Nyårsafton



GOTT NYTT ÅR!!!

Här hemma är maten klar för att ätas, det luktar så gott.

Det är bara jag och älskade Johan som ska fira in det nya året, och jag kan bara säga att det är underbart skönt!

Hoppas ni får en bra afton.

Kram Malin


Bebiskläder

Igår var jag ledig och då bestämde jag och Malin för att kika lite på mellandagsrean.
Men det var ingen höjdare direkt, jag var inte ute efter nått särskillt. Mammakläder och nått till pyret var det bara.
Det var lagomt med folk och det var skönt. Men det tog inte lång tid innan jag var helt färdig av en stund gående. Sittplatser i butiker finns det verkligen inte gott om! Dum som jag var, hade jag vinterjackan på mig med, så varm blev jag. Det var kallt ute men man gick mer inne än ute, det kommer jag inte göra om igen iallafall.
Efter en och halv timme och jag var slut så gick vi till Fenix och fikade. Jag måste säga att jag blev förälskade i det fiket, stämingen var helt underbar, maten var så färsk och god och personalen var supertrevlig. DIT, ska jag gå ofta. Sa det till Malin att man gör detta allt för sällan. Bara sätta sig ner och fika, prata och kolla lite på alla människor.

Kom hem med 2 plagg till pyret, DOM första kläderna vi har köpt ♥
Den till vänster är från HM och den andra är Kappahl båda är i 62. Har fått massa av ena svägerskan och dom är i 56. Ska avvakta att köpa på oss kläder. Eftersom vi får låna så kommer det kanske bara bli liggande. Det är ju bara att köpa mer när man väl ser att det inte räcker.
Vet att det går mer åt killhållet, men det är supersvårt att hitta nått neutralt, men blått kan tjejer med ha, och nu var det på rea med så vad gör det??

Detta fick vi med oss hem av svägerskan. Det är så roligt att dom med går i blått. För igår när vi var hemma hos Malin och Tobias på lite eftermiddagsfika så blev jag spådd. Vilka kön och hur många barn det blir i framtiden. Resultatet var Kille, Kille och Tjej. Så vi får väl se om det stämmer om några månader. Häftigt var det iallafall.


Julen i bilder

Här är lite bilder från julen 2009.

Alla börjar komma, lite glöggmys är ju aldrig fel. En massa bus blev det med barnen.


Kalle Anka time!!!


Lite av julbordet...Killarna verkar inte tycka om blixten redigt =)


Sen kom väntan...


Men så kom tomten! Barnen blev minsann glada.


Paket utlämning. Både till stora och små.

Sen var det dags för tomte att gå vidare, alla barnen gav honom en bamsekram.

Alla är upptagna att öppna paken, Tyra fick en prinsessklänning, som hon blev överlycklig över.
Vi är jättenöjda med julen! Stämingen var på topp hela tiden.

 

 


Graviditetsvecka 22

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Ny vecka, nya tag.

Tillbaka där snön inte finns.

Nu är vi hemma igen, veckan sprang iväg så snabbt att man blev ledsen.
Vi har iallafall haft en otrolig underbar jul med familj och släkt. Julmaten, Kalle, tomten, paketen, SNÖ, allt var som det skulle.
Ska lägga ut lite bilder sen, känns som jag hinner med knappt med nått nu mera. Hela denna veckan är med fylld med saker som man vill göra. Fira in det nya året med =) Fira det underbara året med att få en bebis är väl helt fantastiskt. Har fått hem både spjälsäng, filtar och bebiskläder av min ena bror. Man blir alldeles varm av att se dom små kläderna =)

Nej nu ska det ätas innan det är dags att köra till jobbet.

