Mer plats...

Här i veckan rensade jag ur skåpet i badrummet, glömde ta kort innan men jag kan lova att den var proppfull med saker, bl.a tvättmedel, rengörningsmedel, plastpåsar, necessärer, lite där till. Men nu är det urplockat så jag kommer få plats med allt som ska vara till pyret.

Fick ju lov att öppna ett paket blöjor för att testa hur det kan se ut =) Men nu har jag en massa plats. Fast vi får se nu när vi har varit i Ullared hur mkt man har köpt hem av tvål, schampoo och balsam. Sånt är bra att ha på lager när det är så pass billigt. Men det går nog att lösa. Vill jättegärna ha ett till badrumsskåp som står på golvet. Ikea har många fina, men det är mkt annat man vill ha med =).

Tacos

Ikväll blev det en favorit, TACOS!     Så gott!!!
Idag har vi städat lite, fick bort ännu mer saker som bara har legat. Det är rätt svårt att få bort grejer från ett helt rum och sen ska man hitta en annan plats för det som ska vara kvar, för extra plats är nått som vi inte direkt har. Saknar verkligen korgställningen som fattas i klädkammaren just nu. Och sen röjningen vi ska göra i förrådet!!! Det är nått jag verkligen vill ha gjort.

Imorgon ska jag posta moderskapsintyget till försäkringskassan, så kanske man får hem papper på föräldrapenning.

Hoppas det inte är allt för mkt pappersarbete.


Söndag

Igår kväll var vi hemma hos Johans syster och hennes sambo Fredrik. Dom har fått det så fint i deras nya hus. Maten dom bjöd på var så god att man måste fråga om receptet.
Det blev en mycket trevlig kväll med mycket skratt, bebisprat mm. Jag fick vara chafför för det var sååå kallt igår. -16 var det som kallast. De äldre var tacksamma att dom slapp cykla =)
Jag hade en trevlig kväll fast jag fick lite ont i baken, så jag fick upp och stå lite då och då, de gamla trodde jag började bli trött men jag kände mig bra för en gång skull. Vila gör tydligen underverk. Men det var så typiskt, för just när jag hade parkerat bilen i garaget här hemma, och när jag skulle kliva ur så vänder jag mig lite konstigt och lite för snabbt så det högg till i muskeln. Såå typiskt, kom knappt ur bilen. Men det känns ok idag på den sidan men den högra är det ömmt, tror det blev så för det blev mkt sittande på en hårdare stol.
Men nu är vi uppe, pyret och jag ♥
Maken sover som vanligt!

Idag är vi nere på 2-SIFFRIGT, nice!!

Både vagn och bilstol =)

Herregud, här gick det undan.
Nu är vagnen beställd och barnstol undanställd. Vi hade ett ärende i stan och då passade vi på att köra inom Babyproffsen. Och där hände det grejer =) Känns lite overkligt måste jag säga, det gick på ett kick liksom. Vi var där inne i kanske 20 min. Så nu blev det avbockning på listan =) Det är uppskattat.

Vagn : Babytravel Grizzy

 

Bilbarnstol : Akta Graco logico S


Stor dag idag!


Det är verkligen en fröjd att se dagens siffror på nedräkningen!
100 dagar kvar till beräknad förlossning =)
Jag och Johan tycker att tiden har gått fort och det gör allt lättare. Jag har en "bra" graviditet (jag ser alltid det positiva i det hela) förutom problem med ischias. Jag mår bra, hade illamående ett par veckor i början och sen har jag inte kännt nått annat som har varit jobbigt. Klart att hormonerna har varit framme då det har blivit ett par gråtstunder, men det hör väl till =)
Toalettbesöken är inte jobbiga som jag trodde det skulle bli.
Alla sparkar som pyret ger är helt underbara, vill veta vem det är där inne. Vi som hade bestämt oss för att ta reda på könet när vi var på ultraljudet. Men där korsade du benen och låg med rumpan i vädret.
Så vi får vänta tills det är dags för dig att titta ut, om det inte skulle bli att vi ska på ett till ultraljud innan.
En härlig dag är det idag iallafall ♥

 

Ulrica-Såg din kommentar efter mitt inlägg; Pratstund. Komiskt, iallafall tror vi att vi kommer ta Babytravel grizzly, vi ska på en liten rundtur snart. Ha en bra helg!


Pratstund

God morgon Lördag!

Då var sköna helgen här, ikväll ska vi iväg till Johans syster och fira hennes födelsedag. Ska bli kul att komma iväg på nått man inte gör ofta. Ska försöka få upp maken som ligger och sover fortfarande. Han satt uppe och spelade wow inatt, jag var så trött efter 22 så jag gick och la mig. När han kom och la sig igen så var jag vaken, sen låg vi nästan en timme och pratade om allt vi ska ta tag i nu. Vagn är ju ett måste nu, men vi har en kandidat som vi har kollat på från första början, men det enda som jag reagerade på var att liggdelen såg väldig liten ut, men nu har vår kära vän Julia köpt en likadan och dom hade prövat med deras kompis dotter som är sju månader och det hade gått bra, men det är ju vid den tiden som barn börjar vilja sitta upp. Så vi ska nog åka och titta på den igen på söndag.(dom hade visst inte öppet då =)) Kanske vi bestämmer oss då? =)

Nej nu har maken kommit upp =) Dags för massa pussar och kramar, hhiihhhii.


