska är urgullig och det kändes så rätt med henne. Blev både kissprov, blodprov, blodtryck och HB . Tur man inte e så feg med nålar. Men alla värden såg bra ut och nu väntar vi spänt på ultraljudet =)

Detta kommer bli en otrolig upplevelse och vi är spända på grodan i magen :) Du är efterlängtad!♥

TVÅ ska bli TRE

Nu kan vi inte hålla oss längre =) Jag och Johan ska bli föräldrar i maj!
Vi är oerhört lyckliga över detta beskedet och vi kan knappt förstå det. Vi är så glada!
Det finns inte tillräckligt med ord som kan beskriva hur vi känner! Så efterlängtad är du.


Det här är det bästa som har hänt oss!


Kärring till bilist

Jä-la kärring till bilist!
Vad är det som gör det ok att börja köra om när jag saktar ner och ska göra en vänster sväng?
Kommer i hög fart och ska köra om. Hur funtad får man bli? Jä-va Blat...
Så vågar hon tuta på mig. Jag blir så jävla förbannad på såna bilister. -Nej jag kör om här, hon bromsar bara. det är ju fritt hon ska bara stanna mitt i vägen. IDIOT!
ÅHH jag är såååå pist, fan att hon ens vågar förstöra en sån fin dag för mig!!! AHHHHHHH


Hoppas verkligen att det går upp nått ljus för henne, för såna som hon har inget att göra på vägarna!
Snart händer nått som verkligen gör livet svårt för henne!!


Bloggtorka

Usch jag är verkligen dålig på att updatera i bloggen.
Men det har varit en period nu där lusten inte har funnits och annat har kommit ivägen.
Hoppas det kan ändras snart för det är roligt att ha en blogg där man kan skriva av sig vad som ska och har hänt.
Nu längtar jag bara hem till mamma och pappa. 1,5 vecka kvar nu. Låt det gå fort.

Ha en trevlig Halloween vecka!


Fredag

Godmorgon!
Ja då var fredagen här och jag sitter och inväntar att klockan ska bli eftermiddag så man kan köra till jobbet och arbeta lite. Sen har jag helgen framför mig.
Nästa vecka händer det nått roligt och det ser vi framemot!
Falutripen väntar jag med på. Bara 2 veckor kvar nu. Ska bli så mysigt att få träffa familjen igen. Det är ändå snart 4 månader sen sist. Mys mys mys kommer det bli. Självklart kommer jag sakna min man här hemma men vi klarar nog det =) Älskar dig ♥

Nu ska jag tvätta lite och försöka få det lite ordning i lägenheten. Just nu ser det ut som sju svåra år, kan jag tycka. Illa!!!

Ha en toppen fredag, det är verkligen Höstdag idag!


Snart är det fredag!

Satt och fick nästan ett utbrott för att jag inte hittade ett telefonnr. Men ibland gör hemsidorna inte lätt för en. Men tillslut fann jag det med en lättnad.

Imorgon är det äntligen fredag igen. Härligt för jag är ledig denna helg. Lördagen ska vi iväg på middag hos svärföräldrarna. Vilket vi ser framemot. Söndag får vi se vad vi gör.

Bye

Ullared

Igår körde vi till Ullared och shoppade loss på GeKås. Härligt att komma dit men jag hade inte samma känsla av shopping som jag brukar, vet inte vad det var för, det var mkt folk denna gång så man blev snabbt trött!
For iallafall runt i barnavdelningen och leksaksavdelningen där jag hittade massa julklappar till syskonbarnen. Det är verkligen ett paradis för föräldrar eftersom priserna är Låååga och det finns så mkt fint.

Hittade lite kläder till mig fast jag inte var ute efter nått, så det blev bonus.
Sen blev det lite julkort, prydnadsaker och toaartiklar och en massa mer.
Hallelujah för Ullared!

Clementiner


Det gula Guldet!!


Lördag.

Lördagen är här och jag tog en lång sovmorgon, är helt ensam i lägenheten. Maken är på lan hos Fredrik. Så det är så tyst så tyst! Han kommer hem i kväll/natt så jag får se om man sover eller inte. Jag ska upp tidigt på söndagen så jag antar att jag lägger mig i tid i kväll.

Annars är det lugnt på fronten, har inte haft så mkt att blogga om så det har blivit få inlägg den senaste tiden. Men det ändra nog sig snart.
Vi ska iallafall till Ullared på tisdag redan. Skulle egentligen åkt den 3 Nov men då kom en ögonoperation ivägen.
Det blir det gamla gänget som kör, jag, svärmor och mormor Sif.
Ska bli skoj!!!

Ha en skön lördag!