Hejhej

Graviditetsvecka 21

Vecka 21 Idag(20+3)

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


Jag har väldigt svårt att sova pga smärtan jag har, att vända sig är bara en hel vetenskap.
En förkylning  har jag precis åkt på och det var längesen jag hade en sån. Förhoppningsvis ska den avta inom den närmaste veckan. Annars mår jag toppen, och just det gör mig så arg, över rygg/rump ontet. Jag kan inte gå långt, att bara bära Ingrid igår var jag helt färdig, och då talar vi om 5min kanske. Är så less så jag vet inte var jag ska ta vägen nånstanns. Nu väntar man på att komma till sjukgymnasten, och om inte hon kan hjälpa mig, så kommer detta göra mig så deprimerad.....Försöker hålla humöret uppe, men det är inte lätt när man har ständigt ont. Man blir lätt irriterad istället. -Jag tänker på dig där inne, bara du har det bra så ska jag orka med, alla små tecken ska göra mig stark. Positiv måste mamma vara nu!!!


Dan före Dopparedan

Vägen upp igår gick bättre än förväntat. Kände inte av så mkt av ben och rygg (skönt)....sen var vägarna väldigt fina, det var dom 20 sista milen som det blev mer vinterväglag, isigt. Snö finns det verkligen i hela landet =)
Väl hemma hos föräldrarna, mötes jag av en glad mamma. Så härligt att få komma hem igen.

Idag var Johan och jag till stan, redan när butikerna öppnade kl 10. Johan ville så gärna ha en julskjorta tills i morgon, med hans rådjursögon, kunde man inte säga nej. Hittade en superfin röd skjorta och till och med en ny slips. Svart med silverstjärnor.
Jag fann med en juldress, en klänning. Efter nästan 2 timmar på stan så sa jag stopp. Jag hade sån värk att jag ville bara hem. Det gick sakta sakta till bilen, men skönt var det att sätta sig. Håller alla tummar att det vänder snart. Väl hemma åt vi lunch med mamma och sen hjälpte jag till så gott jag kunde med att klä granen. Somnade på soffan gjorde jag med =)

Nu väntar vi på att pappa ska sluta, sen blir det en god middag.
Imorgon kommer det vara fullt ös från kl 13 då vi ska hem och fira jul hos farbror. Älskar jultraditioner.

G O D J U L


-15

Brrrr, idag har det varit många kallgrader ute, det var så att det till och med blev is på insidan på rutorna. Men det var inte så farligt iallafall, behövde inte skrapa bilen allt för mkt. Jobbkvällen gick fort förbi, många många kunder handlade inför julen. Bye bye tusenlapparna....Nu ska jag snart krypa ner i sängen och värma mig lite. Förhoppningsvis ska vi komma iväg i god tid i morgon. Egentligen har vi ingen tid att passa men jag blir ändå stressad, man vill bara komma fram.
Har gjort iordning lite matsäck som vi kan äta efter vägen. Får se när vi syns igen.....

Får önska er alla en riktigt GOD JUL!


Vinter!

Från höst till vinter!
 

En frusen katt vill in i värmen.



21 December - 3 dagar kvar

G O D J U L

Det blev att jag fick Johans gamla dator, han köpte en ny för inte så längesen. Han hittade skada på hårddisken, så det var lika bra att byta. Han förde över allt och nu har jag en dator som är sjukt snabb jämfört med den gamla. Tur man har en man som är IT-tekniker, för jag fattar ingenting. =)

Idag ska jag stänga butiken, sen är det jullov för min del, pratade med mamma precis och det ska bli otroligt skönt att få komma upp till Dalarna igen. Har lite att förbereda men förhoppningsvis kan Johan ordna det medans jag jobbar.
  När vi kommer hem till skåne igen har vi bilen full med bebissaker, kan man bli mer lyckligare! Vi var hem till Johans syster och kollade deras nya hus och vad man blev sugen på att ordna kontoret här hemma efter man varit där. Dom hade hittat ett supermysigt hus och man kan inte bli mer än avundsjuk. Nej hur var det där att vinna pengar så man kan börja leta hus???
Vi trivs bra här med så vi får se när den dagen kommer.


