Diagnos

För 3 veckor(19/12) sen var vi på BUP med Arvid igen. Det var dags att få en diagnos. 

Har länge velat skriva men det har varit svårt och Johan har skrivit många fina, långa, intressanta inlägg i sin blogg om vår situation. Han fick ha ordet kände jag. Jag höll mig vid sidan om. Bearbetar fortfarande....

Mötet varade i ca 1,5h och Arvid lekte med alla leksaker som fanns i rummet medan vi fick prata och berätta hur vardagen ser ut med Arvid. Vi har läst och misstänkt att Arvid har autism, då det stämmer in en massa, och när barnpsykologen bekräftar att så är fallet, är det sån lättnad. Samtidigt blir man ledsen, varför ska just han?! 

Arvid har en autismspektrumsstörning, vilket gör att han har begränsningar i social interaktion, kommunikation och föreställninsförmåga. 

Vi kommer snart få hem en remiss till barn-hab där vi kommer få hjälp hur vi ska jobba med Arvid så han får dom bästa förutsättningar. Extra personal på förskolan också. 
Som en av svägerskorna sa när vi berättade, att detta var väl den finaste julklappen vi kunde få. Att få veta och få förståelse av andra och inte bara vara fördomsfull utan att veta vad som står bakom detta beteende.
Nu kan det bara bli bättre för vår älskade son!

Ni kan inte ana hur svårt detta inlägget var att skriva. Jag har så svårt att få ner orden på "pappret". Det är tungt! Man vill sina barn det bästa!!

Kommentarer
Postat av: Julia

Världens största kram vill jag ge er, igen! Är så glad för er skull, att ni äntligen fått en diagnos och nu vet i vilken riktning ni ska gå och vilken hjälp som behövs. Att ni slipper all oro och alla tankar kring allt, även om det nu kanske kommer nya frågetecken och oroligheter (som förälder slutar man väl aldrig oroa sig) så får ni ju åtminstone någon som vägleder er inom detta. Allt kan bara bli bättre! Kram till er allihop!

2014-01-13 @ 19:10:27
URL: http://www.juliaarvidsson.blogg.se
Postat av: Emelie

En diagnos är kanske inte julklappen man önskar men det kommer göra mycket lättare när man vet. Men ni kommer säkert att få kämpa mycket för att Arvid ska få den hjälp han har rätt till. Oftast krävs det att man som förälder spetsar armbågarna och smörjer munlädret. Min man har en dotter med Aspbergers (också inom autism) Att det är svårt att få Arvid att bada/duscha har nog med hans diagnos att göra. Många med autism som tycker det är obehagligt/gör ont när dom får vatten på huden. Bada brukar dock vara att föredra framför dusch.
Fortsätt nu bara kämpa vidare för ni är verkligen så duktiga! Arvid kan skratta sig lycklig att han har få fina föräldrar som ni. Kram

2014-01-13 @ 19:55:53
URL: http://emeliemedfamilj.blogg.se
Postat av: Malin

Absolut är det så Emelie, det är inget man önskar sig utan det har en annan mening med att äntligen ha ett svar <3

Ja det tror jag absolut vi kommer få göra och det ska vi! Det visste jag inte hos autistiska. Men har märkt en förändring ju "äldre" han blivit. För innan hoppade han ner i badbaljan och nu får man mer locka.
Tack Emelie :)

2014-01-13 @ 21:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0