Sensation

Igår var jag och maken flitiga, städade undan kaoset från klädkammaren och ställde upp allt som skulle upp på vinden osv. Nu är det bara 3 kassar som ska in i förrådet tillsvidare och sen är det sorterat i klädkammaren. Nu  fattas bara att köpa en till korgställning för det behövs nu när man har röjt där inne.
Toppen nu är det "bara" förrådet kvar. Men det får bli i november antar jag. Då blir det att hyra släpvagn och fylla den med allt skrot och sen till tippen!!
Skönt det kommer kännas när det är ur världen!!

God morgon

Today

Är precis hemkommen efter en händelsrik eftermiddag/kväll i Tollarp.
Greys Anatomy börjar nu men varken jag eller johan kommer orka kolla så det fick bli att spela in och vi ska snart krypa ner i sängen.
Var i Tollarp igår med, då för att fira vår vän Ralle som hade fyllt år.
Superfin mat och gott sällskap. =) Som alltid!

Hoppas ni hade en bra onsdag!

Biljetterna fanns hemma trots allt

Tydligen hade biljetterna kommit redan igår, Johan hade glömt säga nått. Men så trött som han var igår så var inte det så konstigt. Han var helt lost!

Nu ska jag bege mig ut på en promenad, innan det är dags att börja på med lunchen. Tror jag ska ha både vantar och mössa för jag är riktigt frusen idag.

Hejhej


Tisdag

God morgon.
Kom upp tidigare än vanligt idag, superkissnödig, så är det när man ligger och håller sig för att man inte riktigt vill kliva upp.
Annars är biljetterna köpta och dom lär komma inom denna veckan, så härligt det ska bli att få komma hem till Falun igen. Härligt, mindre roligt med tågresan. Hoppas man kan sova hela vägen.

Nej om man skulle stoppa i sig lite frukost.

Måndag igen....

Helgen har varit bra, tripen till ikea var supermysig, vi körde 10 och var hemma 16 så det blev några timmar men inte mkt handlat denna gång. Vi kom hem med det vi behövde, en krogställning till klädkammaren.
När vi kom hem från ikea, la vi oss i soffan och tog det lugnt. Vi båda somnade och vaknade upp kl 18. Snacka om att vi var båda trötta. Vi gjorde oss klara och körde till Hannah och Torbjörn som bjöd på middag.
Det blev en toppen kväll med god mat och kortspel och singstar.

På söndagen tog jag en rejäl sovmorgon, hjärtat var redan uppe sen länge tillbaka.
Iallafall på eftermiddagen tog vi tag i tömningen av klädkammaren. Men vi hann inte med allt. Så just nu är det ren kaos i hallen och kontoret med saker vi ska gå genom om vi ska slänga eller det ska upp på vinden.
Har redan fyllt en säck med kläder som ska slängas. Tänk på allt man samlar på sig.
Hoppas vi kan få iordning på det snart, jag är ledig tis och onsdag så jag antar att jag kommer ha dagarna till att röja.

Usch för måndag, känner mig såå hängig idag =(

God morgon Lördag

Ikea here we come!
Lite frukost i magen och sen kör vi en sväng.
Ha en toppen Lördag!

En till i kategorin

Sitter och lyssnar på Enya på Spotify och gissa vad som kommer om inte Silent Night. Kan det vara ett tecken?
Just när man har precis skrivit ett inlägg som handlar om julen. Så jag kan nu lägga till att Julsånger i kategorin "toppen med Julen".

Äntligen fredag och jag ska jobba kväll, mindre roligt.
Det gick ganska bra i förbutiken igår kväll. Hoppas man inte gjorde nått fel bara =)
Ska även prata med chefen idag om ledighet, jag hade missuppfattat att hon skulle vara ledig men det var på måndagen bara tydligen. Såå jippi, ikväll kanske man kan boka SJ biljetter hem till Dalarna. Sååå underbart det ska bli att få träffa alla plus tillskottet i familjen, Ingrid.
Nu när jag tänker efter så hade jag kunnat vara med pappa på älgjakten nästa vecka. Fattar varför jag inte åkte nu istället för i november. Men men. Det kommer fler år.
Pappa ringde igår och fråga hur allt var och vi kom in på alla höjdpunkter att sitta i ett pass och "spana" och allt som hör till. Tystnaden, spänningen, ryggsäcken med maten(varm oboj och stekt ägg på mackor), jaktlaget, träffen när vi ska stycka kött hos farbror. Och mkt mkt mer!


Årets Första


I veckan drack jag och Johan våran första Julmust. Och gott var det kan jag lova!
Nu längtar man till allt som tillhör Julen! Advent, snö, julbak, glögg, pynta, Julafton tillsammans med familjen. Härligt!



Torsdag

Godmorgon!
Lång sovmorgon är så härligt, egentligen skulle jag börja om tio minuter men jag fick hoppa in i förbutiken mellan 13-20.15 idag istället. Hoppas det blir en lugn dag!
Annars längtar jag tills det ska bli helg så man kan njuta och ta det lugnt med maken.
Ska även ta en trip till Ikea men våra grannar, men om det blir lördag eller söndag vet vi inte än. Lördag hade nog varit bäst tror jag.