Kärlek! 2 ska bli 3 ♥


Halvvägs!!!


 
Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 maj 2010
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.

Känns helt fantastiskt att vi redan är halvvägs i graviditeten! Små små bebisbuffar har jag känt och det är jättehäftigt.

Helgen - 4:e Advent

Min dator håller på att lägga av helt tror jag, den är så seg att man får gråa hårstrån. Då menar jag mer än 20-30 minuters väntan. Tur vi har två datorer, iallafall så ska vi ordna upp Johans dator så jag kan få den istället, minnet är nog så mkt bättre på den.

Annars är allt "bra" här hemma, har haft det fullt upp och därmed dålig uppdatering. Få se hur det blir i julveckan. Kanske inte så mkt bättre då heller.
Vi längtar att det ska bli tisdag så man kan styra bilen upp mot norr. Kul att det blir en vit jul, man få mer julstämning då.

Igår hände det inte så mkt på dagen, jag sov mest för jag var helt färdig, vid 17-tiden körde vi hem till Johans mormor och morfar för att äta julbord, vi träffar ju inte dom över julen så dom ville bjuda hem oss. Det blev en perfekt kväll med god mat och mysig stämning. Julbord är aldrig fel. Mätt blev man så man fick lägga sig i soffan en stund. Vi bytte julklappar, tänkte vi kunde spara det till julafton men det blev inte riktigt så utan vi öppnade dom när vi var där. Efter 23 begav vi oss hemåt igen, det snöade rätt rejält så sikten var inte den bästa, men hem kom vi.

Idag var jag uppe med tuppen, har plockat undan här hemma, tagit fram en del av packningen. Så lite förberedd är man. Snart ska vi bege oss till Tollarp igen för att åka hem till en av Johans faster för att göra lite julbak.
Kommer inte kunna stanna så länge för vi ska vidare till svärföräldrarna. Så denna helg är snart förbi. Sen är det bara måndag kvar, härligt!

GOD JUL!

Snart är det slut på veckan...

Här i Onsdags kom världens snöoväder. Så nu ligger snön så fint utanför och det är hela -5 grader.
I hela Sverige har det var stora problem på vägarna, lite orolig är man inför när vi ska köra upp. Har räknat med att det kommer ta extra lång tid att köra, huvudsaken är att allt flyter på. Och att vägarna är saltade, så man inte kör i diket eller nått! Vi får se, det är ändå några dagar kvar. Men inte många =)

Idag jobbar jag kväll sen har vi en ledig helg framöver. Helgen är fullbokad med hur mkt som helst, så den lär gå kvickt förbi.

Välkommen fredag =)

8 dagar kvar till JUL

Nu vill jag ha julveckan här, träffa familjen och bara njuta över att vi är tillsammans. Ska äntligen få träffa mormor och morbror, det var verkligen jättelänge sen senast. Fira jul hos farbror, det är jul för mig! Alla syskonbarn som springer och har roligt och väntar spänt på tomten ska komma, man kommer ihåg själv hur man var =) Sen ska man få klappa kusins mage med =) Dom hade fått ett nytt datum vilket hade blivit den 9 maj istället för 30 april. Hur är oddsen egentligen att 2 kusiner får nästan samma datum? Det skojiga och lite konstiga är att på johans släkt är det med 2 kusiner som ska ha samtidigt och dom delar också samma datum vilket är den 9:e
Man kan inget annat än kalla 2010 för BABYBOOM!!!



Härligt

Det är helt sanslöst hur underbart det känns att få veta att pyret mår bra där inne...som vi längtar att få träffa dig.
Tack snälla för de gulliga kommentarerna och sms!

