Regnig fredag

Kom hem från Falun igår, det var en svettig och lång trip. Typiskt att det ska vara som varmast när man kör hem. Men resan gick bra. Hade svärmor i baksätet som underhöll Arvid dom stunderna han var vaken. Tror han nästan sov 4 h allt som allt. Det var iallafall guld värt att jag fick hjälp. 
 
Ska lägga in lite bilder sen när väl jag får möjligheten. Nu ska jag försöka njuta vidare av halva semestern som är kvar innan det är dags att jobba 6 veckor och därefter gå på mammaledighet. Tiden går fort när man har roligt. 
Längtar efter lillskrutt!!
 
Idag försöker man vara glad men det har gråtits, hormoner ur balans men sen mycket annat. :( Hoppas på en bättre dag imorgon.

Strul

Min bloggapp är helknas! Kommer inte in alls så därför har det varit tomt med inlägg. Mina föräldrars dator står i samma rum som Arvid sover. Så det skippar vi. Kan komma in på webläsaren men då kan jag inte leverera bilder. Så det får bli lite bildbomber när jag kommit hem. 
 
Vi hade iallafall en solig och varm midsommar mitt ute i skogen hos min ena brors fäbod! Sen att vi hade en oerhört busig son, försöker jag förtränga :P Ibland undrar jag vem han har ärvt det ifrån? 
 
Nej nu måste jag försöka somna om så jag är pigg tills det är dags att kliva upp. Dessa toalettbesök är bara ett måste nu :) sen att skrutt sparkas en massa är bara så oerhört härligt! 11 veckor kvar !!!!

Graviditetsvecka 29

 Då var det lördag igen, midsommardagen närmare bestämt. Ny vecka och det börjar närma sig. Och det är så spännande. En bekant, Sara, födde sin son idag på eftermiddagen, och man kände verkligen glädje i kroppen för deras skull :) Tänk att få ha sin bebis i famnen efter så många månader :)
 
Annars mår jag bra, extrem trött jämt bara. Knappt jag tar mig genom detta inlägget. 
Godnatt. 

Semester!

Just i denna stund befinner vi oss hemma hos mina föräldrar :) har sovit så gott!

Igår förmiddag körde vi strax innan 10. Tanken var att vi skulle köra vid åtta men Arvid vaknade 00 och somnade inte förrän 03. Han var helt hysterisk och skulle inte sova i sitt rum. Så det blev inte många timmar sömn den natten. Strax innan 18.30 var vi framme. Blev 3 stopp, och det skyller vi på min gravidblåsa :)
Arvid var superduktig hela resan. Sov bara 1h. Har satt bildstolen bak så det var nog en spännande sak bara att sitta där med pappa. Och att man kunde se film var med en höjdare! Den bärbara dvd är ett av dom bästa köpen på länge. Nu varade bara batteriet i 2h men vet inte om det beror på för lite laddning eller nått annat?

Det var mkt trafik hela vägen och alldeles för många med släpvagn och hästtransport. Men fram kom vi :)

Nu ska vi kliva upp och äta. Sen får bi se vad dagen bjuder på.


Tidigt

Arvid vaknade extra tidigt men tror han har somnat nu igen. Tog bara en timme. Kan ju bara hoppas att han skulle sova vidare till 8-8.30 typ. Verkligen önsketänkande!

Igår gjorde jag mitt näst sista arbetspass och tiden flög iväg!! Hade jättemycket folk så vi hade två kassor öppna nästan hela dagen.
Så ikväll efter 18 firar vi semestern med lite studentfirande :)

Och även igår (14/6) var det 3 månader kvar till BF. Tänk vad tiden går!!


Baka

Det blev att jag bakade lite muffins medan sonen sov sin vila i måndags och dom blev okej.

Vid halv två kom svägerskan och Alva hit för att fika. Barnen lekte och vi pratade...ja så gott det går. Ibland är dom som vilda djur :)

Lite handling på affären blev det också efter dom åkt hem. Alltid trevligt att ha sällskap här hemma!


Måndag!

Då är det bara 3 arbetspass kvar denna veckan innan det är dags att gå på lite semester. Längtar så otroligt till att köra upp till min familj! Så det blir att förbereda packning och allt annat som måste göras denna veckan.

Försöker få tag på en liten vagn, en "paraplyvagn", att ta med upp. För att sen få plats med syskonvagnen på vägen hem. Svärföräldrarna kör hem samtidigt som mig så dom kan hjälpa med bagageutrymme.