20100129

Känns bättre idag, tack och lov! Det gjorde gott att vara hemma och vila.
Låg kvar länge i sängen imorse vilket aldrig händer så jag antar att det var det jag behövde.
Har inte hänt mkt här hemma. Men timmarna har gått fort förbi ändå. Maken har middagen på spisen så snart ska vi äta en härlig gryta med grytbitar, morötter och trattkantareller, mums. Ska bli så gott!
Sen får vi se om det är nått bra på tv´n ikväll. Annars får det bli nån film.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bad day!

Igår kom gråten, på ett sätt är det skönt att få det ur sig. Johan är verkligen en guldklimp, vad hade jag gjort utan honom? Idag ska jag vila, så något jobb blir det inte idag. Orkar verkligen inte, kommer knappt upp och ner eller fram och bak. Har fått lite sömn inatt som tur är. Först 3,5 h sen var det kissdags, därefter 2h. Och nu kan jag inte somna om. Så nu sitter jag här, medans alla andra sover gott.
Ska försöka gå och sova igen om en stund. Brukar funka.

Nu ska jag roa mig på Blip.se.
Fredagen är här......

,,,



Det blev ingen rolig kväll alls här hemma!
Det gör bara så ont!


20100128

Tänk snart är denna månad över med. Tiden går fort.
Att se fram emot i februari är att mina föräldrar kommer ner och hälsar på =) Alltid lika trevligt.
Vädret har avtagit, blåser lite fortfarande men ingen snö som faller. Så det är skönt att det inte blev mer av det.
Kan säga att katterna gillar inte direkt detta vädret, det var verkligen ut och sen in igen.
Nu är det dags för frukost innan man ska köra till sjukgymnasten.
Ha en bra torsdag!

Snöstorm

Hade hört av flera att det skulle bli oväder idag, men när jag vaknade i morse så var det så kolugnt som det kunde bli. Även när jag körde till jobbet var det lugnt. Men sen vid lunch? Så började det snö och blåsa. Tänkte inte mer på det utan jobbade vidare.
Sen blev det värre och värre. Vid 17.30 så kör fler som bor längre bort hem. Tillslut ska personalen som ska stänga med köra hem. Dom hade lyckats få andra att jobba för dom. När jag slutade kl 18. Var det bara att bege sig ut i blåsten. Men det gick hur bra som helst på E22. Det var "bart" på vägen, alltså 2 spår att köra efter, men ändå ska folk köra i snigelfart. Då det blev riktigt läskigt var när jag lämnade E22 och kom på riksväg 21. Där det var åkrar på båda sidorna, helt öppet. Fick man möte med lastbilar så blev det snörök så man knappt såg vägen. Men annars gick det toppen, sikten var bra. Men så fort man lämnade stora vägarna så var det lite bergodalbana i sidled vill säga, i svängarna. Men V70´n är superbra, jag är helnöjd med den. Väl hemma efter en tankning i stan med, så var det stora snödrivor vid dörren här hemma. Snälla Tobias och Malin hade en snöskyfel som vi kunde låna, för en sop gör ingen nytta alls. Så vi får se hur det ser ut imorgonbitti, kommer kanske inte ut för snön har lagt sig vid dörren igen. Jag som ska till sjukgymnasten =) hihihi.

Men för allas skull så hoppas jag att detta avtar snart, händer så mkt hemskt i trafiken iallafall och detta gör det inte bättre. Hade gärna stannat inne hela dagen imorgon men man har jobb som väntar.

Nu ska jag lägga mig i soffan igen för att mysa, maken är skyldig mig en LÅNG fortmassage och det ska han verkligen få jobba för!!! ♥
Gud, det är ju snart helg igen!

Jag är.....


För att vi ska bli tre, vår lilla egna familj!
Som jag har längtat!
KÄRLEK!


Dagens behandling

Min sjukgymnast gjorde mig väldigt glad idag =) Hon är verkligen toppen! Hon såg hur sne jag var idag, så jag fick börja med en övning för att få ryggen något rakare, för nu var den sne!!. Vilket gav resultat. Jag trodde jag skulle få väldigt ont i sidan när jag låg men idag slappnade jag av bättre än tidigare, det gjorde mig på väldigt bra humör. Den första nålen gjorde superont, men hon drog lite på den så det blev bättre. Ju fler gånger man är där så gör sticket lite mer ondare just för man vet att det kommer att sticka! Det sitter verkligen i huvudet på en.
Så fort hon hade satt i nålarna och lagt över folietäcket så började pyret sparka med all sin kraft=) Sa det till henne och hon tyckte det var jättehäftigt. Låg där och med världens flin, pyret är verkligen igång för att jäklas med en =) Det kändes iallafall helt annorlunda idag med behandlingen. Man blev på bättre humör när man var klar. Fylls med glädje. För idag gick det ju bra! Hon frågade om jag hade mina vanliga byxor på mig, men det är från innan jag gick ner i vikt. Och när jag berättade hur mkt jag hade gått ner och hur träningen var blev hon väldigt frågvis och berömde mig och hur bra det var. Sånt är ju klart roligt att höra! Hon är verkligen supermysig. Lyssnar verkligen på allt man säger och tar till sig det. Hon är alltid så glad och positiv och verkligen känner sig med en om man har ont. Det är verkligen inget man fejkar.