Efter ultraljudet i morse, åt vi frukost på Boulevard vid willy´s...men fy vad vi blev besvikna på sortimentet och hur dåligt påfyllt det var, inte kommer vi tillbaka! Iallafall blev det att köra till stan igen för vi ville att affärerna skulle öppna så vi kunde ordna med dom sista julklapparna och Johan skulle till Af. Slutade med att vi gjorde bara det sistnämnda. Handlade på Willy´s och sen hem. På eftermiddagen körde jag till massören i Tollarp, men jag kände direkt ingen skillnad efter hon hade knodat, så det känns väldigt tungt.
    Körde förbi J och F´s nya hus för kanske kanske skulle dom vara och renovera lite, men icke. Tog upp telefon och chansade stort på om Julia var hemma, det var hon inte med hon var på väg hem. Så det slutade med att jag hälsade på henne, vi kollade barnvagnar , fikade och pratade om allt.
Det var verkligen toppen!

Nu på kvällen har jag "städat" lite i köket och gjorde äntligen mitt julgodis. Det är nog bara jag som gillar mandelmassa i hela världen, så det julgodiset får jag har för mig själv :P Fine by me. hihihih.

Nu väntar sängen tror jag....


Graviditetsvecka 20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Vår BEBIS!

Idag var det dags för ultraljudet. Vilken känsla det var när man fick se att det verkligen var ett liv där inne.
H*n mår jättebra och allt såg ut som det skulle =) Man blev alldeles varm av att få se hjärtat slå och när den rörde sig.
Något kön kunde vi verkligen inte se för h*n hade benen i kors och den låg med ryggen mot oss. Kan man säga nått mer än att den är verkligen ett busfrö? Men det är inte hela världen, huvudsaken är att h*n mår bra.
Så tack vare att en kameraskygg krabat och lite bukfett ivägen så blev bilderna inte dom bästa, men vi fick se mkt på tvskärmen istället när hon kollade allt.

Vårt lilla hjärta!

Moderkakan låg framtill så det kan vara därför man inte har känt nått konkret av barnet men det lär komma inom en kort framtid. Fick till och med ett annat datum, så runt den 10 maj 2010 är det dags istället för den 12 maj. Så jag går in i vecka 20 idag =) Skojigt!!!

Lucia

Idag är det lucia och tredje advent. Som vanligt har jag vaknat av smärta i kroppen så nu är jag uppe. Denna gång fick jag lov att ta värktablett.

På tv´n är Lucia firande från Växsjö på. Ljus tända och det är väldigt mysigt fast man kämpar.
Ska strax kolla på skidskytte från gårdags jaktstart av herrarna. Sånt är superskoj att titta på. Heja sverige!

Igår var vi hos svärföräldrarna och firade min kära svärmor som fyllde år i fredags. God mat och trevligt sällskap. Vi snackade hus och barn för det mesta=) Alla var väldigt om och kring sig om mina problem och det känns underbart att man har en "släkt" som man vet bryr sig, både om det är litet eller stort. Fast man kommer "utifrån",För dom såg att det inte såg stod rätt till.
Klockan sprang iväg men vid 23 började det bli jobbigt och vi kom iväg vid 00.00 med en Malin som kved.

Hoppas ni alla får en trevlig söndag. Kram


Run to the Hills

Nån mer än jag som tycker att han gör Iron Maiden´s Run to the hills skitbra???


Awesome


Idol final 2009

Tillbaks till nått roligt istället. Efter jobbet igår körde jag hem och där väntade Mona och Martin. Johan hade lagat en god kycklinggratäng som vi smaskade i oss och därefter var det dags för Idol final 2009
Det stod mellan Erik och Calle. Har inte följt idol varje fredag dirket men det kan vara kul att se hur finalen kan gå, Calle är ju ändå från Kristianstad. Men det blev som jag trodde, Erik vann, men med hur mkt procent vet jag inte för programledaren sa inget.
Men båda var skitduktiga och Calle kommer komma långt iallafall.
Vinnarlåten, Higher har växt mer och mer för mig och jag gillar den skarpt.