Nu blir den en snabbdusch och sen frukost innan J ska åka till jobbet. Blev så grymt sugen på kladdkakamuffins när jag läste det i Sandras blogg så kanske man själv skulle baka det idag. Får se, hoppas på en liten playdate med Jenny och Alva idag


Hjärtljud

Imorse for jag och sonen till stan för att besöka mvc.
Det var dags för lite kontroll och lyssna på skrutts hjärtljud. Vi vet ju som sagt vad det blir men det är fler i min familj som inte vill veta så då ska vi försöka hålla det hemligt, fast jag vill säga det.
Allt var som det skulle och det var en fröjd att höra. Ska dit igen i juli då det är dags för glukosbelastningen igen. Därefter besökte vi maxi en snabbis och tog tillfället i akt att besöka pappan på jobbet. A blev så glad av att se honom i dörröppningen. Det var nästan så mitt hjärta smälte.
Ute har det bara varit skitväder så vi tog det lugnt här hemma.
Vid 17-18 höll jag på med middagen och plockade undan disk från dagen. Nånstanns där emellan kommer helt från ingenstanns Arvids rethosta. Och därefter hemsk heshet(?) och ansträng andning. Mycket liknar luftrörskatarr. Blir verkligen så ledsen, för nu har han hållt sig frisk i rätt så många veckor. Så det blir väl antagligen ett besök på vc i näsby i morgon.

Varför?

Detta inlägget är endast för att kräka ur mig allt som bubblar i mig.

Ska sluta bry mig över att ställa upp för andra. Man har bara fått skit tillbaka. Spelar ingen roll hur mkt man försöker prata om det så är man tydligen helt ute och cyklar. Det är inte så jag vill att mitt liv ska se ut. Är så oerhört irriterad. Det är nästan så man slutar bry sig trots det strider mot hur man vill ha det. Men ibland känns det meningslöst att ens försöka :(

Det är inte meningen att ni ska förstå utan det är vad som vill ut som är det viktiga.


3D-Ultraljud

Vår lilla utflykt bar av till Malmö för att göra ett 3D-ultraljud.
Är verkligen supernöjd med allt!

Återkommer sen med ett längre inlägg för nu måste vi städa lite innan det är dags för att börja jobb!

Kan inget annat än säga att jag svävar på moln.


100 dagar

Idag är 100 dagar kvar till bf ♥
Är inte klokt att imorgon är man nere på tvåsiffrigt :) Helt klart är det välkommet!
Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Nu ska vi göra oss klara för en liten "utflykt", Kommer så klart blogga när vi kommer hem igen :)
Ha en trevlig Nationaldag!



Tråkigt

Igår hände en incident på fb som gjorde en så himla nerstämd. Det var verkligen av misstag men många blev så klart sura. Förstår dom helt men det är extra jobbigt när man vet att man är ärlig och är inte ute efter något läsa i smyg och så vidare.

Får tänka positivt för jag vet att det var inte med något ont personen i frågan skrev. Men det blev verkligen en het diskussion.


Internetradio :)

Förra köksradion var ett stort skämt på slutet. Den var svår att ställa in och när man gick förbi den så började det bara att brusa i den. Så den slängde jag så långt jag bara kunde och har sedan dess inte köpt mig nån ny. Och saknaden av att inte ha musik och P3 igång om dagarna har verkligen gjort skillnad.
Idag när vi skulle inom växthuset så bad J om att vi skulle köra till Media Markt först, för han behövde kolla på en pryl till jobbet. Men misstänksam som man är ;P så förstod jag nästan vad han gjorde där inne, då jag och A satt kvar i bilen. Och känslan var rätt. Han hade köpt mig en internetradio :) Så nu kan jag spela alla världens radiostationer och spotify här hemma! Kul att man för en gång skull har något man verkligen önskar till sin födelsedag.

Graviditetsvecka 26

Det är alltid lika roligt att gå in i ny vecka, för det betyder bara en sak, att vi är ett steg närmare att få träffa vår lilla skrutt ♥ Och på fredag är det äntligen dags att få höra hjärtljuden och mäta magen.
Lilla magen

Idag blev det ett besök i stan. Vi kollade ut ett par bågar. Har aldrig varit med om att hitta ett par så direkt. Men först ska jag dit på synundersökning på måndag. Sen får vi hoppas att det går att få dom bågarna med det glaset jag behöver. Har varit med om det förr att det inte gått. Ett besök på H&M och Dressman blev det också.
Sen blev det lite smått och gått ute i härlöv. Där Johan överraskade med en tidig födelsedagspresent :) Happy! Visar i nästa inlägg. Klockan hade blivit så pass mkt så vi bestämde oss för att luncha på Sandhem. Kunde ju lika gärna lyxa till det när vi ändå var i farten. Riktigt gott var det med smörgåstårta, hihih.

Sovmorgon?

Här vankas det nästan sovmorgon:) det är bara jag som är vaken och kan ej somna om. Typiskt! :)

Bebisen i magen är med vaken så antagligen är det h*n som väckt mig.

Har inget speciellt att skriva nu utan ville bara kika in en kort stund.
Jag får roa mig med att läsa bloggar innan jag provar att somna om. Ha en bra lördag alla!


Snart semester!

Ikväll när jag slutar jobbet är det bara 2 veckor kvar tills jag går på semester. Nästan hela semestern (har 3 veckor) kommer spenderas i Falun. Kommer bli midsommarfirande, massa besök hos släkt och vänner! Och lite roliga utflykter för Arvid. Längtar lagom mycket nu :)

Det tråkiga är att Johan bara kan vara med knappt en vecka innan han måste fara ner mot Skåne igen.

Men dagarna kommer gå fort för det gör dom alltid när vi är uppe och hälsar på i Dalarna. Så vi överlever ;)


RSS 2.0