När jag var hemma igen 09.30, väckte jag mannen som inte hade en anning om att jag hade varit borta=) -När skulle du till sjukgymnasten? frågade han mig när han kom upp. Hhihihi
Nu blir det en sen frukost.

-15 grader

Idag har vi kallt igen. Nu känner jag för vår/sommar, för det är bättre för ryggen =) Annars har jag inget emot vintern!
     Ska snart köra till sjukgymnasten, det lockar inte idag för fem öre. Hoppas jag kan ligga något bra iallafall. Och att nålarna tar som dom ska göra.

Vet inte vad vi hittar på idag? Fortsätta tvätta ska vi göra, bäddade rent i sängarna igår, det är väl mysigt att krypa ner i nya sängkläder! Nej om man skulle göra sig klar för att köra.
Hejsvejs


Graviditetsvecka 26

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Det var otroligt skönt att allt var bra igår på kontrollen.
Jag känner mig toppen fortfarande, men inatt hade jag så ont så ont i rygg och höft. Nu hjälper det inte ens att ligga på sidan. Jag vaknar varje gång jag måste vända mig och så fort jag vänder mig kommer en hemsk smärta i sidan av höften där jag har legat. Men den går som tur över efter en liten stund. Gråten var nära inatt. Det är så otroligt jobbigt att ha så ont HELA tiden. Det var väl annat om man hade gjort nått som ger smärta men som går över. Inte ens vila gör det helt bra. Konstigt nog är jag inte supertrött på dagarna efter dessa nätter så det är jag tacksam över. Hur hade det sett ut om man hade gått som en zombi??


Sherlock Holmes


Måste rekomendera filmen Sherlock Holmes! Den var hur bra som helst. Den överraskade mig! Spänningen var på topp, väldigt bra gjord, hade vår humor, och givertvis ett stort plus för skådespelarna. En av dom bästa filmer jag har sett. Hoppas det kommer en uppföljare!

Måndagsmys =)


Tände lite ljus här hemma, alltid uppskattat. Var barnvakt en timme åt Tuva nu mellan 17-18. Det gick så bra så. Hon är så snäll, och lätt så man märker knappt av henne. Johan är ju klart favoriten. =)
Vi ska snart värma maten och sätta oss att äta. Har rester från igår så idag blir det ingen disk =)
Familjen Annorlunda ska vi givertvis kolla på, familjen i Älvdalen är så roliga!! Kanske man ser nån "kändis" när dom är i byn? hahahah.
-Åh vad jag längtar efter pyret! Nu i veckan kommer vi passera 100dagar =) Helt ofattbart......

Ljudet av ditt hjärta!


Idag fick vi höra ljudet av ditt hjärta, du är så verklig ♥
Härliga 146-147 slag i minuten.
Sååå underbart det var när Margit placerade doppler-apparaten direkt där hjärtat var. Så snabbt det slog =)
Hon mätte magen också men nu kommer jag inte ihåg vad måttet var.
Men allt såg bra ut och jag berättade om min ischia så jag har fått en läkartid nästa vecka.
Så vi får se vad dom säger.

Sen körde vi till biltema och skulle inhandla färg, penslar mm till spjälsängen. Men tyvärr hade dom inte färgen som vi ville ha så vi får göra en trip till Eko och se om dom kan ha nått.
Vi körde vidare till sjukhuset för jag skulle lämna av Johan på CSK, han skulle träffa Martin. Så jag tänka mig hur dom "leker" när dom är tillsammans =) Jag körde vidare in till stan för att inskaffa ny kalender. Det var ganska urplockat så det fick bli denna som fick åka med hem. Plus en vägalmenacka så både jag och Johan har koll på allt vi har dom kommande månaderna.


Vår torsdag.

I torsdags vid lunch körde vi till stan för att äta lunch, vi hade bestämt oss för Café fenix. Deras baguetter är supergoda! Vi kunde inte låta bli att smaka på deras egna semlor till efterrätt.
Goda var dom men ingen slår ICA Maxi´s bakverk!

Där efter begav vi oss till Bromölla för att beställa våran nya soffa.

Tyvärr fanns det inte hemma men dom skulle få en omgång v5 så vi satte leverans på v6. Vi kommer få den hemkörd, inlastad och ihopmonterad för ett par hundra lappar. Vilket vi tyckte var värt för att hyra släp kostar minst 300:- plus körningen dit.

Därefter blev det lite mathandling på willy´s. Sen tog vi dagen som den kom. Skulle hunnit med lite annat med men det blev inte alltid som man hade tänkt sig.

Men det var inte hela världen iallafall, så vi överlever.


Fredag 22 januari

Nu är soffan beställd =) Happy! Nu väntar vi på att v.6 ska komma! Mer uppdatering kommer senare på vår dag igår! Nu måste vi göra oss klara. Bye.....

Bra dag!

Fick ett litet Halleluja moment efter besöket hos sjukgymnasten. Imorse stack hon nålarna mer på ryggen och jag kan lova att dom kändes extremt mkt. Handsvetten bara sprutade =)
Men jag låg bättre men jag hade lite svårt att slappna av men tiden gick relativt snabbt så det blev inte allt för jobbigt. Pyret imagen sparkade mot revbenen och det gör att jag hoppar till och jag bara skrattade åt mig själv, det gör inte ont men det känns.
Nog hjälpte nålarna idag =) Jag kan rätta upp ryggen men stålningen är kvar men hon sa det att huvudsaken är att man kan räta på ryggen så är det bra. Men smärtan i vad och fot är jag såå less på att jag har lust att kapa det. Men det är skönt att man svarar på behandlingen.