Kvällen blev jättetrevlig, men jag blev väldigt trött på slutet så jag nästan kunde sitta och sova. Men vid ett fick vi krypa ner, men det är inge vidare innan jag somnar, då vänder jag och vrider mig tills jag hittar nån bra ställning där det inte gör ont och somnar. Men jag vaknar lätt flera gånger per natt då jag får stånka och stöna för att det gör ont i rumpa/ben. I morse var det drygt, det är därför jag sitter här, en timme innan man ska egentligen gå upp. Har suttit lite på min varma gosiga vetekudde och satt på bältet. Så förhoppningsvis ska man klara av denna dag något bra.
Ha en skön helg!!

Sjukgymnast

Pratade med min barnmorska i tisdags och hon trodde det var mer ischias än foglossning. Hon skickade iallafall en remiss till mig och resultatet blev att jag ringde vårdcentralen och fick prata med en sjukgymnast igår.
Som tur var kunde han ta emot mig redan 30 min efter jag ringt. Fick snabbt klä på arbetskläderna och sminka mig. Hade jag tur så skulle jag hinna till jobbet med några minuter förseningen, så jag fick snabbt ringa jobbet och varna ifall det skulle ta längre tid.
Väl på vårdcentralen anmälde jag mig och fick träffa en kille som hette Henrik, kände igen honom för han var tydligen från Tollarp.

Iallafall såg han direkt att jag haltade och det trodde han inte när jag ringde, han hade tänkt att detta skulle han ordna på ett kick. Men så var inte fallet. Han kände och klämde, vek mitt högra onda ben åt sidan och jag hade lust att strypa honom många gånger för det gjorde så ont.
Han tyckte min rygg var en "anning" sne!!!
Han kom med mycket info men det är ischias jag har, men det kan även vara en början till foglossning.
Har fått hem ett bälte som ska hjälpa lite på traven. Fick rekomendation att gå och träna hos en sjukgymnast och det ska jag självklart göra, plus akupunktur. Det tråkiga är att det är extremt svårt att få en tid. Plus att han skulle sluta där för att starta eget, verkligen synd för han var väldigt bra. Men jag måste få hjälp för att kunna förebygga nått innan det är förlossning.
Jag har verkligen inte en bra grundrygg sen innan så detta kommer att bli svårt. Allt jag kan göra är att tänka på alla tips jag fick och sen hålla ut. Men jag har sjuk ont nu, hur kommer det inte då kännas om nån månad, när man blir större??? J-la rumpmuskel!!!
Låt mig hitta styrkan att klara igenom detta. Och låt det bli lite bättre!

10 December

Idag är det namnsdag för min del, alltid på Nobeldagen =)

Jobbade morgon idag och sen var det bara att skynda sig att hämta Johan på CSK, han hade besökt fd. arbetskollegorna. Väl hemma var det mat på schemat och sen lite städning av kök. Blir så lätt oreda där av någon konstig anledning. Sen byta om och köra till Julia och därav vidare till våra bossar för lite glöggkväll tillsammans med kollegorna.
Blev en kanontrevlig kväll, trivs verkligen med Julia och nu har jag så många saker att prata med (båda gravida), det roliga är att det blev massa babysnack med de övriga med.
Det bjöds på minipaj och det var ostbricka, glögg mm. Gott gott var det verkligen. Vi lekte julklappsrim och det var sköj, min första tanke var att jag ville ha med Johan vid min sida, han är BÄST på allt som har med ord-bildning att gör.



Idag är det bara 14 dagar kvar till Julafton.


Graviditetsvecka 19

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Jag mår jättebra, men det jobbiga är ryggen, det onda i rumpan börjar gå över till ryggont i stället....strålningen i ben/fot finns kvar men, långt ifrån bra är det =( Väldigt tråkigt för man mår bra annars.
Det som är glädjande är att det börjar bli dags för besöket för ultraljud, jag har fått för mig att det är en dotter vi väntar på men det är bara en känsla jag har. Framför allt så ska det bli skönt att få svar på om allt står rätt till. det är är huvudsaken.


Snart är det jul!