Satt och kolla på SJ´s hemsida igår för jag ska åka HEM i november. Härligt. Nu ska jag bara prata men chefen om ledighet, men det fick bli nästa vecka för hon skulle vara ledig till tisdag. Hoppas inte priserna högs för högt bara. Vi får se, ska iallafall bli helt underbart att få komma hem lite!!

Ha en bra torsdag!


Hej mitt vinterland! (Från min brors tomt -08)


Dagen än så länge.

Efterbesiktningen gick toppen, allt var som det skulle! Skönt!
Körde ner mot stan och ringde maken, tänkte vi kunde luncha ihop, vilket var jättelänge sen vi gjorde senast.
Han skulle ha en tidig lunch vilket passade mig utmärkt, det gjorde bara att jag fick vänta en timme. Under den timmen roade jag mig på stan, kollade lite kläder men köpte inget. Ska vänta och för det andra har jag massa kläder jag kan använda mig av.
Svärmor och jag bestämde ett datum till Ullared i november igår, så man kanske hittar nått där som man köpa istället.
Billigt och bra!

Till lunch fick vi sällskap av Martin också. Lunchen blev på Kassa 14 på Ica Maxi. Gött gött var det!
Efter maten körde jag tillbaka herrarna och sen vidare hemåt. Blev så pigg av det underbara vädret så jag har nu tvättat fönstret och bytt gardiner ialla rum utom vardagsrummet, solen lyser på det nu så jag får vänta. Men det gjorde inte så mkt för jag är ganska trött efter alla de andra fönstren. Plus att jag behöver Johan för att hänga upp kappan i vardagsrummet för det är så drygt! Man är ju inte direkt 4m bred så man kan fästa stången på fästena.
Ska fortsätta att städa upp i köket och lite till.


Godmorgon Tisdag

Nu är jag uppe =) Meningen var att jag skulle upp kl 8 för att komma iväg för att efterbesikta bilen. Men så skönt det är i våran säng gör det så svårt att inte somna om igen. Men ett akut toabesök nu efter nio för att inte blåsan skulle sprängas, gjorde att jag hade inget annat val än att gå upp. Snart är frukosten uppäten och jag ska bara sminka mig innan det är dags att köra.
Ska bli skoj och se hur länge man får vänta, för tydligen behöver man inte tidsboka efterbesök.
Håll alla era tummar för mig att jag slipper sitta i bilen och vänta länge =)


Blåbär hade varit gott!


Älskar hösten

I fredagskväll efter jobbet köpte jag hem ljung och nån prydnadspumpa. Framsidan har sett ut som sju svåra år så nu var det dags att piffa upp den lite. Självklart blev det ett hösttema.



Nu är det "bara" byte av gardiner här hemma och tvätta fönster som står som prio ett.
Ska bara finna en dag då jag orkar med det.
Och att det inte regnar!


Stormiga helgen

Vilken stormig helg det har varit! Verkar som det har avtagit nu och solen skiner äntligen.
Har verkligen varit superdålig att blogga den senaste tiden, men det har inte fallit mig in att sätta mig mer och skriva. Har inte haft så mkt att skriva om heller så kanske det har med det att göra.

I helgen har jag jobbat och i lördags hade vi besök av några vänner. Vi hade ett knytkalas och maten var supergod. Vi hade verkligen jättetrevligt, och det blev lite singstar med, verkligen evigheter sen senast. Körde ABBA singstar! Vad vi skrattade.
Tyvärr glömde man kameran så några bilder blev det inte.

Nu är det måndag igen och jag ska snart bege mig till jobbet. Har verkligen måndagsångest, fattar inte varför den ska vara såååå dryg? Allt tar emot. Förr var jag ledig varje måndag och det var sååå härligt. Men men....




Välkommen Oktober

Vi har verkligen fått det kallt vissa mornar, men det är skönt att kunna dra täcket lite högre och man somnar om. Vilket jag gjorde idag, inte förrens kl var efter 10 som jag klev upp.
Har duschat och hängt upp lite tvätt som var blöt. Ska nu hitta nått ätbart i köket och sen bär det av till jobbet. 
Tänk om man fick välja vilka dagar man ville köra till jobbet, idag är en sån dag som jag helst vill slippa. Är trött och hängig. Men nu är inte livet så underbart, självklart är jag oerhört tacksam över mitt jobb men man kan ha dagar då man bara vill stanna hemma.

Ha en underbar FREDAG!

Hem ljuva hem

Fick hoppa in i förbutiken hela förmiddagen idag, det gick hur bra som helst och man börjar känna sig mer och mer säker, mycket ovetande självklart, men det börjar ta sig.

Direkt efter jobbet gick jag till bilverkstaden där jag hade ställt min bil på morgonen. Där gick det en del tusenlappar=( Så trist men ett måste om man ska kunna köra bil i framtiden.
Jag vill bli miljonär!!


RSS 2.0