Nu ska jag lägga mig och vila lite, innan det är dags för en fortsatt mysig dag. Vi ska nämligen luncha på Fenix och sen blir det soffköp i Bromölla.


Vissa ska helt enkelt hålla sig inne på vintern!

Jag har ställt mig denna frågan innan och det är -vad är det med skånska bilister fort det kommer lite snö på vägarna, har dom inte vinterdäck???
Jag blir så frustrerad på hur vissa kör i 70 km/h fast det är nästan helt bart på vägen. Visst ska man ta det lugnt när temperaturskillnad sker och man kan undvika omkörningar men hallååå!
Jag får gråa hårstrån av detta, ska bli så skönt att slippa detta problem det kommande året när jag inte jobbar!

Idag hade jag långdag på jobbet, och det började inte bra. Idag gick jag jättedåligt och hade extremt ont, idag klagade jag för första gången att det var extremt jobbigt, vilket annars aldrig händer. Men jag kämpade på, som tur var så var dagen väldigt lugn med folk så jag kunde sitta på pallen och vila, men nu ikväll har jag ont i rygg/axlar mer än vanligt. Jag vet att det blir mkt skrivande om min smärta och det kan vara ganska tråkigt att läsa men det är vad jag upplever nu och som jag behöver skriva av mig ifrån.

Nu har maken middag färdig så jag måste avsluta nu.
Slutar med en trött Smulan.


19 Januari

Vad Glad jag blir när jag läser era fina kommentarer =)
-Nej Erika kan inte fatta var tiden tar vägen!

Jobbet gick bra idag, lagomt med folk, men det slår aldrig fel att alla ska komma samtidigt!
När jag stämplade ut ringde jag upp maken och fick listan på vad som behövdes handlas hem. Fick beskedet att vår kära vän Julia skulle komma över och äta middag. Superkul. Jag hann hem och bytte om innan Julia ringde på. Hon hade efterrätten med sig =) MARÄNGSVISS. Det klingade i mina öron när jag fick reda på det.
Och gissa vad jag njöt när vi åt till filmen vi kollade på. Så perfekt var det!
Det var verkligen jättemysigt, fick känna på lillemans sparkar och allt var så avslappnat.
Blev en massa jobb-, och bebissnack så timmarna flög iväg. Men det gör det alltid med gott sällskap.

Nu blir det säng för mig, ögonlocken är så tunga och hela kroppen värker.
Ska öppna förbutiken imorgon så det är lika bra att gå och lägga sig och få lite sömn.
Så här trött var jag i förmiddagen och gissa hur trött jag är nu =) Ganska mycket kan jag säga. Ska se om man kan få en fotmassage av hjärtat mitt, det är nått som får mig att slappna av. SÅÅÅ skönt!
GOD NATT

Dagens


Vi idag!
Var på min andra akupunkturbehandling i förmiddags.
Stressade dit pga en försening. Hon stack i nålarna som kändes mer idag än förra gången.
Låg och smärtan blev jobbig mot slutet, men så blir det efter ett tag.
Kände inte så mkt skillnad, kunde stå rakare men stålningen fanns där.
Har kännt mig nere hela morgonen, men det kan ha med att jag är trött trött trött.
Nu är det dags för lunch.


NEJ till nya prylar

Just nu är jag ganska frustrerad på min kära make. När han får hem nån ny pryl här hemma så ägnar han all tid med att pilla hit och dit. Nu fick han ju äntligen hem sin nya telefon, en iphone. Som HÄGRAR! Jag kan skylla på min storebror, för hade inte han visat sin på annandagen så hade nog inte Johan börjat dregla för en sån!!
Men nu igår så fort vårt besök på eftermiddagen hade åkt så var telefonen fastklistrad hos Johan.
Lagomt irriterande, han skulle visa grejer men det är jag inte ett dugg intresserad av. Så jag kan säga att jag var ganska sur igår. Man behöver inte ägna sig åt en telefon i timmar. Nu känns det verkligen -är det inte datorn så är det iphonen.

Bilden visar vad jag tycker om detta =P

Visst ska man vara glad över ny telefon men det ska inte gå till överdrift.

Ja ja vad gör man?


Graviditetsvecka 25

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

På måndag ska vi äntligen till barnmorskan, har inte träffat henne sen inskrivningen.
Jag mår bra, pyret i magen kan verkligen hålla låda. Vissa sparkar gör att man hoppar högt.
Har nog gått upp nått kilo extra sen jag skrev vikten innan. Försöker tänka på vad man äter. Sötsuget på kvällarna är inget att leka med. Annars har jag en man här hemma som ställer upp och jag är evigt tacksam.
Älskar dig!
 

Söndagkväll

Hann precis göra klart den stora pappershögen när mannen hade middagen färdig. Vilken tajming!
Upptäckte att vi behöver nya pärmar. Perfekt att börja med nya pärmar vid årsskiftes. Efter middagen blev det soffan och lite film.
Nu känner jag mig rastlös, tror jag ska gå och lägga mig snart. Känns iallafall toppen att ha en till grej fixad på listan. Nya projekt hittar man alltid.

Imorgon är det nya vecka, igen! Och snart är januari över. Tänk på tisdag går jag in i v25. Underbart och måndagen därpå ska vi äntligen få träffa barnmorskan igen.