Man ska nog inte ta en bra start på dagen som om att hela dagen kommer bli så!
Just nu grinar jag för allt, hormonerna är inte att leka med....Men sen kan ju anledningarna vara dom gamla vanliga. Känsligare har jag minsann blivit....det kan jag inte säga emot.


Julkorten blev klara igår och ska nu bara postas. (tro inte att det bara är dom i högen utan det finns fler i påsarna)

Nästa år får vi skicka riktiga kort istället. det det lilla tillskottet. Kul kul! Nej nu är det dags för Arga snickare!


Tisdag 8 dec


Det känns som en bra dag!

Endast en vecka kvar nu till Ul. och två veckor tills man ska få träffa familjen igen.
Väntar nu på ett telefonsamtal från min barnmorska, annars så blir det en lugn dag tillsammans med maken.


Katten

 
Ibland kan man bara skratta åt katterna här hemma...just såna tillfällen när man hittar dom på udda platser.


Javisst är det lördag!

Mysbelysningen åker alltid på när man kliver upp på morgonen.
Lite snö hade inte skadat...som ni ser är det grått och trist här i skåneland.
Men vad ska man göra?

Natten har varit jobbig, någon sömn blev det inte så mkt av dock, benet lever sin egna värld...en värld fylld av smärta. Det som kändes så bra igår förmiddag, förvandlades till det onda. Why me? Vaknade iallafall med att tänka, -Hur jobbar jag idag?...Men kom på till slut att det var ju äntligen ledig helg! Sånt kan göra en på bättre humör.

Idag ska vi inte göra nått märkvärdigt, ska plocka lite här hemma. Och ikväll ska vi iväg på födelsedagsfest hos våra grannar, nått som vi ser framemot. Problemet är bara att jag vet inte vad jag ska ha på mig, det är inte mkt som passar längre, men men nån trasa ska man väl hitta???


Berget av blöjor!

Förra veckan körde jag till sjukhuset och mötte upp Johan och Martin för att köpa blöjor.
Fick passa på innan Johan fick lämna hans jobb =( Dom har en "personalbutik" där dom kan handla grejer väldigt billigt!
Då talar vi om billigt, blöjorna kostar 40:- istället för 125-140:- som det gör i butik.
Så detta berget av paket fick följa med hem. Det är ju långt kvar tills vi ska ha, men vad gör det? Fick ju lov att ta chansen när man kan.


Ischias/foglossning?

Godmorgon fredag...Min barnmorska var inte där på mottagningen idag men jag försökte få hjälp av henne i receptionen. Men det var inget hon kunde garantera så jag får vänta till nästa vecka när Margit är där.
Känns "lite" bättre idag faktiskt, ska ta en värktablett denna gång, försöker undvika sånt just nu. Men det kan hjälpa till att slappna av kanske?...Men iallafall så sa hon jag pratade med att det lät mer som ischias, än foglossning. Har ju inge ont i magen och det är ju huvudsaken att h*n mår bra där inne.
Kan jag säga det fler gånger att vi längtar varje dag efter Ul.?? Vet att jag skriver det i varje inlägg typ, men jag måste bara! Då får man se att det är ingen "groda" längre =) Utan vårt barn ♥ får vi se där inne!
Det blir ju en bekräftelse för Johan med, han upplever ju inte det jag gör, han får bara en mer tjatig och klängig fru istället...Skämt och sido, så jobbig är jag inte, hihiih.

Nu är det dags för frukost.


Graviditetsvecka 18

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Ja nu längtar vi, snart en och halv vecka kvar!
Läget just nu är inte så bra, min rygg och rumpa gör så ont att jag inte kan gå riktigt och nu är det värre än värst. Ska få tag på barnmorskan imorgon och se om det är nått hon känner igen, kanske foglossning, kanske diskbråck?? Det är illa! Det som skulle vara skönt är att kunna få en "diagnos". tror man kan hantera det bättre!
Kram


RSS 2.0