Hoppas ni har haft en bra helg.

Dagen än så länge

Är så nöjd, vi har nu suttit i över två timmar och gått genom ALLA våra spindlar med dvd skivor! Omärkta som märkta. Nu är det äntligen sorterat och märkt och MYCKET slängt. Har ju en man som gärna lägger skivorna åt sidan och glömmer märka dom så många har det blivit. Så jag kan säga att det är otroligt skönt att endast ha 3 st med skivorna iordning. (Vet att vi har nån kartong eller väska med fler från när Johan bodde hemma, men den är undanstoppad och "glömd" för tillfället, inget som är ivägen iallafall) Nu har jag massa plats i tv-bänkens 3 lådor med! Perfekt.

Vi skippar ikea idag, kan ju lika gärna vänta tills vi ska köpa möbler till barnkammaren, för det som vi mest var ute efter idag var en till korgställning i klädkammaren.
Har så mycket handdukar och sängkläder så det får inte plats i vår lilla lilla linneskåp som står där inne. Och när vi rensade ut allt samlat skit så fick vi plats med en extra ställning, vilket behövdes!

Så vi avvaktar några veckor. Har lite extra energi kvar och så länge jag får sitta ner så går det ju bra. Kanske man ska ta tag i högen med betalda räkningar och sätta in dom i pärmar. Tar nog tillbaka det där om att det värsta var över i kontoret. Ordna med gamla papper är ingen höjdare! Men man kan ju börja lite smått.
På återseende.....


Söndag redan!

Usch med förkylning! Idag gör det till och med ont i benet när jag hostar. Hade likadant i julas när jag var sjuk. Nu måste jag äta värktabletter för att orka. Men jag försöker hålla humöret uppe, blir ju så glad när pyret sparkar här och var, vissa tillfällen kommer det så oväntat att man hoppar till lite, buse!
Idag kommer vi ta det lugnt med =) Kanske vi tar en tripp till IKEA, men bara kanske.
Värsta stormvindar är det ute idag, tur att det inte snöar =) Vilket väder det hade varit då.

Iallafall börjar det ta sig i kontoret nu, det värsta är klart och nu ska det bara tömmas, typ alla möbler ska ut i förrådet. Så vi ska snart börja med målningen av spjälsängen. Om det blir som jag hade tänkt mig.

Ses snart igen...

Vilket håll igång!

Vilken dag det blev igår. Började med att vi hade det väldigt lugnt och jag trivdes med Sofi´s sällskap. Men när hon gick kl 17 så kom HELA byn och skulle hämta paket, spela och komma med krångliga ärrenden. Så man kan ju säga att kön var lång och kunderna lidande. Blev så att Sofi hoppade in fast hon hade stämplat ut och hjälpte till. Vilket var guld värt. Men sen fick jag ringa efter A-S så hon fick hjälpa till för det vällde in folk. Hann inte ens göra klart posten förrens över 17.30.
Och givertvis så strulade kortterminalerna, inte alls ovanligt en fredag kväll. Så folk som skulle betala sina paket med mastercard fick gå till minutern för jag skulle annars få ringa upp till stockholm. Kan man inte ha kort med bra försäkring, för är det ingen kontakt med bankerna så är mastercard värdelösa.
Men det var ju konstigt att jag skulle få 4-5 st som skulle betala flera tusen belopp precis när allt skulle strula. Så jag visste att jag levde mellan 17-19. Men det slår aldrig fel att alla ska komma samtidigt och när det är som värst när dom har haft hela vekcan på sig. Märkligt eller hur?
Men jag var inte ensam om att ha det körigt, så det var en fröjd att kunna låsa nån minut över men inte mkt hade kunnat förberedas som man brukar göra en stänging, så hon blev tjugo över innan man kunde stämpla ut.
Det var ju inte att jag hade svårt att hjälpa kunderna utan det tar sin tid att lämna ut paket, skriva in koder, ta leg, ta betalt, så det är inte så konstigt att kön växer när man är själv.

Väl hemma pustade jag ut och åt middag med maken och vi kollade filmen, A Beutiful Mind. Sen var det läggdags för mig, kroppen har värkt hela dagen och jag var supertrött kl 23. Pyret höll låda igår kväll, brukar var vid kvällstid h*n är igång. Det ska bli roligt och se om det alltid är så.

Ni som inte har läst Johans blogg, så skrev han att han kände sparkar när jag låg mot hans rygg en natt här i veckan, jag låg vaken och jag kände en rejäl spark så att jag tänkte tanken -tänk om Johan kände det. Vilket visade sig att han visst gjorde ♥ ♥

Och äntligen fick vi besked att Johans a-kassa är på gång nästa vecka! SÅÅÅ skönt.

Nej nu ska jag pröva och gå och lägga mig igen. Godmorgon Lördag! Trevligt med helg.

Min första akupunkturbehandling

Ja då sitter man här igen, tidigt tidigt på morgonen. Det värker i rumpan och i ena benet. Precis som extrem träningsvärk. Man kunde få den känsla efter man har fått akupunktur.
Det gick för övrigt jättebra, sticken av nålarna var inte så farliga som jag hade trott, visst man kände dom mer på vissa ställen än andra. Den i hälen var nog värst tror jag. Sen fick jag ligga med nålarna i 20 minuter. Och ha ett folietäcke på mig för att hålla värmen. Lite avslappningsmusik i bakgrunden. Hade kännt redan på morgonen att jag kunde gå annorlunda, man blev ganska förvånad att man mådde så bra. Så att ligga på sidan så pass länge gick oerhört bra. Det var dom sista minuterna som började bli jobbigt. Magen blev tyngre och det började värka lite överallt. Något som märktes redan första nålen var att jag fick en extrem handsvett, det var också normalt.

Sen kom hon in och snurrade på nålarna och sen var det klart. Vilken känsla det var när jag klev upp. Smärtan var oerhört dämpad och man dansade nästan på rosor för att det var så skön känsla. Bara att gå gick bättre. Man hade verkligen ett lyckorus när man körde hem.
Har fått tider nu 2 ggr i veckan sen skulle vi trappa ner till 1 gång i veckan. Jag hoppas verkligen att jag kommer få samma känsla som jag fick igår alla dom andra gångerna.
Det negativa är att jag for och jobbade efteråt, där dagen blev mkt stående och lite jäktande. Så när passet var över så hade jag så ont som jag brukade.
Så man märker att man måste trappa ner för att orka.
Vi håller tummarna!!!

En massa skrot

Godmorgon torsdag! (åkt på en förkylning igen :(drygt)

Nätterna är verkligen upp och ner, nått toabesök blev det inte alls i natt så det var skönt att vakna upp. Vaknat till och från har man gjort men inget som blev superjobbigt. Så det får gärna fortsätta vara så.
Ska snart äta lite frukost och göra mig klar, för kl 11 ska jag vara hos sjukgymnasten.

Vi fick verkligen en hel del grejer gjorda igår, det var jättetrista saker men nu är det snart klart, vill komma igång och tömma kontoret helt nu så man kan börja lite smått och köpa hem lite nya möbler.
Men det är konstigt vad man samlar på sig en massa skrot här hemma.
Så skönt är det att få lite ordning och en rensning behövs verkligen.

Är helnöjd med den nya mobilen jag hämtade igår.
Härligt rosa är den med =) Verkligen tjejtelefon.
Tror Johan är något avundsjuk att han inte fått sin än. Tre har lovat honom telefonen ett par veckor nu. Kan dom inte bara säga att dom väntar att få in fler på lager direkt??
Men han har fått lite kompensation för att dom strular så det är är ju tacksamt.
Dom får ju ändå hålla vad dom lovar!



13 januari

Hej Onsdag!
Natten har varit sådär, har haft ont och svårt att hitta nån bra liggställing. Vaknade om vart annat. Toabesöken har nu mera blivit 2 st. Men jag tog en sovmorgon till 09.30 sen var det att kliva upp, Smulan kom och var kelen och det gjorde att jag inte kunde ligga kvar längre.
Johan kom upp strax efter mig. Han kollade om min mobil var på väg och den hade redan kommit igår. Men dom hade skickat den till Vinslöv istället för Matöppet.
Så vi gjorde oss klara och körde dit och sen handlade vi på Ica i vinslöv och jag måste säga att det var en supermysig butik och väldigt fräsch!!! Bra priser med på det vi handlade om man jämför med andra.
Nu har vi ätit lunch och jag tvättar för fullt och ringt barnmorskan har jag med gjort för att bekräfta en ändrad tid.
Planerna nu är att vi ska tömma skrivbordslådorna i kontoret och lite annat fix, men stackars hjärtat har sån huvudvärk, hoppas den släpper snart så han mår bra igen.
Annars så blir det lite små fix här hemma och njuter av att vara ledig. Jobbar torsdag och fredag sen är jag ledig helgen! Skönt för jag har jobbat 2 helger på raken nu. Denna helg så ska jag köra Johan till hans syster för dom ska flytta det sista. Jag ska inte lyfta nått så jag ska sitta på en stol och titta på medans Johan och Martin hjälper Fredrik. Han har inflamation i handleden så jag tror inte han får lyfta så mkt han med. Men jag har hört att det dom har ordnat med det mesta så det är bara några bananlådor och några möbler kvar så det lär gå ganska smidigt.

Ha en skön Onsdag!!!

Ny kalender

Upptäckte att jag är i stort behov av en ny kalender!
Nu med alla tider som måste kommas ihåg till barnmorska, sjukgymnast, nytt jobbschema så måste jag köpa en. Den andra tog slut nu den 9 januari.
Gillar burde´s sortiment óch jag har haft deras sen 2 år tillbaka om jag inte minns fel.

Idag öppnade jag förbuktiken och dagen flöt på jättebra. Innan jag började fick vi lämna bilen på lagning för den började strula igår eftermiddag när jag körde till jobbet. Så nu är man pengafattig igen. Men jag är glad att vi hade turen så han kunde kolla på den redan idag.
Efter jobbet hämtade svärmor och johan mig så körde hon till verkstaden och vi hämtade bilen.
Därefter körde vi hem till svärföräldrarna och Johan lagade middagen till oss alla. Nu är vi hemma igen och jag ska snart slänga mig i soffan och mysa med maken min. Ska mumsa på en semla sen, mmmmm mums.
Älsklingsbakelsen har äntligen kommit, hhihihihihiihih

Graviditetsvecka 24

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.



Besökte sjukgymnasten igår och det gick bra, nu på torsdag ska jag börja med akupunktur. Och jag önskar över allt annat att detta kommer att underlätta. Det är ischias och lite foglossning jag har och det är oerhört jobbigt.
Alla frågar hur det är VARJE dag och jag vet att dom menar väl, men snälla påminn mig inte. Jag lever med och det går inte över på en natt. Har aldrig undvikit folk för att slippa höra frågan om hur det är, men nu gör jag det.
I övrigt är allt bra, pyret håller låda i magen så det är skönt att är rörelser. Får börja kolla vagnar mer seriöst snart. Skoj skoj!!!


Det ska tydligen inte var enkelt!

Denna dag har inte alls varit rolig!!! Det har hänt så mkt tråkheter och jag blir så less på det.
Känns som allt blir bara pannkaka. Orkar inte skriva om det idag för jag helt slut i huvudet.

Kan visa vad jag hittade i köket ikväll och jag fick en chock.
En liten liten nyckelpiga. Var den kommer ifrån har jag ingen aning. Men att se den i januari är en ovanlig syn.
Nej nu ska jag slänga mig i soffan och försöka glömma dagen och förbereda mig för morgondagens tråkheter, håller tummarna att det inte blir allt för tråkigt!!  God natt!

Måndag 11 januari

Igår 10 januari, endast 4 månader kvar till bf.
Tiden har gått fort, och det är nu man har saker att göra, planera och bestämma. 
    Ska strax bege mig till sjukgymnasten och det ska bli intressant. Sen väntar jobb mellan 13-19.
Annars har helgen varit full med jobb och dom kommande 2 veckorna kommer inte att lugna ner sig. Så jag känner att uppdateringen kanske inte kommer vara den bästa men vi får se.



GAH

Jag blir så frustrerad över vad 10 minuter kan göra så dagen känns så piss. Ibland vill man bara gå och gömma sig.

Piggilin igen....

Nu är jag här igen, vid 03 tiden är det alltid dags för att tömma blåsan. Slår nästan aldrig fel att jag vaknar denna tidpunken. Nu kan jag bara inte somna om, det gör mer ont i benet och tankarna maler. Så jag kunde inget annat än att gå upp och hoppas på att jag blir "trött" igen.
    Kul att veta att man ska upp om 3,5h timme igen, NOT!

Igår kväll åkte det sista av julen ut, det var ganska skönt att få det klart. Adventljusstakarna kommer man sakna, det är bara så mysigt att ha dom tända om kvällarna.

Nu vill jag verkligen sova!!!

Letar ny mobil

Jag kan inte ladda min mobil, den pep jättekonstigt precis innan batteriet dog. Nu kan jag inte ladda den. Om det är laddaren eller mobilen vet jag inte.(Händer lagomt till abonnemanget ska förnyas) Men det är inte värt att börja leta en ny laddare, för mobilen har många år på nacken. Så nu spanar jag efter en ny mobil och jag har beslutsångest.

Nån av dessa kan jag tänka mig. Johan ska få kolla och se vilken som passar bäst. :)

 

 


Lycka!!!



Igår kväll fick Johan känna bebisen för första gången ♥

Vilket leende!


Dagens


(v22+1)

Tänkte för en gång skull visa bild på magen, mitt stödband är ett måste.
Har precis städat undan i köket och nu är det skinande rent. Klockan har gått så snabbt och vi ska snart vara hos Tobias och Malin. Tog en lång sovmorgon idag med tanken på att jag vaknade så pass tidigt.
Hade gärna börjat på min proppfulla A4 sida med saker som ska göras innan bebisen kommer. Det är verkligen som man läser att man börjar bygga ett näste där allt ska var tipptopp inför barnets ankomst.
Och det kan vara lika bra att ha de mesta klart för sig om det blir att man inte kommer att orka så mycket när det är nån månad kvar.
Som vi längtar.
Ha en skön onsdag!


Piggilin

Har vaknat till och från en stund, nu var det dags för nattens toalettbesök. Blev konstigt pigg och då är det ingen idé att gå och lägga sig. Ni ska höra maken här hemma, hahaha oj vad han snarkar just nu. Men det gör inte mig så mkt, det är bara att ge honom en knuff så vänder han sig lätt.
    Igår kväll hade jag vekligen mys i soffan, pyret vände o vred sig flera gånger, så man bara låg och log för sig själv. Det är verkligen en härlig känsla och mer kommer det bli ♥

Idag, onsdag, är jag med ledig och det ska bli himla skönt, vi har inget vi måste göra så jag antar att vi tar dagen som den kommer. Vi ska till våra kära grannar på eftermiddagen för vi är ditbjudna på lite mat. Så det ska bli supermysigt....Ute faller snön, antar att det har gjort det ett tag. Mysigt. Det blev iallafall en vit vinter 2009/2010.

Godmorgon!

Modell bestämd!

Efter besöket på Bromölla möbelaffär så hade vi bestämt oss för att köpa denna soffan. Både skön och prisvärd. NU hoppas vi bara att den finns kvar tills vi kommer tillbaka. Väntar på att Johan ska få ersättningen från a-kassan. Pengar går bra att ta emot men när det gäller tvärtom då tar det tid!!!
Därefter så kurrade magarna något och jag ville att vi skulle ta en lätt fika på Café Fenix i stan. Det är verkligen mitt nya ställe som jag kommer att besöka många gånger. Johan kunde inget annat än att hålla med.

Nu har jag suttit och hållt Johan sällskap när han har överfört gamla inspelade band, då hans pappa har filmat, många skratt har det blivit att se Johan som liten.
Tänk att man såg ut som man gjorde, vilka klädkombinationer.

Snart blir det lite middag om jag får min vilja genom, är hungrig.
Blir lätt hungrig nu för tiden, konstigt :P LOVE

Graviditetsvecka 23

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Allt känns positivt, förutom ischian så klart, jag känner att jag vill inreda barnkammaren nu på en gång, inskaffa lite möbler och allt som hör till. Nått jag måste skaffa mig är ett par mammabyxor, nu går jag med byxor som har gummiband som håller dom uppe och stängda =)

Jag har inte så stor magen än men jag har blivit mkt bredare baktill, och det är ju inte så konstigt att man har fått ont för att barnet är placerad längre bak och trycker på nerver. Får se vad sjukgymnasten säger på måndag. Smärta är nått som har blivit vardag här hemma.


Trettondagsafton

Usch igår var det ingen rolig dag alls. När klockan slog 15 så var det en fröjd att få köra hem. Men dagen slutade inte där utan efter ett telefonsamtal på kvällen, så kunde jag inte hålla tårarna inne längre. Jag grät och grät. Men alla har väl rätt fast det är svårt att inse att det inte funkar längre.

Nu på morgonen har jag och hjärtat ätit en mysig frukost som han gick och köpte. Gott med nybakat bröd!
Vi ska snart köra till Bromölla för att kolla på en ny soffa, så fort Johan blir klar med sitt. Nån IKEA blir det inte idag med tanken på att det snöar så mkt som det gör. Tror det inte är så roliga vägar just nu.
Annars så ska vi bara ta det lugnt idag, sitta och längta efter pyret i magen =)

Vårat projekt i vår; Måla spjälsängen vit!
Den har många år på nacken, men den kommer bli så fin med en annan nyans =)

Blandade känslor


Har suttit och bara stirrat in i datorn ett tag, och jag får inte fram en mening att skriva. Hur kan det vara så?
Känslorna är upp och ner för den kommande framtiden, gläds för barnet, orolig för jobbsituationen. Har inte sagt det än men jag blir uppsagd i februari :( Håller alla tummar jag har att det kommer att vända mendans jag är hemma på mammaledighet. Men det tynger mitt hjärta!

Första dagen 2010

Nyårsmaten från igår, mums!
Idag har det verkligen varit slapp dag. Städade upp i köket och har tvättat lite, annars har jag inte gjort mkt. Snart är denna dag över och jag hoppas att början av 2010 ska bli ett bra år.

Vi har mkt att se framemot och det ska bli en upplevelse som man sent kommer att glömma!!!

Jag har känt pyret idag och jag ska nog inte oroa mig, men det var så skönt att få tecken.    Tack Johanna och Julia =)

Helg imorgon och för mig innebär det jobb, kommer sakna min Johan hela dagen. Vi har verkligen fått spendera mkt tid tillsammans sen han börja gå hemma. Hoppas givertvis att det kommer ett jobb inom en snar framtid, men det har varit tryggt att ha han nära.


Nyårsnatten

Har suttit här över en och en halvtimme nu. Hade ganska ont så jag kunde inte sova. Egentligen är jag rätt så pigg. Igår kväll somnade jag en stund mellan 21-22 och sen efter 01 somnade jag igen på soffan. Så jag har verkligen inte varit så trevligt sällskap här hemma. Iallafall vaknade jag igen vid 03 och vi gick och la oss. Älsklingen var uppe hela tiden. Men efter 05 så gick det inte mer. Har fått slemhosta nu men det var värre för några dagar sen. Så fort jag hostade en aning så smärtade det i benet så jag trodde jag skulle dö. Men nu är det bättre men det var inte skönt alls imorse, så jag kunde inget annat än att gå upp.

Nyårsafton blev bra tillslut, inget märkvärdigt alls. Superfina raketer sköts det upp här hemma, tänk vad pengar man bränner på ett par minuter. Skönt att vi skippade den delen. Andra sköter det rätt bra.
Maten blev med kanon, egen potatisgratäng med fläskfilé och rostbiff. Och så klart Herrljungas cider.
Vi kollade lite film och jag fick fotmassage, i love it!!! Det var jätteskönt ska jag säga, hade nog inte orkat att vara hos nån iallafall så jag är så glad att vi valde detta. Tänk det var det sista året vi satt själv, härlig tanke.

Har varit/är fortfarande lite orolig över pyret, har inte riktigt känt nått dom senaste dagarna, nu vet jag inte hur mkt h*n rör sig när jag lyckas sova? Men man blir ändå lite nojig. Men igår natt, så låg jag och hade händerna på magen ett bra tag och jag är ganska säker på att jag kände 3 rörelser. Ska vara uppmärksam i veckan annars får jag ringa för att få besked att det står rätt till.
Har inte fått nån direkt magen, men däremot har jag blivit ganska bred på baksidan, så det är nog att allt ligger långt in istället och det är nog därför man har fått problem med ischias för mkt trycker på och att man inte känner rörelser mer tydligt. Klart man blir orolig över allt nu för tiden. Det är ju inte så konstigt när man väntar barn.

Idag har vi inget planerat, hade egentligen velat kolla runt på nya soffor, men jag antar att dom flesta möbelbutiker har stängt idag. Synd....


RSS 2.0